13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Ce jocuri se fac la INM? Judecatoarele Doina Anghel si Lia Savonea se lupta pentru acelasi scaun de vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti

Scris de: Voichita RASCANU | pdf | print

23 October 2011 15:35
Vizualizari: 14955

Se incinge batalia pentru unul din posturile de vicepresedinti ai Curtii de Apel Bucuresti, care a fost detinut de judecatoarea Lia Savonea pana de curand. Institutul National al Magistraturii a dat publicitatii, la sfarsitul saptamanii trecute, lista celor care candideaza pentru o functie de conducere la curtile de apel, tribunale si judecatorii, in perioada 23 septembrie – 14 decembrie 2011.


Printre candidati se numara si judecatoarele Lia Savonea si Doina Anghel, colege la Curtea de Apel Bucuresti. Interesant este ca, din informatiile noastre, una dintre judecatoarele care va face parte din comisia de examinare, Nela Petrisor, promovata la instanta suprema chiar de la Curtea de Apel Bucuresti, are o relatie apropiata cu judecatoarea Doina Anghel, iar aceasta din urma era, cel putin in campania electorala pentru alegerea unui membru CSM din partea Curtilor de Apel, in relatii bune cu cei trei muschetari din Consiliu, adica judecatorii Horatius Dumbrava, Cristi Danilet si Adrian Toni Neacsu.

De altfel, merita mentionat ca Nela Petrisor nu a mai participat la aceasta comisie din 2008, adica exact de la ultimul examen pentru functia de vicepresedinte al CAB, cand Doina Anghel a fost desemnata pentru un mandat de trei ani ca vicepresedinte al Curtii.

Tot la examenul din 2008, judecatoarea Lia Savonea, desi a castigat un mandat de trei ani in functia de vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti, la interviu, a obtinut una dintre cele mai slabe note, adica putin peste cinci, cu toate ca, la proba scrisa, a reusit sa ia o nota aproape de 10, lucru nereusit de niciun alt contracandidat. Notele de la acel examen, din 2008, nu au fost contestate de nimeni, insa s-au ridicat intrebari cu privire la impartialitatea si obiectivitatea unora dintre membrii comisiei de examinare, si din cauza relatiilor apropiate pe care acestia le aveau cu cei examinati, dar si din cauza discrepantelor intre evaluarile de la interviu si notele obtinute de candidati la examenul scris. Oficiali ai CSM au sustinut ca lista examinatorilor nu poate fi facuta publica, dar ca aceasta va fi cunoscuta tuturor candidatilor, acestia din urma putand sa ceara ca un examinator sa fie inlocuit in caz de incompatibilitate.

* Cititi aici lista candidatilor pentru functiile de vicepresedinti si presedinti la Curti de Apel, Tribunale si Judecatorii

 

 

Comentarii

# Ivan Turbinca date 23 October 2011 16:23 +3

Cum adica lista nu poate fi facuta publica? De ce? Nu sunt platiti tot din banii publici? Poporul trebuie sa stea in bezna, nu?

# DOREL N date 23 October 2011 17:41 +1

Bine ca nu se lupta si judecatoarea Mioara Badea. Rau in schimb ca incearca promovarea la ICCJ

# fetze date 23 October 2011 18:40 +7

Fetzele astea exprima prostie tampa. Daca astea care se vor sefe au expresia asta cretinoida, cum arata restul? Problema tarii asteia e ca are niste locuitori in stare de degenerescenta morala, psihica, fizica.

# hm date 23 October 2011 21:05 -4

 cunoscand persoanele la care va referiti va spun ca sunt extrem de inteligente si pricepute la ceea ce fac. dvs. pareti un om cam inveninat, va place de dvs?

# Ivan Turbinca date 23 October 2011 21:08 +1

E ceva dubios, nu? E posibil sa fie o conspiratie?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva