21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CREIER PANE – Pensionara Dana Titian, fosta consiliera a Lulutei, zisa “creierul lui Kovesi”, a primit un mare flit din partea judecatorilor CSM. Cererea de reincadrare in functia de judecator a fost respinsa. Titian a fost desfiintata de judecatorul Alin Ene: “Am constatat o lipsa de hotarare intre activarea la parchet sau la instanta. Ma interesa cat de hotarata sunteti acum sa fiti judecator”. Titian: “Aicea a fost o conjunctura” (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 September 2023 16:12
Vizualizari: 7351

Fosta consiliera a Laurei Kovesi, pensionara Dana Titian (foto 1 dreapta), zisa “creierul lui Kovesi”, s-a prezentat joi, 14 septembrie 2023, in fata Sectiei pentru judecatori a CSM, dupa ce a cerut sa fie reincadrata in functia de judecator. Dar mai bine nu o facea.Cu o voce mieroasa, care nu amintea cu nimic din duritatea pe care o manifesta pe cand statea la dreapta Laurei Kovesi in anii de teroare si abuzuri, Dana Titian a avut o prestatie neconvingatoare in fata judecatorilor din CSM. In final, Sectia pentru judecatori a CSM (cu o singura exceptie) a decis ca Titian, aflata la pensie din ianuarie 2022, nu merita sa fie reincadrata in magistratura. O decizie corecta, in opinia noastra, avand in vedere atat modul in care Dana Titian s-a prezentat, cat si faptul ca indiferent de cat de mare este deficitul de personal, nu orice fost judecator este automat si bun.


Ene i-a dat sa zaca


Titian nu doar ca a fost refuzata de CSM, ci a fost desfiintata elegant de unul dintre membrii Sectiei pentru judecatori. Este vorba despre judecatorul Alin Ene (foto 2 dreapta).

Asa cum se poate vedea in inregistrarea video pe care o publicam mai jos, dupa intrebarile de inceput adresate de presedintele CSM Daniel Gradinaru, privind conditiile in care ar dori sa se intoarca in magistratura, in legatura cu instantele la care ar prefera sa activeze, Alin Ene i-a cerut Danei Titian sa faca o serie de precizari. Concret, Ene a dorit sa afle de la fosta consiliera a lui Kovesi daca s-a hotarat intr-un final intre a fi procuror sau judecator, intrebarea avand legatura cu etapele din cariera lui Titian, cand ba era procuror, ba judecator.


Iata dialogul dintre judecatorul Alin Ene si pensionara Dana Titian (video):

 


Alin Ene: Uitandu-ma pe traseul dvs profesional am constatat o lipsa de hotarare, sa-i spun, intre profesia de judecator si cea de procuror. Sau, ma rog, activarea la parchet sau la instanta. Si ma interesa cat de hotarata sunteti acum sa fiti judecator.

Dana Titian: Sunt foarte hotarata sa revin ca judecator, de aceea m-am inscris in procedura, altfel nu m-as fi inscris. N-a fost o nehotarare intre profesia de procuror si judecator. Ca procuror parcusesem etapele pana la Parchetul General, si am dorit sa...

Alin Ene: Da, am spus asta pentru ca vad ca dupa ce ati trecut ca judecator la curtea de apel, v-ati reintors la parchet, dupa aceea o perioada mica la instanta, dupa aceea iar la parchet, iar la instanta, iar la parchet... Aici era intrebarea.

Dana Titian: Aicea a fost, sa spun asa, o conjunctura profesionala, am mers doar ca si consilier in considerarea persoanei care ocupa functia, deci nu din alte motive.

Alin Ene: Si acum sunteti determinata sa fiti judecator, daca va reincadrati, sa activati ca judecator.

Dana Titian: Da”.Altfel, dintre cei 23 de fosti magistrati care au cerut reincadrarea in functia de judecator, 13 au primit aprobare din partea Sectiei pentru judecatori a CSM (vezi facsimil si video la final cu interviurile tuturor candidatilor).

 

 

Prezentam inteviurile fostilor magistrati care au cerut reincadrarea in functia de judecator:

 


Comentarii

# Io date 14 September 2023 17:01 +2

"...am mers doar ca si consilier in considerarea persoanei care ocupa functia..." Hăă? A fost si consilier din cand in cand?

# Cârcotaș date 14 September 2023 18:22 +17

Ea este etalonul de carieră pentru mulți magistrați mediocri: si-a găsit un "spate" puternic. Când ai spate, ești deștept nevoie mare, combativ, ferm, din voce se simte ca individul are acces în zonele puterii. După, pisoiaș! Tipic ciocoiesc.

# Just date 14 September 2023 18:56 +7

Al 2-lea candidat, muzicantul, a fost judecator???! La cum s-a desfasurat interviul, posibil sa-i fi fost acceptata cererea de reintoarcere in magistratura

# maxtor date 14 September 2023 22:15 0

(cu o singura exceptie) -Milu,aia cu "completele anticoruptie".

# DODI date 14 September 2023 22:40 +8

Ce păcat pentru unele fese care erau în așteptare. Așa specialista în fesele slujirii rămâne cu ... buzele umflate (sau uscate, mă rog nu e mare diferență!).

# Alina date 16 September 2023 14:03 0

Nu strălucea de inteligenta in PICCJ, dar avea inițiativă. Mulți nu au avut nici asta.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva