22 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PRESEDINTIA ARE CEI MAI PROSTI CONSILIERI – Dupa ce l-au bagat in belea la CNCD sustinand ca termenul de “penal” poate provoca prejudicii dar ca Iohannis nu a nominalizat o persoana anume, juristii lui Werner au depus tardiv la CCR obiectia de neconstitutionalitate pe Legea 304/2004: “Curtea a respins, ca inadmisibila, obiectia pentru depasirea termenelor de sesizare”. Sectia de investigare a magistratilor de la PICCJ devine operationala

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 May 2018 19:04
Vizualizari: 13762

Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis (foto) trebuie sa faca de urgenta curatenie la Palatul Cotroceni. Spunem asta avand in vedere umilintele in serie la care Werner este supus din cauza consilierilor sai. Dupa ce l-au “omorat” la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, unde in apararea facuta la actiunea depusa de senior editorul Lumeajustitiei.ro Razvan Savaliuc Presedintia a admis ca termenul de “penal” poate crea unor persoane o stare defavorabila dar asta nu s-a intamplat intrucat Iohannis nu a indicat persoanele la care s-a referit (click aici pentru a citi), juristii lui Iohannis l-au facut din nou de rusine. De data aceasta la Curtea Constitutionala a Romaniei.


Iohannis a suferit, miercuri 30 mai 2018, o rusinioasa infrangere la CCR in cazul obiectiei de neconstitutionalitate formulata fata de modificarile aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciara. Ei bine, CCR nici nu a mai discutat obiectia lui Iohannis, judecatorii constitutionali, in majoritate, respingand-o ca inadmisibila, dupa ce au constatat ca ea a fost introdusa tardiv, cu depasirea termenelor de sesizare a Curtii. Astfel, in comunicatul de presa dat publicitatii, CCR arata ca sesizarea lui Iohannis a fost inregistrata in 4 mai 2018, dupa implinirea termenului de 10 de zile, care a inceput sa curga din 30 martie 2018, data la care, dupa reexaminarea intemeiata pe Decizia Curtii Constitutionale nr.33 din 23 ianuarie 2018, Parlamentul a trimis legea Presedintelui spre promulgare. Drept urmare, CCR a decis ca sesizarea nu intruneste conditiile prevazute de lege si Constitutie pentru a putea fi analizata pe fond, fiind depasit stadiul procedurii constitutionale in care ar fi putut fi formulate critici de neconstitutionalitate cu privire la prevederile legale reexaminate.

Pe de alta parte, CCR a constatat ca o parte din criticile formulate de Iohannis vizeaza continutul normativ al unor dispozitii ale legii in forma adoptata initial de Parlament, care nu au fost supuse procedurii de reexaminare, pentru care termenul de 20 de zile de exercitare a dreptului de sesizare a Curtii a inceput sa curga din data de 23 decembrie 2017, data la care legea a fost trimisa Presedintelui spre promulgare. In consecinta, CCR a decis ca termenul in care presedintele putea solicita verificarea constitutionalitatii respectivelor dispozitii a expirat.

In final trebuie facuta o precizare. Cea mai importanta modificare adusa Legii 304/2004 privind organizarea judiciara priveste infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor comise de magistrati in cadrul PICCJ, ceea ce inseamna ca DNA va trebui sa predea toate dosarele cu judecatori si procurori care, asa cum chiar asociatiile de magistrati au acuzat, reprezentau un instrument de santaj si de presiune la adresa magistratilor, in special din cauza ca judecatori care solutionau dosare ale DNA ajungeau ei insisi sa aiba dosare la DNA. Or, prin respingerea obiectiei lui Iohannis si prin intrarea in vigoare a Legii 304/2004, Sectia pentru investigarea infractiunilor comise de magistrati va deveni functionala. Astfel, este foarte posibil ca ea sa isi inceapa activitatea in toamna acestui an, avand in vedere ca trebuie sa devina functionala la trei luni de la intrarea in vigoare a modificarilor la Legea 304/2004.

Iata comunicatul CCR:

Obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciara.

In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a respins, ca inadmisibila, obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciara, obiectie formulata de Presedintele Romaniei, pentru depasirea termenelor de sesizare a Curtii Constitutionale.

Avand in vedere ca, in cauza de fata, sesizarea a fost inregistrata pe rolul Curtii Constitutionale in data de 4 mai 2018, deci dupa implinirea termenului de 10 de zile, care a inceput sa curga din 30 martie 2018, data la care, dupa reexaminarea intemeiata pe Decizia Curtii Constitutionale nr.33 din 23 ianuarie 2018, Parlamentul a trimis legea Presedintelui spre promulgare, in temeiul art.77 alin.(3) din Constitutie, Curtea a constatat ca sesizarea nu intruneste conditiile prevazute de lege si Constitutie pentru a putea fi analizata pe fond, fiind depasit stadiul procedurii constitutionale in care ar fi putut fi formulate critici de neconstitutionalitate cu privire la prevederile legale reexaminate. De asemenea, intrucat o parte din criticile formulate de Presedintele Romaniei vizeaza continutul normativ al unor dispozitii ale legii in forma adoptata initial de Parlament, care nu au fost supuse procedurii de reexaminare, pentru care termenul de 20 de zile de exercitare a dreptului de sesizare a Curtii Constitutionale a inceput sa curga din data de 23 decembrie 2017, data la care legea a fost trimisa Presedintelui spre promulgare, in temeiul art.77 alin.(1) din Constitutie, Curtea a retinut ca termenul in care Presedintele Romaniei putea solicita verificarea constitutionalitatii respectivelor dispozitii a expirat, astfel ca instanta de contencios constitutional nu este indrituita sa efectueze un atare control.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei.

Argumentele retinute in motivarea solutiilor pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziilor, care se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”.

Comentarii

# Sorin date 30 May 2018 19:25 +11

Nu ar fi rau ca Iohannis sa angajeze ca consilieri echipa Lu-Ju? Asa se va putea face si curatenie in justitie. Dar, ah..., Iohannis nu o sa vrea ca consilieri echipa Lu-Ju deoarece Lu-Ju i-a facut plangere penala lui Iohannis pentru insusirea pe nedrept a banilor din inchirierea a unui spatiu public catre banca Raiffeisen. Iohannis, banii jos si mars la puscarie pentru inselaciune!

# unul din lumea cea mare date 30 May 2018 22:19 +1

o poza face cit 1000 de cuvinte.............CA CIOARA JOIANIS IN PAR

# adevarul date 30 May 2018 19:49 +3

Cum e turcul si pistolul=concret,cum e omul,asa sunt faptele lui,prietenii lui,slugile lui,etc,etc.

# Gica date 30 May 2018 19:59 +4

E ca la fotbal,au aruncat mingea in tribune sa traga de timp.Ce nu stie neamtul e ca cei care invrajbesc romanii intre ei nu ( mai) ajung presedinti.Dupa ce pica o sa fie mai hulit decat Iliescu si Basescu,la un loc.Pe Constantinescu nu-l punem,ca bietul a fost invins de sistem,pe cand ceilalti au jucat doar pentru sistem.

# basicuta date 30 May 2018 20:01 +2

Si cel mai prost jurist stie ce-i aceea exceptie tardiva ! cum sa bagi cererea fara sa verifici termenul! asta-i introducerea unei cereri cu rea credinta si e musai ca judele sa-i amendeze...pe norisorii de consilieri...si poate mergem si noi din nou la vot...

# ciocolata amaruie date 30 May 2018 21:36 0

sa fiti voi sanatosi cati analfabeti in drept profeseaza. spuneti de juristi. stati sa vedeti avocatii lui florea cum se fac de tot rasul in instante. unii timbreaza plingerile penale, anexeaza bancnote. :P sa nu mai vorbim de im bec ilul avi!! ala nu stie ce e aia persoana juridica si cum se infiinteaza. la mintea lui CIF e numarul de inregistrare de la protocolul cu MJ-ul.

# Hantz date 30 May 2018 21:37 +5

Oaie , da-ti demisia ca esti varza ! Las` ca de batoza ne ocupam noi : tu numai dute la Sibiu ca ne-ai lamurit cu legenda neamtului ...

# nico date 30 May 2018 23:38 +3

Lucrez de peste 20 de ani in Austria, si stiu ce inseamna un neamt prost,sau tantalau sau cum vrei sa ii zici . Ce sa zici de un SAS ? la ce nivel de prostie poate sa ajunga. Nimic nu e de mirare, daca nu e in stare sa spuna doua propozitii din memorie, fara sa citeasca de pe CARTON (ca de pe foaie i le poate indoi vantul).....etc....

# FOLK LORE date 31 May 2018 04:53 0

Nu ziceți nimic, zicala săsească e suficientă: FIE HANSI CÎT DE PROST, BINE CĂ-I MARE!

# AdrianBv date 31 May 2018 09:32 0

Pai daca RFG-ul de pe vremuri nu a platit pentru K.J o marca vest la ce sa te astepti? A lasat Rebutul Romanilor{sa se bucure ca le-a mai ramas si lor un Sas);restul pentru care au platit miii de marci vest sunt bine mersi in Germania,Austria etc.

# ?????? date 31 May 2018 02:39 0

Obiecții de neconstituționalitate la modificările la legea 304 din 2004 apreciați că ar putea fi formulate și de magistrați, în contenciosul administrativ ?

# Nelson Mondialu date 31 May 2018 06:38 0

Jos comunismul! Jos penalii!

# santinela date 31 May 2018 07:13 +3

Trebuie sa fi mare,dar mare timpit sa te prezinti la CCR ca sa-ti sustii "ideile" impotriva lui Toader,profesor universitar, fost judecator la CCR cu cineva care este profesor universitar dar de dreptul muncii.Iacata rezultatul !

# Tudor date 31 May 2018 08:23 +1

In general noua generatie de liberali din PNL si conducerea lor,nu are nicio treaba cu liberalismul.Cum sa vi si sa contesti hotarari ale Curtii,sa pledezi pentru nesupunere civica si iesit in strada,ca nu-ti convine tie de o anumita decizie.Adica te crezi liberal si lupti pentru anarhie si nesupunere civica?Pe urma sa mira ca partidul comunist ajuns majoritar i-a scos in afara legii, dar daca ar fi posibil ar face la fel,doar sa-si vada interesele.Iar Basescu devine total penibil,adica hotararea CCR a fost foarte buna cand nu l-a demis impotriva vointei poporului si acum nu e buna,desigur Leana lui politica,fiind la adapost,fugind din bataia si colimatorul institutiilor.Daca esti asa de corect ca fost presedinte si mare deontolog,spune-i doamnei sa vina acasa si sa-si demonstreze nevinovatia ( ca asa a ajuns tara in timpul si dupa mandatul matale).In istorie multi dintre cei care se cred zmei,in timpul vietii,o sa ramana doar ca niste simpli papagali.

# Dante date 31 May 2018 09:31 0

Am trait s-o vad (si) pe asta, Lupta dura ca-n Napasta. Moldoveanul drept, de Tudorel Il facu praf, pe sasul Iohanel ! ...continuati, continuati, continuati !!!

# Iulia date 31 May 2018 11:37 +1

Poate ca Werner comite greseli in cunostinta de cauza, daca este adevarat ca sistemul il tine captiv. Nu l-as subestima, este atat de egoist si avid de putere, incat e in stare sa faca orice, ba chiar sa scoata castanele din foc cu mana altora (in cazul acesta prin hotararile CCR), ca sa aiba justificari in fata sustinatorilor, al lui Kovesi si #rezist, ca a facut tot ce se poate pentru a trage de timp, pentru a bloca legile justitiei/revocarea lui Kovesi, doar ca nu i-au iesit pasientele. Mai vrea un mandat, nu vrea sa se puna rau cu nicio tabara. Sa vedem pe cine va pacali.

# Adina date 31 May 2018 12:40 +1

Mă bucur că KWI da un semnal clar, ca-si va impune de bună voie legea tăcerii (nu ma refer chiar acum la Omerta), ca se angajează public să nu mai transmită semnale vizibile unor colaboratori, ce lipsesc de la masa bucatelor. La o adica, se stie ca masa tăcerii a lui Brâncuși este un omagiu victimelor plecate dintre noi, dar care sigur îi vorbesc si el sigur este acum dispus să le asculte. Noroc de oamenii calzi si profesionisti din echipa lui, care au zis: Încă îl asistăm, e pierdut bine pe cale, are memoria sașilor din neam vanduti pe bani rai, ca oile, bine că el nu e oaie, sigur, deaea a rămas în tara si a vorbit ștrengărește si ca un magister bun de copii, să încaseze personal indemnizații pentru victimele sale, sasi dragi, sasi de prin Sibiu, cu case nerenovate, nepoleite, asa cum e durerea lor blocata in timp. Să se reculeagă, sa le ceara public iertare si sa restituie banii galbeni luati pe cei din neamul lui. Mai e drum lung până la Poarta Sărutului, gălbejită si nerenovata.

# unul din lumea cea mare date 31 May 2018 22:02 +1

ptr adina ,,constitutionalizda,,//delirum tremensis!!!!!!!!!http://www.romedic.ro/tulburari-psihice-induse-de-alcool/delirium-tremens

# Adina date 31 May 2018 12:47 0

E dureros, nu-i asa, dragi sibieni, să vedeti case de mestesugari nerenovate, părăsite de victime brutalizate, cu liste preeditate, cum gândul cel bun e confiscat, just like that, cu un blitzkrieg în memorie si în inima, dar faptele chiar vorbesc si închisoarea oricum îi așteaptă pe vameșii de neam, ce zic ca pot vamui isoria cu un costum apretat. Bănuiesc că totuși vizual nu se arată cu degetul spre alti vinovați, tot altora să li se impună legea tăcerii

# livia date 31 May 2018 13:36 0

Dar daca nu sunt prosti, dar o fac pe prostii ca sa-l bage in cofa pe cel care se simte confortabil? L-au vazut ca nu-i prea ager, ca nu se pricepe la nimic decat la excursii si atunci il trateaza ca atare.

# Adina date 31 May 2018 23:55 0

Nu stiu ce sa zic, dragă"unu cel din lumea mare"... Doar unu, singur si trementis pe la ora mesajului? De ce nu discuti pe tema asta cu o persoana cu adevărat draga, ca lumea să nu ti se mai para atât de mare si în hot waves, cum o vad eu? Mulțumesc oricum pentru feedbackul rapid și de calitate

# Adina date 1 June 2018 08:39 0

În continuarea celor afirmate la acest articol, nu pot decât să aștept cu maxim interes festivitatea de mâine, de la Palatul Regal din Munchen, acasa în Bavaria, locul de naștere inclusiv al familiei regale de Hohenzollern, a României, să urmăresc si eu cum KWI va accepta sau poate nu premiul oferit de o fundație bavareză, cum din Bavaria provin si sașii si secuii de pe la noi, pentru merite deosebite. Pe site-ul lor vorbesc de toleranță religioasă, recuperare memorie istorica, activități legate de Centenarul Unirii, drepturile omului, justiție bănuiesc, tot tacâmul. Premiu frumos, om care da frumos la camera, la publicul european, pe o listă de colecție, într-un an unic, istoric, la 100 de ani de la Marea Unire, făcuta de regi frumosi, de istorie, de prin Bavaria de azi.

# Cristina Mihai date 1 June 2018 09:59 0

Ina In opinia mea mesajul e unul singur:gata cu golania si cu smecheria . Anii in sir ne-au prostit sa nu comentam hotararile judecatoresti , ne-au hartuit, ne-au umilit pe noi cetatenii romani.Sa vedem ca le vine nota de plata asa cum le-au venit lui Visinescu si la altii.Si Visinescu a crezut ca scapa .

# 1 date 1 June 2018 11:46 0

Si, ti se pare ca n-a fost lasat sa traiasca linistit pana la adanci batraneti?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.02.2024 – Scalpul lui Iohannis la cingatoarea lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva