2 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CEATA LUI VASILICA – Marele protest in robe anuntat de Vasilica Danilet a fost un fas. Danilet s-a laudat ca a strans o suta si un pic de judecatori si procurori din Cluj, Gherla si Turda, amestecati cu avocati. Adeptii lui Vasilica s-au aliniat in fata #rezistentilor. Vitejii lui Vasilica nu au avut curaj sa poarte robele, ci le-au tinut pe brat pentru a nu incalca legea. Protestatarii s-au incolonat la ordinele sefului Danilet: “Putem sa mergem”. Circoteca a durat un sfert de ora (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 December 2017 15:36
Vizualizari: 22282

Marele protest anuntat de guristul Cristi Vasilica Danilet (foto) a avut loc, luni 18 decembrie 2017, in fata Curtii de Apel Cluj. Nu a fost insa deloc un mare protest, ci un mare fas, caci actiunea judecatorului Danilet nu a rupt gura targului. Vasilica si-a aliniat adeptii in fata instantei, laundandu-se ca a strans o suta si un pic de judecatori din Cluj, Gherla si Turda. Destul de putin, lucru observat si de un jurnalist care i-a atras atentia lui Danilet ca nu este vorba nici macar de un sfert din numarul magistratilor care activeaza pe raza judetului Cluj. Vasilica a explicat insa ca el este super multumit, dupa care s-a intors pe calcaie si a plecat.

Asadar, in jurul orei 12, Cristi Vasilica Danilet si-a incolonat adeptii pe care i-a scos in fata Curtii de Apel Cluj, pentru a protesta impotriva modificarilor la Legile Justitiei si la Codurile penale. Magistratii, amestecati insa cu avocati, au stat aproximativ un sfert de ora afara, dar vitejii lui Vasilica nu au fost imbracati in robe asa cum se anuntase intial, ci le-au tinut pe brat, pentru a nu incalca legea. Judecatorii si procurorii care au ascultat chemarea lui Vasilica s-au aliniat cuminti in fata #rezistentilor veniti cu pancarte impotriva PSD si insigne cu “#rezist”, acestia din urma aplaudandu-i cu aplomb, fapt care l-a emotionat pe Danilet, asa cum el insusi a declarat. Apoi, la ordinele sefului Vasilica, protestatarii s-au retras, la fel de incolonati, in instanta. "Putem sa mergem", le-a spus Danilet.


Vedeta Vasilica

Cat despre fostul membru CSM Vasilica Danilet, acesta s-a comportat ca o adevarata vedeta si ca un lider al magistratilor. A stat in fata protestatarilor, i-a organizat, iar la un moment dat, ca pe vremea spectacolelor de “muzica usoara” dinainte de 1989, a primit o garoafa de la o fetita adusa de mama sa, mama care probabil este adepta gandirii #rezist si care a fost impresionata de gestul de rebeliune al lui Danilet. Dupa retragerea protestatarilor, judecatorul Danilet – pe care colegii sai din tara l-au alungat in 2013 din CSM, reusind sa se intoarca gratie deciziei CCR - a ramas la declaratii. Le-a explicat Vasilica jurnalistilor cat de rele ar fi modificarile la Legile Justitiei si la Codurile penale, spunand practic aceleasi platitudini mestecate in ultimele zile de magistratii sistemisti din gruparea macovisto-sorosista. Nu a oferit insa chiar cele mai corecte informatii. Spre exemplu, Cristi Vasilica Danilet a sustinut ca s-a decis in toata tara adoptarea unei forme de protest. Nu e chiar asa. Dovada comunicatul Curtii de Apel Pitesti dat publicitatii fix inainte ca ceata lui Vasilica sa iasa in strada, in care se dezvaluia ca la nivelul acestei instante s-a stabilit ca nu se adoptarea unei forme de protest, fiecare magistrat urmand sa isi exprime nemultumirile asa cum va considera de cuviinta. De asemenea, cu putine exceptii la instantele si parchetele din tara a fost liniste, magistratii intelegand ca nu este rolul lor sa iasa in strada pentru a face legile dupa cum doresc ei.

Vasilica a mai explicat ca anumiti magistrati vor pleca spre Capitala pentru a lua parte la protestul care va avea loc la Curtea de Apel Bucuresti. “O parte dintre noi vor pleca la Bucuresti in noaptea asta, vor participa la protestul de dupa-masa asta”, a sustinut Danilet, intr-o logica dezarmanta.

Pe de alta parte, spre finalul declaratiilor triumfaliste pe care le dadea jurnalistilor, Danilet s-a confruntat cu un moment deloc placut. Un jurnalist despre care aflam ca este de la Ziarul Faclia i-a taiat elanul revolutionarului Vasilica, explicandu-i ca totusi numarul de magistrati scosi in strada este destul de mic, nici macar un sfert dintre cei care activeaza la nivelul Clujului. Pus in fata realitatii, Danilet a spus doar ca el este “super multumit”, dupa care s-a intors pe calcaie si a plecat.

Iata dialogul dintre cei doi:

Reporter: De ce credeti ca au fost atat de putini judecatori avand in vedere ca sunt mai multe sute la nivelul instantelor din judet?

Danilet: La nivelul Clujului au fost peste 100 de judecatori si procurori, aici. Eu sunt super multumit, au fost cu adevarat cei interesati de modificarile acestea...

Reporter: Dar totusi nu este niciun sfert din numarul de magistrati.

Danilet: Eu sunt multumit, noi suntem multumiti. Multumesc inca o data”.

Prezentam imaginile surprinse de clujust.ro la protestul lui Vasilica si declaratiile acordate de judecatorul Danilet:


Toti magistratii din tara sunt siderati de modul in care s-au desfasurat dezbaterile din Parlament cu privire la Legile Justitiei si mai ales de ultimele modificari, de propuneri de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala, saptamana trecuta. Am decis la nivelul intregii tari sa adoptam o forma de protest ca un avertisemnt adresat clasei politice referitor la modul in care a decis sa trateze puterea judecatoreasca si pe procurorii din Romania. Colegii de la Cluj au decis ca timp de un sfert de ora sa taca, transmitand un mesaj simplu: ei sunt muti de uimire. Practic, nu suntem de acord cu modificarile la Legile Justitiei si lucrul asta l-am exprimat in mod repetat, toti judecatorii si toti procurorii de la nivelul Curtii de Apel Cluj, toti procurorii si toti judecatorii din intreaga tara. Am transmis CSM, iar CSM a avizat negativ proiectele de modificare a Legilor Justitiei. Din perspectiva noastra, aceste propuneri sunt defecte si ele nu trebuie aprobate.

Ceea ce ne-a siderat insa in mod absolut au fost propunerile de saptamana trecuta cu privire la Codul penal si Codul de procedura penala. Este practic un fel de lupta impotriva anticoruptiei care va avea un efect devastator asupra cauzelor penale ordinare. Sunt colegi procurori care nu vor mai putea instrumenta cauzele penale pentru ca li se iau instrumentele prin care pot sa o faca si practic siguranta cetateanului este pusa in pericol, si cetateanul onest va avea de suferit tocmai pentru ca sunt pentru ca se modifica Codul penal si Codul de procedura penala fara sa se discute cu profesionistii din Justitie. (…) Ce ati vazut aici a fost o adunare a peste o suta de magistrati, am numarat, atat judecatori, cat si procurori. Au fost si judecatori civilisti, si judecatori specializati in materie penala, si procurori, inclusiv am vazut procurori de la DNA, de la DIICOT, de la parchetele ordinare. Au venit si colegi din Cluj, si colegi din Gherla si din Turda. Au fost si colegi din UNJR care au fost astazi aici, nu si liderii UNJR, o parte dintre noi vor pleca la Bucuresti in noaptea asta, vor participa la protestul de dupa-masa asta de la Curtea de Apel Bucuresti si probabil protestele de maine, pentru ca o delegatie a magistratilor doreste sa ajunga si in Parlament in celebra de acum comisie Iordache. E o actiune fara precedent cel putin la nivelul Clujului. La nivelul Justitiei inca nu putem sa decidem sub ce aspect vom continua, in ce faza vom ajunge cu acest protest. Noi apelam cumva la intelepciunea Parlamentului sa se opreasca din aceste modificari care nu au de-a face niciunele cu statul de drept. (…)

Da, ne-au aplaudat. Este un moment pe care nu stiu daca l-am trait vreodata in cariera mea, nici eu, nici colegii mei. Este emotionant de-a dreptul”.


Comentarii

# coca date 18 December 2017 15:46 +23

E naspa domnilor magistrati cu actiunea in regres, nu? Ce sa-i faci, asa e viata. Nu merge doar cu 20 la dosul altuia. Mai vine si ziua cand sunt si la dosul personal. A'ntarcat balaia! Sa vedeti cum o sa va ganditi de 10 ori pana luati o decizie, ca va incepe sa arda la buzunar.ul propriu. Dehe, asa'i in tenis.

# La someri cu voi! date 18 December 2017 17:40 +4

Nu sunt de acord ca magistratii sa greveze-protesteze in timpul programului, pe banii mei. Sunteti la privat, unde va credeti? Sindicalistilor, voi si cu mafia CSMista in frunte!

# Luca date 18 December 2017 19:41 0


Citeza pe La someri cu voi!
Nu sunt de acord ca magistratii sa greveze-protesteze in timpul programului, pe banii mei. Sunteti la privat, unde va credeti? Sindicalistilor, voi si cu mafia CSMista in frunte!

# anonim date 19 December 2017 07:58 0

NO HAI cum zicea si Avram Iancu prin 1848, probabil linkul nu va aparea http://www.contributors.ro/editorial/%E2%80%9Eno-hai%E2%80%9D/

# Carcotas date 18 December 2017 15:50 +8

Bun, dreptul lor cetățenesc cu toata obligatia de rezerva, inteleg! Insa, daca aceste modificări propuse de adversarii lor, politicienii chiar vor deveni lege, acești magistrati mai inspira încredere ca o vor respecta, in litera si SPIRITUL ei? Eu tare ma îndoiesc....

# B date 18 December 2017 15:53 +2

Bhei ce fata de spate de usa de bloc. Si-apoi, orice gaura cu par cere p....a

# Roberto date 18 December 2017 16:32 +9

Se unesc procurorii si judecatorii la un spritz ca sa puna tara la calr. Pai cum indrazneste cineva sa-i nesocoteasca pe ei? Da, ei, cei care hotarasc ce firme si ce politicieni pot face bani sau politica. Pai nu le convine procurorilor pentru ca va trebui sa munceasca mai mult si LA VEDERE ! ADICA TRANSPARENT ! Nu vor mai putea sa inchida oameni FARA PROBE SI LA COMANDA ! Deranjant,nu? Acesti golani imbracati in ROBE sunt exact ca unii preoti. Se cred Dumnezei. Mai oameni buni, suntem pe noul testament ! Aveti grija ce solicitati. S ar putea ca poporul sa aplice vechiul testament. Ochi pt ochi si dinte pt dinte. Singura lege ! Afara cu procurorii si judecatorii corupti si santajabili !

# Nea roberto date 18 December 2017 17:32 -5

Daca unul iti violeaza sora...sa vedem daca esti de acord ca procurorul sa dispuna expertiza medico legaladupa un timp si o procedura greoaie pana la pierderea probei sau e mai buna o.constatare medico legala care sa duca la prinderea violatorului amestecat in multime..ha ha

# coca date 19 December 2017 00:38 +3


Citeza pe Nea roberto
Daca unul iti violeaza sora...sa vedem daca esti de acord ca procurorul sa dispuna expertiza medico legaladupa un timp si o procedura greoaie pana la pierderea probei sau e mai buna o.constatare medico legala care sa duca la prinderea violatorului amestecat in multime..ha ha
Esti prost? te faci? sau luminezi cu mobilul platit de sistem? Dar fata violata merge la INML cand dispune procurorul sau imediat? Dar kit-ul de viol care se pastreaza si zeci de ani (vezi cazurile rezolvate in America dupa aparitia probei adn, de alea ce zici? pierderea probei zici? adica fata nu se spala pana cand dispune procurorul expertiza? Incearca bre genul asta de "argumente" cu unii mai cretini, ca de exemplu cu colegii tai de proteste.

# Iesean date 18 December 2017 16:57 +3

Asta nu arata altceva decat capacitatea celor ce fac dosare (procurorii) si a celor ce Judeca dosare (judecatorii) ! Pai daca tocmai ei nu citesc modificarile legilor...daca ei se gasesc sa protesteze...pai aia de protesteaza sunt cei corupti si santajabili ! Asa ii vedem si ii stim ! Ceilalti au treaba, dom'le ! Au dosare de instrumentat si judecat ! Ia sa se verifice toti magistratii ce ies in srada. Sa vezi ca toti au "secrete" si schelete in SIPA ! Sunt mana n mana cu acuzarea ! Si mai trist este ca iau spaga si pun propriilor copii mancare patata CU SANGE A OAMENILOR NEVINOVATI ! Rusine. Hai cu armata sa i execute. Asa scapam de ei !

# MIRCEA date 18 December 2017 17:12 +2

Stimabili PROCURORI si JUDECATORI, timp de peste 10 ani a-ti incalcat dreptul la aparare, la un proces echitabil, a-ti dat rechizitoriu fara probe . Unde pot sa manifest si eu pentru dreptate in justitie ? Am loc alaturi de domniile voastre ? Astept dreptatea de la CEDO, DEOARECE IN POLITIE,PARCHETE, INSTANTE , NU AM GASIT .

# Carcotas date 18 December 2017 18:11 +1

Fetele si baietii astia, procurori si judecatori, sunt in marea lor majoritate, instruiți in folosirea limbii romane. De aceea, postări precum cea de mai sus, in care gresesti repetat scrierea pronumelui, o sa le trezească hazul si noua ne aduc deservicii, caci or sa spună ca toti corigentii s-au coalizat. Una este sa te deserveasca tastatura, alta incultura!

# AndreiV date 18 December 2017 17:12 +7

AFARA CU EI DIN MAGISTRATURA.Romani,sa ne unim si sa nu mai platim cota parte de impozite aferente acestor TORTIONARI,CARE INCALCA LEGILE SI CONSTITUTIA SI CELE MAI ELEMENTARE DREPTURI ALE OMULUI.Imi e scarba si sa privesc micdul ecran.In aceste zile eu sting televizorul si nu ma uit la circul gratis pe care il fac acesti indivizi si politicienii care ii sustin.DESTEAPTA-TE ROMANE SI RECUCERESTETI TARA SI DREPTURILE INCALCATE FLAGRANT DE ACESTI NEMERNICI.

# manifest date 18 December 2017 17:24 +2

Nu sunt ținuți cu forța în magistratură, dacă nu le convine să meargă în alt domeniu sau peste hotare. Cetățenii români nu pot protesta pe scările instanțelor, sunt amendați imediat. Câte amenzi s-au dat astăzi? Cum ar fi ca și cei nemulțumiți de justiție să protesteze pe scările instanțelor?

# jkl date 18 December 2017 17:25 +5

Constituția prevede că orice activitate este incompatibilă cu funcția de magistrat, cu excepția funcțiilor didactice din învățământul SUPERIOR. Acest magistrat se duce și predă cunoștințe de drept în școli gimnaziale și licee. Bun, o să se spună că nu este remunerat, însă interdicția nu se referă la asta, ci la activitate în sine. Pe de altă parte, nu știu dacă face parte din acestea, dar cu siguranță participă la tot felul de activități cu diverse ONG-uri, este susținătorul acestora prin discursul public și creează suspiciunea de a nu fi imparțial în situația în care ar lua decizii în legătură cu aceste ONG-uri. A fost membru CSM 6 ani de zile. El este inițiatorul vestitului interviu de admitere în magistratură, unde, indiferent câte cunoștințe juridice ai poseda, ești trimis acasă de o comisie controlabilă de CSM. O investigație cu privire la trecutul celor admiși ar fi bine-venită.... Dacă esti membru ONG, esti bun pt magistrat, mai ales acum, când este nevoie pt proteste. ;-)

# Mosu date 18 December 2017 17:32 +2

ce penibili ! sa te lasi condus de acest personaj ! Alo, turma alt conducator n-ati gasit ? acestia sunt magistrati sau sunt o adunatura de-a lui Vasilica ?

# Ţuţu date 18 December 2017 17:41 +1

Înţeleg că protestul a fost inspirat de tămăduitorul croat Braco, care vindecă doar privind mulţimea timp de maxim 20 minute, mut ca peştele. Sunt oameni care dau şi bani pe bilete la o astfel de reprezentaţie în care Braco le transmite energie solară, binefăcătoare, din okii lui. OK. Totuşi, n-am înteles care e treaba cu bulina albă de pe paltonul negru al ăluia care-l filmează sau fotografiază cu telefonul pe guru Danileţ privind şi tăcând ca peştele şef al bancului cu peşti.

# Edelweiss - Iscoditor de Bukowina date 18 December 2017 18:02 +13

Am impresia că are dreptate comentatorul „AndreiV”. Iscodind pe site-ul csm1909, la rubrica Info public / Declarații de avere și interese, din declarația de avere depusă la data de 14.06.2017 de judecătorul Danileț Vasilică-Cristi, rezultă că acesta a realizat următoarele venituri: Salariu - 227.392 lei; Diurnă delegație externă - 364 euro; Diurnă delegație internă - 5.342,40 lei; Diurnă detașare - 60.026,56 lei; Decontare transport - 76.107,61 lei; Decontare chirie - 29.422, 88 lei. Adunând cu plaivazul meu de calibru 338 LM, rezultă că 4pedul ne-a costat 406.291,45 de lei și 364 de euro. Transformând leuții la un curs mediu al anului 2016 de 4,5 lei un euroi, rezultă că „sindicalistul infractor la Legea 62/2011” ne-a zvântat buzunarele cu 90.286,98 + 364 = 90.651 de EURO într-un singur an. Scump, domnu' vasilică, scump! La bănetul ăsta ne puteam permite să importăm magistrați din Elveția, Germania, Austria sau Liechtenstein. Părerea mea!

# johanniskraut date 18 December 2017 18:20 0

Turma infatuata ("intreaga magistratura") a lu' daniflet astepta sa vina reprezentantu' de la Nufaru' de Cluj-Naboca sa le ia carpele negre (robele pe care tocmai le-au desecrat) la spalat?

# ?????? date 18 December 2017 22:29 0

Remarcați totuși la domnul Dănileț și un comportament de lider și de "voluntar al legii", oarecum ca și pe la domnul Gigi Becali, atitudine ?

# Floare Albastra date 19 December 2017 10:15 -6

De data aceasta Danilet s-a comportat ca un barbat adevarat. Tot respectul. 

# Ipochimen date 19 December 2017 11:20 +3

In sfarsit, ti-ai gasit marea dragoste...

# Floare Albastra date 19 December 2017 14:19 0

Marea mea dragoste e alt personaj, nu e  Danilet.  Trebuie sa precizez acest aspect ca sa nu moara nimeni de dureri de cap, invidie, gelozie, etc. . ;-)

# Ipochimen date 19 December 2017 11:40 0

In sfarsit, ti-ai gasit marea dragoste...

# tabula date 22 December 2017 02:40 0

rasa,din umorul latin,marea mea dragostte este tuica ;-) ca o monica mocovei ,ce sunt...cu botox in fata

# avocat traditional date 19 December 2017 12:18 +3

Mai multe probleme legate de comentariul florii albastre: 1.Sa intelegem ca pana acum Danilet nu s-a comportat ca un barbat adevarat?Se pare ca nu a avut comportamentrul potrivit. 2.Eu stiu c a barbatii adevarati sunt destepti si ,mai ales, intelepti. In cazul nostru nu avem nici una,nici alta. 3.Aiurelile debitate cu ocazia acestui protest de prost gust, caracteristice daniletului,il scot din sfera magistratilor adevarati/corecti si il posteaza acolo unde ii este locul.4.Am observat la protest pe sefa DNA Cluj.Oare de ce?Ea si-a facut un tel din lupta impotriva coruptiei ori isi face meseria acolo unde,temporar,lucreaza.In prima ipoteza ar trebui sa mearga in alt sistem, in a doua,sa aplice legile date de legiuitor, fara comentarii si fara proteste.

# Giga Sculierul date 19 December 2017 14:04 0

Sageata Danilet! L-au scos iarasi la inaintare. El ca el, dar aia toti din spatele lui, ce naiba au in tartacuta? Sa mai ai incredere in impartialitatea instantelor!

# chirica dorina date 22 December 2017 00:38 +2

Fereasca DUMNEZEU , pe mainile caror "" judecatori "" a ajuns tara noastra !!! O mana de spalati pe creier cu aere de juristi ,( ca le-au cumparat parintii , diplome de facultati de drept ) DAR IN REALITATE - NISTE TABLE STERSE .

# ANONYMOUS date 29 December 2017 11:42 0

Scaramouche din justitia romana un executant figurant al DNA !!!! :D :lol: <img src=ops:' /> :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.03.2024 – Milu si Gluga au zambit pentru poza de grup, dar au stat separati

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva