22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DATELE PE COVID, FALSIFICATE? - Acuzatii grave la adresa Guvernului Orban si a Grupului de Comunicare Strategica: “Guvernul Orban minte... Abateri semnificative in ce priveste numarul de cazuri nou anuntate, numarul de teste comunicate, dar si numarul de decese... Abateri semnificative = cineva a mintit, cineva a falsificat date"

Scris de: L.J. | pdf | print

11 November 2020 17:05
Vizualizari: 8258

Acuzatii grave la adresa Guvernului condus de  Ludovic Orban (foto stanga) si a Grupului de Comunicare Strategica condus de “creierul” Andi Manciu (foto centru).

Medicul Gabriel Diaconu (foto 2) acuza ca datele privind imbolnavirile cu COVID sunt false:

“La nivelul Romaniei, exista abateri semnificative de la curba Benford in ce priveste numarul de cazuri nou anuntate, numarul de teste comunicate, dar si numarul de decese. Abateri semnificative = cineva a mintit, cineva a falsificat date”.Gabriel Diaconu spune intr-o postare pe Facebook ca in statistica medicala, ca si in statistica in general, pentru ca motorul comun este procesarea de numere, exista mijloace prin care poti sonda o baza de date sa vezi daca este "corupta".

Potrivit acestuia, poti lua siruri de numere si, folosind tot ceea ce se stie despre distributia lor, si frecventa cu care ne asteptam sa apara anumite cifre intr-o insiruire de date care fac parte din multimea numerelor naturale, vei avea unealta prin care sa descoperi daca cineva a ”schimbat din pix mai exact daca a falsificat cifrele. Se numeste legea lui Benford”.

Medicul Gabriel Diaconu sustine ca seria de date pe pandemia de COVID din Romania ar trebui sa respecte legea lui Benford (vezi facsimil):

“Dar datele oficiale violeaza aceasta lege. Drept urmare, autoritatile romane mint. Guvernul Orban minte”.Iata postarea facuta pe Facebook de Gabriel Diaconu in care argumenteaza pe larg de ce seria de date pe pandemia de COVID din Romania ar trebui sa  respecte legea lui Benford:


“Urmatoarele sunt dedicate tuturor Directiilor de Sanatate Publica din Romania, personalului care centralizeaza date relevante privind epidemia de COVID pe teritoriul tarii,

Domnului premier Orban,
Domnului ministru Tataru (foto 3),
Onorat audientei manciste la nivelul Grupului de Comunicare (sic!) Strategica de pe langa guvern...

Cum stii cand cineva te minte?

Am ezitat sa scriu aceste randuri. In primul rand pentru ca, in toata aceasta criza sanitara – si nu sunt singurul – am pus umarul la efortul autoritatilor. Sa pui umarul, ca-ti convine sau nu, va avea un recul politic. Autoritatile, fie ele rosii, galbene ori albastre, au fost si sunt coordonate de la centru de un guvern liberal.
Acest guvern liberal a desemnat niste oameni care sa coordoneze efortul medical de:
a. Prevenire a raspandirii infectiei cu noul coronavirus in populatie
b. Interventie cand persoana bolnava sufera complicatii ale bolii COVID
c. Continuare a ofertei de asistenta medical-sanitara oricarui alt bolnav din Romania...

Dar nu numai. Autoritatile au luat decizii care au avut efect in economie si educatie. In baza acestor decizii, unele pe care le-am sprijinit, altele nu, destinele unor oameni, cetateni ai aceleasi tari, au fost influentate...
...adulti, batrani, copii deopotriva.
Cand a fost sa stranga menghina, au strans. Si cand a fost sa desfaca menghina, au deschis.

Cum stii cand cineva te minte?

Cea mai buna minciuna uneori este adevarul. Este de altfel preambulul uneia dintre expresiile mele preferate: cand iti spun ca te mint, te mint sau iti spun adevarul?

Adevarul, zilele acestea, se bizuie teribil de mult pe cifrele zilnice raportate de autoritati in privinta cazurilor noi de COVID, a numarului de teste facute per 24 de ore, dar si in ce priveste numarul de persoane aflate in sectii ATI, respectiv al celor care au decedat, de la raportarea anterioara, in contextul infectiei cu SARS-Cov2.

In grupul de specialisti in matematici, statistica si cartografie din care fac parte am tot discutat, in ultimele 8 luni, de ciudateniile matematice aparute.
Aberatii, abateri, deviatii inedite si neasteptate de la ce ar fi trebuit sa rezulte, de la o zi la alta, din ”pulsul pandemic” asa cum este el reflectat in cifre.
N-am suficiente cuvinte de lauda la adresa acestor oameni. In primul rand pentru ca fac tot ce fac voluntar, din dragoste pentru tara lor si pentru prietenii lor.
In al doilea rand pentru ca sunt o elita. Rasfirati prin mai multe tari, orase, centre universitare sau profesionale, oamenii acestia nu au avut NICIODATA sansa unui domn Manciu de-a castiga increderea cuiva fara sa fie nevoie sa-si termine studiile.

N-are sens sa mentionez nume, sau credentiale. Suficient ca depun o munca titanica incat sa avem sansa (!) in Romania la o statistica performanta in privinta COVID, care sa fie preluata de presa si dusa in casele romanilor.
Dar sa-i vezi cum, uneori, raman descumpaniti la toate trasnaile facute de autoritatile romane, de cei de la INSP, de cei din GCS, de felul in care erau raportate – regional – cifre vs. ce ajungea la centru, n-a fost si nu este deloc usor.
Aceasta descumpanire a capatat contur dupa ce, in urma cu o luna, spre stupefactia publica, dar mai ales in randul expertilor, Guvernul Orban si prietenii au decis, peste noapte, sa schimbe modul de calcul al incidentei cumulate la 14 zile privind cazurile de COVID.

Ca era domiciliu ba, stai, era resedinta, ca ii masuram pe cei care mai raman dupa ce am identificat un focar (pe care il scadem), sau pe cei care erau in spital (pe care nu-i bagam in seama), reprezentarea dinamica prin ponderea de incidenta a fost facuta arsice...

Si asta pentru ca 'planul' sanitar se baza pe niste paliere de incidenta la care trebuiau luate masuri. Iar cand vremea a venit, i-am vazut pe acesti oameni cum o dau ca la intorsura Buzaului. C-o fi, c-o pati, ca era pragul – prag dar nici chiar asa. Etc.

Aceasta sclifoseala s-a tradus in infectii prevenibile, si vieti pierdute. A TREBUIT SA MOARA OAMENI...

Doar ca in statistica medicala, ca si in statistica in general, pentru ca motorul comun este procesarea de numere, exista mijloace prin care poti sonda o baza de date sa vezi daca este corupta.

Poti lua siruri de numere si, folosind TOT ceea ce stim despre distributia lor, si frecventa cu care ne asteptam sa apara anumite cifre intr-o insiruire de date care fac parte din multimea numerelor naturale, vei avea unealta prin care sa descoperi daca cineva a 'schimbat din pix', mai exact daca a FALSIFICAT cifrele.

Se numeste legea lui Benford. Fara doar si poate ca sunt oameni mult mai instruiti decat mine care ar putea sa o explice. Ce am inteles eu din ea, si ce traduc aici, este ca nu exista haos in frecventa de aparitie a cifrei 1, sau 2, sau 3...pana la 9 intr-o multime de numere care respecta o curba a distributiei asa cum te-ai astepta de la evolutia unor cazuri de la o zi la alta 'natural'.
In fapt, frecventa lor trebuie sa respecte anumite reguli, cum ar fi de exemplu ca cea mai frecventa cifra este 1, si cea mai putin frecventa este 9. Demonstratia matematica este eleganta, si implicatiile pe cat de frumoase, pe atat de grele.

Pentru ca,
Seria de date pe pandemia de COVID din Romania ar trebui sa RESPECTE legea lui Benford.
Dar datele oficiale violeaza aceasta lege.
Drept urmare, autoritatile romane mint.
Guvernul Orban minte.

Acum, guvernul Orban s-ar putea sa spuna ca ei doar centralizeaza datele transmise din teritoriu, deci nu mint.

Datele din teritoriu in schimb sunt corupte.
Si guvernul Orban avea unealta prin care sa intervina incat sa nu fie corupte.

Colegii mei de la geospatial.org, respectiv Dragos Vana de la graphs.ro, au facut posibila aceasta explorare si le multumesc din suflet pentru efortul depus.

Exista, pentru fiecare judet al Romaniei, o curba Benford care arata cat de 'adevarate' au fost cifrele trimise catre gruparea mancista de la varf.


Veti vedea ca PESTE TOT, la nivelul Romaniei, exista abateri semnificative de la curba Benford in ce priveste numarul de cazuri nou anuntate, numarul de teste comunicate, dar si numarul de decese. Abateri semnificative = cineva a mintit, cineva a falsificat date.

Imi asum aceasta apreciere. Ea nu este o acuzatie. Dar intr-o chestiune de asemenea importanta publica, si cu asemenea ramificatii pentru viata atator romani, nu ne putem nici bate joc, nici ascunde, nici nu putem imbrobodi oamenii.

Era o chestiune de timp. Si era o chestiune de robustete, i.e. aceasta analiza este astazi facuta pe un set suficient de mare de date incat sa aiba o valoare/ o putere de detectie/ suficienta.
Reprezentarea grafica recunosc ca mi-a lasat un gust salciu in gura.

Daca cifrele sunt gresite, daca raportarile sunt rindeluite, daca undeva pe drum cineva schimba greutatea unui kilogram de date dupa bunul plac, inseamna ca tot ce duc mai departe 'expertii' catre premier, catre ministru, catre presedinte, e un rahat cu perje.

Ori asta n-ar trebui sa se intample.
Las fiecaruia la indemana sa verifice ce se intampla in judetul lui.

Romania nu este Rusia. Dar nu e nici foarte departe de 'profilul' datelor raportate de ei (dpdv. al legii Benford).

Iar celor care aduna, si mai apoi comunica zilnic date, rugamintea mea catre toti este: NU mai mintiti. Pentru ca minciuna are picioare scurte. Si doar pentru un copil, sau pentru un politician 1+1 = 3.
#medicinromania #COVID19


Toate graficele aici".

Vedeti aici graficul Benford pentru Bucuresti

 

Comentarii

# VIKY date 11 November 2020 17:30 -24

De ce nu ies romanii in strada, sa isi apere drepturile si libertatile, de ce nu au un lider care sa le explice ADEVARUL, sa ii informeze despre realitatea din tara, nu „realitatea” „specialistilor”, mas-mediei, sau a guWernului infect?. Cum pot romanii sa asculte cretinismele nazistului, cretinismele alcoolistului Orban, cretinismele „specialistilor”, si cretinismele asa zisi medici?. Cum pot inghiti mani******rea si minciunile?. Chiar acum la o televiziune ” independenta” manipuleaza la greu po******tia: „nu mai sunt paturi disponibile la ATI”, „oamenii trebuie sa caute in tara locuri la ATI”. Cum ii rabda D-zeu, sa manipuleze in halul asta?. Aceste televiziuni ar trebui inchise definitiv, iar medicii „specialistii”, bagati dupa gratii, si inlocuiti cu adevaratii specialisti care au fost indepartati la inceputul pandemiei.

# VIKY date 11 November 2020 17:31 -22

In loc sa se ocupe de dotarea spitalelor, si tratarea pacientilor cu boli cronice, preocuparea lor este vaccinul. In intreaga lume medicii specialisti (si doar un medic din Romania), explica pericolul acestui „vaccin”, facut pe hei-rup, cu toate ca se spune tot timpul: virus necunoscut, virusul a suferit 30-40 de mutatii, vaccinul nu va incheia pandemia, vaccinul nu are efect cu o singura doza, fiind nevoie de 3-4 doze periodic. Daca la SARS nu au gasit vaccin in 10 ani, au rezolvat unul in cateva luni?. Romania va fi tara experiment, adica cobai pentru vaccinurile lor. Nu intamplator vor sa vaccineze in prima faza batranii si bolnavii. Declaratia lui Bill Gates:”Cu un vaccin rezonabil, vor putea reduce nr po******tiei globului cu 10-15%”. Cea mai noua declaratie al acestui dezechilibrat mintal: „Ne pregatim de al doilea val, sper sa nu fim impiedicati”. Ce a vrut sa spuna?. „

# VIKY date 11 November 2020 17:52 -25

Nu va speriati, PAGINA NU A FOST GASITA. Eu propun sa iesiti sambata in strada in toata tara, sa va afiseze "specialistii" in comunicare, pe un ecran imens, toate graficele pe tara, care au disparut...sau au decedat de covid.

# Laura Croitoru date 11 November 2020 18:56 +9

Sa fi făcut PSD-ul așa ceva!Sarea in aer planeta!Asa,toata lumea tace,totul e bine și frumos.Ca și cu cei șase morți de la Timișoara,ne-a spus președintele ca spera sa nu se mai întâmple,dar la Colectiv a urlat pana a căzut un guvern!Acum doar spera sa nu se mai întâmple ca-i PNL-ul lui la putere.Și,la fel,toată lumea tace,un comentariu n-am văzut pe aceasta tema.Asta meritam!

# DODI date 11 November 2020 19:38 +9

Dacă sunt tembeli și angajează tot felul de ambuscați numai pentru că sunt recomandați de SRI și sunt membri (acoperiți) de partid. Pentru a minți, în astfel de cazuri, îți trebuie studii superioare (auzi sică mandolină!). Pentru că datele respective devenind publice, pot fi verificate de oricine ulterior. Din această cauză ele trebuie corelate anterior. Și minciuna de ieri trebuie continuată sau ajustată cu minciuna de azi. În caz contrar toată situația este denaturată și toate cifrele devine necredibile. Ceea ce s-a întâmplat. De fapt nu mmă miră. Avem un guWERNER este format din 15.000 de specialiști, toți unul și unul. Și adunați nu dă doi! Având doi șefi proști grămadă (ciolaniSS și sică mandolină) subalternii nu pot fi decât mai proști decât aceștia. Pentru a fi pupincuriști fruntași în perspectiva unei sinecuri nemeritate.

# vazy date 11 November 2020 20:34 +1

guvernul meu o să..., os ăăă ....mmmm ... os ăăăăă ros , os ăăăă încă un lung șir de ăăăă osă(sic(ă)) vă explice și mai exact, vă rog să vă informați din surse sigure. Bentley , Badminton si Bedford nu sunt acreditați la cotroceni-cocioc. :-*

# venit/ servit date 11 November 2020 20:52 +6

Imi spuna un amic ca ,poporului' i-a scapat o minciuna grosolana cat si o inselatorie tot cu privire la cifre. ,Statul' a dat unora ,ajutoare' sub forma de capital de lucru (307.500.000 Euro). Ca sa para ,ca-i pe bune’ au pus 22.226 patroni de firme care s-au inscris pentru a primi ,ajutoare’ sa se alinieze la start apoi au dat semnalul (la ora 10) cu un princiupiu ,primul venit, primul servit’. Astfel, au apucat sa ia din fond vreo 5000 de firme si, asa cum se intampla tot mai evident pe la noi, au luat ,cine trebuie’. Explicatia ,autoritatilor’ pentru idiotii ramasi cu buza umflata a fost ca ,fondul a fost limitat’ cine s-a priceput sa se descurce cu pasii aia rapid si a trimis ,cererea’ printre primii a fost castigator cine nu sa mai exerseze.Sigur ca daca era pe bune in primele 3 minute toti cei 22.226 solicitanti ar fi trimis ,cererea’ dar era riscul ca cine trebuie sa nu ia nici un ban si cine mai risca cand exista metode sigure de castig?

# Andreica date 11 November 2020 22:20 +1

In leg. cu cele semnalate de ,venit/ servit'. Din ce se aude-n targ a fost ca la americani. Cica numai din ,,soft'' se putea aranja. Cum? Simplu.Ai o lista de 22.226 conturi care vor capital de lucru (si 22.226 cui-uri aferente). Ai o suma de bani. Ai criterii (15% din cifra de afaceri). Ai o lista la negru formata inainte de start prin interventii. Vezi cati s-au adunat pe lista asta ,,neoficiala'' si la astia prin platforma le dai acces (cont, cui) ca sa poata trimite cererea la start pana la epuizarea sumei iar la ceilalti NU, apoi ai dat drumul la toti pt. a putea sa trimita cererea. ,Priceputi-s'' cu banii, ailalti fluiera a paguba gandind ca bine ca inscriera a fost gratuita si n-au pierdut nici un ban. Cica in tari mai civilizate au avut un fond si un nr. de firme solicitante apoi au gasit o formula prin care au impartit banii la TOATE firmele. Ex. la nemtii (bogati) s-a dat max. 30.000 Euro/ firma iar la noi (saracii Europei) au dat 150.000 Euro/ firma. Descurcareti romanii ...

# VIKY date 12 November 2020 08:28 -23

"Inregistrare obtinuta din randul anchetatorilor. Conducerea spitalului Pitesti cere unor persoana din linia 1 sa nu-i mai resusciteze pe cei car intra in stop cardio-respirator". - Daca intra in stop, aia era! - Ei oricum te pregatesc de la inceput! - Doamne, in ce tara traim! - Cand e asa, extrem de grav, inclusiv seful....moare si gata. - Ti se spune de la inceput ca moare.Cand iti da vestea ca a murit, sa nu intrebi de ce! - Sa moara, sa moara cat mai multi. - Da. - Sa nu ai un protocol de resuscitare?. Poate trece de stopul ala si scapa. _ Aud asta ca nu se resusciteaza. - Crezi ca ei nu stiu?. - Auzi, primesc bani daca mor mai multi."

# Poenaru 2016 date 12 November 2020 09:03 +2

"Nu am incredere dacat in statistica pe care am falsificat-o eu"-Winston Churchill

# VIKY date 12 November 2020 09:57 -21

Am scris tot timpul sa va aparati drepturile si libertatile, sa va aparati pamantul si bogatiile tarii, dar se pare ca voi nu va aparati nici macar viata voastra, viata bunicilor, parintilor si copiilor vostrii. Din mormant nu o sa ii mai puteti scoate, dar o sleacta de criminali se pot scoate din confortul lor de la Cotroceni si Palatul Victoria. Indolenta, prostia, nepasarea, mani******rea, minciuna, frica, toate acestea la un loc, multi dintre voi le veti plati cu viata, viata voastra sau viata celor dragi voua. Voi va oferiti pe tava acestor criminali. Veti fi cobai la toate vaccinele sau medicamentele pentru testare. Nici la noi nu este raiul pe pamant, dar lumea isi vede de treaba, scolile sunt deschise, pietele la fel, totul functioneaza, nu te interneaza nici daca ai febra, te tratezi acasa, iar in spitale ajung oameni cu probleme grave de sanatate.

# Csiszer Attila date 12 November 2020 10:22 +1

Fara sa cunosc legea lui Benford, de unele lucruri mi-am dat seama singur.In aprilie din cate stiu s-au facut 6000 pana la cel mult 7000 de teste. S-a vehiculat chiar ideea ca s-au aplicat mai multe amenzi decat s-au efectuat teste.In Germania in aceasta perioada s-au efectuat in jur de 40000 de teste zilnic. In ultimele zile din octombrie si prima saptamana din noiembrie s-au raportat 6000-7000 testati pozitiv, ba chiar intr-o zi s-a depasit chiar 10000 de testati pozitiv, din peste 32000 de teste efectuate.Ei, la numarul de teste aproape l-am ajuns in urma pe Germania, tara cu aprx. 80000000 de locuitori.De unde a crescut nr. personalului specializat sa efectueze teste si sa interpreteze rezultatele testelor? Ba odata s-a ajuns si la procentajul uluitor de 38% de infectati din testele efectuate.Chiar ne cred tampiti?

# VIKY date 12 November 2020 11:46 -16

Intrati pe luba.ro, la rubrica Punguta cu 2 bani,articolul "Un vector al restrictiilor COVID si-a inghitit vorbele dupa rasteala lui Iohanuss", sa vedeti adevarata fata a călăilor vostri. Nu cred ca va mai trebuie si alte dovezi in legatura cu genocidul practicat de "medici specialisti", plantati in timpul "pandemiei" pe functii, si inlaturati adevaratii medici care nu au vrut sa isi incalce juramantul depus. Cum in orice padure sunt uscaturi, le gasesti si printre medici.

# VIKY date 12 November 2020 13:34 -16

Alcoolistul: "Multi purtatori de virus, transmit virusul noaptea, in cadrul unor chefuri". Dar ziua nu se transmite "virusul"?. Cum ii mai puteti asculta pe acesti criminali, care de aproape un an se ocupa doar de limitarea derepturilor si libertatilor voastre, si ducerea cu zaharelu, care va mai dura 2-3 ani, pana cand va veti obisnui fara drepturi si libertati, cu masca chiar si noaptea in pat. Puteti dormi linistiti, poate va veti trezi in lagare, nu in locuinte, deoarece somnul vostru este atat de adanc, incat puteti fi luati cu pat cu tot.

# kwj date 12 November 2020 15:04 +1

Dacă aveau o fabrică de făcut foraibere pentru Germania, ar fi avut implementat Manualul Calității, ar fi făcut controale prin defectoscopie, raze gama și tomografii etc. Dar când ar trebui să ai un control total ca să afli care om e zdravăn și care nu, apare că e prea complicat... și prea scump... și nerelevant statistic. N-au avut nici cea mai mică tentativă de închidere de mall-uri (care sunt acoperite, nu?) pentru că urma telefonul înroșit de la Berlin sau Paris, după caz...

# VIKY date 12 November 2020 18:04 +8

Ati fost reactivati, nazistilor-securisti?. Am crezut ca va luat "covidul" sub aripa, si va curatat, cum se curata gunoiul, ca defapt tot gunoi sunteti si voi. Va arde rau adevarul?. Macar stiu ce subiecte va aprind creierii, ca sa puteti arde in iad cu idolul vostru nazist. Pe curand, gunoaielor umane.

# lori date 13 November 2020 05:50 -1

Astia n-ar merita nici 1% din voturi, in decembrie! Dar la asa popor, asa caricaturi sa ne conduca! Suntem de plansul , pana si al africanilor cu frunza la fund! Virusul dupa voi, huoooo!

# sic semper tyrannis date 13 November 2020 09:22 +1

icoana covrig sa va inchinati la ea! testele papaya testeaza toate infectiile din organism inclusiv sinuzitele! puful asta cum ca oamenii sunt izolati ABUZIV in baza unor teste NEOMOLOGATE CARE NU SUNT SPECIFICE MINCIUNII COVRIG - PENTRU IN FAPT SUNTEM OTRAVITI CU BACTERII DIN STRATOSFERA INTR-UN EXPERIMENT MENGELE - SI ASTA SE VA DOVEDI IN TIMP! SECURIMEA ROMANIEI SOROS A INCASAT BANI GREI PENTRU OTRAVIREA ROMANILOR! SCOPUL: INSTITUIREA FASCISMULUI CHINA IN ROMANIA - VISUL DINASTIEI 1%.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva