28 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM SFIDEAZA LEGEA – Revocarea judecatorilor Alina Ghica si Vasilica Danilet a fost amanata pentru 13 februarie, desi in cazul lui Danilet termenul limita la care trebuie declarat revocat este 8 februarie! In ce scopuri se vrea ca voturile lui Ghica si Danilet sa fie folosite contrar vointei judecatorilor din tara, care au retras mandatul celor doi?

Scris de: Georga TARATA - Razvan SAVALIUC | pdf | print

6 februarie 2013 16:08
Vizualizari: 6926

 

Plenul CSM a stabilit in sedinta de miercuri, 6 februarie 2013, data la care se va lua in discutie revocarea judecatorilor Alina Ghica si Cristi Vasilica Danilet din Consiliu. Solicitarea Curtii de Apel Cluj si cea a Judecatoriei Ramnicu Valcea de revocare a celor doi din CSM vor fi discutate saptamana viitoare, in sedinta plenului din data de 13 februarie 2013. Interesant este insa ca termenul legal de 15 zile in care trebuie sa se ia act de revocarea celor doi judecatori va fi depasit in cazul lui Cristi Vasilica Danilet vineri 8 februarie 2013, in conditiile in care sesizarea Judecatoriei Ramnicu Valcea in privinta acestuia dateaza din 23 ianuarie. In ceea ce priveste, Curtea de Apel Cluj, aceasta instanta a sesizat CSM cu privire la revocarea Alinei Ghica in data de 30 ianuarie 2013, astfel incat pana la data de 13 februarie 2013, Ghica va trebui declarata oficial ca fiind revocata din CSM.


Jurnalistii care s-au interesat la CSM despre consecintele legale ale depasirii termenului limita de 15 zile, li s-a raspuns in mod fals ca acest termen ar fi “unul de recomandare” si ca intre timp Judecatoria Ramnicu Valcea ar mai fi trimis alte documente la cererea initiala de revocare.

Legea spune cat se poate de clar ca Plenul CSM trebuie sa ia act de revocarea membrilor in termen de 15 zile

Legea 317/2004 privind functionarea CSM stabileste cat se poate de clar conditiile in care Plenul Consiliului este obligat sa dispuna revocarea din functie a membrilor. Iata ce ce prevede articolul 52 din Legea CSM in legatura cu revocarea membrilor:

...(4) Membrii alesi ai Consiliului Superior al Magistraturii sunt revocati si la cererea majoritatii adunarilor generale de la nivelul instantelor sau parchetelor pe care le reprezinta, in cazul neindeplinirii sau indeplinirii necorespunzatoare a atributiilor incredintate prin alegerea ca membru al Consiliului. In cadrul adunarilor generale, decizia se ia cu votul a doua treimi din numarul judecatorilor sau procurorilor...

(7) Procedura de revocare poate fi declansata de orice adunare generala de la nivelul instantelor sau parchetelor pe care le reprezinta membrul Consiliului Superior al Magistraturii a carui revocare se cere, precum si de organizatiile profesionale ale judecatorilor si procurorilor.

(8) Centralizarea rezultatelor votului se realizeaza de adunarea generala care a initiat procedura sau de prima adunare generala sesizata de organizatiile profesionale ale judecatorilor si procurorilor.

(9) In termen de 15 zile de la inregistrarea sesizarii semnate si motivate de reprezentantii adunarilor generale prevazute la alin. (4), Plenul Consiliului Superior al Magistraturii dispune revocarea din functie a membrului ales...

Iata asadar ca nici vorba despre un “termen de recomandare”, dimpotriva el este unul imperativ, astfel incat orice voturi ar mai da Vasilica Danilet sau Alina Ghica prin CSM dupa trecererea celor 15 zile limita, acestea vor aparea ca fiind in frauda legii.

Amintim ca revocarea Alinei Ghica din CSM a fost votata de 424 de judecatori de la 13 curti de apel din tara, iar pentru cea a lui Cristi Vasilica Danilet s-au pronuntat 1196 de judecatori de la 107 judecatorii din tara.

Vicepresedintele CSM va fi ales tot in sedinta din 13 februarie. Adrian Bordea este singurul candidat

Pe de alta parte, Plenul CSM a stabilit, tot in sedinta de miercuri 6 februarie 2013, si data la care va fi ales vicepresedintele Consiliului. Astfel, alegerea vicepresedintelui CSM a fost fixata pentru sedinta de saptamana viitoare, din data de 13 februarie, adica tot atunci cand se vor discuta si revocarea judecatorilor Alina Ghica si Cristi Vasilica Danilet. Singurul candidat pentru functia de vicepresedinte al CSM este judecatorul Adrian Bordea de la ICCJ.

Ce anume se va vota mai intai, revocarea sau alegerea vicepresedintelui este o mare dilema, intrucat in cazul lui Danilet acesta nu va mai avea drept de vot. Si firesc este ca mai intai de toate sa se ia act de revocari si nu sa se foloseasca voturile unor persoane carora le-a fost retrasa increderea si mandatyul de reprezentare, fata de care nu mai exista nici macar increderea ca vor mai actiona in interesul magistratilor.

Amintim ca pentru functia de vicepresedinte si-au depus candidaturile Alina Ghica, dupa care si Cristi Vasilica Danilet. Cei doi au renuntat insa la acest demers dupa ce peste doua mii de judecatori din tara au decis revocarea lor din CSM.

* Cititi aici proiectul de candidat al judecatorului Bordea pentru functia de vicepresedinte al CSM

Comentarii

# Roberta date 6 februarie 2013 16:18 +38

Iz de dictatura evidenta nicidecum de justitie libera !

# Lucian date 7 februarie 2013 10:47 +6

Orice vot va putea fi atacat si lovit de nulitate in actualele conditii.

# Eugen Serban date 21 februarie 2013 22:31 0

Daca esti acea femei ce ai fost platita de romani sa-ti fie rusine de rezultatele avute in departamentul ce la-i condus,nu aveti atata rusine dupa cat rau ati adus acestui popor sa mai iesiti,va va dati cu parerea,rusine sa va fie,la butoiu cu zmoala cu voi

# Cetatean amuzat date 6 februarie 2013 16:36 +33

Este surprinzator ca un magistrat-judecator de la instanta suprema nu intelege ca angajarea unei candidaturi pentru calitatea de vicepresedinte al CSM si dobandirea ulterioara a acestei calitati atrage dupa sine validarea tacita a faptului ca CSM poate fi condus de catre un procuror,la fel cum practic se acopera eventualele neregularitati ale alegerii actualei asa-zise "presedinte" al CSM. E onorant probabil pentru domnul judecator ca, in calitate de magistrat-judecator al ICCJ, va fi vicepresedintele unui Consiliu al carui presedinte este magistrat-procuror de pe langa o instanta cu un grad inferior instantei de la care provine domnul magistrat-judecator.

# cocorico date 6 februarie 2013 18:07 +17

Am zis-o si eu. Asta-i troc.  vasilica si blondina la schimb cu haineala. Inteleg ca putem incalca nitelus legea cu 5 zile. Mai cunoasteti cazuri cind noi, oamenii de rind, putem sa fentam nitelus legea?

# VIKY date 6 februarie 2013 18:18 +21

Te inchid astia inainte de incalcarea legii, poate nici nu vei sti de ce ai fost inchis. Dupa cum decurg lucrurile, va vor monitoriza si calculatoarele, si nu veti stii pentru ce postare va ia..."pe sus".

# VIKY date 6 februarie 2013 16:47 +27

V-ati asteptat la alt demers decat incalcarea legii?. Gunoiul din Cotroceni "joaca" Guvernul, iar o haimana "joaca" justitia. 100% in data de 13 va fi la primul punct alegerea noului vice, punctul doi investirea haimanalei "in cuie" pe scaun, iar daca va mai fi timp se va discuta revocarea. Cine va mai avea incredere in justitie?. De ce judecatorii din CSM, au fost de acord ca revocarea sa se discute in aceasi zi cu alegerea vicelui?. Este clar ca haimanaua are nevoie de cele doua voturi pentru sedinta din 13.

# VIKY date 6 februarie 2013 17:15 +26

CSM SFIDEAZA LEGEA...Nu ar fi necaz, daca nu ar sfida si o tara intreaga. Halal justitie. "Felicitari" celor care ar trebui sa se faca auziti, dar au "amutit".

# Goe date 6 februarie 2013 22:34 -14

Ca de obicei, doamna Viki Lix Pix, aprecierile dumneavoastra competente, obiective si intemeiate ne dau pe spate. 

# Băiatu' lu' Luluţa date 6 februarie 2013 17:26 +23

Oana Hăineală - noaptea Justiţiei!!!  Comentariile sunt inutile. Să ajutăm Justiţia să se lumineze de ziuă!

# Dinu date 6 februarie 2013 17:45 +23

DEZOLANT! CLAMAM SUS SI TARE ,,LEGE,RESPECT,BLABLA,BLABLA..." SI CE VEDEM? O MARE SI CONTINUA GOLANIE! DUPA MODELUL ,,BETIVUL SI BETIVA" DE 8 ANI NU VEDEM DECAT ARANJAMENTE PENTRU EI SI AI LOR. PUNCT! IN TIMPUL ASTA CEILALTI COLEGI VORBESC DE DEONTOLOGIE...INDEPENDENTA SI IAR BLABLA, BLABLA. CHIAR NU MAI EXISTA MAGISTRATI CARE SA IUBEASCA TARA ASTA? CARE SA NU UITE DE UNDE AU PLECAT??? NU SE POATE! EU CRED CA MAI SUNT...SI NU PUTINI... DAR... ATENTIE! POPORUL VA PRIVESTE. POPORUL STIE CE SALARII AVETI... POPORUL MERITA UN PIC DE RESPECT DE LA DOMNIILE VOASTRE DISTINSI JUDECATORI! ASTA DACA DORITI SA FITI, CU ADEVARAT, RESPECTATI PENTRU MUNCA VOASTRA... DACA NU...

# cocorico date 6 februarie 2013 18:13 +19

Danilet, cum mai stam cu legea? Nu ne mai dai tu exemple cu trebuie facuta justitia? Ia intreab-o pe prietena ta macovei   :-x si pe ailalta de la ccr, feisbucista aia  :cry:,  sau mai bine cind mai faci tu triunghiul mortii - haineala,macovei si tu baza = posteaza si tu pe feisbucul ala al tau poze, sa vedem si noi cum aparati voi justitia independenta. 

# Laurenţiu date 6 februarie 2013 18:18 +16

Şi care ar fi impedimentul legal şi procedural pentru care nu s-ar putea programa o şedinţă extraordinară a CSM luni, pe 11 sau chiar pe 8 februarie - cînd expiră cele 15 zile în care consiliul trebuie să ia act de revocarea celor doi ? Unde scrie că membrii CSM trebuie să lucreze doar o zi din săptămîna viitoare şi aceea să fie miercuri, 13 februarie ?! :-|

# VIKY date 6 februarie 2013 18:37 +20

Impedimen?. Nu exista impediment, exist doar PLANURI DIABOLICE. De ce pentru a da unda verde Morarului in CSM sau intrunit seara in 2 ore?. Sau de ce pentru revocare din din functie a unui judecator (care deranjaza) lucreaza cu viteza luminii?.

# Laurenţiu date 6 februarie 2013 18:49 +17

Am auzit odată o vorbă: "Dacă toate planurile răilor s-ar fi împlinit, lumea ar fi încetat, demult, să mai existe". So, aşa o fi planul "lor" dar, mă întreb, planul membrilor de bună-credinţă ai CSM care o fi ? Dar planul judecătorilor şi procurorilor din toată ţara - care văd că organismul lor profesional este confiscat şi utilizat în "planuri" străine de interesele legitime ale breslei ?! :-|

# VIKY date 6 februarie 2013 19:03 +19

Laurentiu, miza este foarte mare, si nu poti ignora toate dosarele care le are suspendatul cu ai lui acoliti. Nu sunt numai dosarele din sertarele lui Morar, sunt delapidari de miliarde, ca pana la urma cred ca numai voi ati ramas, poporul, si ca tara sa dus pe "rapa". Nu stiu ce a fost, sau ce a mai ramas nevandut din tara, dar dupa ce scrie presa, este dezastru. Acest dezastru la creat cineva, si cineva trebuie sa raspunda. Aici este marea batalie pentru a tine justitia sub papuc. Cred ca sau facut afaceri ilegale enorme, de care suspendatul nu este strain deloc.

# Laurenţiu date 6 februarie 2013 19:16 +16

Tocmai pentru că miza este ceea ce a mai rămas din România - mobilizarea trebuie să fie promptă. Cum au putut veni procurorii într-un suflet la Bucureşti pentru că i-a chemat Morar să adere la un comunicat al său către guvernanţi, cred că şi cîteva sute de judecători pot face vineri o plimbare la Bucureşti ca să le reamintească - lui Hăineală & co - cum se calculează termenele procedurale :-|

# VIKY date 6 februarie 2013 19:42 +16

Eu totusi raman la idea unei revolte a magistratilor. Cred ca numai asta mai salveaza justitia. Nu se mai poate tolera abuzurile care se fac la comanda, de la Cotroceni, si nimeni nu ridica un "deget". Guvernul tace, MJ tace, magistratii tac. Cine apara amarata de populatie a tarii?. Uite, nu ma intereseaza cine este procuror sau cine este judecator, sau cine este mai jos, si cine este mai sus, dar la Inalta Curte, de ce trebuie sa fie numiti procurori si nu judecatori?. Tara duce lipsa de judecatori?. Asta este, dupa parerea mea, sa numesti un judecator pe postul de PG, sau judecator la DNA. Este acelasi lucru. Sau suspendatul vrea sa faca o tara "PROCURATURA PREZIDENTIALA"?. Nu am nimic cu procurorii, dar cred ca lucrurile ar trebui sa mearga pe "drumul" normal.

# FICKY date 6 februarie 2013 19:46 -22

VIKY, tu nu esti magistrat, esti o simpla doritoare de poola-n chur, o nemultumita de lume si viata si o refulata in comentarii. Asa ca, nu mai vorbi tu de greva a magistratilor. Vorbeste mai bine de centura bucurestilor, de vise erotice si fantezii din camasa de forta.

# VIKY date 6 februarie 2013 19:56 +14

Teama, teama, ...disperare ?. Sa zici mersi ca vorbesc doar de greva magistratilor, ca de greva populatiei in...curand.

# FRIKY pentru FICKY date 7 februarie 2013 14:46 +1

Semianalfabet de BIOTERA sau SPIRU H. vezi CA CHESTIA AIA SE NUMESTE (ia si noteaza limba-n-cur) DEFULARE nu . Invatat in canale si CU CANALII, . Mi-e scarba! Cred ca e prea tarziu sa te apuci de carte. Nu-ti place! Faci parte dintre cei numii cu delegatie...? Sa intelegem si noi.

# adevarul date 7 februarie 2013 19:45 +3

VIKY lasa draga intrebarile retorice si uita-te la teatrul asta de papusi in liniste,evident Basila este regizorul si toata lumea de acolo vrea sa fie multumita,pentru ca vb despre o gasca nationala.

# Eu date 6 februarie 2013 18:29 +10

Păi şmenul pare simplu.  Dacă se depăşeşte, voit, termenul legal şi plenul ia act în 13 de revocarea lui Vasileţ, ghici cine are temei legal beton pentru o acțiune în contencios?

# algel date 6 februarie 2013 20:05 +17

Nu e bine domnul BORDEA, nu e bine ! PAI CUM SA FIE BINE?? AM vazut si noi cata dreptate imparti la inalta voastra judecata! Dar cand ai si matale pe NASU_N SUFLET,EEI? este bine DOMNU' este bine caiti bati joc de statutul de magistrat! NU E BINE DOMNU' I NU UITA : VINE O VREME VINE O VAMA VINE VINE vINE CHEMA zisera poetl neamului

# Boicotu' date 7 februarie 2013 00:33 +7

Imi vine sa vars !

# Trei iele nebune date 7 februarie 2013 02:07 +10

Așa,așaa, trei iele nebune de legat în lanțuri(de cauciuc, ca să-și dea singure cu ele-n cap!); apoi să le împodobească cu fulgi de găină și catran. Va fi cel mai tare show televizat din lume - sper, că și Dănilă Prepeleac(ori Păcală, Stan Pățitu) în cerc de fier i-a strâns dibla draculuilui așchiuță-michiduță până ce urla că nu mai vrea și nu se mai ține de prostii*_* Idem țapului Dănileț*!*

# Prostituția ca zel politic date 7 februarie 2013 05:51 +10

Prostituția ca zel politic: Cât de penibil, cât de ridicoli se pot manifesta aceste jalnice personaje = creaturi de zombie in plină zi, încă și încă plini de fățărnicie, intrigă(conspirativă) la adresa opiniei publice și a oricărui român ce-i întreabă de sănătate(mintală!). Se pare că prostul nu obosește niciodată, pentru că efortul lui intelectual este minim; si acești pseudo-intelectuali batjocoresc pe oricine și orice le iasă in cale din dorința neghioabă de a fi băgați in seamă. Nu le ajung salarii grase și ciupeli din învârteli de milioane, dar se mai vreau și cu obraz subțire …necinstea, fățărnicia, tupeul și jocul de-a mafioții statului le fac onoare(!) Aceșiti neghiobi(dar neurotici) nu realizează că în foarte scurt timp, societatea românească îi mătură la groapa rușinii și-i acoperă cu praful uitării; fiind singura cale de a face curat în istorie. Dar dacă, azi, sunt și …lupi pocăiți, cai verzi, onaniști sado-mazochiști euro_parlamentari, …*!?*_*Aferim stimabile*!*

# Preferinte date 7 februarie 2013 07:13 -8

Luju sterge comentariile in favoarea celor doi magistrati CSM, Danilet si Ghica, dar lasa in schimb neatinse comentariile de instigare la ura de clasa a unor batrani melancolici si senili ca si cetateanul pretins amuzat sau unor histerice ca viky.

# @Preferințe date 7 februarie 2013 07:17 +5

Buzărantu de serviciu, te-ai trezit? „Dacă ar merge toți pe o singură parte a străzii, Pământul s-ar îmburda”, zicea Nastratin; nu cumva ești din Glimboca?! :-* ..„mai bine ține calea de mijloc, de pe albia râului, vorba chinezului”*_* 8)

# adevarul date 7 februarie 2013 19:57 +2

Draga Preferinte :roll:  ,daca nu suferi de sindromul Stokholm,si ai vre-un comentariu apreciativ la adresa Danilet si Ghica comunica-ne te rugam ce vezi tu bun la doi sinecuristi ca ei,ce au facut dumnealor pentru a eficientiza actul de justitie sa nu zic functionarea institutiei,compromisa dupa parerea mea in mod definitiv si irevocabil de securistii-judecatori de pe vremea lui Ceausescu.Cu ce s-au evidentiat pozitiv cei doi,la modul concret,ca altfel sunt buni comunicatori-tineri-frumosi-dar,nu te supara,ineficienti.Ridicol de ineficienti in lupta cu o caracatita mult mai rezistenta decat ne putem noi imagina.Poate suntem frusrtrati,dar roaga-te sa nu-ti vina si tie randul,ca nu se stie niciodata-iar faptul ca astia doi au pastrat aparentele de normalitate ale justitiei ii face inteligenti,dar nu si buni.

# pact secret basescu date 7 februarie 2013 10:59 +5

8) chiorul-dictatorul odios ,este tata penalilor cu dosare,de frica :sad: ca pica a facut un pact :zzz secret cu honvezul orban-organ cu zicea udy :lol: sal sustina la referendum,cand facea vizita la covasna ca le da autonomie la ungurenii lui carel :P ling,ca sa scape de parnaie tradatorul basescu vinde ardealu cu ungureanu kobe asa cum a dat cadou casa gosdu :sigh: conplicii sunt secuii,sri,haineala,ghica,ccr,morar lingaul,macovei mincinosa securista etc,vedem cazul cu drapelu :-* :-* :-* :-*

# Un cetatean roman pe bune date 7 februarie 2013 17:36 0

Va vaicariti ca bocitoarele platite! Va meritati soarta, pentru ca noi va percepem pe toti ca mama hotilor! Fratilor, daca vreti sa va mai ia cineva in serios initiati o lege de raspundere a magistratilor, iar atunci fiecare dintre voi se va gandi de doua ori cand va da o sentinta la ordin, se va gandi de doua ori daca merita sa se bage intr-un post cheie, iar asta va fi un mare pas spre libertatea justitiei! Voi vreti sa fiti acoperiti, dar din pacate va expuneti goliciunea fara frunza! Termenul corect este ipocrizie! P.s. Atat timp cat pe CAB doua dosare identice, sustinute de acelasi avocat, dar la completuri diferite, unul da dreptate in totalitate reclamantului, pe toate capetele de cerere, iar celalat anuleaza cererea ca fiind nefondata, oare eu ca si cetatean, idiferent ca sunt in postura de reclamant sau parat, mai pot avea incredere in sistem? Oare d-na Duta ar gandi corect daca ar sti ca in cazul in care CJUE sau CEDO, ar critica aspru sentinta, ar pierde postul?

# adevarul date 7 februarie 2013 20:04 +2

Draga cetateanule roman pe bune,tu ce crezi ca s-ar fi intamplat daca s-ar fi initiat un demers cetatenesc pentru schimbarea Comitetului Central al Partidului Comunist Roman in anul 1986? Azi judecatorii sunt mult mai tari decat atunci si eu cred ca ar esua,nu ne ramane decat sa ne-o sugem pana la o revolutie adevarata-eu m-am pus pe facut copii,carne de tun-daca vrei-tu la ce te-ai gandit? 

# Pe bune ?! date 7 februarie 2013 21:50 0

Hai s-o mai gindim pe asta cu "raspunderea magistratilor". Fiindca, in teorie, suna bine dar ia sa ne gindim la aplicarea in practica. Cine-s magistratii aia curati-curati care sa-i traga la raspundere pe magistrati pentru erorile judiciare. E de-ajuns sa ne uitam la CSM cit de pestrit este ! Oare, nu crezi că o astfel de lege ar fi deturnata de la scopul ei nobil si ar fi, in cele din urma, utilizata tot ca un instrument pentru aservirea justitiei unui pontentat al zilei ?

# w0lfshad3 date 10 februarie 2013 21:17 0

Zilele CSM, CaCaRailor si restului mafiotilor cu salarii de sute de milioane, sunt numarate, pentru inceput moral, restul e la ghici... surpriza! :D http://www.antena3.ro/forum/sinteza-zilei-f12/jos-bugetarii-d-t13716-300.html#p182146 adica: plangere penala conducere mafiota Tribunal Bucuresti plangere penala magistrati mafioti tribunal bucuresti #2 Mircea Aron CSM si Inspectia Judiciara la puscarie! plangere penala politisti mafioti sectia 20 sector 6 cum statul mafiot va mananca peste jumate din viata s.a.m.d.

# eugen serban date 21 februarie 2013 22:26 0

Ne dan fiecare cu puctul de vedere,aveti curajul de a scoate toti banditi,hoti si talhari din structurile de conducere,ale statului si de a face curatenie?au furat munca parintilor nostri,a noastra,iar cati-va banditi ,hoti ,talhari balaresc in munca poporului roman,unitate frati romani,ne pierdem tara cu totul,vom fi chiriasi in tara noastra pe cum ia facut banca pe multi dintr-e noi,va iubesc radacina acestu-i neam ROMANESC

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.06.2022 – S-a decis soarta lui Scutea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva