9 iulie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEZBINATORII #REZIST SE CATARA PE CADAVRUL ALEXANDREI – Judecatorii CSM condamna manipularile prin care magistratii activisti forteaza refacerea campului tactic al SRI: „E de neconceput cum magistrati organizati in anumite forme asociative inteleg sa sustina ca justitia nu se poate infaptui fara implicarea SRI. Dezavuam categoric asemenea afirmatii fara suport si care nu fac decat sa decredibilizeze sistemul de justitie si sa puna sub semnul intrebarii Constitutia, legile si deciziile CCR”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

28 iulie 2019 16:17
Vizualizari: 4411

#Rezistentii din magistratura au intrecut orice limita incercand sa deturneze emotia colectiva generata de crimele din Caracal ca sa faca agitatie pentru refacerea campului tactic al SRI. O spune insasi Sectia pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii – condusa de judecatoarea Lia Savonea (foto) –, sectie care demonteaza punct cu punct manipularile lansate de magistratii-activisti.


In primul rand, in comunicatul emis duminica, 28 iulie 2019, judecatorii CSM contrazic lamentatia #rezistentilor potrivit careia inactiunea politistilor si a procurorilor impotriva presupusului ucigas al Alexandrei Macesanu a fost cauzata de modificarile aduse de PSD si ALDE Codului penal si celui de procedura penala. Motivul este cat se poate de simplu: inca nu au intrat in vigoare amendamentele la coduri, ele aflandu-se in prezent in faza de control constitutional.

Nu este un argument valabil nici asa-zisa teama a procurorului Ovidiu Popescu de la PJ Caracal, cel  care nu i-a lasat pe politisti sa intre in casa ororilor, teama provocata de Inspectia Judiciara si Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, in conditiile in care procurorii pot fi trasi la raspundere chiar si in ipoteza in care nu ar exista IJ si SIIJ, mai arata Sectia pentru judecatori a CSM.

Insa de departe cel mai abject argument al #rezistentilor din instante si parchete este cel legat de faptul ca Serviciul Roman de Informatii s-ar fi putut implica in localizarea mai rapida a criminalului daca i s-ar fi permis. In replica, judecatorii CSM le amintesc propagandistilor ca printr-un asemenea argument isi bat joc de Constitutie, de legile tarii si de deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei, in conditiile in care CCR a stabilit deja ca binecunoscutul camp tactic al SRI nu este altceva decat o incalcare a drepturilor omului.

Nici Sectia pentru procurori a CSM nu scapa de criticile judecatorilor din Consiliu, sectia condusa de Lia Savonea acuzand Brigada Nufarul ca efectiv a stat cu mainile-n san de la izbucnirea scandalului pana acum, chiar si cand ONG-ul procuroarei DNA Alexandra „Veverita” Lancranjan a incalcat caracterul nepublic al urmaririi penale (click aici pentru a citi).

Redam mesajul Sectiei pentru judecatori a CSM:

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act cu ingrijorare de evenimentele petrecute in judetul Olt si isi exprima public regretul pentru modalitatea in care procedurile aplicate s-au dovedit a fi fost ineficiente.

Evenimentul dramatic despre care opinia publica din Romania a luat cunostinta incepand cu ziua de vineri, 26 iulie 2019, a relevat inca o data faptul ca, pe fondul unei situatii de criza majora, desi cadrul legislativ actual are toate mecanismele care sa garanteze o eficienta deplina a procedurilor, acesta a reprezentat pretextul escaladarii unei stari de dezbinare, un mediu pentru dezvoltarea dezinformarilor, manipularilor, dar si a unei evidente lipse de asumare.

Ignorand faptul ca pierderea vietii unui copil reprezinta o drama ireversibila si nu pretextul declansarii altor conflicte, asistam cu ingrijorare la escaladarea unor justificari care nu isi au loc intr-o societate care isi trateaza cu maxima responsabilitate si atentie cetatenii.

Folosirea drept pretext a situatiei de fata pentru invocarea unor consecinte presupus negative ale modificarilor aduse legislatiei penale si procesual penale nu poate reprezenta decat o distorsiune manipulatorie a faptelor si o incercare indecenta de a profita de o situatie absolut critica pentru adancirea starii de conflict din sanul societatii romanesti. Si aceasta este cu atat mai mult de neacceptat cu cat asemenea manipulari provin de la anumite asociatii de magistrati, al caror scop central ar trebui sa fie protejarea drepturilor cetatenilor, iar nu perpetuarea unor stari conflictuale si tensionate.

Modificarile legislative in materie penala clamate nu au fost, inca, aprobate de legiuitor, procesul legislativ fiind la acest moment in etapa verificarii de constitutionalitate de catre instanta de control constitutional. Singurele modificari ale cadrului legal au fost aduse exclusiv in privinta statutului judecatorilor si procurorilor, organizarii judiciare, precum si organizarii si functionarii Consiliului Superior al Magistraturii.

Tot astfel, este de neconceput cum magistrati organizati in anumite forme asociative inteleg sa sustina ca justitia din Romania nu se poate infaptui fara sprijinul si implicarea Serviciului Roman de Informatii, sens in care dezavuam categoric asemenea afirmatii fara niciun fel de suport si care nu fac decat sa decredibilizeze sistemul de justitie din tara noastra si sa puna sub semnul intrebarii Constitutia, legile tarii si deciziile Curtii Constitutionale.

Alegatiile privind presupusa frica in a actiona conform legii, generata de modificarile legislative si de potentialele verificari ale Inspectiei Judiciare si Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, nu pot fi acceptate si sunt incalificabile in contextul in care nu se poate sustine ca, in lipsa acestor organisme, magistratii ar putea fi la adapost de orice fel de raspundere.

Facem, asadar, un apel la judecatorii si procurorii tarii sa respecte obligatia de rezerva, sa nu se implice si mai ales sa nu dea curs unor analize lipsite de suport concret si sa evite participarea la scenarii care nu au drept finalitate decat impiedicarea aflarii adevarului. Judecatorii si procurorii cunosc foarte bine dimensiunea si importanta responsabilitatilor pe care le au in exercitarea atributiilor de serviciu, iar acest lucru se realizeaza numai in considerarea legii si nu temandu-se de ea!

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii solicita implicarea imediata a tuturor autoritatilor responsabile de elucidarea acestei drame si nu adoptarea unei atitudini de protejare a propriei imagini, disfunctiile existente, cel putin la nivel de aparenta in acest moment, urmand a fi urgent lamurite. Cerem fermitate si reactii rapide, valorificarea deplina a tuturor probelor pentru a le aduce cat mai repede acolo unde trebuie infaptuit actul de justitie.

Solicitam, de asemenea, Sectiei pentru procurori implicare deplina in gestionarea acestei situatii de criza si tratarea acesteia cu obiectivitate si independenta proprie mandatului acordat membrilor Consiliului, fara a afecta caracterul secret al investigatiilor penale in aceasta etapa.

Societatea romaneasca are nevoie de raspunsuri complete, de dezlegarea tuturor aspectelor care, in acest moment, apar ca fiind necunoscute, iar fiecare cetatean de incredere in modalitatea de aplicare a dispozitiilor legale, de siguranta in ceea ce priveste integritatea sa si a bunurilor sale, dar mai ales are dreptul sa cunoasca adevarul. In acest sens, Sectia pentru judecatori asigura intreaga societate ca va actiona cu deplina responsabilitate, obiectivitate si asumare, fiind preocupata in continuare si urmarind pana la finalizare cu atentie intreg cursul evenimentelor”.

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 28 iulie 2019 16:41 +24

UNDE ESTI PA PIELENE,SOCIOLUGULE NATIONAL?????ba pilene securistoid,si miinile tale/s patate de singele nevinovat ale victimilor din aceasta tara,si tu si girbovanca si coana baltag si toti mermelitorii de genul vostru aveti miinile patate de singele nevinovatilor,si tu strigai ca increderea in MERMELEALA DE PESTE 65 %BA ,,SOCIOPATUL NATIONAL,, IN ACELASI TIMP CU BALTAG SI GIRBOVANCA LINGEATI IN CUR JUDECATORII SI PROCURORII SI IMI ZICEAI PE LA ANTENA 3 CA NU/I ASA CA SINT JUDECATORI SI PROCURORI OK,HAI BA SA TE VAZ DACA AI CURAJUL SA/I SPUI AZI LU CUMPANASU DE MARILE REZULTATE SI INCREDERA IN MERMELEALA ASA CUM INCERCAI SA NE PROSTESTI PE NOI.PAI ESTE USOR SA SPUI ABERATII CIND ESTI PROFESOR DE MERMELEALA LA SNSPA!!!!!!!BAAAAA ATI ADUS TARA APROAPE DE REVOLTA,EU MA BUCUR CA DE CIND VA PREVESTESC EU JUDECATI PUBLICE CA SA SCAPAM DE MERMELEALA!!!!!!!!!!SI SA/I VAD ARESTATI SI PE MOROIU SI PE BOUL NATIONAL SI HOARDE DE PROCURORI SI JUDECATORI(sper sa nu cenzureze luju)

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 28 iulie 2019 17:23 +7

CE BINE CA CUMPANASUL M /A CITIT SI CA ACUM ISI FACE MEEA CULPA,DIN NEFERICIRE CUMPANASULE,,CE FACI TE FACE,, SI TU ESTI VINOVAT DE SINGELE NEPOATEI TTALE!!!!!!!!!CUMPANASULE CUM SA FIE PROCURORI CIND SINT PROXENETI?????(PAPICI PARCA SI INCA UNUL PE LA TM)SI CE PEDEPSE PRIMESC NENOROCITII ASTIA CIND SINT PRINSI????CFUMPANASULE,DIN CAUZA POZITIEI TALE SI A ALTOR ,,LUPTATORI LIMBISTI DE DREAPTA SI DE DUZINA,, MERMELICA A AJUNS LA DISOLUTIE.VEZI BA CUMPANASULE CE AI APARAT TU ANI DE ZILE......ASA CA O SA RECUNOSTI TU SINGUR CA ,,CE FACI ,TE/A FACUT,, AI SINGELE NEPOATEI TALE PE MIINI!!!!!!!! CUMPANASULE NU GRESESC DELOC DACA/TI SPUN CRIMINAL,stiu ca vorbele mele te vor urmari ca o umbra pina la sfirsitul vietii tale!!!!!!!(ce ma rizzzz si antena 3 si cumpanasu ma citeaza

# livia date 28 iulie 2019 16:46 +11

Dupa terminarea facultatii, doctorii dau examene pentru diferite grade; profesorii la fel; procurorii si judecatorii mai dau vreun examen dupa terminarea cu chiu cu vai a facultatii, sau detasarea si imputernicirea tin loc de examen? Nu trebuie verificati daca mai stiu legile ( daca le-au stiut vreodata) ? Sau din detasare in detasare pana la marea si grasa pensionare?

# Eugenia date 28 iulie 2019 16:49 +11

Doar Alexandra a fost omorita acum, cind nu eraui protocoale cu SRI. Restul victimelor sint de pe vremea protocoalelor. De ce nu le-au salvat!???

# unul din lumea cea mare date 28 iulie 2019 16:57 +22

pentru boul national//investit presedinte,ba boule,UITE BA REZULTATELE GUVERNARII TALE TURISTICE IN CARE DRAGNIA/I PENAL,,,,uite ba boule rezultatul la ,,NU STIU SI NICI NU MA INTERESEAZA,,uite ba turistule national care/i rezultatul numirii sprincenatei la ccr,la protejarea coivesoaicei si la protejarea lui lazar, un tortionar pe care l/ai protejat ca sa FURE 240 de milioane pensie din bugetul tarii,ba ala nalt ca bradul si prost ca gardul asta/i rezultatul unui joianis la cotroceni care pentru mermelelile facute mai ai tupeu sa ceri mermelacilor sa te realeaga,CIND TU AI MIINILE ALEA DE PENAL (SI CU COANA CARMENUTA FATA DE BLANAR,CU BANI, CUM ZICEA ORBAN de la pnl)MINJITE DE SINGE NEVINOVAT.ba boul national!!!!!!ai miinile si constiinta patate de singe nevinovat,trebuiesti judecat pentru crima impotriva romaniei ca si fascistii!!!!!!!!si confiscate toate averile.TU CU PROCURIII SI JUDECATORII DE CARE ESTI MULTUMIT,TREBUIESTI TRIMIS LA MUNCA SILNICA LA UN CANAL SI APOI CU D.O IN BAR

# Neanae date 28 iulie 2019 17:30 +8

Cred ca nu numai eu as vrea sa URLU! Cuvinte nu mai sunt, bâte metaforice da! Prea se ****** in capul nostru niște incapabili din sistem super râzgâiati de alți imbecili la putere. Dragnea voia sa facă cât de cât oleaca de lumina. L-au dezmembrat pt 30.000 de lei și pentru ca a INSTIGAT (durere mare fu-... vă) lumea sa voteze. Mare mizerie, MU.E #REZIST, PROCURORI, KWI, LCK, ORBÁN, STS, SRI, TARCEA, LAZAR și BASESCU mersi scârbe securistoide. MU.E #REZIST etc etc DRAGNEA ÎNAPOI!

# Dați afară din justiție olteanul prost Dragos Călin date 28 iulie 2019 17:54 +10

Dați afară din justiție olteanul prost Dragos Călin și umflata Alesandra Lăncrănjan, fomiștii lu Soros și așaziși magistrați. Și nu mai preluați Comunicatele lor de semianalfabeți

# Edelweiss - Ivory Tower Accountant date 28 iulie 2019 18:18 +11

R„M-am luminat. Aşa putea fi evitată tragedia de la Caracal” „ În sfârșit m-am luminat! De fapt, m-au luminat jegurile... pardon, minunații apostoli ai adevărului. Tragedia de la Caracal ar fi fost evitată dacă: 1. Erau în vigoare protocoalele secrete între justiție și serviciile secrete (care permiteau localizarea la milimetru a dușmanilor nației); 2. Nu era înființată Secția de Investigare a Magistraților (de care i-a fost teamă procurorului care a(r fi) împiedicat intrarea în clădire până la ora 6); 3. Nu elibera ciuma roșie infractori pe baza legii promovate de dna Prună, a recursului compensatoriu; 4. Penalilor le era interzis în funcții publice! Acum înțeleg de ce atâția proști înghit pe nemestecate toate mizeriile propagandei, oricât de ilogice ar fi. E mult mai ușor decât să gândești singur. N-ai bătăi la cap să înțelegi. Și-apoi, ura nu se hrănește cu rațiune, ci cu emoții viscerale ațâțate de profesioniști!”

# Edelweiss - Ivory Tower Accountant date 28 iulie 2019 18:19 +2

La care Io*, uitându-mă pe pagina feisbuc a Fanfaronului Nepereche, aș adăuga: 5. Dacă erau implementate recomandările Grivei și ale Comisiei de la Florența.

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 28 iulie 2019 18:26 +4

Decalogul manipulării (Chomsky: „pct. 5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu îi permită sesizarea legăturii dintre cauze și efecte Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca și cum ar avea cu toții o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepți mulțimile spre un tip de GÂNDIRE SUPERFICIALĂ, NAIVĂ ȘI CU PREDISPOZIȚIE LA INTOXICĂRI INFORMAȚIONALE. /// pct. 6. Poporul trebuie DEZOBIȘNUIT SĂ PROBLEMATIZEZE REALITATEA ȘI SĂ ACȚIONEZE SUB IMPULSUL EMOȚIILOR. Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la SENTIMENTE ȘI REACȚII GLANDULARE, nu la rațiune. Să încurajezi REACȚIILE EMOȚIONALE, PENTRU CĂ SUNT CEL MAI UȘOR DE MANIPULAT.”

# Edelweiss - Ivory Tower Scout date 28 iulie 2019 19:09 +4

Mey, tocmai ce iscodeam Netul după ceva picturi meșteșugite, cu care să asezonez comentariul despre demonii hashtag și mi-o trecut prin minte, ofcourse, o brilliantă aidee: ce-ar fi ca de-amu nainte, SECTA asta a MANTICORELOR să nu-și mai denumească urdorile memorandiste cu termenul de „memoriul magistraților pentru… #zdamăsii” și să fie oleacă mai transparentă, denumindu-și râgâielile demonice sub o titulatură cuvenită: „Book of Beasts” sau ” Contemporary Bestiary”.

# Tot Io* date 28 iulie 2019 19:17 +1

Ingăta-i pe cei din secta „asociația pentru apărarea impunității porcușorilor”. (aia cu trupul alexandrei în cioc este chiar antonia, demachiată de stratul gros de fard Pink). Mai jos derulând pagina, pot fi găsite imagini și ale celor de la „forumul judecătorilor din Caracal” sau „asociația inițiativa pentru antropofagie judiciară” link: https://blogs.getty.edu/iris/an-introduction-to-the-bestiary-book-of-beasts-in-the-medieval-world/

# Edelweiss - Ivory Tower Knight of the Brush date 28 iulie 2019 19:37 0

Picturi aicișa: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2019/07/anni-horribili.html

# Maria date 28 iulie 2019 21:02 +5

Comisia de la Venetia si Werner:“PSD, Jos labele de pe STS!”.Ca doar nu o sa-l dam jos pe mermelitorul sef, cand mai urmeaza sa strige sts-itul in sectia de votare:,nu voteaza la Referendum!”

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 148
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.07.2020 – Strategia pe COVID, data peste cap. Ciolacu vrea consultare cu ONG-urile sorosiste

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva