21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SANCTIUNE DISCIPLINARA MENTINUTA DE ICCJ – Inalta Curte a respins recursul formulat de judecatorul Catalin Vasilica Oprea de la Tribunalul Ialomita impotriva hotararii CSM prin care a fost sanctionat pentru intarzieri in solutionarea cauzelor. Delegat fiind deja la Tribunalul Ialomita, judecatorul Oprea a fost pedepsit cu mutarea la Tribunalul Ialomita pe o perioada de doi ani (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

1 April 2024 13:46
Vizualizari: 2438

Judecatorul Catalin Vasilica Oprea (foto) de la Tribunalul Ialomita ramane sanctionat disciplinar. Hotararea CSM prin care acesta fusese pedepsit disciplinar a fost mentinuta.


 

Inalta Curte a respins luni, 1 aprilie 2024, recursul judecatorului Catalin Vasilica Oprea impotriva hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM din 11 octombrie 2023, prin care fusese sanctionat disciplinar pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. g) teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor - “nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor”. Concret, CSM a dispus mutarea judecatorului Oprea la Tribunalul Ialomita pe o perioada de doi ani. Interesant este ca la data aplicarii sanctiunii disciplinare Oprea isi desfasura deja activitatea la Tribunalul Ialomita, cu delegare.


Iata minuta deciziei ICCJ nr. 87 din 1 aprilie 2024 (dosar 2690/1/2023):


Respinge cererea de suspendare a cauzei formulata de recurentul Oprea Catalin – Vasilica. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurentul Oprea Catalin – Vasilica impotriva Hotararii nr. 19J din 11 octombrie 2023 pronuntate de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 9/J/2023. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 1 aprilie 2024”.


Prezentam minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara nr. 19 J din 11 octombrie 2023 (disar 9/J/2023):


Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Oprea Catalin Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, in prezent delegat la Tribunalul Ialomita. In baza art.273 alin.(1) lit.c) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor aplica domnului Oprea Catalin Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, in prezent delegat la Tribunalul Ialomita, sanctiunea disciplinara constand in 'mutarea disciplinara pentru o perioada efectiva de doi ani la Tribunalul Ialomita' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.271 lit. g) teza I din acelasi act normativ. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Comentarii

# Fara presiune ! date 1 April 2024 13:36 +1

Nu mai puneti presiune, v a solutiona el vreodata , lasati l in pace sa nu faca o nefacuta . Zau asa..... Apropo a ti spus ceva despre justitiabil? ....... Sa astepte!

# maxtor date 2 April 2024 03:27 0

dl. june are o cale ramasa deschisa,Tribunalul Ialomiţa (din raza Curţii de Apel Bucureşti)......

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva