18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

VEVERITA CEA FUDULA SI-A SAPAT SINGURA GROAPA – Inspectia Judiciara a pus ochii pe asociatia procuroarei DNA Alexandra Carmen Lancranjan, care a folosit drama Alexandrei pentru a plange dupa SRI. ONG-ul “Veveritei” a oferit date nepublice din ancheta privind posibila crima si a lansat informatii false ca sa-l protejeze pe procurorul Ovidiu Popescu de la PJ Caracal, cel care a oprit politistii sa intre in casa ororilor. Precedentul Kovesi ii da fiori lui Lancranjan

Scris de: George TARATA | pdf | print

28 July 2019 14:51
Vizualizari: 8925

Fudulia se plateste! Procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan (foto centru), zisa “Veverita”, va afla pe pielea sa acest lucru. Asta intrucat ultimul ei demers - unul manipulator in cel mai oribil mod cu putinta in opinia noastra, in care se plangea dupa protocoalele cu SRI - a atras atentia Inspectiei Judiciare.

Astfel, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu dupa scrisoarea transmisa de asociatia “Miscarea pentru apararea statutului procurorilor”, fondata si condusa de Alexandra Carmen Lancranjan. Este vorba despre o scrisoare in care se ofereau date din ancheta privind cazul Alexandra, desi cercetarile privind posibila crima de la Caracal sunt inca in derulare si au un caracter nepublic. De asemenea, in aceeasi scrisoare organizatia activista a Alexandrei Carmen Lancranjan incearca sa il protejeze pe procuroul Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul Judecatoriei Caracal, la randul sau un #rezistent si semnatar de memorii ale magistratilor activisti, cel care i-a oprit pe politisti sa intre in casa ororilor, unde se presupune ca a fost ucisa Alexandra. Aceasta din urma informatie fiind confirmata, conform stiripesurse.ro, chiar de Politia Romana.


Astfel, reprezentantii Inspectiei Judiciare au explicat pentru Lumea Justitiei ca intr-adevar exista o sesizare din oficiu, insa mai multe detalii despre aceasta cauza vor fi date in cursul zilei de luni. Mai exact, Inspectia urmeaza sa anunte daca se impune declansarea unor cercetari disciplinare ca urmare a scrisorii asociatiei “Veveritei”.

Din punctul nostru de vedere, procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan nu are cum sa scape de trimiterea in judecata disciplinara. Precedentul deja exista. Si nu este orice fel de precedent, ci unul creat chiar de fosta sefa a lui Lancranjan, Laura Kovesi. Ne referim la dosarul disciplinar in care Kovesi a fost trimisa in judecata de Inspectia Judiciara fix pentru aceleasi fapte comise de asociatia Alexandrei Carmen Lancranjan, si anume divulgarea de informatii nepublice din dosare (click aici pentru a citi).

In final, va prezentam scrisoarea asociatei condusa de procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan care a atras atentia Inspectiei Judiciare:

“Stimati cetateni,

In ultimele 24 de ore au existat multe informatii in spatiul public, contradictorii sau inexacte, fie ca au venit de la persoane private sau de la reprezentantii autoritatilor. Nu dorim pe aceasta cale sa ne scuzam pentru faptul ca autoritatile statului, in acest caz, nu au reusit sa salveze viata a doua tinere, nici sa aratam vinovati sau probleme juridice de interpretare a textelor legale in vigoare.

Intre obligatia de rezerva si datoria noastra fata de beneficiarul sistemului de justitie, cetateanul, am ales sa prezentam cronologia zilelor de 24-25 iulie 2019, astfel cum a fost ea constatata de colegii procurori, fiecare dintre dumneavoastra putand sa analizeze si sa traga concluziile pe care le considera corecte:

Miercuri, 24.07.2019- ziua in care victima a disparut

Joi, dimineata, 25.07.2019- parintii victimei anunta politia cu privire la disparitie

Joi, ora 11,00- victima apeleaza Serviciul de Urgenta 112 de mai multe ori

Joi, ora 15,30- Dosarul penal pentru lipsire de libertate este inregistrat de politie la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal

Joi, in jurul orei 16,00 – procurorul emite ordonanta provizorie de interceptare si localizare pentru doua numere de telefon ce au rezultat din informatii

Joi, ora 19,15- este primita informatia ca victima ar putea fi in 3 locatii dintr-o comuna

Joi, ora 19,50- sunt emise mandate de perchezitie pentru cele 3 locatii

Joi, ora 19,58- se intra cu mandatele de perchezitie in cele 3 locatii

Joi, ora 19,58- 21,00- se efectueaza cele 3 perchezitii fara a fi identificata victima sau alte probe

Joi, ora 21.00-vineri 02,00- se vizioneaza imagini ale unor camere de supraveghere private aflate pe un presupus traseu al unui presupus faptuitor deoarece exista o informatie despre un autoturism implicat intr-o alta speta asemanatoare

Vineri, ora 02,00- se identifica proprietarul autoturismului

Vineri , ora 02,00- sunt trimise echipaje de politie in zona de domiciliu a proprietarului, unde se constata ca nu exista nicio activitate

Vineri, ora 02,20- sunt solicitate mandate de perchezitie pentru locatia suspecta si alte 2 posibile locuri

Vineri, ora 03,05- sunt luate mandatele de perchezitie de la instanta

Vineri , ora 03,15- Politia anunta ca nu mai are oameni disponibili la sediu

Vineri, ora 05,30- se constituie echipa de politisti

Vineri, ora 06,00- se intra in locurile pentru care au fost luate mandatele de perchezitie, inclusiv in locuinta suspectului.

De asemenea, datele cunoscute de procurori indica faptul ca niciun vecin al suspectului nu a sunat la 112 pentru ca ar fi auzit tipete. In cauza au fost supravegheate toate numerele de telefon disponibile si cu privire la care exista o suspiciune ca aveau legatura cu cauza, in conditiile legii, in incercarea de a identifica locul unde este victima. Victima nu a dat informatii la 112 despre vreun service, ci doar a spus ca vede un copac, un gard rosu, un brad, cainii si un autoturism.

Localizarea facuta de STS a fost pe o arie de cateva sute de case deoarece atat permite sistemul utilizat de acestia. In cauza nu s-a utilizat tehnica SRI, indisponibila anchetelor penale dupa decizia CCR.

De aceea, joi, un echipaj al Directiei de Operatiuni Speciale a venit de la Bucuresti si la ora 22,00 a ajuns la fata locului in incercarea de a ajuta la localizare. La ora 23:00 nu se stia locul unde s-ar fi putut afla victima iar localizarea a fost facuta cu tehnica disponibila, deficitara, aceeasi ca in toate dosarele penale instrumentate in ultimii 3 ani.

La prima suspiciune cu privire la locul unde s-ar putea afla victima echipajele de politie au fost trimise sa faca investigatiile necesare iar procurorii au dat indicatii ca la cel mai mic semn de activitate sa intre. Niciun procuror nu a interzis politistilor sa intre in locatie, acestia comunicand ca nicio activitate nu se auzea si nu se observa in interiorul curtii sau al casei.

Ulterior acestor activitati, s-a stabilit ca joi, in jurul orei 13,00 vecinii au observat si au putut simti miros de fum, dar au crezut ca e de la treburi casnice iar cu ocazia perchezitiei un corp a fost gasit carbonizat.

AMASP considera ca este necesar sa fie clarificate orice aspecte care au ingreunat sau impiedicat ancheta in acest caz si daca au existat erori sau incalcari ale dispozitiilor legale, indiferent de persoana care le-ar fi savarsit. Intelegem ca toate autoritatile statului au o obligatie pozitiva de a interveni si de a apara viata si integritate cetatenilor, ceea ce presupune ca in conditii de urgenta, in care timpul este de esenta indeplinirii acestei obligatii sa existe dispozitiile legale si mijloacele tehnice necesare pentru a o putea indeplini. Ne pare rau ca in aceasta situatie nu au existat aceste mijloace si ca autoritatile statului nu au putut proteja drepturile fundamentale, respectiv dreptul la viata.

Suntem constienti ca nicio explicatie si nicio analiza a situatiei juridice nu vor putea atenua tragedia din ultimele zile si nu va sterge durerea resimtita in aceste momente de familiile si prietenii victimelor.

Tuturor celor care le-au cunoscut pe cele doua tinere le prezentam condoleantele noastre!”

Comentarii

# Neanae date 28 July 2019 15:13 +25

Nu am citit articolul tot, este dezgustător ca in Justiția romană sa mai “profeseze” niște secaturi de procurori. De la LCK pana la Man și Portocala, Macovei și Danilet șir la care se adauga pluri premiantul Popescu complice la uciderea Alexandrei:TOȚI AFARA DIN SISTEM. Incapabili sa va vedeti de profesie. Corupți și mani******tori. Nu aveti ce cauta intr-un Stat de Drept. Am citit acum ca monstrul a recunoscut crimele. Sunteți complici! Haosul găsit la el este semn ca omul este schizofrenic. Veti face tot posibilul sa-l “achitați” ca sa demonstrați ca s-au schimbat legile in nasol. Cineva trebuie sa va oprească. VOI FACEȚI ȘI SUNTEȚI DEZASTRU, CATASTROFE ... MU.E #REZIST

# Vanatorul date 28 July 2019 15:20 +7

Doamna AlexandraCarmen nu se face ca domnia voastra sa acceptati difuzarea in spatiul public a unor fotografii ce va apartin in tinute mai mult decat provocatoare.Putina decenta nu strica,desi sunteti frumoasa si ne place cum natura mama a fost darnica cu dumneavoastra,pastrati limita pozitiei sociale in granita bunului gust.Barbatul este interesat de misterul femeii frumoase,el decripteaza mesajul care ii este destinat.Fudului se plateste :-)

# adi date 30 July 2019 07:56 +1

mie nu mi se pare deloc provocatoare,sau ma rog,nu prea are cu ce

# Window94 date 28 July 2019 15:52 +11

Veveriţa asta trăieşte pe picior mare, zău aşa! 8)

# mitica date 28 July 2019 15:54 +10

Iar sta bine macar cinci ani la puscarie cu fizicul ei!

# plina de grasime dar goala de inteligentza date 28 July 2019 17:45 +9

o proasta plina de grasime dar goala de inteligentza. Afara din justitie cu astfel de bashini soros

# Edelweiss - Ivoru Tower Knight of the Brush date 28 July 2019 18:13 +12

Golănașii #resist, mitomani genetici care mint cu aceeași seninătate și dezinvoltură cu care respiră sau beau apă, care suspină amintindu-și de protocoale, ohtează melalcoolic după vremile de haur ale paradelii și se smiorcăie când simt miasmă de SIIJ, sunt în stare să-și facă jocurile cățărându-se cu bocancii chiar pe copârșului îngropăciunii mumei lor! Borfașii hashtag sunt capabili să-și declame partitura de pe DVD chiar și dedesubtul copacului de ale cărui crăci l-au spânzurat pe tac-su cu nici 5 minute mai înainte. NEOAMENII HASHTAG sunt în stare să comită orice „neînchipuire” fiindcă așa au fost triați la interviul de admitere în magistratură/ INM: BAPHOMEȚI GENUINE. Alias veveriți, danileți, pinkuleți, matileți, călinuți, milităruți, pârloguți et ejusdem maledictum farinae. O specie endemică și pandemică de demoni camuflați în oameni și purtând mască de om.

# Procuroarea Lacranjean nu are alta treaba decat varatul in date 28 July 2019 19:36 +6

Miezu' anchetelor altor procurori... Asociatia-de-treaba are dreptul sa prezinte public ameteli science-fiction cu anchetatori-feti-frumosi al caror statut este atacat de zmeul-cel-rau inainte ca autoritatile sa se pronunte? Au cumva procurorii alte drepturi decat cele pe care le au restul cetatenilor romani atunci cand trebuie sa raspunda de modul in care isi indeplinesc atributiile si sarcinile de serviciu? De ce brusc, fara sa existe rezultatele unor anchete care trebuie sa clarifice faptele reclamate, se trezeste brusc o "fratie-de-vorbitori-scriitori" care nu are atributii legale in verificarea reclamatiilor dar care pretinde ca stie ce s-a intamplat fara sa fie prezenta la locul respectiv!? Mai mult, abereaza despre protocoale... trebuia sa sesizeze ca este incorect ca doar SRI sa dispuna de echipamentele de localizare si sa sustina ca parchetul are nevoie de astfel de echipamente sau de o institutie independenta care sa ofere informatiile de acest tip. Asociatia-Cacealma-SF

# Edelweiss - Ivory Tower Nedumirit date 28 July 2019 20:27 +5

De când și până când cercetare DISCIPLINARĂ? Când faptul în sine întrunește TOATE ELEMENTELE CONSTITUTIVE ALE INFRACȚIUNII DE COMPROMITERE A INTERESELOR JUSTIȚIEI? 277 C.p. „(2) Dezvăluirea, fără drept, de mijloace de probă sau de înscrisuri oficiale dintr-o cauză penală, înainte de a se dispune o soluţie de netrimitere în judecată ori de soluţionare definitivă a cauzei, de către un funcţionar public care a luat cunoştinţă de acestea în virtutea funcţiei, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.”

# un mizantrop date 29 July 2019 01:26 +5

De cateva zile ne terorizeaza aceste insailari sindicale, ba a procurorilor, ba o federatie (?!) a politistilor, care, in ciuda evidentei, sustin niste minciuni menite sa apere incalcari de lege ale cotizantilor. Nimic nu poate face mai rau demnitatii unui functionar al statului decat sustinerea publica a incalcarilor de lege si asezarea lui deasupra cetatenilor platitori de salarii privilegiatilor...Astia sunt noul Comintern, cei de neatins, nici macar de lege, oastea necrofagului Iohanis, cei ce se hranesc din nenorocirile oamenilor care asteapta dreptate de la ei...prea multa moarte pentru care nu plateste nimeni, prea multi copii disparuti de care nu intreaba nimeni...

# Valter Cojman date 29 July 2019 06:33 +5

Afara din magistratura cu ea!

# #mitica date 29 July 2019 14:46 +4

:lol: Veverita cu estrogenii luati razna ne prezinta cronologia mani******rii #rezist.ne terorizezi draga cu rochitele demne de o actrita a sistemului golit de minte.

# Baran Gheorghe date 29 July 2019 19:26 +4

Niciodata nu i tarziu sa beeau un pahar in cinstea excluderii lui lancranjan din magistratura. Mai bine mai tarziu decat niciodata. Auzi, este si formator inppa., doamne fer!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva