4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CINE SE TEME DE DAN DIACONESCU? – Judecatoria Constanta a respins cererea parchetului de arestare preventiva a vedetei OTV Dan Diaconescu, dispunand arest la domiciliu. Coincidenta: dosarul a fost detonat cand Diaconescu poate reveni in politica: „Cu 2-3 zile inainte ca mascatii sa intre peste mine, avocatul m-a anuntat ca interdictia mea de televiziune s-a scurtat cu 1 an si ceva, ceea ce da peste cap toate calculele... In mod normal, ea expira imediat dupa alegeri. Acum expira inainte”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

7 April 2023 22:00
Vizualizari: 5172

Recenta retinere a vedetei OTV Dan Diaconescu (foto) cu mult tam-tam mediatic si cu scurgerea de informatii nepublice din dosar in presa iubitoare de catuse ridica un mare semn de intrebare: ii este atat de frica Sistemului de potentialul electoral al omului de televiziune, incat doreste cu orice chip sa-l scoata din joc?Ipoteza a fost lansata de catre Diaconescu insusi in seara zilei de vineri, 7 aprilie 2023, intr-o interventie telefonica la Antena 3, imediat dupa ce Judecatoria Constanta a respins solicitarea parchetului privind arestarea preventiva a realizatorului TV, instanta dispunand in schimb arest la domiciliu timp de 30 de zile. Altfel spus: Dan Diaconescu va face Pastile acasa.

Inainte de a intra in direct la Antena 3, fondatorul OTV a fost intrebat daca se astepta sa fie liber.

Da – normal. Sper ca in cel mai scurt timp, toata tara si toti telespectatorii dumneavoastra sa vada ca sunt absolut nevinovat”, a raspuns Diaconescu.

Ulterior, in declaratia telefonica data postului TV, Dan Diaconescu a aruncat bomba: cu doar cateva zile inainte ca mascatii sa-i sparga usa la 6 dimineata, aparatorul sau, avocatul Alexandru Morarescu, i-a spus ca interdictia de a practica jurnalismul (pe care a primit-o in 2015, odata cu condamnarea definitiva din dosarul de santaj) ii va expira mai devreme decat era prevazut initial. In aceeasi interventie de la Antena 3, maestrul Morarescu a precizat ca interdictia va expira in februarie 2024 – asadar, inainte de toate cele patru randuri de alegeri ale anului viitor (locale, europarlamentare, parlamentare si prezidentiale).

In alta ordine de idei: Dan Diaconescu a calificat ancheta drept „un masacru”, „un linsaj” si „o inscenare juridica”, precizand ca nu s-a ascuns in debara de frica mascatilor, asa cum a transmis parchetul pe surse in presa de casa.

Din informatiile noastre, la Judecatoria Constanta, avocatul Alexandru Morarescu a explicat fara intrerupere, timp de jumatate de ora, faptul ca este o mascarada si un adevarat linsaj judiciar intregul mod de operatiune al parchetului, cu presa stransa ciorchine la usa lui Dan Diaconescu si cu informatii nepublice scurse din dosar. Mai mult: tot atunci, in sala de judecata, insusi procurorul de sedinta a recunoscut ca „este regretabil ce s-a intamplat”.


Redam declaratiile facute de Dan Diaconescu si aparatorul lui la Antena 3 (click aici pentru video):


Adrian Ursu: Domnule Diaconescu, cum au fost aceste 48 de ore?

Dan Diaconescu: Au fost un masacru, un linsaj. Dar sa speram ca, usor-usor, se va dovedi ca totul a fost o inscenare juridica.

Adrian Ursu: 6 dimineata era momentul in care in usa dumneavoastra ce ati auzit?

Dan Diaconescu: Nu mai vreau sa-mi aduc aminte.

Oana Zamfir: A existat acel moment al debaralei, dressingului unde v-ar fi gasit?

Dan Diaconescu: Nu.

Alexandru Morarescu: Am lamurit aceasta chestiune in instanta: a fost o figura de stil, o metafora folosita de catre parchet, care a sperat ca va produce efecte juridice in instanta. Nu s-a intamplat.

Adrian Ursu: Spuneti ca aceasta informatie a fost lasata special?

Alexandru Morarescu: Sigur ca da. Repet: am fost pentru prima oara in fata unui judecator. Diferenta s-a vazut. (...)

Oana Zamfir: Domnule Diaconescu, care este interpretarea dumneavoastra pentru acest moment care se petrece acum la o distanta nu foarte mare de momentul in care ar fi incetat toate interdictiile in privinta dumneavoastra, dar la o distanta destul de lunga fata de comiterea faptelor si inregistrarea cu care cele doua fete recunosc ca v-ar fi santajat?

Dan Diaconescu: Eu chiar voiam sa subliniez asta: cu doua sau trei zile inainte ca mascatii sa intre peste mine, domnul Morarescu m-a anuntat ca interdictia mea de televiziune si de alte activitati s-a scurtat cu un an si ceva – ceea ce da peste cap toate calculele. Nu vreau sa fac vreo legatura. In mod normal, interdictia mea expira imediat dupa alegeri. Acum, interdictia mea expira inainte de alegeri.

Alexandru Morarescu: Da. Iar reabilitarea ar fi intervenit in februarie 2024 – peste mai putin de 9 luni.

Comentarii

# DODI date 7 April 2023 23:47 +6

Din păcate pentru români justiție nășită de trioul Petrov-macovei-slujirea a făcut pui sălbatici, care, în lipsa lor de respect față de actul de jutiție, își depășesc în ură chiar părinții. Nu putem pretinde nulității de la Cotroceni să facă ordine în justiție, dar putem să-l acuzăm de faptul că îi convine și se folosește de sistem pentru intersele sale personale sau de partid.

# LuciParizianul date 8 April 2023 09:55 0

Toată lumea din Ro şi Diaspora ştie că Dan Diaconescu este Nevinovat! În colonia Romînia, Statul Subteran este la putere şi se numeşte Statul Romîn! Expresia Statul Romîn ascunde un Stat Mafiot ṣi Criminal! Sfătuiesc pe toți romînii de bună credință să vîndă tot ce au şi să reia viața în alte părți ale Terrei! Eu aşa am procedat şi sînt foarte bucuros!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva