22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DENUNT IMPOTRIVA BOICOTISTILOR DIN CSM – Presedintele Partidului Neamul Romanesc Ninel Peia ii acuza la SIIJ de abuz in serviciu pe membrii CSM Bogdan Mateescu, Andrea Chis, Mihai Balan, Nicolae Solomon, Cristian Ban, Florin Deac si Tatiana Toader: “Prin neindeplinirea atributiilor de serviciu, au premeditat blocarea numirii procurorului sef SIIJ si impiedicarea bunului mers al institutiei... Pozitia de fronda este suprapusa cu cea a unor opinii politice promovate de unele formatiuni"

Scris de: Adina Anghelescu-STANCU - George TARATA | pdf | print

4 July 2019 18:37
Vizualizari: 7676

A fost inregistrata prima plangere penala impotriva boicotistilor din CSM. Adica impotriva judecatorilor Bogdan Mateescu (foto 2, ultimul din dreapta), Andrea Chis (foto 3) si Mihai Balan (foto 2, langa Mateescu), si impotriva procurorilor Nicolae Solomon (foto 2, primul din stanga), Cristian Ban (foto 4), Florin Deac (foto 2, in spatele lui Solomon) si Tatiana Toader (foto 1), care refuza sa se prezinte la sedintele Plenului CSM in care ar trebui validata numirea procuroarei Adina Florea la sefia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ).


De fapt este vorba despre un denunt, depus chiar la SIIJ, de catre presedintele Partidului Neamul Romanesc Ninel Peia (foto 5), fost deputat PSD si fost secretar general al Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, in perioada 2012-2016.

In denuntul depus la SIIJ, pe care Lumea Justitiei il prezinta in exclusivitate, cei sapte membri ai CSM care boicoteaza sedintele plenului impiedicand astfel numirea Adinei Florea la SIIJ, in conditiile in care cel putin trei dintre ei au dosare penale chiar la SIIJ, sunt acuzati de abuz in serviciu. Ninel Peia, care a depus in paralel o sesizare si la Inspectia Judiciara, ii acuza pe Bogdan Mateescu, Andrea Chis, Mihai Balan, Nicolae Solomon, Cristian Ban, Florin Deac si Tatiana Toader ca prin neindeplinirea expresa a atributiilor de serviciu au premeditat si urmarit nu doar blocarea numirii Adinei Flora la conducerea SIIJ, ci si afectarea desfasurarii in bune conditii a activitatii sectiei speciale. Mai mult, Ninel Peia observa ca pozitia de fronda a acestor membri CSM este similara cu pozitiile referitoare la SIIJ ale anumitor formatiuni politice.

Iata un fragment din denuntul depus la SIIJ impotriva boicotistilor din CSM de liderul Partidului Neamul Romanesc, fostul deputat Ninel Peia, plangerea fiind atasata integral la finalul articolului:

Prin neindeplinirea expresa (explicita si nejustificata) a atributiilor de serviciu prevazute de legea speciala (Legea 317/2004 actualizata), atributii detaliate si nuantate, potrivit celor expuse (competentei), magistratii mentionati mai sus au premeditat si au urmarit atat blocarea numirii in functie a procurorului sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, cel mai bine plasat (conform mediei de concurs) cat si impiedicarea bunului mers al institutiei cu consecinte grave si adesea imprevizibile.

De altfel, magistratii impotriva carora se indreapta prezentul denunt au avut dese luari de pozitie (publice sau nepublice), ale caror finalitate nu a fost nici macar dismulata obstructionarea functionarii unei sectii foarte importante a Parchetului General, sectie prezenta in lege si care are ca scop realizarea efectiva a independentei judecatorilor si a impartialitatii procurorilor, prin indepartarea amenintarilor cu dosare penale la adresa magistratilor care nu confirma (nu sustin) anumite fapte, rechizitorii etc. sau nu au o pozitie obedienta fata de intelegerile cu serviciile secrete (protocoalele secrete sunt un exemplu graitor). Influenta, presiunea pe care o exercita cei ascunsi dupa cuvantul secret trebuie identificata, izolata si mijloacele lor limitate cat mai drastic.

(…)

Pozitia de fronda a magistratilor, judecatori si procurori, care refuza indeplinirea dispozitiilor legale de a participa la sedintele Plenului Consiliului Superior al Magistraturii contrar vointei celor care i-au ales pentru acest organism, este suprapusa pana la identitate cu cea a unor opinii politice promovate de unele formatiuni, ceea ce califica aceasta atitudine ca una evident politica, prin nesocotirea dispozitiilor institutionale privind separatia puterilor in stat si interzicerea impusa magistratilor de a se manifesta politic”.

Comentarii

# gelu date 4 July 2019 19:09 +33

Felicitari Partidului Neamul Romanesc, continuati pe drumul asta ca este foarte bine. Denuntul trebuie extins si la acuzatia de formare de Grup Infrationar Organizat tocmai pentru ca prin blocarea numirii Adinei Florea in fruntea SIIJ, ei membrii CSM, adica procurorii si judecatorii cu dosare openale sa nu mai fie cercetati. Un denunt asemenator se poate face si impotriva celor 4 membrii ai CCR care au boicotat de 4 ori neparticiparea la sedinta de nraspuns vis-a-vis de constitutionalitatea completelor de 3 de la ICCJ.

# acasa cu fomistii CSM date 4 July 2019 21:28 +12

foarte bine. lipitorile astea rezist din CSM, caricaturile Mateescu , Andreia Chis , Balan si Nic. Solomon , Cr. Ban, Fl. Deacu , si T. Toader, trebe sa plece acasa. sau la beci, ptr abuz de functie 8)

# Pe cîți bani își fac golanii CSM de cap? date 4 July 2019 21:31 +14

Pe cîți bani își fac golanii CSM de cap? 8)

# Albalux vs Coop NUFARULciBOTUL date 4 July 2019 21:43 +6

Faci BOT(pozitia scari, pozitia feisbuc, pozitia blog, pozitia ristogolirea stirii...etc)? Ai! Nu faci BOT? Ei, atunci da-te mai in spate..poate vrea domnul presedintã...piate vrea domnul prim...poate vrea...etc. Solutia nu este albirea via dosare penale. Noiva facem dosare vs. ei ne fac dosare. SCOATEREA PROCURORILOR DIN RANDUL MAGISTRATIOR ESTE SOLUTIA. Unde ati mai vazut magistrati PE FATA subordonati ierarhic?!?!? Pana si****** botswaneza valoreaza MULT prin comparatie cu un magistrat SUBORDONAT. PS. IERARHIC INSEAMNA CA PE UNDEVA EXISTA UN DUMNEZEU(IERARH SUPREM) DAR ASTIA SUNT EXACT BUTOANE. ATAT. Apesi butonul..la rusi cainele saliveaza...la noi subordonatul ierarhic se activeaza. Cum scrie la Biblie: same all shame all.

# zzz date 5 July 2019 00:18 -8

pentru "jurnalistul" care a semnat acest articol: in limba romana nu exista cuvantul "boicotist"

# gelu date 5 July 2019 01:25 +8

Nu s-au format complete de 3 si 5 judecatori speciale pentru fapte de coruptie pentru ca sa treaca prin rotatie toti judecatorii de la ICCJ in aceste complete tocmai ca sa incaseze sporul de 30% la salariu in fiecare luna. Va dati seama ca toti judecatorii ce s-au rotit cu buna stiinta prin aceste complete trebuie acuzati de fals in inscrisuri si obtinerea de foloase necuvenite in forma continuata. Acestia in mod normal ar trebui sa ajunga la puscarie si sa dea si banii ncasati ilegal inapoi. Si la salariile de mii de euro pe care le au sunt ceva bani de dat inapoi la stat. Poate si-n aceasta privinta se gasesc niste avocati curajosi care s a faca plangeri panele impotriva tutuor judecatorilor care s-au rotiti in aceste complete intre 2009-2019.

# Cioara date 5 July 2019 01:59 +7

Acești inepti negri chelbosi si urăti fac soarta magistraturii din Romania?E jenant sa ii vezi in preajma lui Savonea si a lui Marcu. Mars acasă golanilor si golancelor

# escu date 5 July 2019 12:22 +5

Vrem să știm pe ce bai vegetează aceste specimene la CSM și dacă pentru absența de la ședințe cu ce procent li s-a diminuat salariul. În alte domenii neîndeplinirea sarcinilor de serviciu se sancționează chiar cu desfacerea contractului de muncă. Acestor bugetofari ce măsuri li s-au aplicat? HUOOOOO, mă! La sapă cu voi.

# gelu date 5 July 2019 14:42 +4

Un judecator penal, deoarece a activat ilegal cu bunastiinta in completul de 3 sau 5 de la ICCJ a incasat cel putin 1.500 euro in plus pe luna ceea ce inseamna 18.000 euro pe an. Deci completul de 5 ce l-a condamant pe Dragnea in dosarul Bombonica a prejudiciat statul cu 90.000 euro anual. Un prejudiciu de 2 ori mai mare decat in dosarul in cauza, prejudiciu care a fost oricum achitat de una dintre partile din proces, neexistand nici o dovada materiala cum ca Dragnea a ordonat acele angajari. Deci penalii de panli, drojdia judecatorilor din completul care l-a condamant cu executare sunt mai penali de penali decat inculpatul Dragnea, declart din ciocanel condamant penal chiar de judecatorii penali de penali ce activeaza in cadrul ICCJ.

# Miki Popescu date 6 July 2019 12:55 +3

Acest boicot al unor membri CSM care nu pot fi intrebati de sanatate indica inca un pas spre decrebilizarea sistemului de justitie si trecerea Romaniei in randul statelor esuate. Asa zisa ,,salvare" propusa si impusa de cei interesati (din tara si din afara) va fi o dictatura condusa si executata de astfel de ,,patrioti". Trist sfarsit ptr. o speranta care a trait cateva decenii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva