8 mai 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CODRUT I-A RUPT IN FERICIRE – Pucistii din CSM s-au inecat la mal si nu au reusit sa blocheze validarea procuroarei Adina Florea la sefia SIIJ. Dupa 7 ore de scandal, votul s-a impotmolit la scorul de 9 – 9. Codrut Olaru si-a anulat votul. Daca ar fi votat pentru Florea, aceasta era sefa SIIJ; daca ar fi votat contra ei, era invalidata. Mai stam o tura

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

15 octombrie 2019 21:05
Vizualizari: 7495

Vai de zilele lor! Dupa sase incercari de convocare a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, in formula completa, a saptea oara a fost posibila aducerea la masa discutiilor a tuturor celor 19 membri alesi si de drept ai "garantului indepdentei justitiei". Marti 15 octombrie 2019, timp de aproape 7 ore, Plenul CSM a fost ringul dezbaterilor pro si contra Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), a atacurilor, supozitiilor si lamentarilor in jurul structurii unde cel putin 3 membri ai Consiliului au dosare penale (respectiv Solomon, Ban si Mateescu). Cu chiu cu vai, dupa orele 20.00, membrii CSM au reusit sa incheie dezbaterile si sa isi exprime votul pe primul punct al ordinii de zi din 15 octombrie 2019, respectiv validarea procuroarei Adina Florea (foto 2) la conducerea SIIJ.


Si au facut-o cum nu se poate mai haotic caci, la fel cum, din infumurare ori incapatanare, s-a creat haosul din politica, si CSM a reusit prin votul sau sa dea nastere unui uragan in Justitie.

Astfel, asa cum era de asteptat si cum unii membri au anuntat in direct in timpul sedintei Plenului CSM, s-a votat masiv pentru invalidarea numirii Adinei Florea in functia de procuror-sef al SIIJ. Dar, ce sa vedeti, nu suficient.

Votul pentru validarea Adinei Florea in functia de procuror-sef al SIIJ va fi reluat intr-o sedinta viitoare. Iar asta pentru ca, 9 membri au votat pentru validare, 9 au votat pentru invalidare, iar un membru si-a anulat votul.

Concret, din informatiile noastre, cel care si-a anulat votul este fostul vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Codrut Olaru (foto 1), vazut inca de la inceput ca fiind cel care putea inclina balanta in favoarea Adinei Florea sau impotriva sa. Nu a votat nici cu unii, nici cu altii, ci a ales sa isi anuleze votul, prelungind in acest fel incertitudinea de la varful SIIJ si asigurarea bunei functionari a Sectiei.

De cealalta parte, cei 9 membri care au votat pentru invalidarea Adinei Florea la sefia SIIJ sunt:

-Ministrul Justitiei Ana Birchall; aceasta de altfel a si militat pentru desfiintarea SIIJ;

-Procurorul General al Romaniei Bogdan Licu;

-Procurorul Nicolae Solomon, vicepresedinte CSM;

-Procurorul Florin Deac;

-Procurorul Mihai Cristian Ban;

-Procuroarea Tatiana Toader;

-Judecatoarea Andrea Chis;

-Judecatorul Bogdan Mateescu, care a anuntat in Plen ca va vota impotriva validarii;

-Judecatorul Mihai Balan.

In opinia noastra, CSM, in mod nefiresc, prelungeste luarea unei decizii care este indiscutabil una singura, conform prevederilor legale: anume validarea procurorului sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. Pretinsele probleme de legalitate pe care le gandesc unii membri CSM cu privire la SIIJ, ori modalitatea in care a decurs interviul pentru sefia SIIJ sunt aspecte care ar trebui lasate de membri CSM in sarcina legiuitorului, ori in cel mai bun caz amanate pana la deblocarea starii de incertitudine de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie si dupa validarea Adinei Florea.

SIIJ are 3 noi procurori de executie – validati!

In schimb, daca pentru sefia Sectiei nu au reusit sa se puna de acord pe voturi pentru validarea Adinei Florea, CSM a reusit sa valideze numirea celor trei procurori care au promovat examentul pentru numirea procurorilor cu functii de executie in cadrul SIIJ, desfasurat in perioada 11 aprilie 2019-26 iunie 2019.

Au fost astfel validati in functia de procurori de executie la SIIJ urmatorii:

-Adina Petrescu de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;

-Silviu Vasile Ciocoiu de la Parchetul Curtii de Apel Constanta;

-Nicolae Adelin Mihaila de la Parchetul Tribunalului Buzau.

Comentarii

# livia date 15 octombrie 2019 22:15 +15

Procurorii care au votat impotriva Adinei Florea sunt batuti in cap. Nu CSM a audiat-o si a spus ca este buna pentru sefia SIIJ? Acum nu mai este buna? Cum i-a validat pe cei trei dar pe sefa lor nu?

# Gabi date 15 octombrie 2019 23:10 +7

CSM. . ...rușinea justitiei! Cei ce trebuiau sa fie spuma....sunt zațul. ...Necesitatea SIIJ rezidă chiar din îndărătnicia celor ce o vor dusa. Procurorii din CSM sunt de un penibil absolut....cum se luptă ei împotriva unei colege care a promovat un concurs! Jalnic! Dacă d-na Florea era luată din fundu ' țării și plăsată la DNA....fără concurs, fără merite, fără vechime. ...era bine. ...era moral....era OK pt CSM. Doamnă, nu aveți voie sa dați înapoi! Ar trebui sa mergeti în instanță, cum v-a ******rat d-na Costiniu.

# un mizantrop date 16 octombrie 2019 01:05 +4

Chiar noaptea mintii...Normal ar fi ca indivizii cu dosar in lucru la Sectie sa se abtina de la vot, sau sa fie recuzati...Eu tot nu inteleg de ce Adina Florea nu-i reclama la autoritatile pentru discriminare, la ONU, la UE, la CEDO, ori Patriarhie...trebuie sa fie un for, undeva in lume care sa rezolve imputiciunea asta legala generata de mofturile lui Werner...Chiar, pe Werner de ce nu l-a dat in judecata pentru alegatiile nemernice, menite sa-i afecteze buna reputatie si pentru imensul abuz de putere care-i tine pe loc cariera ei si ne intinde noua nervii la maximum?!

# TIPA date 16 octombrie 2019 01:12 +4

E O ILEGALITATE CE SE PETRECE LA CSM SI VOTUL de asemenea. Hotararea de numire a Adinei Florea nu implica un drept de optiune la vot a membrilor PLENUL in sensul exprimarii unui vot negativ. Atributia plenului prevazuta de Legea 303 este de a numi procurorul sef de sectie nu de a vota optional numirea.art. 88 indice 5 al.12 DIN LEGEA 303 coroborat cu art. 24 alin2. regulament SII-"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii numește în funcția de procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție în termen de cel mult 5 zile de la publicarea rezultatelor concursului."

# Birchall-Epstein date 16 octombrie 2019 04:36 0

Birchall e santajata de Iohannis?

# Valter Cojman date 16 octombrie 2019 04:52 +2

Deci..., PORCURORII si judecatorii corupti, infractori, incompetenti, agenti sub acoperire, etc. din CSM (cooperativa de Spalat Magistrati corupti, infractori, abuzatori, incompetenti, etc.) in frunte cu sluga SUA (posibil agent CIA ca si Kovesi), Birchall si cu sluga lui IonaniSS de la PICCJ, Licu, au votat contra Adinei Florea...

# santinela date 16 octombrie 2019 07:46 +2

Publicati in fiecare numar numele dar si fotografiie acestor nemernici din CSM care nu vor sa respecte o lege.Cu fotografiile lor pentru a putea sa-i recunoastem pe strada, "la o adica", si poate cu aceasta ocazie sa-i intrebam ceva de sanatate.Prin aeroporturi,magazine,adica pe oriunde ii prindem !

# romanul date 16 octombrie 2019 08:18 0

u inteleg cum acesti sabotori in frunte cu revocata de Birc

# imun/teanu date 16 octombrie 2019 09:00 +1

Cui ii este atat de periculoasa SIIJ! Infractorilor, prea deja numerosi, din justitie. In special procurori. Insa si destui judecatori, mai ales, ei, de frica, in fata deja mostrelor de "pedepse" la nesupuneri ("civice"?) intereselor superioare.

# alin date 16 octombrie 2019 09:07 +2

Cum dracu sa voteze Mihai Balan pentru Adina Florea ?? Pai nevasta-sa este procuroare la DNA Bucuresti si la cate prostii ,profesional ,face.... Vreti sa-i ancheteze SIIJ -ul nevasta ?? Sa fim realisti.

# Iulia date 16 octombrie 2019 12:02 +1

Birchall fiind dublu demisa, votul ei trebuia anulat! Decizia CCR nu are un caracter consultativ, ci obligatoriu! Pohta lui Werner de a nu-i semna revocarea bate (din nou) orice decizie a CCR. Klaus ne-a promis ca "va rezolva si cu SIIJ, in curand”. Putem deduce de aici ca CCR nu mai reprezinta demult o problema si ca este ca si “rezolvat”, din moment ce nu pateste nimeni nimic daca nu respecta deciziile Curtii? Mai lipseste sa o auzim pe doamna plangandu-se ca Werner o tine cu forta in functie...

# Laura date 16 octombrie 2019 12:18 -1

Codrut Olaru...tare..ce sa zic! Se tine bine pe pozitii! Iata un exemplu de procuror independent!

# Gheorghe date 16 octombrie 2019 12:48 0

Ce mai cauta Birchal in PSD? E Dancila santajata de securisti sa o mai mentina in partid?

# Adrian Duda date 16 octombrie 2019 14:28 +2

CSM, garantul independenței justiției și cel prin intermediul căruia se realizează actul de justiție în România, luptă împotriva unei legi privind răspunderea magistraților și a structurii care anchetează magistrații abuzivi și / sau corupți ! În ce stat trăim? În niciun caz într-un stat de drept. Iar aliații CSM -ului sunt chiar cei mai înalți reprezentanți ai României: Procurorul General, Ministrul Justiției, fostul Procuror General dar și Președintele României, Președintele actualului partid de guvernământ PNL, magistrați fideli gruparii #rezist etc MAFIAS RUMANAS !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.05.2021 – Ce cauta Dumitru Dumbrava la Tribunalul Bucuresti?

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva