12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM A FLUIERAT PRELUNGIRI – Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii l-a pedepsit pe judecatorul Catalin-Vasilica Oprea de la Tribunalul Bucuresti cu mutarea disciplinara la Tribunalul Ialomita timp de trei ani pentru intarzieri in solutionarea cauzelor. Sanctiunea vine la numai doua luni dupa ce Inalta Curte i-a mentinut definitiv lui Oprea mutarea disciplinara la Tribunalul Ialomita pe doi ani, tot pentru intarzieri (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

5 June 2024 13:49
Vizualizari: 1306

Judecatorul Catalin-Vasilica Oprea (foto) de la Tribunalul Bucuresti risca sa prinda radacini la Tribunalul Ialomita. Caci Sectia pentru judecatori in materie disciplinara i-a prelungit sederea miercuri, 5 iunie 2024.Este vorba, bineinteles, despre o mutare disciplinara. Aceasta sanctiune vine la numai doua luni dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a mentinut o pedeapsa aproape identica (click aici pentru a citi). Totusi, daca data trecuta CSM i-a aplicat lui Oprea o mutare disciplinara pe doi ani de la Tribunalul Bucuresti la Tribunalul Ialomita, de data aceasta Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a hotarat ca mutarea sa fie timp de trei ani.

Si atunci, si acum judecatorul Catalin Oprea a fost gasit vinovat de „neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege” (art. 271 lit. q teza I din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor).


O mutare atipica


Cu toate acestea, trebuie sa precizam ca aceasta mutare disciplinara este, in realitate, o mentinere. Caci judecatorul Oprea functioneaza la Tribunalul Ialomita inca din 2023, cu delegare.


Redam minuta dosarului disciplinar nr. 2/J/2024:


Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Oprea CatalinVasilica – judecator in cadrul Tribunalului Ialomita.

In baza art.273 alin.(1) lit.c) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, aplica paratului Oprea Catalin-Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Ialomita – sanctiunea disciplinara constand in 'mutarea disciplinara pentru o perioada efectiva de trei ani la Tribunalul Ialomita' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. q) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Comentarii

# DODI date 5 June 2024 14:25 -9

CSM pozează în Coop. Nufărul. Se pare că unii, pe lângă cumpărarea de diplome ale unor ”facultăți” de drept, nu au altă chemare pentru justiție decât nivelul salariilor, vacanța judecătorească și lipsa unei legi a răspunderii materiale și/sau penale. Se vede treaba că unii dintre magistrați nu au chemare pentru profesie. Ei au doar citație și ordin de zi pe unitate de la organizația antiromânească botezată impropriu SRI.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva