6 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CREIERUL LUI KOVESI A OBOSIT – Judecatoarea Dana Titian de la Curtea de Apel Alba Iulia, fosta mana dreapta a Laurei Kovesi pe vremea cand aceasta conducea DNA, iese la pensie dupa zeci de ani de activitate. Sectia pentru judecatori a aprobat si pensionarea magistratei Claudia Popescu de la Curtea de Apel Bacau, cea care a anulat amenda aplicata de CNCD deputatului USR Iulian Bulai pentru blasfemiile anticrestine proferate de acesta (Lista)

Scris de: V.B. | pdf | print

12 January 2022 15:19
Vizualizari: 6114

Ne paraseste una dintre fostele vedete ale Directiei Nationale Anticoruptie. Vorbim despre judecatoarea Dana Titian (foto stanga), de la Curtea de Apel Alba Iulia, zisa si „creierul lui Kovesi”, pe motiv ca Laura Kovesi (foto dreapta) nu lua nicio decizie fara sa se consulte cu ea pe vremea cand Luluta conducea DNA, iar Titian ii era consilera. Marti, 11 ianuarie 2022, Sectia pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii i-a aprobat Danei Titian iesirea la pensie.


 

Numita procuroare definitiva prin Decretul nr. 277 din 2 iulie 1997 al presedintelui Emil Constantinescu, Titian a devenit judecatoare la CA Alba Iulia, prin Decretul nr. 931 din 19 septembrie 2005 al presedintelui Traian Basescu, pe cand ajunsese deja la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie .


Pleaca si judecatoarea care l-a spalat pe Bulai


Nu doar pe Dana Titian am remarcat-o in lista de proaspeti pensionari ai magistraturii, ci si pe judecatoarea Claudia Popescu de la Curtea de Apel Bacau, cea care la 15 iulie 2021 a admis actiunea deputatului USR Iulian Bulai de anulare a amenzii de 5.000 de lei primite in 27 ianuarie 2021 din partea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Amintim ca sanctiunea CNCD a venit dupa ce chiar in ziua de Craciun a anului 2019, USR-istul a scris pe Facebook binecunoscuta postare care a scandalizat opinia publica. Ne referim la mesajul unde Iisus Hristos era catalogat drept un copil „un copil provenit dintr-o familie foarte ciudata (...), aparut in lume fara ca parintii lui sa fi facut dragoste, cu o mama surogat si un tata care accepta paternitatea fara sa fi contribuit la ea” (click aici pentru a citi). O blasfemie anticrestina din punctul nostru de vedere. Din fericire, CNCD nu a stat cu mainile-n san, declarand recurs impotriva sentintei de mai sus. Inalta Curte a stabilit primul termen la 29 septembrie 2022 in dosarul nr. 123/32/2021.

Tot in 2021, magistrata Claudia Popescu s-a remarcat prin faptul ca, in cauza nr. 28/32/2019, a respins actiunea prin care capitanul de Armata Valerian Stan a cerut ca instanta sa oblige Serviciul Roman de Informatii sa-i comunice daca a derulat vreo actiune de supraveghere in ceea ce-l priveste. Popescu nici macar nu s-a mai obosit sa intre pe fond, respingand actiunea doar pe procedura, din cauza lipsei plangerii prealabile (click aici pentru a citi).

In august 2021, judecatoarea Popescu a facut cerere de acordare a avizului anual pentru continuarea activitatii dupa implinirea varstei de 65 de ani. Sectia pentru judecatori a CSM i-a aprobat solicitarea, prin Hotararea nr. 1050 din 7 septembrie 2021. Cu aceasta ocazie, sectia a mentionat ca la 21 decembrie 2021 Popescu avea o vechime in functia de judecator de 38 de ani, 3 luni si 20 de zile.


Iata lista tuturor judecatorilor scosi la pensie:


Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerilor privind: (unanimitatea voturilor valabil exprimate)

1. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei TUCA ALINA IULIANA, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

2. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei ADELA VINTILA, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

3. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei COSMAN GHEORGHINA, judecator la Curtea de Apel Suceava.

4. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei CIUTA OANA ELENA, judecator la Curtea de Apel Suceava.

5. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei CIUTA EUGENIA, judecator la Curtea de Apel Suceava.

6. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.03.2022, a domnului FETESCU PETRU, judecator la Curtea de Apel Timisoara.

7. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei ORASEANU BOGDANA ALINA, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, in prezent inspector judiciar in cadrul Inspectiei Judiciare.

8. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei CODREA RUXANDRA GEORGETA, judecator la Curtea de Apel Timisoara.

9. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei BABAN MARIANA, judecator la Curtea de Apel Galati.

10. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei POPESCU CLAUDIA, judecator la Curtea de Apel Bacau.

11. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.03.2022, a doamnei TITIAN DANA, judecator la Curtea de Apel Alba Iulia.

12. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei DINU DANIEL, presedinte al Sectiei penale si pentru cauze cu minori si de familie a Curtii de Apel Ploiesti.

13. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.03.2022, a doamnei IONITA MARCELA, judecator cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Braila, in prezent inspector judiciar in cadrul Inspectiei Judiciare.

14. Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului BADOIU CATALIN GABRIEL, judecator la Tribunalul Bucuresti, in prezent inspector judiciar in cadrul Inspectiei Judiciare.

15. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei ICONARU GABRIELA CORINA, judecator la Tribunalul Braila.

16. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei MAXIM RODICA, judecator la Tribunalul Satu Mare.

17. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei LAZAR LAURA – IOANA, judecator la Tribunalul Arad.

18. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei BAILA CARMEN – CAMELIA, judecator la Tribunalul Arad.

19. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei MIHALAS RAMONA CRISTINA, judecator la Tribunalul Arad.

20. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.03.2022, a doamnei ALIONTE VIORICA, judecator la Tribunalul Braila.

21. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei PAVEL ALINA-ATENA, judecator cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Braila.

22. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei PANTAZI CRENGUTA ELENA, judecator la Tribunalul Buzau.

23.Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei STROESCU CRISTINA ANTOANETA, judecator la Judecatoria Carei.

24. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei judecator CEAUSU ANGELA, presedinte cu delegatie la Judecatoria Vanju Mare.

25. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei judecator GIOL MONICA FLORENTINA, presedinte cu delegatie la Judecatoria Macin.

26. Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului judecator CIORBA ADRIAN OVIDIU SIMION, presedinte cu delegatie al Judecatoriei Negresti-Oas.

 

* Cititi aici Hotararea 1050/2021 a Sectiei pentru judecatori

Comentarii

# Alexia date 12 January 2022 16:33 -65

I-a anulat amenda pt că poate știe ce penali sunt pri bor societati patriarhale, SUA , patriarhale etc ...și ce- o fi zis daca in bor atâtea mizerii ....IULIAN E ALBA CA ZAPADA...

# DODI date 12 January 2022 17:21 +71

Totuși după ”serviciile” dorsale aplicate feselor slujirii merită și ea o pensie nesimțită. Nu de alta dar ca să poată să aibă parte de o bătrânețe în care saă-și trateze genunchii distruși de la mersul în patru labe...

# Scrieti si varsta acestor cotofene ca sa vaza poporul date 12 January 2022 22:37 +129

Cica nu e bani ! Ei as , nu este pt. sclaveti dar pt. necalificatii din servicii si magistratii-speciali este gramada !

# maxtor date 14 January 2022 01:50 +1

technic se numeste "eliberare",decret de eliberare(-servim Patria!).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2022 – Cine a lucrat-o pe Andrea Chis?

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva