18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DECANUL DRAGNE REZISTA PRIN ABSENTEISM – Nici a treia oara nu a fost cu noroc. Avocatii din Baroul Bucuresti nu si-au ales nici de aceasta data organele de conducere. Nici macar dupa ce s-a prelungit cu doua ore votul nu s-a intrunit cvorumul pentru alegerea noului decan, lipsind putin peste 300 de avocati. Baroul Bucuresti continua sa functioneze sub aceeasi conducere pana la noi alegeri

Scris de: E.D. | pdf | print

23 September 2019 19:24
Vizualizari: 6190

Fantastic! In stilul asta Baroul Bucuresti nu isi desemneaza organele de conducere nici peste patru ani, cand ar trebui sa fie organizate alegerile pentru noul decan pe mandatul 2023. Asteptata cu nerabdare si entuziasm nu doar de candidati, ci si de alegatori, adunarea organizata luni, 23 septembrie 2019, la Sala Palatului pentru alegerea organelor de conducere ale Baroului Bucuresti va fi reprogramata. Decizia a fost luata dupa ce s-a constatat ca, nici de aceasta data, a treia oara consecutiv, nu s-a intrunit cvorumul necesar alegerii decanului si membrilor Consiliului si Comisiilor de Disciplina si de Cenzori. Spre deosebire de alegerile din primavara, cand mai erau necesare 200 de voturi pentru validarea alegerilor, astazi mai erau necesari putin peste 300 de avocati la urne pentru a putea fi desemnata noua conducere a Baroului.


Regretabil atat pentru candidati, cat si pentru avocatii alegatori, acest exercitiu de vot se petrece a treia oara in decurs de doar cateva luni, motiv pentru in aceasta "runda de alegeri" s-a decis prelungirea timpului de vot cu doua ore peste ora stabilita, respectiv pana la orele 19.00. In zadar insa, caci la inchiderea urnelor s-a constatat ca ar mai fi fost necesare vreo 300 de voturi pentru a putea fi validata noua conducere a Baroului Bucuresti.

Astfel, ramane de vazut cand va fi programata urmatoare data pentru adunarea electiva, pana atunci insa Baroul Bucuresti continuand sa functioneze sub actuala conducere asigurata de decanul Ion Dragne.

De altfel, avocatul Ion Dragne s-a inscris la randul sau in cursa pentru ocuparea functiei de decan, candidand astfel pentru obtinerea celui de-al doilea mandat la conducerea Baroului Bucuresti. In cursa pentru functia de decan s-au mai inscris si avocatii: 

-Maria Marcu;

-Cristian Gadea;

-Aurel Ciobanu;

-Claudia Ramona Pop;

-Sorin Dinu Maduta;

-Mihnea Octavian Stoica;

-Tonel Mitoi Pop.

Tot astazi, daca s-ar fi intrunit cvorumul, ar fi trebuit sa se aleaga, alaturi de noul decan, si:

–membri Consiliul Baroului, format din 15 (cinsprezece) membri;

–membri Comisia de Disciplina, formata din 7 (sapte) membri;

–membri Comisia de Cenzori, formata din 3 (trei) membri.

*Iata cum arata lista finala a candidatilor admisi si respinsi pentru functia de decan si membrii in comisiile Baroului Bucuresti

 

Sursa foto: Ion Dragne - Facebook

Comentarii

# Pintea date 23 September 2019 20:58 +2

De ce si-or po******riza avocații treburile interne? Si de ce nu or fi mai uniți? Au mai vazut asa ceva la alte categorii - la notari, la executori, de ex.? Dar de ce e atata tam-tam impotriva lui Dragne? Măcar au un avocat celebru, nu un neica nimeni! I-o agita cineva?

# Cetateanul date 24 September 2019 08:29 -1

Mai nea "Pintea"! Nu are nimeni ceva cu Securila . Fapte: in timpul sau avocatii au fost umflati de Slujirea iar el nici pis nu a zis, a vrut sa il aduca pe Dumbrava mare lector, nu a scheunat nimic pe protocoale, nu a zis ceva cand mme Garcea a zis ca e diferenta intre procuror si avocat...etc....etc. Pe principiul rahat bagi rahat iese....ce alegi aia primesti. Pofta buna!

# Pintea date 24 September 2019 17:42 +1

Dar ”poftă bună” si tie, nea citizen, daca tot ai gura plină...

# Ar trebui sa adopte hotararile cu majoritatea celor prezenti date 24 September 2019 08:50 +2

Citez: - "Nu pot sa uit episodul in care presedintele Inaltei Curti, judecatorul Cristina Tarcea, a afirmat la un bilant al DNA ca nu poate pune semnul egalitatii intre procuror si avocat. Stiti ce as fi facut eu dupa ce l-as fi citat pe Orwell..." (am incheiat citatul) - ... un proces privind afirmatii nedemne de functia detinuta de judecatorul C.T. si discriminarea apararii in raport cu acuzarea in fata instantelor... !?

# UNBR date 24 September 2019 18:57 +1

Multi avocati cauta actul de infiintare al Baroului Bucuresti.Cei inetresati il gasesc publicat in teza de doctorat dr.Botomei Vasile, afisata pe site-ul www.Botomeivasile.ro.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva