23 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLANUL ODIOS CONTRA ROMANIEI – Klaus Iohannis a inceput atacul impotriva institutiilor Statului, pregatindu-si terenul de aparator al Justitiei la Parlamentul European: "Unele modificari ignora conventii internationale sau depasesc cu mult unele hotarari ale CCR... Prevederi nou introduse vor avea consecinte directe asupra unor proceduri si dosare penale in care sunt implicati oameni politici... Presedintele Iohannis condamna ferm comportamentul iresponsabil al Ministrului Justitiei"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

19 octombrie 2018 17:21
Vizualizari: 15975

Tupeu incredibil din partea presedintelui Statului roman Klaus Werner Iohannis care - dupa ce s-a facut de ras la Roma, neavand habar de protocol la intalnirea oficiala cu premierul Italiei, care dupa ce a lipsit de la o intalnire a liderilor europeni, doar pentru a-si plimba sotia pe la Napoli si prin situl arheologic de la Pompei - a apelat la o manevra prin care sa isi faca uitate gafele. Cum la scandal si dezbinare se pricepe cel mai bine, Iohannis a iesit vineri, 19 octombrie 2018, cu un atac nepermis la adresa ministrului Justitiei, Tudorel Toader, caruia, fiti atenti, i-a reprosat ca a emis o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legilor Justitiei care a generat ingrijorare din partea partenerilor europeni, motiv pentru care ar trebui sa isi prezinte demisia. Negresit, presedintele Romaniei a criticat coalitia PSD-ALDE pentru viteza cu care a legiferat si pentru, zice Iohannis, lipsa consultarilor reale, ceea ce ar prejudicia iremediabil nu numai statul de drept, ci si increderea cetateanului. Altfel, Iohannis, invocand Comisia de la Venetia, isi exprima, evident, ingrijorarea cu privire la modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala, despre care sustine ca vor ajuta unii oameni politic sa scape de dosare penale.


Intr-un vast comunicat de presa postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale, Iohannis se prezinta drept un aparator al conventiilor internationale despre care sustine ca ar fi incalcate prin modificarile aduse Legilor Justitiei si Codurilor penale. Condamnand ferm "comportamentul iresponsabil al ministrului Justitiei", Iohannis il acuza pe Tudorel Toader ca, sub pretextul implementarii recomandarilor Comisiei de la Venetia, a emis Ordonanta de Urgenta 92/2018 "in care a inclus prevederi fara nicio legatura cu acestea, ba chiar contrare lor, de natura sa sporeasca ingrijorarea partenerilor europeni".

Nu stim ce l-a apucat pe Iohannis tocmai acum sa ceara demisii de ministri, si daca se cade de la nivelul lui sa faca astfel de solicitari, mai ales ca nu de putine ori a dat senzatia ca nu stapaneste foarte bine domeniul Justitiei, decat pe ceea e inseamna slogane #rezist, insa avem banuiala ca iesirea sa publica nu reprezinta altceva decat o pregatire a terenului pentru saptamana viitoare. Mai exact, pentru data de 23 octombrie 2018, cand este programata o dezbatere la Strasbourg, organizata de Parlamentul European, unde Iohannis va sustine o alocutiune referitoare la viziune Romaniei privind viitorul Uniunii Europene. Desigur, daca va ajunge si nu va fi retinut de vreo plimbare cu sotia pe la Catedrala Notre Dame de Strasbourg sau prin centrul istoric al orasului, care,  aviz lui Iohannis, este de vazut, mai ales ca a fost inclus in patrimoniul UNESCO incepand cu anul 1988.

Si apropo, poate ar fi bine ca presedintele Klaus Iohannis sa ia aminte si sa retina, inainte de a face procese de intentie, ca, spre exemplu, mult discutata pensionare a magistratilor dupa 20 de ani vechime, nu a fost o propunere a colitiei PSD-ALDE, ci a Consiliului Superior al Magistraturii.

Cat despre marea sa igrijorarea cu privire la nerespectarea recomandarilor Comisiei de la Venetia, cat de curand vom afla si care este pozitia acestui for european.

Prezentam in continuare pozitia Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, cu privire la opiniile cuprinse in raportul Comisiei de la Venetia in legatura cu modificarile aduse legilor justitiei si codurilor penale, astfel cum a fost publicat pe site-ul Administratiei Prezidentiale in data de 19 octombrie 2018:

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, considera ca aspectele foarte grave retinute de Comisia de la Venetia cu privire la modificarile aduse legilor justitiei si codurilor penale reprezinta un semnal fara echivoc, de care actuala guvernare si majoritate parlamentara trebuie sa tina cont pentru a nu impinge Romania pe o directie incompatibila cu valorile Uniunii Europene.

Cele doua opinii ale acestui for european sunt extrem de critice si confirma, asa cum era previzibil, toate neregulile sesizate de mai bine de un an de zile de catre Presedintele Romaniei, de opozitia parlamentara, de societatea civila, de Consiliul Superior al Magistraturii, de judecatori si procurori.

Punerea in pericol a independentei procurorilor si judecatorilor, afectarea increderii in justitie, impactul negativ asupra eficientei actului de justitie in materie penala in combaterea diferitelor infractiuni, inclusiv a infractiunilor de coruptie, a celor savarsite prin violenta sau a celor de criminalitate organizata sunt aspecte esentiale asupra carora Comisia de la Venetia atrage atentia in analiza sa.

Presedintele Klaus Iohannis subliniaza ca, prin concluziile prezentate public, Comisia de la Venetia constata ca modificarile aduse legilor justitiei si legislatiei penale bulverseaza intregul sistem judiciar si genereaza efecte negative, iar o serie de prevederi nou introduse vor avea consecinte directe asupra unor proceduri si dosare penale in care sunt implicati oameni politici.

Presedintele Romaniei considera ca este inacceptabil ca intreaga legislatie din acest domeniu esential pentru orice democratie autentica sa fie dramatic alterata, doar pentru a-i proteja pe unii lideri politici care au probleme cu justitia.

In ceea ce priveste modificarile aduse legislatiei penale, multe dintre aspectele vizate de Comisia de la Venetia au fost punctate si in obiectia de neconstitutionalitate ridicata de catre Presedintele Klaus Iohannis. Viteza nejustificata a adoptarii, absenta consultarilor reale si lipsa de transparenta sunt elemente care afecteaza in mod negativ calitatea legislatiei si genereaza incertitudine. Mai mult, unele modificari ignora conventii internationale la care Romania este parte sau depasesc cu mult unele hotarari ale Curtii Constitutionale.

Presedintele Romaniei considera ca, din dorinta de a favoriza pe cei care au probleme cu legea, coalitia PSD-ALDE prejudiciaza iremediabil nu numai statul de drept si increderea cetateanului ca nimeni nu e mai presus de lege, indiferent de functia sau pozitia pe care o are in societate, ci si toate eforturile unei intregi natiuni pentru care valorile fundamentale europene sunt incontestabile.

Presedintele Klaus Iohannis condamna ferm comportamentul iresponsabil al Ministrului Justitiei care sub pretextul implementarii recomandarilor Comisiei de la Venetia in cuprinsul Ordonantei de Urgenta 92/2018, a inclus prevederi fara nicio legatura cu acestea, ba chiar contrare lor, de natura sa sporeasca ingrijorarea partenerilor europeni.

Presedintele Romaniei mentioneaza ca acesta este un nou episod dintr-un lung sir de decizii controversate luate de acest ministru in timpul mandatului sau. In acest mod, Ministrul Justitiei si-a compromis definitiv credibilitatea, motiv intemeiat pentru a-si prezenta demisia din functie.

Presedintele Klaus Iohannis solicita Parlamentului Romaniei sa tina cont de opiniile cuprinse in raportul Comisiei de la Venetia si sa reevalueze cu maxima celeritate modificarile aduse legilor justitiei, dar si Codurilor Penale si de Procedura Penala pentru ca impactul negativ asupra justitiei si a statului de drept sa inceteze.

Presedintele Romaniei considera ca reevaluarea in ansamblu a modificarilor in discutie va trebui sa se realizeze printr-un proces amplu si real de consultare, astfel incat sa rezulte o legislatie imbunatatita, care sa se bucure de un larg sprijin al societatii romanesti si, totodata, sa garanteze respectarea statului de drept si a tuturor standardelor internationale in materie."

Comentarii

# gelu date 19 octombrie 2018 17:37 +26

Sa-i multumim grecoteiului care s-a opus is e opune ca dulapul nemtesc sa fie suspendat.

# DODI date 19 octombrie 2018 20:05 +11

Râde un bou la poarta UE nouă // Dar lacătul îl puse-o pesedistă // Și chiar de-i ninge sau îi plouă // Nu nici o șansă pe o listă. Când l-așteptară șefii pe la UE // El dus era cu consoarta la Pompei // De-l apucă durerea țării sale // Mai jos de șale și pe la un cot.

# DOREL date 20 octombrie 2018 23:11 +1

Hai s-o o tragem pe Academiei: dacă Tr. Băsescu a fost doar un guvernator, KWI e numai un teleghidat! Și b) : aaaa.. de cine au fost puși? Manastire-ntr-un picior, ghici ciuperca ce e! Părerea mea..

# faracatuse date 19 octombrie 2018 17:54 +10

Acum sa se faca eurobarometru.... Sa vezi jale... Eu sunt pro-european, dar sa-mi bag lula de nu merita sa ne inhaitam cu ailalti numai de dragul de a le arata pisica... Pai cum nene... MCV, RDG, FRF, GIGIME, etc, noi suntem la mijlocul tarilor corupte din UE, dar toate tunurile pe noi... Ca DNA, ca cooodrutzaaa (FMM-sii de cocotiera) ca puturescu ca matoala de procuroreasa comu, ca laie ca balaie... Nu ne vreti? Noi oricum suntem acolo.... Avem 4-6 Mil de romani la voi... Auguri!!

# Comisia de la Videle date 19 octombrie 2018 18:53 -19

Doar noi, Comisia de la Videle , știm face legi drepte și înțelepte !

# Comitetul comisiei pentru studierea prostilor date 20 octombrie 2018 12:30 +1

Gluma proasta a unor neispraviti de la kmkz,preluata de un alt neispravit.

# Raul date 21 octombrie 2018 12:05 +2

PSD este partidul care a fost ales acum 2 ani sa guverneze pt Ro nu pt Comisia Venetia. Suntem in *UE dar in Ro legile nu sunt conform altor state *UE.Ro are mai multe servicii secrete ca in America si UE. In Ro media de pedeapsa este de 10 ori mai mare ca in celelalte state UE.etc. Ro NU are nevoie sa intre in spatiul Shengen. Am intrat in *UE si numai necazuri si nenorociri. In 2005 protocoalele ilegale( asta ni s-a cerut pt a intra in UE?), ne obliga sa ne vindem resursele pe nimic,padurile sa le taiem, legea homosexualilor, ne obliga sa luam migranti,etc.Ce ne mai iau daca intram in shengen? Tot. Toti nenorocitii care dau cu ciocul prostii de Ro prin PE plus ca cei" Comisia de la Videle" si #rezist PNL USR sa fie acuzati de tradare de tara. Astia nu doresc binele Ro. Sunt dusmanii tarii. PSD dati odata in vigoare codurile penale si legile justitiei. Daca nu sunteti pt tara si va lasati doborati de tradatori atunci plecati si voi toti. Solutia este DESTEAPTA-TE ROMANE TREZIREA

# Baran Gheorghe date 19 octombrie 2018 20:04 +11

Proclamația de independenta, promulgata de Carol I a fost o scrisoare de vasalitate fata de Germania post Bismarck. Voi scrie de fiecare data cind am ocazia. Iohannis Klaus W este cel mai mare vinzator din ograda. Io acu aflai cine l omori pe Mihai Viteazu.

# avocat de Bucuresti date 20 octombrie 2018 12:32 +1

Pe Mihai Viteazul l-au omorat securistii cu securea,dar nici asta de mai sus nu a fost departe.Poate tinea de sase(?)

# Poarta-n casa date 20 octombrie 2018 20:13 -3

Cine l-a omorat pe Mihai Viteazu ?Pune-ne in tema doamna Baran Gheorghe. :-*

# Baran Gheorghe date 21 octombrie 2018 00:14 +3

Ieșiți din dilema și veți fi în tema!Eu va pun deoparte, în tema va pune doamna..... :)

# Ce dracu` cauta asta in functia de presedinte ? SRI stie. date 19 octombrie 2018 23:45 +3

PSD+ALDE reduceti la jumate bugetul SRI , sleahta de paraziti ai societatii care vor sa distruga doar sa poata parazita in continuare. Palton-Voda e disperat ca nu reuseste intocmai si la timp sa execute cererile SRI si poate Georgeta Carmen o taie-n Costa Rica... Ati observat cu se lucreaza la servicii pt. eliminarea lui Toader : vine Bula-Orban si cica trimite el o reclamatie la comisia de la Venetia sa-l parasca , apoi aia raspund si Vitelul de la Cotroceni iese si zice ca e ingrijorat de justie bla-bla cerand alt mjinistru , independent=ca-Tudose , SRI clar ca doar sunt acoperiti un stol.

# Baran Gheorghe date 20 octombrie 2018 10:34 +6

SRI nu poate acționa împotriva voinței poporului. Poporul a ales, sa i fie de bine!SRI informează, ca de aia ii spune "de informații". Problema e ce face receptorul cu informația. Ca sa înțelegi ce se intimpla este suficient sa te informezi și sa știi ca dezinformarea circula cu viteza mai mare decit informarea. :))) Deci, trebuie doar sa aștepți puțin, este un delay între dez și info. Eu acu aflai cine l omori pe Mihai Viteazu. Voi ati aflat ca nu mai suntem neam?

# Aderarea la NATi-O s-a facut printr-o larga consultare ? date 20 octombrie 2018 00:07 +3

NIo Niste boiari au decis ca nu e nevoie de referendom si ca iaste sufisanta aprobarea alesilor neamului. Acu ce votara alesii neamului cu privire la Giusticie nu e pe pleacul alora de vandura si facura datoare Romania la straini? Neica, capitalismul s-a bazat pe expansiune si e cam greu cu expansiunea acum. Resursele sunt pe bursa... Incurcara Venezuele si Iranul sa vanda si se bucura de preturi frumoase pe bursa aia pe care ii ajuta muschii sa vanda... Ciclurile economice Kondratiev... sunt evidentiate de pe la 1800 cu durata de 50 de ani aproximativ... ultimul a avut doar 40 de ani: 1950-1990... O NOUA CRIZA... regula de 40 de ani spune ca prin 2030 se incheie ciclul Kondrayiev inceput in 1990... IARNA Kondratiev e prezenta in ultimii 10 ani ai unui ciclu deci din 2020 cam incepe... Economistii, Banca Mondiala, FMI stiu. E limpede ce urmeaza: fara resurse -dupa epuizare- alunecam spre tarile cu resurse din Est. Ce va exporta Romania ca sa cumpere resurse energetice? Migratori.

# **** date 20 octombrie 2018 00:09 +6

Klaus este un PERICOL PT SIGURANTA NATIONALA. Este preşedintele Ro dar este un tradator de tara. Mai este cineva in PE care sa-si vorbeasca de rau tara in afara de romani? Bineinteles ca nu. Asadar Comisia venetia sa-si vada de treburile ei. Mai bine sa ne explice cum sub obladuirea lor si a MCV european justitia s-a facut ilegal pe protocoale secrete ilegale codurile penale sunt pline de legi interpretabile si neconstitutionale, probe false, Ro are cei mai multi sri-sti si servicii secrete. Ce zice EU la toate astea? Cel mai bine este sa iesim in strada. Nu mai putem permite sa ne ia toti in continuare de prosti.

# un roman date 20 octombrie 2018 09:38 +2

Azi, maine, veti vedea ca acest ticalos va sustine sa vina Kovesi inapoi la DNA, ca doar ea face "lupta anicoruptie"!

# AndreiV date 20 octombrie 2018 10:22 +3

Ne-a demonstra inca odata,daca mai era nevoie cat de mult uraste Romania si tot cei romanesc si cat de mult pune umarul la distrugerea ei(vezi si pozitia luata fata de straini,aparandu-le interesele,in detrimentul poporului roman,cel mai sarac din ue,precum si fata de austriecii care ne-au furat padurile,spunand ca o reducere a dreptului de taiere a acestora inseamna dicriminare!!!?).De altfel autodeclaratul succesor nazist(grupul etnic german a facut parte din trupele ss) nu poate avea alt comportament.El singur a declarat ca a cumparat case din meditatii, pentru care nu a platit impozit,deci prin evaziune fiscala,dupa care,instantele au dovedit ca a luat case cu acte false,fiind un cumparator de rea credinta!!!?(dar nu a restituit statului,ca un bun roman,sumele incasate ilegal).A participat din calitate de primar,pe post de sofer,la vanzarea de copii.Un astfel de individ,cu astfel de calitati,mai poate apara tara si poporul umilit si batjocorit de nemti,austrieci,olandezi,ppe,etc.

# "Adoptarea" Constitutiei in 2003 s-a facut dupa "prelungiri" date 20 octombrie 2018 10:40 +4

Daca nu se prelungea durata procesului de votare atunci actuala Constitutie nu ar fi intrunit numarul de voturi necesar opentru a fi adoptata iar acest lucru ar fi echivalat cu imposibilitatea celor 2/3 din totalul membrilor Parlamentului de a vota aderarea la Uniunea Europeana sau la NATO. Altfel spus, pentru aderare la pactul transatlantic si la uniune n-a fost niciodata organizata explicit referendumuri pentru o "larga consultare" a cetateanului. Ultimele "statistici" inregistreaza "scaderea increderii romanilor in Uniunea Europeana"... cine le crede e treaba lui... cine vede aici o manevra de indepartare de UE si apropiere de NATO se gandeste la o posibila apropiere viitoare a Germaniei sau chiar a UE de Rusia datorita nevoii de resurse energetice si schimburilor economice. Klaus Iohannis a lipsit de la reuniunea dedicata Brexit-ului, ce a avut loc miercuri 17.10.2018 la Bruxelles iar acest fapt poate ascunde oarece dezinteres. Pe cand un referendum privind apartenenta la UE?

# tamarislucian date 20 octombrie 2018 12:45 0

Verificati-l pe Ciolanis si veti vedea ca trage pe sub nas. Vai de tarisoara asta ROMANIA

# Budinca ion date 20 octombrie 2018 13:38 0

Klaus Jeghanis, lozinci expirate un demagog deșuet desăvârșit

# belgianca date 20 octombrie 2018 14:01 +2

CHIAR NU ATI INTELES CA PRAMATIA ASTA DE CIOLANIS SE SIMTE BINE IN POSTUL DE PRESEDINTE SI F CONFORTABIL SINT DECLARIATII LUI ..NU INTELEG NUMIC DIN TOT CE SE INTIMPLA CE ROMANII. CUM IN SONDAJE LUMEA MAI ARE INCREDERE IN ACEST VINZATOR DE TARA SI ACEST CRETIN CARE NU PIERDE NICI O OCAZIE DIN CARE SA SPUNA NUMAI MINCIUNI SI SA DENIGREZA PORPORUL CARE A AVUT INCREDERE IN DRACU IUDA ERA MIC COPIL PE LINGA ACEST CEABASI DE CAI CREDE CA VA PUTEA VINDE ROMANI SI ROMANIA NUMAI PENTRU A RAMINE IN CONFORTUL DE LA COTROCENI ACUM PT PARLAMENTUL ROMANIE DOUA CUVINTE SI PT GUVERN DE ASEMENEA . CE A FACUT ACEST INDIVID PT ROMANIA ? DE CE I SE PREGATESTE MAREA VILA UNDE SA STEA DUPA PRIMUL MANDAT CIT TIMP ARE F MULTE CASE? EU GINDESC SI CRED CA MULTI GINDESC LA FEL CA MINE PT UN MANDAT SA NU LI SE OFERE ACESTE CONDITI SI SA SE INVESTEASCA ATITIA BANI PT NICI VINZATORI DE TARA .DUPA CITE AM INTELES SE INVESTESC MILIOANE DE EURO PT CONFORTUL LUI CIOLANIS MAI BINE UN SPITAL PT ROMANI

# Mihail date 20 octombrie 2018 14:59 +1

Romanii sunt prea prosti si prea puturosi ca sa gandeasca cu capul lor ! O sa-l voteze din nou pe nazist de lene sa nu gandeasca la variante mai bune ! Romanii sunt vanzatori de tara cand voteaza asemenea ticalosi ! N-au iesit la un referendum care trebuia sa protejeze familia normala, dar ies ca sa voteze tradatori de tara in cunostinta de cauza. Din toate tarile care au facut referendum pentru casatorie/familie numai in Romania nu a trecut referendumul. Asta spune totul !

# volens nolens date 21 octombrie 2018 02:31 -2

Mihail alogen caine de circ,romanii puturosi nu isi imperecheaza paduchii prosti cu paduchii de canalii alogene tradatoare, exceptand cazul cand sunt tradatori de neam si tara la randul lor.Iti explic si de ce ,din combinatie rezulta taratoare cu solzi si pene ,fenomene paradoxale de bipezi bineuronati incapabili sa voteze .

# Visu date 21 octombrie 2018 15:35 0

obiectivo, incisiva cum te cunoastem,ne placi in continuare. ;-)

# Mihail date 21 octombrie 2018 15:45 0

Daca romanii nu-l mai voteaza pe nazist inseamna ca s-au desteptat. Dar ma tem ca am dreptate - il vor vota si a dpua oara, ca sunt prosti de prosti, asa cum spunea Petre Tutea: popor de prosti !

# bobo date 20 octombrie 2018 15:42 0

are o gasca de '' consilieri'' care-i baga prostii in cap , pe langa cele personale ..!

# zatarra date 21 octombrie 2018 07:59 0

Asta a facut gargara cu aceeasi substanta ca si Ciolos? I s-a spiralat rau mintea. "Ingrijorat partenerii europeni"? Pai,mai neamtule ,cu fraze ca asta , nu faci altceva decat sa-i lingi pe cacatii aia bolnavi,pe bocanci. Vai, Timermans,betivul ala de Juncar si nazistul ala de Weber n-au dormit. Linge Tu blidele lor bai asta,tu si hoarda ta de sasi,Eu ca Român,REFUZ! N-ai fost,nu esti si nici n-o sa fii presedintele multor Români de aici. In schimb te-au ales (pres)edintele lor la Bruxelles.

# Drăgaica din talpa ţării date 21 octombrie 2018 10:57 0

Domnul acesta nu are nimic de pierdut, îşi va continua mandatul de vasalitate.  Prin poziţie şi  impuls, la final, va primi un Premiu în fizică cuantică. Substantial însă imposibil de dovedit, chiar aplicând  principiul descompunerii spectrale. Ghinion…pt noi 

# Pintea date 21 octombrie 2018 21:01 0

El și Monica Macovei, defăimătorii de tara! Alt discurs nu are, așa că nu poate atrage atenția cu altceva! Decât cu ceva conflictual. Din păcate, la UE tine pt că și acolo sant numai troglodiți!

# Stefan date 23 octombrie 2018 08:26 0

KWI nu este roman, nu este pentru Romania cu impotriva noastra, a tuturor! Cel ales sa propaseasca neamul romanesc, cel ales sa ne reprezinte in lume, ne denigreaza, ne face de ras, isi bate joc de noi si ne umleste! Pe noi toti aia care ii platim salariul si toate celelalte beneficii de care se bucura! Suntem o adunatura jalnica de sclavi care a ales in fruntea tarii un strain sa ne conduca. Cat de mare poate fi prostia romaneasca . . . !

# serj date 25 octombrie 2018 08:14 0

un sinistru odios e iohannis asta, o gorila de laborator chipata sa distruga tarisoara noastra draga. kovesi la puscarie iohanis la puscarie lazar la puscarie! :-x :-x :-x

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2022 – Candidatul la CSM care sufera de sindromul Livia Stanciu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva