24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CNA, ORGANIZATIE STALINISTA – Clubul de Presa reactioneaza dupa amendarea postului Romania TV in cazul Iulia Marin: “Intervenind brutal in disputa dintre doi jurnalisti, Victor Ciutacu, de la Romania TV si Catalin Tolontan, de la Libertatea, reprezentantii Consiliului au savarsit un abuz de mari proportii... Membrii CNA hingheresc casele de presa din domeniul audiovizualului”

Scris de: L.J. | pdf | print

27 April 2023 18:59
Vizualizari: 4371

Clubul de Presa reactioneaza dur dupa amendarea postului Romania TV cu 100.000 lei de catre Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pentru emisiunile “Punctul Culminant” realizate de Victor Ciutacu (foto), in care s-a dezbatut cazul tragic al sinuciderii jurnalistei Iulia Marin.


 

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii, joi, 27 aprilie 2023, Clubul de Presa acuza CNA ca a dat dovada de un comportament stalinist si ca a comis un abuz de mari proportii. In acelasi comunicat, CNA ii atrage atentia presedintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, asupra activitatii CNA, precizand ca membrii Consiliului hingheresc institutiile de presa din domeniul audiovizualului. In acest context, Clubul de Presa aminteste si despre amenda primita de Realitatea Plus pentru emisiunea in care jurnalista Anca Alexandrescu a discutat despre problemele referitoare la vaccinul anti-Covid.

In alta ordine de idei, postul Romania TV a anuntat tot joi, 27 aprilie 2023, ca va contesta in instanta amenda primita de la CNA.


Prezentam comunicatul Clubului de presa:


Intervenind brutal in disputa dintre doi jurnalisti, Victor Ciutacu, de la Romania TV si Catalin Tolontan, de la Libertatea, reprezentantii Consiliului National al Audiovizualului au savarsit un abuz de mari proportii. Sanctionand cu 100.000 de lei postul Romania TV. In acest scop, au utilizat un anumit expert CNA, Mugur CIUMAGEANU, care, asa cum a dovedit cu probe Iosefina Pascal, membru al Grupului de Initiativa al Clubului de Presa, este de fapt membru al ActiveWatch, are o relatie personala de prietenie cu Mircea Toma, membru marcant CNA, si are un istoric de probleme de integritate in domeniul profesional si este cel care, aflandu-se in conflict de interese, a determinat mai multi psihologi sa semneze petitia in baza careia CNA a sanctionat Romania TV. Un alt membru CNA, Cristina Ancuta Pocora, si-a permis sa ameninte – si avem inregistrarea – Romania TV, ca poate ramane fara licenta la urmatoarea solicitare de prelungire, motivul invocat fiind 'conduita postului'. Mai mult, doamna Pocora a sustinut ca radiodifuzorii nu s-au solidarizat cu cei de la Romania TV pentru ca au inteles ca e vorba doar de o rafuiala cu Libertatea si nu au vrut sa se compromita. Un alt membru al CNA, Mircea Toma, desi neaga, in mod repetat, ingerinta CNA in politica editoriala a postului, a declarat ca institutia desfasoara 'un proces educativ' si ca 'procesul editorial se poate imbunatatii' daca 'feedbackul nostru este exprimat atat prin sanctiuni, cat si prin 'recomandari'.

In a doua parte a sedintei a fost amendat cu 10.000 de lei si somatie publica postul Realitatea PLUS pentru ca membrii CNA au considerat ca moderatorul, Anca Alexandrescu, nu ar trebui sa discute despre problemele din campania de vaccinare, spunand ca promoveaza 'teorii ale conspiratiei', desi a avut invitati din domeniul medical. Un singur membru al CNA a votat impotriva sanctiunii, argumentand ca moderatorul are dreptul la opinie si sa dezbata teme de interes public.

Ii solicitam cu insistenta domnului Marcel Ciolacu, ca in calitatea domniei sale de presedinte PSD si de presedinte al Camerei Deputatilor, sa intreprinda toate diligentele necesare pentru ca, de urgenta sa fie reprogramata dezbaterea care a fost amanata la Comisia pentru Cultura a Camerei Deputatilor, dezbatere la care am solicitat sa fie prezenti si cativa reprezentanti ai Clubului de Presa. Facem precizarea ca, in vederea acestei dezbateri, am prezentat si conducerii Camerei Deputatilor, conducerii Senatului si sefilor celor doua comisii, un numar semnificativ de probe care demonstreaza ca, in mod deliberat, membrii CNA hingheresc casele de presa din domeniul audiovizualului. Aceeasi solicitare o adresam si conducerii partidului AUR, care ne-a sustinut si a determinat initial, cel putin la Camera Deputatilor, punerea pe ordinea de zi a respectivei dezbateri.

Le reamintim tuturor celor interesati ca in data de 3 mai, de Ziua Libertatii Presei, vom organiza prima Conventie Nationala in Bucuresti, intr-o locatie si un interval de timp pe care le vom preciza ulterior”.

Comentarii

# Prometheus date 27 April 2023 19:14 +4

CVA-ul e o organizatie terorista si trebuie destructurat cu celeritate.

# dulapul securelii , pelticiunii si pierzaniei nationale date 27 April 2023 21:11 +7

JOS cu jegoasa neosecureala care a infectat cu duhoarea ei toate cotloanele existentiale ale acestui pasalic care nu mai poate fi numit tara de vreo 20 de ani incoace! un turnator abject si un dulap plin de goliciune au transformat o tara in ceea ce se poate vedea. Un teritoriu cu o populime controlat de o neosecureala abjecta care a infectat si i infestat orice particica ,ca nu mai poti sa vezi vreo urma de democratie sau o forma de libertate adevarata! JOS SECUREALA TRADATOARE!JOS SECUREALA NEOMARXISTA,HASTAGISTA, SOROSISTA, URSULISTA ! CE frumos i a devoalat neosecirelii! La u ordin au semnat toti! JOS SECURISMUL TRADATOR si VANZATOR de tzara! Au ajuns sa-si vanda si biserica in care au fost botezati! Piara secureala.Hai sictir securicilor! aista-i o opinie

# maxtor date 27 April 2023 22:49 +1

"Membrii CNA hingheresc casele de presa"-nu pe ciutacu direct pt. ca incepe ala sa-i scuipe(in ochi,dupa cum merita!), nu pe tolontan pentru ca ala LE DETERMINA.....

# DODI date 28 April 2023 00:03 +2

Cred că nu e eroare semantică ci o fractură logică în articol: CNA nu reprezintă hingherii presei române ci dulăii care răpsund la ordin și mușcă pe care care nu se tem de amenințările directe sau mai voalate ale Noii Securități.

# dodel date 28 April 2023 20:29 +2

Tatal lui Mircea Toma, Sorin Toma Moscovici, activist stalinist cominternist, cerea arestarea lui Tudor Arghezi.....ce sa ceri de la nudistul de la Vama Veche, Mircea Toma...tot un comunist, neomarxist!

# Ioana M. date 30 April 2023 14:57 0

Cine e vivovat? Va stabil, probabil, justitia. Dar nu pot sa ni remarc agresiunea verbala a unor membri CNA ! Niici procurorul nu are o astfel de atitudine fata de un suspecr. Rusinos pentru un Consiliu care ar trebui sa fie impartial si care e platit cu bani grei din contributiile noastre. Apropo! Aici nu se fac reduceri de indemnizatii?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva