24 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CULISELE DOSARULUI TELEPATIA - Persoanele audiate de procurorii DNA au acuzat in fata Tribunalului Bucuresti ca la ancheta le-au fost impuse sau sugerate anumite declaratii, in scopul de a se ajunge cu orice pret la Dan Voiculescu. Corneliu Popa, ex-director ADS: "Raspunsul la intrebarea nr. 34 mi-a fost indus, insuflat, de anchetator". Martorul Vereanu: "Se cauta argumente in defavoarea unei persoane din acest dosar. Mi s-a spus si numele, respectiv, Dan Voiculescu"

Scris de: L.J. | pdf | print

24 April 2014 16:19
Vizualizari: 11702

 

Judecatorii Stan Mustata si Florica Duta, de la Curtea de Apel Bucuresti, au o sarcina extrem de dificila in judecarea apelului formulat in dosarul "Telepatia" de catre Dan Voiculescu, impotriva sentintei TMB din 26 septembrie 2013, prin care presedintele fondator al Partidului Conservator a fost condamnat in prima instanta la 5 ani inchisoare pentru pentru presupusa infractiune de folosire a influentei si autoritatii detinuta in calitate de presedinte al PUR, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in legatura cu privatizarea din 2003 a Institutului de Cercetari Alimentare. Mai multe persoane audiate la fond in dosarul "Telepatia" au acuzat in fata judecatorilor ca au fost intimidati de procurorii DNA si ca s-a cautat cu orice pret incriminarea lui Dan Voiculescu. La dosar exista mai multe depozitii in care martorii au contestat maniera in care anchetatorii au condus audierile, aratand ca li s-a indus/cerut ce anume sa declare, in special impotriva lui Dan Voiculescu – tinta principala a anchetatorilor. Prin depozitiile acestor persoane, procurorii DNA au fost acuzati, implicit, de rea-credinta, o serie de martori invocand presiuni si intimidari la adresa lor comise cu scopul influentarii declaratiilor in sensul obtinerii unor raspunsuri scontate, si folosirea declaratiilor astfel obtinute pentru construirea unei acuzari pe care persoanele audiate nu au urmarit-o. Initial, in acest dosar procurorii au sat solutie de neincepere a urmaririi penale, insa dupa ce Dan Voiculescu a devenit adversar politic al lui Traian Basescu, dosarul a fost redeschis si finalizat cu solutie de trimitere in judecata. Viitorul termen al apelului din dosarul "Telepatia", aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, este 29 aprilie 2014.


Martorul Valeriu Vereanu, evaluator al terenului ICA: "In timpul anchetei DNA, am avut o discutie cu un comisar care mi-a spus ca 'se cauta argumente in defavoarea unei persoane din acest dosar'. Mi s-a spus si numele, respectiv, Dan Voiculescu"

De exemplu, una dintre depozitiile aflate la dosar releva faptul ca procurorii au cautat cu orice pret inculparea lui Dan Voiculescu. In declaratia de martor data in fata instantei de fond, evaluatorul terenului Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), Valeriu Vereanu, a afirmat ca un comisar de politie judiciara i-a marturisit ca se urmareste identificarea unor probe care sa-l incrimineze pe presedintele fondator al PC: "In timpul anchetei DNA, am avut o discutie cu un comisar care mi-a spus ca 'se cauta argumente in defavoarea unei persoane din acest dosar'. Mi s-a spus si numele, respectiv, Dan Voiculescu. Eu am raspuns ca pe mine ma intereseaza doar lucrarea mea si ca pot da relatii in legatura doar cu aceasta".

De asemenea, in declaratia data in fata instantei de Sorin Pantis, fost ministru al Comunicatiilor, inculpat in dosar, se demasca faptul ca: "Intentia procurorului a fost de la inceput sa il inculpe pe dl. Voiculescu Dan, astfel ca toate explicatiile pe care le-am oferit in legatura cu modul in care se face o evaluare si se iau decizii, in legatura cu echipamentele, nu au avut nicio importanta. Expertiza efectuata in timpul urmaririi penale s-a intocmit cu rea-credinta si in afara legii. In concluzie, in opinia mea, toata discutia despre patrimoniul ICA este construita pe premise false".

Pe de alta parte, in depozitiile de la Tribunalul Bucuresti, membrii Consiliului de Administratie al Agentiei Domeniului Statului, care au aprobat nota de privatizare a societatii ICA SA Bucuresti, au afirmat ca nu au avut legaturi cu Dan Voiculescu sau cu reprezentanti ai grupului GRIVCO si ca asupra lor nu s-au efectuat niciun fel de presiuni, ingerinte sau influente de orice natura pentru a vota in favoarea privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti.

In cuprinsul motivelor de apel depuse la CAB de aparatorul lui Dan Voiculescu, avocatul Gheorghita Mateut, sunt inventariate toate declaratiile care pun la indoiala modul in care procurorii DNA si-au indeplinit atributiile de serviciu si care releva faptul ca ancheta a fost dirijata in asa fel incat sa se obtina probe prin metode incorecte, care sa permita inculparea cu orice pret a lui Dan Voiculescu.

Iata inventarul declaratiilor obtinute prin metode care exced deontologiei profesionale, asa cum acuza cei care le-au dat:

Extrase din declaratiile date in fata instantei care cuprind referiri la comportamentul procesual al procurorului in timpul urmaririi penale:

Martor VALERIU VEREANU (evaluator al terenului ICA): "In timpul anchetei DNA, am avut o discutie cu un comisar care mi-a spus ca "se cauta argumente in defavoarea unei persoane din acest dosar". Mi s-a spus si numele, respectiv, Dan Voiculescu. Eu am raspuns ca pe mine ma intereseaza doar lucrarea mea si ca pot da relatii in legatura doar cu aceasta".

Inculpat CORNELIU POPA (director general ADS): "Mentin declaratiile date in fata procurorului... cu exceptia raspunsului dat la intrebarea nr. 34. Raspunsul consemnat mi-a fost indus de catre procurorul anchetator... dl. procuror mi-a aratat pe ecranul calculatorului fragmente din asa-zisele declaratii ale domnilor C.S. si F.P. din care rezulta ca acestia au facut anumite acuze la adresa mea, spunandu-mi-se ca ar fi pacat sa suport consecintele afirmatiilor celor doi. Reiterez sustinerea ca raspunsul la intrebarea nr. 34 mi-a fost indus, insuflat, de procurorul anchetator. Nu il cunosc pe dl. Dan Voiculescu si in procesul de privatizare la care m-am referit nu am primit solicitari, sugestii din partea acestuia sau a vreunui reprezentant al acestuia".

Inculpat VLAD SAVULESCU (functionar ADS): "In ce priveste punerea mea sub acuzatie in acest dosar, arat intr-un inceput ca primul contact cu procurorul DNA l-am avut in data de 18.09.2007, cand acesta mi-a spus ca ma acuza de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. La replica mea, cum ca nu am fost membru in CA al ADS, procurorul mi-a comunicat ca in acest caz ma acuza de participare la subevaluare. Consider atitudinea procurorului fata de mine ca pe o amenintare, intrucat era evident ca acesta nu avea cunostinta despre calitatile si atributiile ce-mi revenisera in cadrul procesului de privatizare al SC ICA".

Inculpat CONSTANTIN BACIU (functionar Ministerul Agriculturii, membru in CA al ICA): "In legatura cu afirmatia din cuprinsul declaratiei date la procuror cum ca as fi avut o discutie cu dl. Mencinicopschi referitor la avantajele pe care institutul urma sa le aiba din partea GRIVCO SA Bucuresti, arat ca nu-mi mentin aceste informatii, ele fiindu-mi sugerate de procuror, sustin ca numele GRIVCO SA Bucuresti a fost pronuntat de procuror, iar nu de mine. Am citit si am semnat aceasta declaratie data in fata procurorului, nu contest acest fapt, dar in tensiunea audierii, eu fiind si o fire mai emotiva, este posibil sa fi trecut aceasta mentiune mai repede cu vederea".

Inculpat SORIN PANTIS: "Intentia procurorului a fost de la inceput sa il inculpe pe dl. Voiculescu Dan, astfel ca toate explicatiile pe care le-am oferit in legatura cu modul in care se face o evaluare si se iau decizii, in legatura cu echipamentele, nu au avut nicio importanta. Expertiza efectuata in timpul urmaririi penale s-a intocmit cu rea-credinta si in afara legii. In concluzie, in opinia mea, toata discutia despre patrimoniul ICA este construita pe premise false. Consider ca dl. procuror a facut o pseudoproblema din chestiunea relatiilor mele politice. Relatia mea cu dl. Dan Voiculescu incepe in anul 1983, cand eu eram student si domnia sa conferentiar la ASE Bucuresti. Post 1989, din punct de vedere politic eu am fost liberal si atat. Personal, nu am fost influentat de nimeni; activitatea umana a relatiei student-profesor la care m-am referit mai sus excede presupuselor relatii politice care mi se imputa. Dl. Voiculescu nu se amesteca niciodata in deciziile manageriale de zi cu zi".

Martor CATALINA MIHAI (functionar ADS): "Intreaga procedura s-a desfasurat in conformitate cu legea si cu modul de lucru la ADS in aceste situatii. Faptul ca la procuror nu am raspuns intrebarilor care mi s-au pus si astazi am facut afirmatia generica in sensul ca nu doresc sa fac aprecieri asupra subiectelor in legatura cu care mi se cerea parerea s-a datorat starii emotive in care ma aflam si datorita modului plin de personalitate al procurorului anchetator. Cred ca astazi in fata instantei am dat rapsunsurile corecte in legatura cu aceste chestiuni. Din experineta mea arat ca s-a procedat in acelasi mod si in cazul privatizarii altor 20-30 de societati".

Martor ADRIAN CACIU (functionar ADS): "Realizez ca modul in care am raspuns la procuror este de natura a crea o confuzie fata de cele pe care le declar astazi, dar acest lucru mi-l explic prin starea de emotie pe care am avut-o in fata procurorului la momentul audierii mele".

Martor ALINA BEJAN (functionar ADS): "Raspunsul mi-a fost citit in sedinta publica de astazi, si faptul ca atunci nu am dat amanunte cred ca s-a datorat atitudinii anchetatorului, care a avut expresii nepotrivite la adresa mea. Nu am fost amenintata".

Declaratii ale membrilor CA al ADS, care exclud posibilitatea existentei unor influente sau constrangeri exercitate asupra acestora in scopul de a-i determina sa aprobe nota de privatizare a ICA:

Martor BOGDAN VISAN: "Nu s-au exercitat asupra mea niciun fel de presiuni pentru a aproba nota respectiva, votul meu de aprobare fiind dat in cunostinta de cauza dupa examinarea documentatiei mai sus-amintite (nota de privatizare)".

Martor ION ARSENESCU: "Precizez ca am examinat personal nota de privatizare si nu am constatat niciun aspect de ilegalitate. Nu s-au exercitat asupra mea niciun fel de presiuni pentru a aproba nota respectiva, votul meu de aprobare fiind dat in cunostinta de cauza dupa examinarea documentatiei mai sus-amintite (nota de privatizare)".

Martor FLORIN CIOBANU: "Personal, asupra mea nu s-au exercitat niciun fel de presiuni pentru a aproba respectiva nota. Nu am beneficiat in nici un mod de activele ICA SA Bucuresti si nici de sponsorizari din partea firmei GRIVCO SA Bucuresti sau a reprezentantilor acestora. Precizez faptul ca nu am avut si nu am legaturi cu firma in cauza sau cu reprezentanti legali ai acesteia. Am aflat dupa declansarea cercetarilor in prezenta cauza faptul ca societatea respectiva (GRIVCO) a achizitionat pachetul de actiuni al ICA SA Bucuresti. Nu s-au facut niciun fel de presiuni asupra mea pentru a demara procedura de privatizare. Ulterior repartizarii lucrarii, nimeni din cadrul institutiei sau din afara ei nu s-a interesat de stadiul sau modalitatea intocmirii dosarului in cauza".

Martor FLAVIUS ADRIAN POP: "Dintre persoanele cercetate nu ii cunosc pe reprezentantii SC ICA SA si nici pe cei ai GRIVCO SA (...) Nu am beneficiat nici eu si nici membrii familiei mele, direct sau indirect, de astfel de sponsorizari (din partea GRIVCO sau a reprezentantilor acestuia) (...) Nu s-au exercitat niciun fel de presiuni asupra mea pentru a semna dosarul de privatizare".

Martor ION CALEA: "Asupra mea nu s-au exercitat niciun fel de presiuni in legatura cu modalitatea in care urma sa votez".

Martor ECATERINA DOBRE: "Pentru acest vot pe care mi l-am dat in sensul celor aratate mai sus nu s-a discutat niciodata cu mine si nu au fost niciun fel de presiuni, sugestii, din nici o parte".

Martor GHEORGHE CREINEANU: "Asupra mea nu s-a efectuat niciun fel de ingerinta, nu s-a exprimat nicio rugaminte, solicitare cu privire la modul in care sa se pronunte CA asupra notei de privatizare ICA (...) Nu am nicio indoiala asupra votului pe care l-am dat, fiind si acum convins de legalitatea si temeinicia modului in care m-am pronuntat asupra problemei privatizarii ICA".

Martor MARIAN DOMNISORU (decedat): "Dintre cei cercetati ii cunosc exclusiv doar pe colegii mei de la ADS, avand cu acestia relatii strict profesionale. (...) Am intocmit nota de privatizare fara a ma consulta sau a fi influentat de nimeni (...) Licitatia s-a desfasurat cu respectarea intocmai a normelor in domeniu. Nu am remarcat pe parcursul derularii ei vreun aspect de natura sa imi creeze suspiciunea ca participantii la licitatie s-ar fi inteles sa participe cu oferte trucate".

Alte declaratii date in fata instantei referitoare la procedura de privatizare:

Martor VASILE POPA: "Regandind intreaga situatie, astazi pot sa afirm ca interventia domnului Voiculescu de a prelua ICA in cadrul holding-ului GRIVCO a fost saluatara si salvatoare. Inclin sa cred, realist vorbind, ca dl. Voiculescu a avut o interventie benefica pentru salvarea institutului. Imboldul care m-a determinat sa intocmesc si sa trimit sesizarea la Ministerul Justitiei (n.r. - Vasile Popa a depus la MJ un referat impotriva modului in care a fost realizata privatizarea ICA) a fost determinat de faptul ca ma durea sufletul sa vad ca Institutul de Cercetari Alimentare e pe cale de disparitie. Acum imi dau seama ca actiunea mea a fost gresit gandita datorita unor stari de enervare de moment pe care le-am avut".

Martor NICOLAE STEFAN (membru al CA al ADS): "In legatura cu nota de vanzare a pachetului de actiuni al SC ICA... nu a existat nicio particularitate, nicio chestiune speciala care sa faca distinctia intre modul in care s-a discutat aceasta nota de privatizare fata de alte situatii similare, la acel moment se privatizau sute de societati comerciale din domeniul agricol. (...) Personal, in calitatea mea de membru al CA, nu am suferit nicio influenta in legatura cu conduita pe care urma sa o adopt fata de privatizarea ICA Bucuresti. Nici de la ceilalti membri ai CA nu am aflat sa fi existat presiuni, ingerinte, influente".

FLORIN CIOBANU (membru al CA al ADS): "Nu am fost contactat si nu am purtat cu nimeni nicio discutie legata de privatizarea ICA".

Martor BOGDAN VISAN (membru al CA al ADS): "Sustin ca toata procedura s-a desfasurat conform legii si cu respectarea acesteia. Sedinta CA al ADS in care s-a discutat nota de privatizare a ICA a fost o sedinta uzuala, care nu s-a deosebit cu nimic fata de celelalte sedinte la care am participat. Asupra mea nu s-a facut niciun fel de interventie, solicitare, sugestie in legatura cu modul in care sa-mi exercit mandatul de membru al CA in legatura cu privatizarea ICA. Si in acest caz, ca in toate celelalte, dl. director Savulescu a sustinut nota de privatizare, dar a facut-o in aceeasi maniera ca si in cazul altor societati comerciale fara sa fie nimic special de remarcat in conduita dansului".

CATALINA MIHAI: "Licitatia s-a derulat fara incidente. Nu am remarcat pe parcursul derularii procedurilor aspecte de natura sa imi creeze suspiciunea vreunei intelegeri frauduloase intre participantii la licitatie. Personal, asupra mea nu s-au exercitat niciun fel de presiuni, toate deciziile fiind luate in cadrul comisiei (de privatizare)".

GRIGORE MARINESCU: "Nu s-au facut niciun fel de presiuni asupra mea pentru a semna aceste documente".

Inculpat CONSTANTIN BACIU (functionar Ministerul Agriculturii, membru in CA al ICA): "Precizez faptul ca nu ii eram in niciun fel obligat lui Mencinicopschi Gheorghe, iar acesta nu mi-a promis sau oferit vreun fel de avantaj pentru a ma determina sa semnez. Am facut acest lucru din proprie initiativa, in baza increderii pe care o aveam in el. (...) In toata perioada cat am facut parte din AGA, nimeni, nici din cadrul ADS, al Ministerului Agriculturii sau din alta parte, nu m-a abordat in legatura cu deciziile ce urmau sa se adopte".

NICOLAE-DAN FUNIERU: "Din cate retin, mi s-a cerut sa inaintez documentatiile contabile intr-un termen foarte scurt motivat de faptul ca acestea trebuiau trimise la ADS. Nu s-au exercitat asupra mea presiuni de alta natura. (...) Nu am avut astfel de beneficii (de pe urma activelor ICA)".

MIHAELA SAFTA: "Nu s-au exercitat astfel de presiuni asupra mea (pentru a semna documentatia de privatizare)"

In motivele de apel formulate de Dan Voiculescu, prin aparatorul sau, avocatul Gheorghita Mateut, acesta a solicitat urmatoarele:

1. desfiintarea Sentintei penale din data de 26 septembrie 2013 cu trimiterea cauzei spre rejudecare primei instante, intrucat judecarea cauzei in prima instanta a avut loc cu incalcarea dispozitiilor legale referitoare la compunerea completului de judecata;

2. desfiintarea in parte a Incheierii din data de 09.04.2013 a TMB, Sectia a II-a penala, prin care "a fost mentinut cadrul procesual stabilit anterior" si desfiintarea Sentintei din data de 26 septembrie 2013 cu trimiterea cauzei spre rejudecare primei instante, intrucat judecarea cauzei in prima instanta a avut loc cu incalcarea dispozitiilor legale referitoare la constituirea de parte civila;

3. excluderea probelor obtinute in mod nelegal in timpul urmaririi penale;

4. desfiintarea in parte a Incheierii din data de 30.04.2013 si a Incheierii din data de 09.04.2013 prin care au fost respinse probe concludente si utile, ca fiind netemeinice si nelegale;

5. achitarea pentru ambele infractiuni in conformitate cu dispozitiile art. 17 alin. (2) Cpp raportat la disozitiile art. 16 lit. a Cpp (fapta nu exista).

Comentarii

# Axinte date 24 April 2014 12:39 +33

un dosar la ordin politic, se vede din elicopter

# dankh date 24 April 2014 13:33 -37

intelegeri frauduloase intre inculpati si intre martori si inculpati pt a scapa de raspundere pe adevaratul beneficiar al tranzactiei,se vede din elicopter...Marturie micinoasa pt martori...puneti tunurile pe infractori dlor procurori si judecatori...Ca au nenorocit tara

# unul din lumea cea mare date 24 April 2014 14:34 +26

pentru dankh sau koko sau toate aliasurile tale proaste//,corb la corb nu/si scoate ochii,,dar ilegalitatile NAPIRCILOR TALE MINJITE NU LE VEZI?!.........CA DIN CAUZA VOASTA A NESTIINTEI SI CORUPTIEI VOASTRE AVEM PARTE DE 10 ANI DE imperiul raului!!!!!!!!cum numesti tu NAPIRCA dorinta voastra a procurorilor sa bagati oameni nevinovati la galere??????

# pixel date 24 April 2014 15:27 +19

incredibil pana unde se poate merge cu toate manariile astea politice. stiam de mult timp ca se cauta cu orice pret probe care sa il condamne pe voiculescu si ca nu se gasesc....dar pana la a se plati martori mincinosi...e prea mult!!!

# unul din lumea cea mare date 24 April 2014 15:29 +9

ptr dankh//bai koko asa de prost procuror esti!!!!!!!! eu un vai ,,mama mea..,, de slujbas a lui ikarus citesc mai bine ca un ,,instruit,,in rele?bai dankh,ala din scaune(oltenesti cu 3 picioare)o sa VA JUDECE LUMEA PUBLIC SI PE VOI NAPIRCILE SI PE VOI VIPERELE......nu m/ai citit cu atentie cint ,,ti/am spus(si tie) ca ,cu cit ne apropiem de decembrie scandalurile vor fi cit casa!!!!!!!dankh este rau cind nu te uiti in istorie........este ciclica!!!!!!!!

# unul din lumea cea mare date 24 April 2014 16:21 +10

DE ULTIMA ORA!!!!!!! SE AGLOMEREAZA FUNIA IN SAC...........PROCURORII CER ARESTAREA LUI FLORIN POPESCU........aoleoooooo viky tu esti in spania ca ,,sa facut capsune multe ,,si astia/si fac de cap pe aici........urmeaza si udrea !!!!!!!!(asta din sursele mele) imperiul raului simti cum ti se apropie funia de par???!!! AM EU ASA O PREMONITIE CA IMPERIUL RAULUI NU/SI TERMINA MANDATUL

# dankh date 24 April 2014 17:05 -18

bai omule mare tu crezi ca retractarea de catre un martor a unei parti din declaratii si parerile personale ale unor inculpati duc la concluzia ca inculpatul care a beneficiat direct de avantajele tranzactiei (a se citi achizitia unui imobil la pret de 60 ori mai mic decat cel real)adica voiculescu e nevinovat?inseamna fie ca esti retardat fie esti voiculescu...repet...daca basescu e infractor nu inseamna neaparat si logic ca voiculescu e nevinovat

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 24 April 2014 17:29 +7

ptr dankh si aliasurile lui proaste//nu crede ca nu am replica dar imi este GREATA SA/TI MAI SI RASPUND

# Băscase date 24 April 2014 19:23 +7

Prejudiciul zero din dosarul Flota e normal. Acum s-au apucat procurorii retardați să evalueze prejudicii raportând prețul de la data achiziției la prețuri fantasmagorice. Dacă băs e infractor, trebuie să demonstrat de procurori, iar dacă nu-și fac treaba, trebuie zburdați din sistem pentru că sunt corupți și parte a unui grup mafiot securist. Nu se poate ca fiecare cetățean al României să știe toate infracțiunile jegului statului și niciun procuror plătit de contribuabili să nu fie în stare să întocmească un dosar prin care să probeze în instanță ceea ce știu toți.

# Mihu date 24 April 2014 16:44 +10

@ dankh Infractorul numarul unu de la care pleaca toate nenorocirile, ciuma tarii este Traian Basescu. Tunurile toate pe el trebuie puse.

# salvamar date 25 April 2014 09:20 +2

mai Dabkhule, fiind vorba de Voiculescu, cred ca toti din acest proces au fost urmariti si asucltati daca s-ar fi intamplat ce spui tu, Voiculescu si martyorii ar fi fost de mult arestati. Ai auzit de ceșlebra LISTA a lui basescu cu 10 persoane care trebuiau sa ajunga cu orice pret in puscarie, in care Babiuc era pe locul 3, Patriciu pelocul 1, iar Nastase pe locul 2? Iti amintesti arestarea lui Patriciu? Din fericire pentru el a scapat numai cu staul in arest, la proces nu s-a ajuns niciodata. De pe lista lui Basescu cativa au fost deja condamnati de Completul Negru de la ICCJ, alti mai sunt in procese....Asa ca nu mai spune prostii!!!!

# xxx file date 25 April 2014 09:52 -1

Macar de-ar fi achitat Voiculescu s-ar crea jurisprudenta. Doar asa, impuscand o achitare, devine si Mateut credibil ca, in ultimul timp, i-a cam pierdut pe toti...pe drum si daca nu ma insel i-a aparat pe toti cei din lista 10 la completul negru !

# unul din lumea cea mare date 25 April 2014 12:01 -1

ptr xxx file//in romanica nu se tine cont de PRECEDENT!!!!!!!!! deci despre ce jurisprudenta vorbim?

# Calin Sava date 24 April 2014 15:08 +18

Incep sa iasa la iveala si dovezile ca dosarul este politic si construit pe minciuni. Astept sa apara si numele lui Traian Basescu printre cei care au influentat pentru ca nu mai e mult pana la el. 

# pixel date 24 April 2014 15:29 +13

usor-usor vor iesi la iveala toate nenorocirile pe care acest presedinte nerysinat le face sau le ordona subalternilor sai. acest presedinte tradator trebuie sa fie inchis de urgenta

# Sorina date 24 April 2014 15:13 +19

Hopaaa, Basescu nu a fost atent si informatiile despre dosarul politic au ajuns in presa. Procurorii care au influentat martorii sa ajunga la inchisoare cu tot cu betivul de la Cotroceni.

# Librarul date 24 April 2014 17:35 +7

as zice mai degraba ca betivanul de la cotroceni sa intre intai si intai la puscarie, dupa care sa il urmeze si procurorii care l-au ajutat sa isi duca la capat manariile

# mircea date 24 April 2014 15:23 -18

o fi elicopterul stricat

# unul din lumea cea mare date 24 April 2014 15:43 +8

pentru mircea//bai FRAIERE STRICAT.......daca/i chopperul(helicopter) stricat ........NU POTI SA VEZI NIMIC caci nu zboara.........DOMENE CE BASISTI PROSTI ...trimisi doar sa mizgaleasca memoria internetului cu prostii......ba mirciulica pe voi va trimite la scoala inainte sa va lase sa ELUCUBRATI????

# Vanga... date 27 April 2014 11:32 0

Pentru a se vedea adevarata fata a procurorului Eva Emilian, care dealtfel, chiar are in portofoliu aceste practici, de intimidare si constrangere psihica, a celor audiati, pentru ai determina sa declare dupa bunul lui plac, va sugerez sa studiati emisiunea Raport de Caz, difuzata de postul de televiziune TELEM SRL Iasi, din data de 09.04.2014. Intrucit in cadrul CAS Iasi, ceea ce se petrece, depaseste cu mult, cazul de la Bucuresti, de la Sp. de Arsi, se naste intrebarea de ce autoritatiile din Iasi, care cunosc in detaliu, jaful din CAS Iasi, nu iau masuri. Conform probelor pe care le detin, protectia celor implicati in jefuirea banului public, este asigurata de procurorul Eva Emilian. In ceea ce priveste acuzatiile aduse de martorii din dosarul TELEPATIA, au perfecta dreptate, acesta este stilul de lucru a lui Eva E. In Iasi au fost amenintati cu puscaria, persoanele a caror CNP a fost folosit fara stirea sau acordul lor, in vederea decontarilor de operatii ortopedice, daca vorbesc.

# Valeriu Mangu date 24 April 2014 13:28 -13

Articolul “Considerente preliminare despre inalta tradare” pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# Catalin date 24 April 2014 15:15 +11

Du-te, frate, si lasa-ne cu spamurile. Basescu ne baga pe toti de nevinovati la puscarie si tie iti arde de vrajeli ieftine. 

# Băscase date 24 April 2014 15:20 +11

Ie tot un jeg pupinbăsist de-al mieu. Scrie niște cretinisme băsiste pentru retarzi, adică interpretează legislația în logica băsului.

# tradatori de neam și țară date 24 April 2014 13:46 -19

Tic tac, tic tac, tic tac.In curand o sa dispara dom. profesor.

# jenescu sergiu date 24 April 2014 15:12 +13

Nu o sa dispara deloc. Procurorii care au incalcat legea in tot acest timp vor plati scump! Asa nu se mai poate!

# Liviu date 24 April 2014 18:58 +3

Exact, acei procurori trebuie sa plătească pentru ce au făcut.

# Băscase date 24 April 2014 15:13 +12

Așa-mi spunea Hayssam, \"Profesorul\"! :-* Tic-tac, tic-tac, 7 luni, tic-tac.

# Catalin date 24 April 2014 15:17 +10

[quote name=\"Băscase\"]Așa-mi spunea Hayssam, \\\"Profesorul\\\"! :-* Tic-tac, tic-tac, 7 luni, tic-tac.[/quote] Bascase e profesor de sex oral.

# mircea date 24 April 2014 15:25 -17

stai cu ochii pe calendar si numeri zilele, si mintea atat mai poate : tic tac.... mare victorie impotriva \"sistemului\", ce sa zic. Abac ai ? 

# Băscase date 24 April 2014 15:40 +8

Nu eu, de-al de chica, crăcăneț, chiogoși, hai mă neală, toți porcurorii securiștii, toți securiștii ceaușiști, oamenii de binefaceri cu statul băsist și, nu în ultimul rând, băsău&familly. Tic-tac, tic-tac, tic-tac :roll:

# otilia date 24 April 2014 15:23 +12

chioru asta malefic ar trebui sa dispara la parnaie...

# pixel date 24 April 2014 15:33 +7

asa e. este lucrul pe care cred ca il asteapta cu sufletul la gura toti romanii. ne-am saturat de el si de gasca lui de mincinosi

# Victoria date 24 April 2014 15:08 +11

@tradatori de neam si tara: In curand o sa dispari tu, cam prin toamna-iarna, dupa alegeri, ca nu o sa mai aiba cine sa te plateasca. Scuipator la comanda ce esti. Rusine!

# Mihu date 24 April 2014 15:08 +13

Nu este o noutate faptul ca oamenii lui basescu preseaza in acest proces in defavoarea lui voiculescu. Daca era totul corect, acesta era achitat de mult. 

# Adeline date 24 April 2014 15:13 -13

Sunt avocat, nu recunosc aceasta \"Lume a Justitiei\". Pare ideea lui Udrea, ea arunca noroi si se joaca cu tot ce e drept si ordine. Asa, crede ea, ca devine credibila. Rea femeie, domnule, anticristul pe pamant. 

# ADEVARUL date 24 April 2014 15:27 +6

IMI AMINTESC CU LEHAMITE CUM AVOCATA UDREA ,PRIN FIRMA EI DE SPECIALITATE,A OBTINUT UN CONTRACT SUBSTANTIAL CU STATUL BĂSIST,O SĂ ÎMI IAU LA REVEDERE DE LA TINE,ÎNCĂ DE PE ACUM,FIIND EVIDENT CĂ URMEAZĂ-ELEN-O-SĂ ÎȚI FACI PARTID LA TRG-SOR.O SĂ TE VOTEZE TIGANCILE IMPUTITE SI CELELALTE SURORI ALE TALE.

# Adeline date 24 April 2014 15:30 -2

@ADEVARUL, mi-am retras cuvintele, si eu sunt la fel de suparata ca si tine de toate nedreptatile astea. Sper ca ai inteles si sper ca nu vorbeau cu mine. As sta oricand langa tine sa facem o revolutie.

# Adeline date 24 April 2014 15:38 0

@ADEVARUL, mi-am retras cuvintele, si eu sunt la fel de suparata ca si tine de toate nedreptatile astea. Sper ca ai inteles si sper ca nu vorbeau cu mine. As sta oricand langa tine sa facem o revolutie.

# ADEVARUL date 24 April 2014 15:45 +3

DACĂ AI FOST PREZENTĂ ÎN STRADĂ LA 1989 AM FOST ÎMPREUNĂ LA O REVOLUTIE,DAR AZI REVOLUTIA INSEAMNĂ SĂ NE FACEM FIECARE TREABA ÎNTOCMAI SI LA TIMP,MAI ALES MAGISTRATII,EI SUNT REVOLUTIONARII ACESTOR ZILE SI MARII ABSENȚI-PENTRU CĂ MAGISTRATII SUNT LEPRELE CARE SUG SÂNGELE ROMÂNIEI SI NU AU CUM SĂ ISI TAIE CRACA DE SUB PICIOARE.

# Adeline date 24 April 2014 16:50 0

@ADEVARUL, mi-am retras cuvintele, si eu sunt la fel de suparata ca si tine de toate nedreptatile astea. Sper ca ai inteles si sper ca nu vorbeau cu mine. As sta oricand langa tine sa facem o revolutie.

# Adeline date 24 April 2014 15:17 +4

Imi retrag cuvintele nedrepte despre acest portal. O cunosc pe dna Popescu Corina si e un om integru. Din pacate propaganda basista si udrista ne fac de nu mai stim cum stau lucrurile, distorsioneaza si mint, am ajuns un popor de detectivi, suntem pusi mereu in situatia sa deslusim dintre miciunile lor, adevarul.

# pixel date 24 April 2014 15:31 +5

va fi din ce in ce mai usor sa ne dam seama ce poate acest clan basist. pe parcurs vor iesi la suprafata toate manariile lor, tot adevarul pe care l-au tinut ascuns de romanii care au avut incredere in ei. toti acesti sustinatori basisti vor trebui sa dea socoteala pentru tot ce au facut impotriva tarii si poporului astuia care nu isi mai gaseste linistea

# otilia date 24 April 2014 15:19 +8

de ce pt toata lumea e evident ca dosarul asta e o manevra basista si cu toate astea, nu se respecta nimic? cat il mai suportam pe basescu asta...

# Liviu date 24 April 2014 15:31 +7

E foarte clar ca acest dosar este unul de intimidare politica altfel nu ar fi fost examinat iar după ce Voiculescu a condus comisia de suspendare a președintelui.

# Costin date 24 April 2014 15:46 +5

Procurorii DNA intrec orice limita in acest dosar. Justitie cu pistolul la tampla nu exista! 

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 24 April 2014 15:54 0

ptr costin//ei nu exista.........este CADUCA!!!!!!!!! dar exista in ultimii 10 ani

# kiaburu date 24 April 2014 15:54 +7

doamne in ce tara traim procurorii basisti ancheteaza oameni pe niste dosare false facute la comanda de base si de camarila sa de la cotroceni este strigator la cer ceea ce se intampla.

# Costin date 24 April 2014 15:55 +8

Procurorii DNA intrec orice limita in acest dosar. Justitie cu pistolul la tampla nu exista! 

# pacepa date 24 April 2014 15:59 +9

procurorii intrec orice masura morala si etica in activitatea lor de zi cu zi ei sunt niste marionete in mana lui basescu criminalul de la cotroceni care face numai rau oamenilor carora le pasa de tara asta

# rozental date 24 April 2014 16:02 +8

este ceva care depaseste imaginatia umana asa ceva nu se poate explica in cuviinte acesta nu este justitie ci doar slugarnicie la basescu

# Lute date 24 April 2014 16:04 -16

Pronuntarea sentintei DEFINITIVE va fi pe 29 aprilie. :)  AMR 5 zile pana cand Felix va fi PUSCARIAS pentru cel putin 5 ani! :) :) :)

# otilia date 24 April 2014 16:11 +6

basescule, tu esti? spre disperarea slugilor basiste, Voiculescu va fi achitat!

# Băscase date 24 April 2014 16:18 +6

Voiculescu trebuie să ajungă la pârnaie că n-are jegul statului ce să le ofere cretinilor în campania electorală. E ordin și nu se discută! :-*

# Iry date 24 April 2014 16:10 +7

Nimic nu ma mai mira. Daca procurorii si judecatorii au putut fi influentati si adusi in stadiul asta de coruptie, de ce sa ne mai miram ca niste amarati de martori sunt presati sa spuna anumite lucruri?

# Leonard date 24 April 2014 16:27 -13

Dictatorul Basescu il baga la racoare pe cel mai cinstit om de afaceri si politician roman, Dan Voiculescu?!  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# Librarul date 24 April 2014 17:33 0

voiculescu nu va intra la puscarie doar pentru ca asa vrea basescu. sunt multe lucruri mai presus de dorintele presedintelui basescu.

# Aloooo date 24 April 2014 16:29 +4

Mai oameni buni am si eu o imtrebare, dar fara sa fac trimitere sau sa jignesc pe cineva. Avocatii care se bat cu pumnul in piept ca doar ei pot sa reprezinte justitiabilii in cauzele penale, ca doar ei sunt SOMITATI ale dreptului si viseaza codurile, ca doar ei au luat examenul de admitere in BAROU, BAAAIIII voi ce faceti ? CUM va duceti in fata instantelo si mai ales pentru CAT? Maritilor ,Unicilor ,MOSTENITILOR ,care ai avut curajul sa iesi dintr-o cauza pe motive de MORALITATE si sa faci auzite presiunile la care ati fost pusi?  De asta intrati mai doar voi in penale, si intamplator aveti sediul unde il aveti .....RUSINE  !!!!

# axinte date 24 April 2014 21:40 0

Vezi-ti mai omule de treburile tale si lasa pe altii sa posteze.Tu nu poti sa te analizezi putin?Nu iti dai seama ca esti paralel?Nu iti este rusine cum scrii si cum concepi?Esti penibil

# Leonard date 24 April 2014 16:35 -15

AMR 5 zile pana cand dom\' profesor Voiculescu va dispare la bulau!  :lol: ;-) http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000520995&id_inst=2

# jenescu sergiu date 24 April 2014 17:38 +7

Si daca nu se duce \"la bulau\" recunosti ca mananci rahat pe bani?

# Adeline date 24 April 2014 16:56 +4

@Leonard, cine sapa groapa altuia cade singur in ea, si mai tine cont ca atunci cand arunci cu spini in calea unui om cinstit, ai grija sa fii incaltat. Ce te hlizesti asa?

# Pedagogul date 24 April 2014 16:59 +6

Toate acuzatiile aduse lui Voiculescu sunt nefondate si neintemeiate. 

# Pedagogul date 24 April 2014 17:01 +7

Dosarul Telepatia reprezinta inca o mizerie basista la adresa lui Voiculescu. 

# kiaburu date 24 April 2014 17:31 +5

un dosar fals facuta de basescu si de oamenii sai de la cotroceni de infectii si de coruptii care ataca oameni nevinovati

# rozental date 24 April 2014 17:34 +4

unde s-a mai pomenit asa ceva???????in ce tara democratica se poate face un asemenea dosar??????????sa ne fereasca dumnezeu de acest betivan care este marinarul infect

# Mihu date 24 April 2014 17:38 +4

Eu am mai urmarit subiectul asta si am mai spus-o, in final se vor dovedi toate neregulile facute de procurori, judecatori, basisti si toti vor primi ceea ce merita. Voiculescu doar a fost omul care s-a luat in piept cu Basescu si de aceea el este victima acum. Daca altul ar fi facut asta la fel ar fi patit. 

# Pedacucul date 24 April 2014 18:43 -10

Pedagogul=Dom. Profesor, cumva?

# Sabin date 24 April 2014 18:56 +3

Acest dosar este doar o marsavie politica, nimic mai mult,

# Adeline date 24 April 2014 18:58 -1

@Leonard, cine sapa groapa altuia cade singur in ea, si mai tine cont ca atunci cand arunci cu spini in calea unui om cinstit, ai grija sa fii incaltat. Ce te hlizesti asa?

# el zorab date 24 April 2014 19:06 -11

ziua de 29 aprilie va putea fi declarata, pe viitor, zi libera. toti romanii vor putea sarbatori astfel ziua in care romania a scapat de cancer

# Valeriu Mangu date 24 April 2014 22:38 -3

Articolul “Neconstitutionalitatea Comisiei “Nana” (I)”, pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# Valeriu Mangă date 24 April 2014 22:47 +3

Jegul statului este demis, dar ocupă funcția neconstituțional. În condițiile în care controlează procuratura securistă, principalul for democratic este îndreptățit să investigheze duhoarea penală de la Nana.

# NOAI date 25 April 2014 10:51 +3

Oare judecatorii si procurorii nu se gindesc ca odata si odata vor raspunde si ei in fata legii?

# Petrica date 25 April 2014 16:27 0

Ieu ma gandesc decat la poza aia cuZgonea si colegu lui.Daca ar sti Zgonea cate legi facea banu colegu lui cu sataru in turcime secuime si oltenime ,acum facea legi si avem presedinte nu vasal ca dupa INS e demis..apoi scutura si listele alea ca o sa votez cu domnu Diaconu la Euro si o sa ma intalnesc iar cu Pacepa si Elodia pe liste!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.09.2023 – Negocierile pe pensiile magistratilor nu s-au incheiat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva