15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CHISTOACELE MANELISTULUI – De la mare sef in DNA, procurorul Ciprian Man a ajuns sa se ocupe de micii contrabandisti de tigari. Refugiat la Parchetul Tribunalului Bihor, Man lucreaza la un caz in care a fost facuta o captura impresionanta de 39 de pachete de tigari netimbrate, pe care le-a pus sub sechestru in vederea confiscarii speciale. Ciprian Man i-a interzis accesul la dosar avocatului Razvan Doseanu, autorul unor dezvaluiri grele despre fostul sef DNA Oradea (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

28 March 2019 13:24
Vizualizari: 7052

De la mare sef al DNA Oradea, pozitie din care controla practic intregul judet Bihor gratie puterii de a face oricui dosare penale, procurorul Ciprian Man (foto), zis “manelistul DNA”, a ajuns sa se ocupe de prinderea micilor contrabandisti de tigari. Refugiat la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor, dupa ce a fost dat afara din DNA, procurorul Man a facut de curand o “captura de proportii”. Si anume 39 de pachete de tigari netimbrate.


In prezent, procurorul Ciprian Man intrumenteaza un dosar in care a fost inceputa urmarirea penala fata de o femeie pentru “colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia”. La prima vedere ar parea un caz complex si o adevarata lovitura data contrabandistilor de catre Man. In realitate, cazul se refera la descoperirea a 39 de pachete de tigari netimbrate. Detaliile se regasesc in ordonanta prin care s-a dispus extinderea urmaririi penale fata de suspecta din acest caz (vezi facsimil 1): “In data de 12.03.2019, suspecta a detinut cantitatea totala de 39 pachete tigarete (780 fire tigarete) nemarcate legal, respectiv 27 pachete tigarete (540 fire tigarete) marca JIN LING, avand aplicat timbrul culoare verde cu inscriptia 'for duty free only', si 12 pachete tigarete (240 fire tigarete) marca MARVEL ALBASTRU, nemarcate legal, avand aplicat niciun timbru, tigarete care trebuie plasate sub un regim vamal si despre care sus-numita cunoaste ca provin din contrabanda”. Drept urmare, procurorul Ciprian Man a dispus instituirea masurii asiguratorii asupra celor 39 de pachete cu tigari, in vederea confiscarii speciale.

Captura de proportii a fost facuta de Ciprian Man in urma unei perchezitii domiciliare efectuata la domiciliul suspectei, in baza unui mandat de perchezitie emis in 7 martie 2019, de judecatoarea Crenguta Julieta Craciun de la Judecatoria Oradea (vezi facsimil 2).


Man il blocheaza pe avocatul Razvan Doseanu

Pe de alta parte, suspecta din acest dosar are probleme in asigurarea apararii. Asta intrucat avocatului sau i-a fost interzis de catre procurorul Ciprian Man accesul la dosar, prin Ordonanta din 21 martie 2019: “Potrivit art. 94 alin. 4 C.pr.pen., in cursul urmaririi penale, procurorul poate restrictiona motivat consultarea dosarului, daca prin aceasta s-ar putea aduce atingere bunei desfasurari a urmaririi penale. Raportat la stadiul cercetarilor penale, in contextul in care in cauza nu a fost pusa in miscare actiunea penala, consider ca, in acest moment procesual, consultarea dosarului ar putea avea consecinte negative asupra bunei desfasurari a urmaririi penale, creand dificultati in desfasurarea anchetei penale, astfel ca se impune restrictionarea acestui drept”.

Culmea este ca avocatul a carui activitate este ingreunata si caruia Man i-a interzis consultarea dosarului este Razvan Doseanu. Adica avocatul care a dezvaluit inregistrarile in care procurorii de la DNA Oradea discutau despre cumintirea judecatorilor cu deschiderea unor dosare penale, inregistrari care au dus la declansarea de catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie a unei anchete impotriva lui Ciprian Man si a altor colegi de-ai sai. Acelasi avocat Razvan Doseanu este cel care a obtinut victorii importante in instanta impotriva lui Ciprian Man si a DNA Oradea. Tocmai de aceea ne intrebam: sa fie o simpla coincidenta interzicerea accesului la dosar sau sa avem de-a face cu o razbunare a procurorului Ciprian Man impotriva lui Razvan Doseanu?


Comentarii

# Mandarina date 28 March 2019 13:40 +7

Niciodata nu s-a ocupat Manelistul de prejudicii mari, să nu-l ia cu ameteli. Oricum progreseaza de la cozonaci, plăcinti, pui rotisati, cirese a trevut la tigări.Bravo omule! Iti meriti salariul.

# Gore date 28 March 2019 18:59 0

Ce salariu are ipochimenul, la nivelul ăsta? Nu cred că are de ce se plânge! :P

# Maria date 28 March 2019 14:12 +3

Chiar nimeni nu vede CAUZA principală a tuturor abuzurilor si de grup super infractional organizat...că Țara e controlată şi subjugată total nedemocratic de zeci de ani prin SRI şi procurorii DIICOT+DNA+JUDECĂTORI+ACOPERIȚI Dealtfel ştiați DE CE? şi CUM de e posibil? ca majoritatea din statul paralel anticonstotuțional să facă parte din organizații şi loje şi"sufragerii" oculte ori aşa zise religioase dubioase? Cum de e posibil ca ofițerii SRI cu procurorii DIICOT şi DNA Împreună cu judecătorii şi multe alți înalți funcționari să fie băgați în aceeaşi organizație ocultă la masa căreia se poate pune la cale practic controlul nedemocratic şi chiar distrugerea statului român pe motiv de diverse false convingeri religioase executând ordine şi instrucțiuni ale cercurilor de intereselor externe antinaționale...AICI SRI-ul şi DIICOTUL nu văd nici o problemă de Siguranță şi Securitate? Bineînțeles că NU întrucât si ei fac parte din mafie :o {\__/} ( • _ •) / ⊃###

# Gigiduru date 28 March 2019 23:00 +1

Bai tata nelu piesa de muzeu de la BCR, să-ți ajute Dumnezeu să-ți vizitezi amândouă lichelele la pușcărie acolo unde sau luptat ei săi trimită pe mulți ca sa poate rade de ei. Dumnezeu cel bun și mare are dreptatea in mâna lui și o va face, nu am nici o îndoiala ca nu veți plăti toată familia MAN pt toate nemerniciile făcute de cei doi plozi care îți poarta numele !!! Așa sa va ajute Dumnezeu !

# VeVe pe unde esti? date 29 March 2019 23:24 0

CE MAI CAUTA ASTA ÎN JUSTITIE ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva