22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CUMNATA LUI TARCEA NE-A NENOROCIT LA CEDO – Exclusiv. Am aflat cine sunt judecatorii care au provocat condamnarea Romaniei la CEDO pentru tinerea abuziva in arest a asistentei Florentina Cirstea. Printre ei, judecatoarea Dana Boroi de la Judecatoria Sectorului 6, sotia fratelui sefei ICCJ Cristina Tarcea. In total, 8 judecatori au tinut-o pe asistenta Cirstea nejustificat dupa gratii. Procurorul de caz care a obtinut incatusarea abuziva a Florentinei Cirstea este vestitul Marius Iacob (Lista)

Scris de: George TARATA - Valentin BUSUIOC | pdf | print

24 July 2019 16:22
Vizualizari: 18310

Lumea Justitiei prezinta lista cu judecatorii care sunt responsabili pentru ultima condamnare incasata de Romania la CEDO. Cea din cazul asistentei Florentina Daniela Cirstea de la Maternitatea Giulesti, despre care judecatorii de la Strasbourg au decis ca a fost tinuta abuziv in arest timp de doua luni (click aici pentru a citi). Bomba: printre magistratii care au facut posibila condamnarea de la CEDO se numara si judecatoarea Dana Boroi de la Judecatoria Sectorului 6, nimeni alta decat cumnata Cristinei Tarcea (foto stanga), sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Totodata, in acest caz gasim si alti magistrati importanti ai Romaniei, unii dintre ei activand astazi chiar la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Si nu in ultimul rand, procurorul care a coordonat ancheta in cazul anchetei privind incendiul de la Maternitatea Giulesti si care a cerut arestarea preventiva a asistentei Florentina Cirstea a fost "vestitul" Marius Iacob (foto dreapta), pe atunci la PICCJ, cel care in aceste zile a fost deconspirat ca a ramas adjunct la DNA cu incalcarea legii.


Initial, Florentina Cirstea (aparata la CEDO de maestrul Corneliu Liviu Popescu) a fost retinuta de PICCJ in 23 august 2010, in cazul tragediei de la Maternitatea Giulesti, unde un incendiu a ucis sase bebelusi. A doua zi, in 24 august 2010, Florentina Cirstea a fost dusa la Judecatoria Sectorului 6 cu propunere de arestare preventiva. Solicitarea PICCJ a fost admisa de judecatoarea Lucretia Postelnicu, aceasta dispunand emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Desigur, asistenta a formulat recurs impotriva masurii (in vigoare era vechiul Cod penal, care prevedea ca hotararile de arestare sunt atacate cu recurs, nu cu contestatie), actiunea fiind insa respinsa de judecatorii Antonela Costache, Raul Nestor si Gratiela Constantin de la Tribunalul Bucuresti, care au decis mentinerea Florentinei Cirstea in arest preventiv.

In 15 septembrie 2010, Judecatoria Sectorului 6 s-a pronuntat pe o noua cerere a PICCJ in cazul asistentei Florentina Cirstea, de aceasta data de prelungire a arestului preventiv. O masura care a fost admisa de judecatoarea Dana Boroi, cumnata sefei ICCJ Cristina Tarcea; mai exact, sotia fratelui presedintei instantei supreme, profesorul universitar Gabriel Boroi. A urmat un nou recurs formulat de asistenta impotriva incheierii de arestare, recurs respins la randul sau la Tribunalul Bucuresti, de aceasta data de judecatoarele Simona Nenita, Claudia Cipariu si Oana Burnel.

Opt judecatori i-au facut pe plac lui Marius Iacob

Ulterior, Florentina Cirstea avea sa fie eliberata din arest. Dupa doua luni de detentie. In total, opt judecatori de la Judecatoria Sectorului 6 si Tribunalul Bucuresti au pronuntat hotarari de arestare a asistentei Florentina Cirstea, facandu-i pe plac procurorului Marius Iacob, hotarari care iata au dus la condamnarea Romaniei la CEDO din cauza caracterului abuziv al acestor masuri.

Sa facem o recapitulare.

Prima faza a arestului:

-judecatoarea Lucretia Postelnicu de la Judecatoria Sectorului 6 dispune in 24 august arestarea pe 29 de zile a asistentei Florentina Cirstea;

-judecatorii Antonela Costache, Raul Nestor si Gratiela Constantin de la Tribunalul Bucuresti resping recursul Florentinei Cirstea impotriva arestului preventiv;

A doua faza a arestului:

-judecatoarea Dana Boroi de la Judecatoria Sectorului 6 dispune prelungirea masurii arestului preventiv pe 30 de zile fata de asistenta Florentina Cirstea;

-judecatoarele Simona Nenita, Claudia Cipariu si Oana Burnel resping recursul Florentinei Cirstea impotriva hotararii de prelungire a arestului preventiv.

Statul are ocazia sa aplice legea raspunderii magistratilor

Decizia de condamnare a Romaniei la CEDO este una devastatoare pentru statul roman prin faptul ca sunt devoalate si condamnate practici profund staliniste ultilizate ani la rand de procurori si judecatori pentru incatusarea oamenilor, astfel de magistrati invocand aberatii cum ca lasarea in libertate a inculpatului ar produce indignare si revolta in randul opiniei publice. In ceea ce priveste suma, aceasta nu este una mare. Mai exact, statul roman va trebui sa-i plateasca Florentinei Cirstea 5.000 de euro. Intrebarea care se pune este din buzunarele cui se vor achita acesti bani. Din ale romanilor sau din ale celor opt judecatori care i-au facut pe plac procurorului Marius Iacob si au tinut-o abuziv pe asistenta in arest?

Evident, daunele vor fi platite in prima faza de statul roman. Totusi, autoritatile au ocazia si chiar sunt obligate sa puna in aplicare noile prevederi ale legii raspunderii magistratilor, indreptandu-se cu actiune in regres impotriva judecatorilor responsabili pentru condamnarea Romaniei la CEDO.

Promovare pana la Inalta Curte

In final, iata ce s-a intamplat cu judecatorii care au aruncat-o abuziv in arest pe asistenta Florentina Cirstea. Aproape toti au promovat intre timp, unii ajungand chiar si la Inalta Curte:

-aflate la Tribunalul Bucuresti in momentul in care au tinut-o in arest pe Florentina Cirstea, judecatoarele Simona Nenita si Oana Burnel judeca in prezent la instanta suprema;

-judecatorul Raul Nestor, la Tribunalul Bucuresti cand a respins recursul asistentei impotriva arestarii, activeaza in prezent la Curtea de Apel Ploiesti;

-judecatoarea Claudia Cipariu se afla in continuare la Tribunalul Bucuresti;

-judecatoarea Gratiela Constantin a iesit anul trecut la pensie, dupa ce intre timp promovase la Curtea de Apel Bucuresti;

-judecatoarea Lucretia Postelnicu a promovat la Curtea de Apel Bucuresti,

-judecatoarea Dana Boroi a ramas la Judecatoria Sectorului 6;

Cel mai rau a ajuns judecatoarea Antonela Costache (devenita intre timp Cristea), care a fost condamnata in 2018 la 6 ani inchisoare cu executare.

* Cititi aici hotararea CEDO de condamnare a Romaniei in cazul asistentei Florentina Cirstea

Comentarii

# Unde-s legile justitiei ? Tudorele ? date 24 July 2019 16:38 +23

Acum n-ar if trebuit sa plateasca Statul roman , adica noi fraierii , ci din salariu sa-i plateasca cine a gresit , voit sau nu. :eek:

# Ioan date 24 July 2019 16:39 +22

Astia de la CEDO sunt cretini? Pai sa stea ei 2 luni in arest si le dau eu 5000 de euro.

# alin date 24 July 2019 17:35 -12

Domnule Ioan, CEDO a oferit banii nu pe motiv ca nu ar fi trebuit sa stea in arest, ci pe motiv ca MOTIVAREA a fost una deficitara. Diferenta, da? Adica daca judecatorii stiau sa motiveze, doamna putea sa stea in arest fara incalcare de CEDO. Aici a fost o problema de lipsa cunoastere motivare.

# Rezulta ca a fost retinuta fara o motivare clara... abuz date 24 July 2019 21:09 +9

Incompetenta si/sau grup organizat de interese... !? Un fel de spirit... de turma !? Adic a au retinut-o dar habar nu au sa spuna motivele pentru care au retinut-o ... si trebuia neaparat retinuta... dar avem DOAR o problema de lipsa cunoastere motivare..????!?? Sunteti foarte contradictoriu... ! Problema e ca unii sunt deasupra legilor si nu raspund defel pentru ceea ce fac in exercitiul functiunii, cu atat mai mult cu cat faptele si nepriceperea sunt dovedite... sunt buni de plata...

# somebody date 25 July 2019 09:30 +13

Total greșit Aline. Cazurile în care poate fi dispus arestul preventiv sunt prevăzute limitativ de legislația penală. Motivul invocat de procuror și îmbrățișat de judecători nu se regăsește printre cazurile prevăzute de lege. Așadar nu este vorba de o deficiență a motivării, ci de neîncadrarea într-unul din motivele prevăzute de lege.

# cand se desfiinteaza cedo ? date 24 July 2019 21:52 -4

oricum romania cotizeaza degeama acolo

# livia date 25 July 2019 06:50 +5

Suma pe care CEDO considera ca trebuie sa-i fie acordata petentei sa se imparta la 8 ; astfel ca fiecare sa contribuie dupa marsavia facuta si dupa starea de slugarnicie avuta. Este un moment foarte bun ca legea raspunderii magistratilor sa fie pusa in practica; complementar, dati afara din magistratura. Justitia independenta nu vrea sa-si faca curat in ograda, sau este mandra de astfel de slugi?

# santinela date 25 July 2019 07:32 +5

Te uiti la astia doi si te apuca "instant" greata !

# gicu valerica date 25 July 2019 08:50 +3

sotia fratelui = cumnata.

# coca date 25 July 2019 10:21 +5

Adica dnule alin ceea ce dvs vreti sa ne spuneti este ca judecatorii au avut dreptate sa dispuna si sa mentina arestul, DOAR ca n-au stiut sa exprime de ce. De tipul: privire blanda, dar nu poate sa exprime. Pai de ce n-au stiut sa motiveze? Sau de ce n-au facut-o, egal. Le-am platit scoala, formarea la INM, salarii regesti, etc Ce le-a lipsit sa fie capabili de o motivare care sa stea in picioare la CEDO? Dar nici macar n-aveti dreptate cu aceasta explicatie mani******torie. CEDO spune ca arestul a avut mai curand legatura cu nevoia de razbunare si ca nu s-a demonstrat ca asistenta reprezenta un pericol public. Or, aceste chestiuni tin de lipsa de substanta a hotararii insasi, nu de incapacitatea magistratului de a motiva ceea ce, din pacate, e lasat sa decida. Dar e bine ca ceea ce ne intrebam este daca un judecator nu a stiut sau nu a putut sau, in fine, nu a vrut. Minunat. De aia am ajuns sa nu mai dam 2 bani pe acesti asa-zisi judecatori.

# Monte Cristo date 25 July 2019 11:31 +7

Oricum, d-na fostă şefă a Î.C.C.J. şi-a manifestat în public indignarea pe CEDO pentru a dat condamnări statului român şi nu are nicio supărare pe autorităţile statului român care au comis abuzuri şi care au atras condamnări la CEDO. Marea supărare a d-nei C.T. este faptul că România a aderat, în 1994, la Consiliul Europei. Nenorocirile suportate de cetăţenii români care s-au plâns la CEDO nu au impresionat-o.

# Eueu date 25 July 2019 17:41 -5

Si totusi, la Giulesti bebelusii au murit din cauza ca asistenta a lipsit din salon cand a inceput incendiul, pt. ca sarbatorea cu alte colege ziua uneia dintre ele! Daca pentru omor, chiar din culpa, nu se aresteaza preventiv, atunci...

# coca date 26 July 2019 10:56 +3

Ma intreb unde erau hastagienii la vremea acelei imense nenorociri. Unde era si indignata diaspora, cum nu se aduna nimeni in Pta Victoriei, cum nu se dadea Angie cu ******ru de pamant etc. Pe neamul asta tampit il interesa mai mult ”amnistia” lui Dragnea, decat moartea unor bebelusi. Stimate eueu arestul preventiv nu este despre vinovatie, pentru aia e pedeapsa cu inchisoarea, e despre starea de pericol! Sau si dvs faceti parte din ”magistratii” stitutori de carte?! Iar bebelusii aceia nu au murit ca o nefericita manca o felie de tort, ci din cauza ca sistemul e sub finantat, lucrarile din spitale sunt la misto, personalul insuficient, iar pe seful garzii si pe directorul spitalului ii durea la basca.

# panoiu petre date 26 July 2019 14:39 0

Noi cei ce gandim corect si in limitele legii suntem niste tampiti deoarece procurorii si judecatorii sunt mana in mana,adica sunt aliati impotriva cetatenilor romani care se simt nedreptatiti de catre acestia atunci cand acestia fac abuzuri si nu respecta legea.Cetateni romani abuzati de procurori si judecatori,va doresc sanatate.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva