24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM, GARANTUL EXECUTIEI JUDECATORILOR – Fabulos! Bobita a pus tunurile pe Stoicescu! Seful CSM cere ICCJ sa parafeze hotararea Sectiei pentru procurori in care s-a retinut, la cererea asociatiei lui Pirlog, ca judecatoarea Adriana Stoicescu de la Tribunalul Timis a incalcat independenta tuturor procurorilor din Romania atunci cand i-a luat apararea judecatoarei Girbovan de la Cluj, propusa ministru al Justitiei. Stoicescu: "Din doua una. Ori eu nu mai sunt normala, ori eu nu sunt normala"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

4 June 2021 13:47
Vizualizari: 6736

Ce zbateri si ganduri o avea judecatorul Bogdan Mateescu, zis "Bobita Matilet", de cand a fost pus sef in fruntea Consiliului Superior al Magistraturii de a ajuns sa formuleze intampinari in dosarele aflate pe rolul instantelor in care solicita mustrarea judecatorilor in favoarea procurorilor? Ori a uitat rolul CSM, acela de garant al independentei Justitiei, ori si-a propus sa schimbe menirea Consiliului, in garantul executiei judecatorilor!


 

Alta concluzie nu se desprinde, din punctul nostru de vedere, din relatarea facuta de judecatoarea Adriana Stoicescu (foto) de la Tribunalul Timis vineri, 4 iunie 2021, in care dezvaluie ca "prin vocea unui judecator, presedinte al Consiliului", adica Bobita Matilet, ca alt presedinte n-are CSM-ul, garantul independentei justitiei a cerut practic ca Inalta Curte sa certifice Hotararea Sectiei pentru procurori prin care judecatoarea Stoicescu a fost "condamnata" ca a afectat independenta tuturor procurorilor din Romania printr-o postare in care ii lua apararea judecatoarei Dana Girbovan de la CA Cluj, la acel moment in carti pentru functia de ministru al Justitiei. "Consiliul Superior al Magistraturii a formulat intampinare, prin care solicita, prin vocea unui judecator, presedinte al Consiliului, respingerea recursului formulat de aparatorul meu", precizeaza Adriana Stoicescu.


Seful CSM o vrea la pamant pe judecatoarea Adriana Stoicescu


De retinut este faptul ca "pedepsirea" judecatoarei Adriana Stoicescu de catre Sectia pentru procurori a CSM pentru ca a indraznit sa critice "pseudo procurorii" s-a facut la cererea Asociatiei Initiativa pentru Justitiei, ONG condus de cunoscutul deja procuror #rezist Bogdan Pirlog. Vorbim despre Hotararea nr. 424/5.05.2020 a Sectiei pentru procurori prin care a fost admisa cererea de aparare a independentei tuturor procurorilor din Romania, formulata de catre Asociatia lui Pirlog, in care se critica faptul ca judecatoarea Adriana Stoicescu, a scris in 2019 o postare pe Facebook si un comentariu adaugat de aceasta la postare, in care lua pozitie fata de atacurile unor politicieni si magistrati la adresa judecatoarei Girbovan (Click aici pentru a citi).


Grozavia lui Mateescu se petrece in dosarul nr. 936/59/2020 aflat pe rolul Sectiei de Contencios Administrativ si Fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitiei, instanta condusa de judecatoarea Corina Corbu, si se afla inca in procedura de filtru (vezi facsimil). Dosarul este in faza de recurs la Inalta Curte dupa ce Curtea de Apel Timisoara a respins actiunea Adrianei Stoicescu, care solicita desfiintarea Hotararii Sectiei pentru procurori.


Adriana Stoicescu: "In tara procurorilor, acestia au dreptul sa constate ca un judecator le incalca independenta, iar eu, un biet judecator, nu merit sa fiu aparat de garantul independentei justitiei"


Anuntul privind interventia lui Mateescu practic in favoarea procurorilor in dosarul de la Inalta Curte a fost facut chiar de Adriana Stoicescu care a semnalat anomalia transformarii CSM intr-un organism care fugareste unii magistrati pentru a-i sanctiona. Daca tinem cont ca Adriana Stoicescu este judecatoarea fata de care Bogdan Mateescu a formulat doua sesizari deja la Inspectia Judiciara – pe motiv ca a solicitat demisia ministrului Justitiei Stelian Ion si pentru ca a admis ca ii este rusine ca este judecator (in contextul scandalului Slugarete) – atunci totul capata alte valente.

Practic, astfel cum corect puncteaza Adriana Stoicescu s-a ajuns in situatia ca Romania sa devina tara procurorilor care au dreptul sa constate ca un judecator le incalca independenta, iar un judecator sa nu mai poata fi aparat nici macar de organismul care se prezuma ca se ocupa cu garantarea independentei justitiei.


Redam in continuare postarea judecatoarei Adriana Stoicescu de vineri, 4 iunie 2021:

"Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat, admitand o cerere a unei asociatii de procurori, ca am adus atingere independentei procurorilor si s-a pronuntat printr-o hotarare asupra afirmatiilor mele, un judecator al acestei marete tari europene, incalcand flagrant prevederile privind separatia carierelor.

Am atacat aceasta hotarare, iar Curtea de Apel Timisoara a respins cererea mea, calificand-o ca lipsita de interes.

La recursul formulat la ICCJ, Consiliul Superior al Magistraturii a formulat intampinare, prin care solicita, prin vocea unui judecator, presedinte al Consiliului, respingerea recursului formulat de aparatorul meu.

Din doua una: ori eu nu mai sunt normala… ori eu nu sunt normala.

In tara procurorilor, acestia au dreptul sa constate ca un judecator le incalca independenta, iar eu, un biet judecator, nu merit sa fiu aparat de garantul independentei justitiei.

In schimb, dau cu subsemnatul la Inspectia Judiciara pentru, in ultima vreme, fiecare cuvintel…

In acest timp, fostii procurori DNA, care doreau sa cuminteasca definitiv judecatorii, sunt absolviti de orice vina.

Dormi in pace, Romanie!"


Judecatoarele Gabriela Baltag si Evelina Oprina au semnalat anomalia inca din 2020


Altfel, ceea ce se intampla in prezent a fost deja semnalat inca de anul trecut de judecatoarele Gabriela Baltag si Evelina Oprina ca fiind un precedent foarte periculos. Intr-o scrisoare din 11 iunie 2020 pe care Lumea Justitiei a publicat-o integral, judecatoarele Baltag si Oprina si-au exprimat crezul ca Hotararea nr. 424/2020 a Sectiei pentru procurori reprezinta un atentat la adresa judecatoarei Sotoicescu si constituie "o situatie fara precedent, periculoasa si cu potential de a fi factor de presiune fata de toti judecatorii si, in particular, fata de cei care inteleg sa se implice cu buna-credinta in dezbaterea publica pe teme de interes major pentru buna functionare a sistemului de justitie".

Comentarii

# Cetateanul date 4 June 2021 14:48 +15

Potrivit bancului, rahat bagi rahat iese. Sau ce alegi aia ai. Cat despre revanșarzi, reclamagii, nedeontologi ori paraditori... au fost dintotdeauna dar dupa cum se stie vremurile tulburi scot mizeria la suprafata. PS Asta nu inseamna ca slugarete e mai breaz, doar ca uita ca orice armasar ajunge gloabă... nu e chestie de daca ci de cand. Asa ca popcorn si cola, vorba papagalului dottore veorel...alt independent, in rezerva.

# Dan Laur date 4 June 2021 18:49 +64

Bogdan Mateescu, demisia din CSM, împreună cu Mihai Ban și toată secția de procurori corupți!!

# Tristihul Republicii Porkushorilor (aka Tembelistan) date 4 June 2021 21:31 +47

„Porcușoru-i porcușor, / Nici avocat, nici judecător; / Un golan paraditor.” :lol:

# Rutul neo-sekurist al puradelului de sifonar date 4 June 2021 21:39 +50

Comportamentul puradelului colaboratorului la Secu îmi zămislește în minte o paralelă vizuală: ”un cucoșăl di munti, jumulit di peni” :roll: , care rupe zăgazurile penibilului cognoscibil încercând să dea o raită pintenată, împiedicată într-o aripă. Amuzant și jalnic! Adicătelea ar fi de râs dacă n-ar fi mai mult de plâns! :-) :sad: Atitudine de cucoșăl-Alfa, opărit de aburii fierbinți ai propriilor emanații psiho-paranoide ieșindu-i pe urechi cu forța unor gheizere.

# santinela date 5 June 2021 07:24 +103

Mai frate sa fi sectia Nufarul-adica cea mai mizerabila institutie,compusa numai din ciumpalaci -(auzi Pirlog-h rezistul militar)slugi si sa ceri sa ti se "repereze "cica onoarea este de spitalul 9.Care onoare,care meserie mai Slugarete.Doamna in cauza,adica judecatoare adevarata, este cu ani lumina peste voi toti !!

# sic semper tyrannis date 5 June 2021 08:29 +34

Doamna JUDECATOR, unul dintre putinii care au mai ramas, ii multumesc din suflet si ii doresc putere si sanatate. Iar noi ar trebui sa ne UNIM si sa luptam pentru drepturile si libertatile noastre! ROMANIA TREZESTE-TE!

# MN date 5 June 2021 12:27 +64

Mai slugarete tu nu ai respect, nu ai rusine. tu crezi ca functia de presedinte este vesnica?, mai ai putin si iti va bate toaca si tie stai linistit. ce mare judecator esti ma tu, esti un perpelit de judecator de judecatorie de provincie, tu ai auzit de judecatoarea Stoicescu?, dar de Garbovan? ele sunt si fac parte din elita judecatorilor din aceasta tara.

# gica date 5 June 2021 16:30 +83

Bogdan Mateescu este magistrat sau infractor?

# Porkushorul NU E MAGISTRAT! Nici copiii Gangelui! date 5 June 2021 22:10 +9

Această situație este consecința firească a doi factori ce au pervertit ideea de justiție. Primul ar fi admiterea în rândul magistraților a procurorilor, detaliu organizatoric ce, în sine, constituie o veritabilă blasfemie la adresa conceptului de „JUSTIȚIE”. Dar cel mai mult a contat un alt fenomen de amploare: ȚIGANIZAREA JUSTIȚIEI, penetrarea sistemului judiciar românesc de reprezentanții acelei etnii oacheșe, cu ascendent nativ pe tărâmul Gangelui, care livrează lumii filmele lacrimogene de la Bollywood. Dacă acum vreo 165 – 166 de ani, acești oacheși nici măcar nu puteau depune mărturie în tribunalele vremii, azi ei și-au cocoțat toate rubedeniile șatrei în divanurile Județului și împart Dreptatea la rumâni. Inutil de reiterat paradigma metodologico-procedurală a tuciuriilor caftăniți cu robe: drăgălirea pidosnică a mamei și învățarea tatălui a semnificației englezismului „hanging!”. În acest caz, primii pe care i-au sodomizat și atârnat tuciuriii sunt chiar Judecătorii.

# Retardanis date 6 June 2021 11:30 +14

Justitia a ajuns sa fie "mancata" de aceste meciuri procurori-procurori, procurori-judecatori, judecatori-judecatori la care arbitri sunt tot judecatorii si procurorii, fiecare cu taberele lor. Problema s-ar transa daca, atunci cand apar astfel de dispute, ar fi complete de judecata formate din jurati de alte profesii din sfera non-justitie. Este atat de simpla rezolvarea. Si atunci sa il vad pe "portocala" si altii pe unde mai scot camasa.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva