20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CLUBUL DE PRESA CONDAMNA ABUZUL CNA – Reactia Clubului de Presa dupa ce Consiliul National al Audiovizualului a chemat la raport site-ul Activenews: „Si-a extins competentele ilegal, actionand ca o politie a Internetului... Membrul CNA Mircea Toma a fost director al ONG-ului finantat de George Soros ce i-a reclamat pe colegii de la Activenews... Nu e prima tentativa a CNA de a-si aroga autoritatea asupra presei online, colegii de la EVZ fiind somati si ei sa se prezinte la controlul abuziv”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

23 May 2023 12:51
Vizualizari: 2994

Consiliul National al Audiovizualului si-a extins in mod ilegal competentele asupra presei online, erijandu-se intr-o adevarata politie a Internetului, acuza Clubul de Presa dupa ce CNA a chemat la ordine publicatia Activenews pentru un articol despre un scandal in lumea artelor plastice, articol in care unul dintre personaje apare ca fost director al Centrului Soros pentru Arta Contemporana (actualul Centru International pentru Arta Contemporana).Clubul de Presa a emis marti, 23 mai 2023, un comunicat semnat de co-fondatorul Cozmin Gusa (foto), in care atrage atentia ca legea nu ii acorda Consiliului competente asupra presei online decat in cazuri extreme (instigare la ura, violenta, terorism etc., asa cum Lumea Justitiei a prezentat in detaliu – click aici pentru a citi). In rest, demonstratia de forta a CNA in raport cu Activenews nu este altceva decat un comportament de „politie a Internetului”, fara atributii legale in acest sens, subliniaza Clubul de Presa.

Amintind trecutul sorosist al membrului CNA Mircea Toma si scandaloasa prestatie a acestuia impotriva postului Romania TV (cand l-a chemat ca expert impotriva RTV pe un anume Mugur Ciumageanu, membru in ActiveWatch, ONG-ul condus multa vreme de Toma inainte sa intre in CNA – click aici pentru a citi), Clubul de Presa avertizeaza ca speta legata de Activenews nu este una singulara, Consiliul National al Audiovizualului facand presiuni si asupra site-ului Evenimentul Zilei.


Redam comunicatul Clubului de Presa:


Clubul de Presa constata un nou si grav abuz al CNA orientat impotriva libertatii de exprimare, institutia extinzandu-si competentele in mod ilegal, actionand practic sub forma unei 'politii a Internetului'. In mod concret, institutia de presa luata in colimatorul CNA este site-ul Activenews.RO, care a fost somat deja de trei ori pentru a se prezenta spre a fi judecat si, in mod previzibil, penalizat prin amenzi aplicate.

Este reclamat un articol bine documentat si publicat de catre colegii de la Activenews, ce prezinta un scandal din lumea artistilor plastici, in care este implicat insa si un fost director al Centrului Soros pentru Arta Contemporana.

CNA nu are competente spre a judeca articolele ce apar in mediul online, putand interveni – conform unor reglementari in vigoare – doar impotriva unor creatori de continut de pe platformele cu materiale video (Youtube, Facebook, Instagram etc.), si numai daca acestia incita la violenta, ura, terorism etc.

Consideram ca acest nou abuz al CNA nu e deloc intamplator, in conditiile in care un membru al institutiei, domnul Mircea Toma, a fost si el director al ONG-ului ce i-a reclamat pe colegii de la Activenews, ONG finantat de catre George Soros.

Reamintim si ca Mircea Toma a inspirat acelasi gen de practica abuziva pentru CNA in cazul jurnalistului Victor Ciutacu de la RTV, cand a folosit pentru argumentare un 'expert' din acelasi mediu sorosist, tot dintr-un ONG unde activase si el inainte.

Totodata, semnalam ca nu este prima tentativa a CNA de a-si aroga autoritatea si asupra presei online, colegii de la EVZ fiind somati si ei sa se prezinte la acest gen de control abuziv.

Clubul de Presa condamna orice incercare de constrangere a libertatii de exprimare si intimidare a jurnalistilor, someaza CNA sa stopeze aceste practici ilegale si solicita Comisiilor Parlamentare cu rol de control al activitatii CNA sa se sesizeze de urgenta si sa blocheze aceste actiuni abuzive ale CNA”.

Comentarii

# DODI date 23 May 2023 16:41 +3

Este de condamnat atitudinea Noii securități mascată sub forma unei maligne organizații botezată nevinovat CNA. Această condamnare ar fi fost mult mai credibilă dacă nu venea din gura unui acoperit al Noii securități. Dar cum greu mai găsești în România un jurnalist dedicat doar profesiei nu organizației antiromânești SRI aceasta ar fi singura explicație.

# maia sandilau date 23 May 2023 21:18 +2

De parca ar mai fi scapat vreo institutie a statului mafiot actual sa nu fie poluata cu lepadaturi soros-rezist-usr-rahatinploaie. Institutiile de presa ar trebui sa-i cheme la tribunal pe neispravitii astia (pe persoana fizica) si falimentati in procese fara numar fara numar, altfel n-o sa se ocupe absolut nimeni de ei.

# mitica date 24 May 2023 17:34 0

CNA trebuie desfintat iar membrii ei judecati si bagati la puscarie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva