18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

TIMMERMANS NE BAGA POLITIA POLITICA PE GAT – Cel mai ticalos Raport MCV dictat Romaniei. Stapanii Europei vor ca Romania sa accepte abuzurile serviciilor si parchetelor, si blocarea tuturor reformelor din Justitie. Raportul MCV pe 2018 nu are decat o explicatie: Romania deranjeaza ca si-a ales o coalitie majoritara si un Guvern, care nu vor sa se dea la o parte pentru a face loc "tehnocratilor Ciolos-Soros". In Raportul MCV nu se sufla o vorba despre protocoale (Raportul)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

13 November 2018 16:37
Vizualizari: 20630

Desi Mecanisul de Cooperare si Verificare impus Romaniei in anul 2007 nu mai are nicio baza legala, nemaifiind aplicabil tarii noastre de la 1 ianuarie 2010, data la care a expirat clauza de salvgardare inclusa in Tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, acest mecanism ticalos continua sa fie impus tarii noastre de un grup ocult care se crede stapan peste Romania. Un grup care are ca interes impiedicarea oricaror reforme in Romania si care urmareste fatis aducerea la putere a unor "tehnocrati Ciolos-Soros", care sa raspunda la comenzile straine ale unor persoane cu interese meschine. Marti, 13 noiembrie 2018, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans (foto alaturi de Monica Macovei), a dat citire concluziilor Raportului MCV pe Romania pentru anul 2018, ocazie cu care intreaga Europa a putut constata ingerinta fara drept a acestui organism in treburile interne ale Statului roman.


Sub pretextul necesitatii reformarii Justitiei din Romania si sub aparenta ingrijorare fata de efectele pe care recentele modificari aduse Legilor Justitiei si Codurilor penale le-ar putea aduce sistemului judiciar, Frans Timmermans a criticat dur toate actiunile Parlamentului si ale Guvernului, cerandu-le, cu un tupeu fara margini, sa revina pe traiectoria care va conduce la incheierea procesului MCV. Pentru atingerea acestui deziderat ar trebui, potrivit recomandarilor din Raportul MCV pe anul 2018, sa fie inghetata aplicarea Legilor Justitiei si a ordonantelor de urgenta date de Guvern pe aceste legi, precum si revizuirea Legilor Justitiei, in functie de recomandarile MCV.

Revoltator este faptul ca in Raportul MCV nu este prezentat si modul in care ar fi afectata independenta justitiei de aceste legi, sau care vor fi efectele aplicarii noilor prevederi ale Legilor Justitiei sau Codurilor penale in forma lor actuala.

Deloc surprinzator, in Raportul MCV se recomanda relansarea procesului de numire a procurorului sef DNA (pesemne Adina Florea nu le este pe plac), dar si suspendarea procedurilor de numire si revocare a procurorilor din functii cheie. Cu alte cuvinte, se cere ca procurorul general Augustin Lazar sa ramana pe functie.

Interesant este si faptul ca in tot Raportul MCV nu se sufla o vorba despre protocoalele incheiate de SRI cu Parchetul General, cu Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar si cu alte institutii din sistemul judiciar, care au vizat in esenta aservirea Justitiei serviciilor de informatii.

Toate informatiile publice venite din partea Comisiei Europene legate de Raportul MCV pe anul 2018, cu criticile si blamarile aduse Guvernului si Parlamentului fara vreun argument solid, ne dovedesc fara echivoc ca reprezentatii CE au decis sa emita un cec in alb politiei politice care a comis abuzuri in Romania, dandu-le practic mana libera pentru distrugerea Justitiei si pentru transformarea Statului roman in sclavul Europei.

Iata precizarile Comisiei Europene legate de Raportul MCV pe anul 2018, Raport care poate fi citit integral la finalul articolului:

"Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare

Strasbourg, 13 noiembrie 2018

Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare

Comisia Europeana a adoptat astazi, in contextul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV), cel mai recent raport al sau privind progresele inregistrate de Romania in directia indeplinirii angajamentelor asumate privind reforma judiciara si combaterea coruptiei.

Raportul publicat astazi analizeaza evolutia situatiei din noiembrie 2017 pana in prezent. In raport se constata ca, desi Romania a intreprins, in vederea indeplinirii obiectivelor de referinta ale MCV, unele masuri in sensul punerii in aplicare a celor douasprezece recomandari finale emise de Comisie in ianuarie 2017, evolutiile recente au insemnat un regres fata de progresele de pana acum si au pus sub semnul intrebarii evaluarea pozitiva din ianuarie 2017. Aceasta constatare este valabila in special in ceea ce priveste independenta sistemului judiciar, reforma justitiei si combaterea coruptiei la nivel inalt. Prin urmare, in raportul de astazi sunt formulate, de asemenea, o serie de recomandari suplimentare care ar trebui puse in aplicare fara intarziere.

Prim-vicepresedintele Frans Timmermans a declarat: „Este regretabil faptul ca Romania nu numai ca a sistat cursul reformelor, dar a si readus in discutie unele aspecte considerate inchise sau a inregistrat involutii in raport cu realizarile din ultimii 10 ani. Este esential ca Romania sa inregistreze din nou, cat mai repede, progrese in ceea ce priveste combaterea coruptiei si asigurarea independentei sistemului judiciar. Este singura modalitate prin care Romania poate sa revina pe traiectoria care va conduce la incheierea procesului MCV, lucru care este atat in interesul cetatenilor si al tarii, cat si al UE in ansamblul sau.”

In cursul celor douasprezece luni care s-au scurs de la publicarea raportului din noiembrie 2017, Romania a luat unele masuri pentru a pune in aplicare recomandarile formulate in raportul din ianuarie 2017. Cu toate acestea, evaluarea din raportul din ianuarie 2017 a fost intotdeauna conditionata de evitarea inregistrarii unor regrese care sa puna sub semnul intrebarii progresele realizate in ultimii 10 ani. Intrarea in vigoare a legilor modificate ale justitiei, presiunea la adresa independentei sistemului judiciar, in general, si a Directiei Nationale Anticoruptie, in special, precum si o serie de alte masuri care submineaza eforturile de combatere a coruptiei au avut drept efect anularea progreselor sau punerea sub semnul intrebarii a caracterului lor ireversibil. Comisia a observat, de asemenea, ca factori mai largi, din afara sferei MCV, au un impact asupra inregistrarii de progrese in reforma justitiei si combaterea coruptiei. In aceasta privinta, in raport se subliniaza faptul ca existenta unor mijloace de informare in masa libere si pluraliste are un rol important in tragerea la raspundere a factorilor de decizie politici pentru actiunile lor, de exemplu in scoaterea la lumina a unor posibile cazuri de coruptie.

Asadar, cele 12 recomandari formulate in raportul din ianuarie 2017 nu mai sunt suficiente pentru a permite respectarea orientarii formulate de presedintele Jean-Claude Juncker la inceputul mandatul sau de a incheia MCV pana la sfarsitul mandatului actualei Comisii. Prin urmare, in raportul publicat astazi sunt formulate opt recomandari suplimentare menite sa remedieze situatia actuala. In acest sens, va fi necesar ca institutiile-cheie din Romania sa faca dovada unui angajament ferm fata de independenta sistemului judiciar si de lupta impotriva coruptiei, sa recunoasca rolul indispensabil al acestora drept pietre de temelie si sa redea statului capacitatea de a actiona, prin parghiile sale de control si echilibru, atunci cand exista riscul unei involutii. Pentru remedierea situatiei, se recomanda urmatoarele masuri:

1. Legile justitiei

-Suspendarea imediata a punerii in aplicare a legilor justitiei si a ordonantelor de urgenta ulterioare.

-Revizuirea legilor justitiei tinand seama pe deplin atat de recomandarile formulate in cadrul MCV, cat si de cele formulate de Comisia de la Venetia si de Grupul de state impotriva coruptiei al Consiliului Europei (GRECO).

2. Numirile/revocarile in cadrul sistemului judiciar

-Suspendarea imediata a tuturor procedurilor de numire si revocare aflate in curs care vizeaza procurori in functii-cheie.

-Relansarea procesului de numire a unui procuror-sef al DNA care sa aiba experienta dovedita in domeniul urmaririi penale a infractiunilor de coruptie si un mandat clar pentru ca DNA sa continue efectuarea de anchete profesioniste, independente si impartiale in cazurile de coruptie.

-Numirea imediata, de catre Consiliul Superior al Magistraturii, a unei echipe interimare de conducere a Inspectiei Judiciare si numirea, in termen de trei luni, prin concurs, a unei noi conduceri a acestei institutii.

-Respectarea avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la numirea sau revocarea unor procurori cu functii de conducere pana la intrarea in vigoare a unui nou cadru legislativ, in conformitate cu recomandarea 1 din ianuarie 2017.

3. Codul penal si Codul de procedura penala

-Inghetarea intrarii in vigoare a modificarilor propuse a fi aduse Codului penal si Codului de procedura penala.

-Relansarea procesului de revizuire a Codului penal si a Codului de procedura penala tinand seama pe deplin de necesitatea de a se asigura compatibilitatea acestor coduri cu dreptul UE si cu instrumentele internationale in materie de combatere a coruptiei, precum si cu recomandarile formulate in cadrul MCV si cu avizul Comisiei de la Venetia.

Comisia va continua sa monitorizeze indeaproape situatia si va efectua o evaluare in acest sens inainte de incheierea mandatului actualei Comisii. Punerea imediata in aplicare a masurilor suplimentare este esentiala pentru a readuce procesul de reforma pe calea cea buna si pentru a permite revenirea la traiectoria care va permite incheierea procesului MCV, astfel cum se mentiona in raportul din ianuarie 2017.

Context

La 1 ianuarie 2007, Comisia a instituit un mecanism de cooperare si de verificare pentru a evalua progresele inregistrate de Romania in raport cu angajamentele asumate in domeniul reformei judiciare si al combaterii coruptiei. incepand din 2007, Comisia prezinta Parlamentului European si Consiliului, la intervale regulate, rapoarte cu privire la progresele inregistrate in aceste domenii. Pentru intocmirea rapoartelor sunt valorificate contactele cu statele membre, cu societatea civila, cu organizatiile internationale, cu experti independenti si cu diverse alte surse. Concluziile Comisiei si metodologia MCV s-au bucurat in mod constant de sprijinul ferm al Consiliului de Ministri, afirmat in concluziile Consiliului publicate dupa fiecare raport.

In raportul privind MCV din ianuarie 2017, Comisia a facut bilantul celor zece ani de MCV, prezentand un tablou al realizarilor obtinute si al provocarilor ramase, si a evidentiat principalele masuri care mai sunt necesare pentru a se asigura indeplinirea obiectivelor urmarite in cadrul MCV. Comisia a formulat in raportul respectiv 12 recomandari care, daca ar fi fost puse in aplicare de Romania, ar fi putut fi considerate suficiente pentru a permite incheierea MCV, cu conditia sa nu intervina evenimente care sa deturneze in mod evident Romania de pe calea reformelor. In raportul din ianuarie s-a subliniat, de asemenea, ca viteza procesului va depinde de cat de repede va fi capabila Romania sa puna in aplicare recomandarile in mod ireversibil. In luna noiembrie a anului trecut a fost realizata o prima evaluare in acest sens, in care se constata ca, desi se inregistrau progrese in punerea in aplicare a unora dintre recomandari, in cursul anului 2017 dinamica reformelor a cunoscut, in ansamblu, o stagnare, ceea ce a incetinit punerea in aplicare a recomandarilor ramase si, totodata, a agravat riscul ca unele aspecte care fusesera considerate indeplinite in raportul din ianuarie 2017 sa trebuiasca sa fie redeschise. Atacurile la adresa independentei sistemului judiciar si punerea sub semnul intrebarii a acesteia au reprezentat, de asemenea, un motiv persistent de ingrijorare.

Raportul publicat astazi este completat de un document de lucru care prezinta o analiza detaliata realizata de Comisie pe baza dialogului sau permanent cu autoritatile romane."

* Cititi aici integral Raportul MCV

Comentarii

# Danut date 13 November 2018 16:53 +24

Au vorbit din rezerva ca nu mai au capacitatea de a gîndiți, mai au probleme și cu băutura,!!!

# Catrinel date 13 November 2018 18:16 +21

Istoria ne învață că absolut toate imperiile au un singur scop şi anume JAFUL. Evident că lumea a evoluat şi acest scop nu se mai face cu biciul şi sabia precum ca în antichitate ci cu "POLITICAL INCORECT" adică nedreptate prin innegalitate un fel de hoție acoperită de O FORMĂ FALSĂ de legalitate şi democrație. Aşadar uluitoarea politică strâmbă dusă de UE va accelera colapsul acestui"imperiu de vis" bineînțeles va avea aceeaşi soartă a vechilor imperii. La noi în Dictatura SRI O ȚARĂ A CAILOR TROIENI şi a pupincuriştilor nu se mai poate reseta nimic şi nici îndrepta nimic în falsa justiție deoarece singura soluție ar fi existența unor LEGI şi OUG-ri ANTI-TRĂDARE, ANTI-DENIGRARE, şi RĂSPUNDERE PENALĂ A "AVATARILOR DE SISTEM" oprind orice denigrare si orice interes şi lobby antinațional şi antijaf-național. Până atunci gargara şi linsul clanțelor va cheltui tot bugetu si va frâna orice dezvoltare...aşa că mai bine uităm de autostrăzi, investiții,spitale,şcoli şi prosperitate... :D

# Natiunea stie ca nu a fost un referendum explicit de aderare date 13 November 2018 22:02 +8

Si pentru ca in 2003 cand a fost votata actuala Constitutie a Romaniei nu a fost  intrunit cvorumul necesar pentru adoptarea acesteia s-a decis prelungirea cu 24 de ore a perioadei in care Natiunea sa voteze... Remarcati ca democratia occidentala voteaza PE ARTICOLE!!! Constitutia Romaniei a fost votata in prelungiri... IN BLOC!!! Privim cum rapoartele MCV nu spun nimic despre faptul ca Parchetele si Justitia din Romania au devenit parte in Protocoalele semnate cu Serviciul Secret magistratii fiind transformati in cloaboratori, informatori sau chiar executanti chiar in perioada in care Uniunea Europeana "supraveghea" prin MCV ROMANIA!!! MAi mult chiar, amestecul serviciului secret din Romania in activitatea magistratilor, a transformat imaginea Justitiei din Romania intr-una similara cu cea a Justitiei din perioada stalinista. Uniunea Europeana prin actiunile sale nu reprezinta nimic altceva decat un alt imperiu care prospera cand reuseste sa puna o cizma pe grumazul fiecarei natiuni!

# Repatrierea Rezervelor de aur ale Germaniei din SUA date 14 November 2018 14:17 +3

Reprezinta un semnal clar al racirii relatiilor dintre cele doua maluri ale Atlanicului. Germania a analizat probabil implicatiile si, din punct de vedere economic, ce decizii sunt necesare pentru asigurarea aprovizionarii continue cu resurse energetice (gaz). Orientarea catre Rusia in contextul in care Uniunea Europeana sau Statele Unite nu dispun de suficiente resurse energetice naturale proprii este practic impusa de nevoile economiei reale. Brexitul apare acum ca o consecinta evidenta la aceasta orientare a principalelor state europene: Franta si Germania. Dupa aventura sa Aventura euro-atlantica Romania este prinsa cu fundul in doua luntrii!! Nemultumirea romanilor generata de jaful continuu la care a fost supus tara in ultimii 30 de ani, determina cancelariile Uniunii Europene sa sa adopte hotarari dictatoriale precum cea rusinoasa din 13 Noiembrie 2018 - fara indicarea exacta a unor articole de lege incalcate de Romania. DICTATURA EUROPEANA E LA VEDERE! UE e pe calea URSS...

# Aventura Europeana conduce spre Renationalizare Socialista date 14 November 2018 12:36 +3

Germania si Franta curteaza deja Rusia care detine 30.7% din rezervele estimate de gaz ale Pamantului. Iran 14.8%, Qatar 9.3%, Arabia Saudita 4.0%, Emiratele Arabe Unite 3.9%, Restul Planetei 37.3. Romania mai dispune de resursele naturale energetice proprii, inclusiv cele din Marea Neagra, pentru aproximativ 10-12 ani. Dupa care, fara Paduri, Gaz sau Petrol revenim la Carbune? Construim reactoare nucleare? Latifundiarii pot exporta berbecuti contra gaze in ARABIA insa lipsa resurselor, preturile mari, o iarna aspra, frigul din case, vor aduce romanii in strada... Propaganda desantata, fanfaronii politici, falsa justitie, serviciile secrete vor riposta violent sau vor fugi din tara? Olandezii probabil ca se vor repatria repejor iar Romania va intra in Noua Era de Prietenie cu Moscova. Reorientarea catre resurse - catre EST - va relansa socialismul,  prin 2030 incepe un nou ciclu Kondratiev? Banca Mondiala, FMI anunta o criza - o "iarna Kondratiev" care alunga capitalismul? Plauzibil?!?

# un mizantrop date 13 November 2018 16:59 +47

Mie mi-e clar, UE nu e cu nimic mai buna pentru romani decat CAER-ul coordonat de Moscova. Pana azi am fost eurosceptic, muncesc cu ei, stiu ce sunt in stare si cata propaganda proasta ne baga pe gat si noua si cetatenilor lor. De azi sunt pro roexit. Stiu ca nu e in regula si ca nimeni n-o sa puna piciorul in prag sa ni se recunoasca si noua statura de cetateni. De atata amar de ani, de cand tot cotizam, ne ploconim la portile lor, tot in marginime stam, ba, cu umarul dulapaului ni se neaga, acum, dreptul la democratie! Nici Stalin n-a avut tupeul asta si ala-l lasa pe Gheorghiu-Dej, sau pe Petru Groza sa "adapteze" realitatilor romanesti ticaloasa politica. Numai Bruxellesul o tine intr-o politica de dictat. Chiar trebuie sa suportam toate flegmele bruxellese, ignorand bunul simt si democratia aia platita cu sange?!

# razvan date 13 November 2018 17:16 -26

Daca ai ajun s sa compare Moscova cu Bruxell … e clar… si daca tot esti proexit.. nu vrei sa te muti la Moscova ? have fun

# un mizantrop date 13 November 2018 21:14 +9

Ce, dracu' cauti tu, un analfabet functional, aici, unde oamenii mai citesc cate o carte?! Uitati-va, idiotilor, spre Bulgaria, care face afacerile murdare ale Rusiei cu Bruxellesul, cu crima organizata, cu amnistii, cu spalare de bani, vi se pare ca reactioneaza UE?! Bineinteles ca binomul Moscova-Berlin e mai activ ca oricand si mai profitabil...Numai voi, niste nematozi de net, o tineti gaia matu' cu Moscova, sustinuti, bineinteles de banii Moscovei! Vai de capul vostru!

# razvan date 15 November 2018 16:24 -21

In cartile alea multe citite de tine nu scrie ce inseamna ''analfabet'' :) .. acum inveti cuvinte noi '' nematoid'' .. macar invata si cum sa-l folosesti…. :); de aia au migrat cel putin 4 mil de romani in vest si toate varfurile care termina o facultate pleaca acolo .. ca sunt aia hoti ...imi spui si mie cati au plecat in rusia ta draga ? de ce nu va duceti cu totii acolo ?

# Valter Cojman date 13 November 2018 17:08 +8

Romania are o singura solutie: ROEXIT...

# roman sadea date 13 November 2018 19:37 +5

Oho, de cand ne gandeam ca e cea mai buna solutie. Dar sa vezi musiu Timmermans cum ar coti-o la 180 de grade daca ar primi semnale clare de ROEXIT. Sa-i vezi atunci, nenorocitii!

# Paul date 13 November 2018 22:41 +8

Categoric avem nevoie de ROEXIT. Aderarea Ro la UE a fost cea mai mare greseala. Am dat tot straineziei:resurse,paduri, fabrici, drepturile si libertatile romanilor,tot am dat. Ce vrea Bruxelles acum? Nu le convine ca romanii sa aibe drepturi si sa prospere ca natiune. Vor sa ne distruga de tot( de fapt ne-au distrus deja) vor ca drepturile si libertatile romanilor sa fie in continuare un lux, sa fim controlati de servicii si interceptati( nicaieri in lume nu exista nebunia asta a interceptarilor) de ce? Ca sa faca ei ce vor in Ro, sa ne beleasca de tot ce a mai ramas dupa aia sa ne dea cu sutul in fund. Ne-am saturat sa fim tratati ca niste carpe. PSD ALDE faceti ADUNARI IN STRADA cu petitii de sustinere a referendumului ROEXIT. NU MAI E TIMP DE AMANARE. ASTA ati asteptat voi cu legile justitiei? Parerea PPE? rusine. Ganditi-va la drepturile romanilor, la demnitatea noastra ca tara. ROEXIT este solutia. Numai tradatorilor de tara le e teama de Roexit.

# Semiramida date 13 November 2018 17:10 +18

Aşa, şi?????!!!!! Beţivii ăia de la Bruxelles - a propos - băuturile alea, care le provoacă sciatică probabil, sunt tot din banii statelor contribuabile - adică şi din banii mei, sunt nişte afacerişti veroşi. Tranzacţionează ţările Europei ca nişte măcelari abjecţi. Păi, bine măi, Monica, nu-i aşa că acum patriotismul de vierme tău este satisfăcut? Scorpie frustrată, beţivă şi aventurieră ai fost în tinereţe, iar acum eşti o trădătoare ordinară, care ar trebui să fie judecată pentru înaltă trădare de ţară. Normal că pe securiştii ăia nu îi doare nici în fund de protocoalele cu serviciile secrete, că doar nu şi-or da cu tesla în.... Ziua de astăzi, pe lângă faptul că este marţi, 13, este o zi neagră în istoria acestei ţări. Îmi este scârbă. Dacă javrele alea îmbuibate cu banii ţărilor care îi trimit acolo să le trădeze, continuă cu linşarea României, singura soluţie este ROXIT. Olandezul zburător Timmermans să îşi bage portul Amsterdam în cur, iar Constanţa rămâne port românesc.

# Indignata date 13 November 2018 18:59 +8

AMIIIIIIN . Fire-ar toti ai dracului de betivi ordinari de tradatori de tara, de imbuibati pe banii altora, dar de ce trebuie Parlamentul Romaniei sa faca ce zic ei in materie de justitie, cand justitia nici macar nu intra in atributiile lor ? Pentru a se face pofta celor din PPE, sau pofta neamtului propus de Merkel care, neavand curajul sa faca spectacol pe seama Ungariei, trebuia totusi sa-l faca pe seama cuiva mai firav ????? Ce multumiti sunt Iohanis, Orban, Valceanu, Gorghiu pentru MCV-ul de azi . Le urez sa le stea pe suflet si sa-i impiedice sa respire. Canalii ordinare.

# Pai normal , caci e facut de Macovei , curva comunista date 13 November 2018 17:39 +11

Problema adevarata este ca si la UE sunt lepre ! Schimbati fraiierilor cum a facut si Macovei, si Pruna , prin ordonanta de urgenta tot ce trebuie in justitie , numai sa ne scapati dracu` de sistemul securist ! De ce nu-i Coldea inchis pe viata , ba speriatilor ? De ce nu-i Covesi topita pentru jumari ? De ce , Lazar, Satanciu si Parcea mai sunt in functie ?

# Gilu date 13 November 2018 17:46 +9

Drojdia Europei impotriva Romaniei ! Asta inseamna la ei , democratie , ostracizarea unui stat European suveran ! Nu exista niciun defect de comunicare : orice le - ai demonstra cu probe , astia nu vor sa auda , nu vor sa vada ! Am vrut sa scapam de o Inalta Poarta si am ajuns sub alta , mai nesatula si mult mai ticaloasa ... Din pacate cei care ne lovesc cel mai dureros ,sunt ticalosii nostri europarlamentari , pe care- i platim regeste , rupandu - ne painea de la gura copiilor ...niste copronimi ( nume de rahat ) . Romani , alegeti - i in continuare , va asteapta spatiul Shengen pe dreapta !

# Retardanis date 13 November 2018 17:47 +6

Au stiut englezii de ce au iesit din UE. Este un deja vu al sedintei cand l-au albit pe basescu. Cu cat iesim mai repede din UE cu atat mai bine.

# Vlad date 13 November 2018 17:52 +2

Nici bolșevicii nu au fost atât de abuzivi ...decât sclavi, mai bine ROEXIT!

# Adriana Stehl-Maier date 13 November 2018 17:54 +1

ROEXIT !!! Urgent semnaturi si referendum pentru Roexit. Nu nai pot sa-l vad si sa il aud in special pe tartorul si tradatorul de Johanis cu clica lui cu tot. Faceti odata ceva si scapati-ne de astia !

# roman sadea date 13 November 2018 19:38 +1

[quote name="Adriana Stehl-Maier"]ROEXIT !!! Urgent semnaturi si referendum pentru Roexit. Nu nai pot sa-l vad si sa il aud in special pe tartorul si tradatorul de Johanis cu clica lui cu tot. Faceti odata ceva si scapati-ne de astia ![/quote] Oho, de cand ne gandeam ca e cea mai buna solutie. Dar sa vezi musiu Timmermans cum ar coti-o la 180 de grade daca ar primi semnale clare de ROEXIT. Sa-i vezi atunci, nenorocitii!

# tamaris.lucian date 13 November 2018 18:10 +4

Daca nu e chemata D-na ? Macovei in tara si condamnata pentru inalta tradare imi e rusine de cei alesi in mod democratic. Cei de la EU isi vad interesele pentru care au fost trimisi de tarile lor. Romanii trimisi (unii) sunt javre

# azumix date 13 November 2018 18:12 +7

Avem petrol , avem gaze, Romania are potential agricol mare...ce draku fac Olandezii cu noi ??? ne freaca pe oriunde si oricand si au ajuns ei si cu cei din alte state UE sa ne faca noua regulile ??? ...oare prim ministrul Israelului cand a zis ca UE este o porcarie oare nu avea informatii ??? Rusine europarlamentarilor romani care au vot contra tarii lor...

# lica date 13 November 2018 18:22 +7

acesti oligofreni si betivi ce conduc Europa sint mai nocivi decit stalinistii.mie imi este rusine ca traiesc pe acest continent lcondus de niste javre. Daca asta este democratia in Europa eu unu ma pis pe ea. Acum ne putem explica mai usor de ce a iesit Marea Britanie din acest gunoi de Europa si cred ca vor urma exeplul britanicilor si altii ,cu cit mai repede cu atit mai bine

# Iulia date 13 November 2018 18:33 +4

Daca am fi fost atat de corupti precum sustin aia din parlamentul european, si daca sistemul de justitie ar fi functionat impecabil in ultimii 20 de ani, azi trebuia sa ne situam cel putin la nivelul de dezvoltare al Dubai-lui, desigur, datorita recuperarii adevaratelor prejudicii de catre adevaratii magistrati/institutii. Dupa linsajul politic grotesc de azi din „marele” for al EU, tara noastra ar trebui sa profite de ocazie si sa stabileasca mult asteptatul moment „T zero”: sa denunte pe vecie MCV-ul, sa nu mai accepte nicio rezolutie, niciun amestec strain in treburile interne, si nicio gaselnita care are ca scop abaterea noastra de la drumul firesc al dezvoltarii si evolutiei! Astept cu deosebit interes reactiile Guvernului Romaniei, poate ne declaram independenta in prag de Centenar. Un MCV nu va inlocui niciodata Constitutia, Parlamentul si nici CCR-ul! Sper ca Werner e mandru ca e „presedintele” unei tari naspa, asa cum incearca sa o descrie Timmermans.

# AlexD date 13 November 2018 18:42 -15

Acesta este rezultatul mărețului program de guvernare PSD/ ALDE. Nu sunt ăia proști sau răi intenționat, sunt ăștia de la putere niște gunoaie mincinoase, hoațe și proaste. In 2 ani de zile și după 3 guverne, suntem în cea mai adâncă groapă de până acum. Nu s-a făcut și nu se face nimic pt nici un sector...totul este la pământ și mai există lume care mai are încredere în gunoiul de Dragnea sau Tăriceanu. Asta este bulversant. Ăștia cu Roexit, sunt dpmdv, niște oligofreni. Nu merită să discutăm pe tema asta.

# razvan date 15 November 2018 17:34 0

Asa este .. o singura ne mai intrece .. Moldova.. politicienii de acolo speria po******tia ca Romania vrea sa-i acapareze, sa le fure resursele, sa-i faca gay pe toti … si injura romannia si ue.. mai nou au inceput sa construiasa statui pentru lenin si sa depuna coroane de flori.. daca continuam asa .. la fel ajungem si noi

# George.s date 13 November 2018 18:51 -7

In sfarsit, o masura pe care ar trebui sa-i trezeasca pe guvernanti. Dar am rezerve. Ii va indarji si mai tare, propaganda antieuropeana va exploda, iar romanii de rand vor cadea in plasa intinsa de penalii de la conducerea statului. Care vor mosia numita „Romania” doar pentru ei insisi. S-o mulga pana cade jos lata... Si chiar si atunci vor da vina pe UE, nu pe modul cum au stors-o.

# George.s date 13 November 2018 18:53 -6

In sfarsit, o masura pe care ar trebui sa-i trezeasca pe guvernanti. Dar am rezerve. Ii va indarji si mai tare, propaganda antieuropeana va exploda, iar romanii de rand vor cadea in plasa intinsa de penalii de la conducerea statului. Care vor mosia numita „Romania” doar pentru ei insisi. S-o mulga pana cade jos lata... Si chiar si atunci vor da vina pe UE, nu pe modul cum au stors-o.

# Georges S cu S de la sluga, securist, sanchi, sictir.... date 14 November 2018 00:39 +3

Mosule esti Stereo la minte, ai doua casete identice la fel si minusurile. Ai grija sa nu-ti fuga mintea caci bai Ghita se apropie Craciunul si vad ca Gheorghe nu-ti mai place decand cu Mu.e UE, acum esti Georges S, adica Ghitza Sanchi

# Daniel Razvan Dita date 13 November 2018 18:53 +10

Brexitul a fost un semnal ca englezii nu au încredere în PE și în capacitatea ăstora de a conduce. Logic, în mândria lor, britanicii au nevoie de decizii luate de ei și nu de alții. Am văzut Europa încă de acum 27 de ani, înainte ca tiganii să mănânce lebedele vieneze. Era civilizație, era libertate și nou. Căutam săpunul la toaletă și ăștia aveau dozatoare în perete. Acum e balacareala, ai mai multă libertate în tară și mai rău afară. În Germania vedeam numai pantofi de piele și costume la linie. Acum, șlapi chinezești și toale ieftine le care nu mă uit nici dacă mi le dai gratis. Eu știu ce e e aia libertate, am trăit revoluția. Europa de azi e numai prostie, lozinci și spirit de turmă. Nu e libertate, e o încercare de a subjuga pe alții ca ei să poată stăpâni pe cine-i mai vrea. Un rahat. Azi aș ieși din Europa. Nu reprezintă nimic bun. Pentru mine, contează doar România. Dar ce te faci cu proștii de la noi???

# George.s date 13 November 2018 18:55 -5

In sfarsit, o masura pe care ar trebui sa-i trezeasca pe guvernanti. Dar am rezerve. Ii va indarji si mai tare, propaganda antieuropeana va exploda, iar romanii de rand vor cadea in plasa intinsa de penalii de la conducerea statului. Care vor mosia numita „Romania” doar pentru ei insisi. S-o mulga pana cade jos lata... Si chiar si atunci vor da vina pe UE, nu pe modul cum au stors-o.

# Indignata date 13 November 2018 19:09 +3

Alex, draga , cati ani ai ? 5, 10, sau esti "rezistent" la jignirile strainilor ? ce bine ca ai piele de bivol pe obraz si nu te ating aceste jigniri. Iti place Macovei, Junker, Merkel, IOHANIS ? Tu, dialogheaza cu ei. Noi, ceilalti , oligofrenii, ne simtim jiniti de cei ce-ti plac tie, si cred ca suntem multi, multi de tot. Asa ca esti in minoritate .

# Eleana Dumisuge date 13 November 2018 19:14 -3

Cati bani ai luat pt abjectiile astea Leano? Si comentarii, se vede ca sunt scrise de maximul 3 persoane. Se folosesc anumite cuvinte REPETITIV OBSESIV, si orice cretin poate deduce ca sunt aceleasi persoane sub diverse nickname-uri. Rusine ca sustineti CRIMA POLITICULUI ASUPRA PO******TIEI!!

# Dumitru date 13 November 2018 19:15 +13

Sunt total de acord cu ro-exit . Mi-am intrebat prietenii si doar astazi s-au mai alaturat 14 persoane .

# Mia date 13 November 2018 19:41 +6

Acest raport este in realitate o turnatorie mincinoasa a acelor tradatori romani din parlamentul european in frunte cu procuroarea comunista macovei combinata cu apucaturile securitatii pe care le-a promovat.. Doar am schimbat comisarii sovietici care ne spuneau ei cum ne e bine. De ce nu spune Timmermans sau alti reprezentanti ai tarilor corupatoare din vest care isi umple buzunarele in Romania, cum de exista doar corupti si nu corupatori, luat doar cazul fabricat recent de securitate cu Tariceanu si Microsoft, cum doar Tariceanu e corupt iar Mircrosoft e cinstit ca a dat spaga, asta vor jefuitorii din Europa sa induca, romanii sunt corupti ca accepta spaga, olandezii sau americanii nu sunt corupti ca afera spaga, totul s-a redus la procurorii dna subordonati securistilor corupti care la randul lor sunt subordonati sau complici intereselor jefuitorilor din vest. Oare cum Coldea e bun prieten cu buzaianu care avea contracte cu hidroelectrica, nu or fi tovarasi de ciordeala?

# Luminita date 13 November 2018 20:02 +6

Sa nu-i uitam totusi pe,,romanii”care au votat azi impotriva tarii.Si asta se intampla in An Centenar.Sper ca istoricii sa consemneze aceasta nemernicie,in contul partidului respectiv.

# Statu-Palma-Barba-Cot date 13 November 2018 20:18 +5

Observam ca o grupare criminala din UE,a sprijinit și sprijina neogestapoul romanesc (o alta grupare criminala) și ar vrea sa impuna Româniaei un dictat care trece peste vointa poporului roman ,dictat care sa transforme tara ,în mod oficial, în colonie UE.În aceasta situație grava ,majoritatea parlamentara ar trebui ia următoarele.masuri::1)Sa adopte o hotărâre in care sa condamne intervenția brutala a UE în treburile interne ale României ,intervenție care ne dicteaza masuri ce nu se pot aplica nici în tarile lor.2)Sa ceara în mod oficial administrației Trump sa ajute România sa neutralizeze,neogestapoul /satul subteran /statul parale,l gruparea criminala ,grupare care a cotropit tara făcând inutile alegerile parlamentare.3) Sa ceara SUA sa ne sprijine cu experți care sa evalueze activitatea criminala a UE îndreptată împotriva României.

# Victor date 13 November 2018 20:32 +3

Am observat ca cererea lui Iohanis de revizuire a legilor justitiei este identica cu cererealui Timermans. Devine evident ca este cerinta sistemului ocult care doreste controlul Romaniei.

# Edelweiss - Weather forecaster (from Bukowina) date 13 November 2018 21:45 +2

Știe careva ce reprezintă grupurile codificate dintr-un METAR? ( meteorogical aerodrome report)? :-? De exemplu: LRSV 131830Z 15011KT 0200 R34/0550N FG VV001 02/02 Q1028 R16/19//95 :o Iaca ce-nseamnă (m-am documentat Io* în ultima vreme, în loc să stau să latru ca pruostu pe site-uri). :-* Cică LRSV este codul ICAO al airportului din Suceava.131830Z înseamnă că raportul e din ziua de 13, la ora 18.30 UTC. 15011KT înseamnă că vântul e din direcția 150 grade cu tăria de 11 noduri. 0200 reprezintă cei 200 de metri vizibilitate orizontală (prevailing visibility). R34/0550N înseamnă că pe pista 34 vizibilitatea (runway visual range) este de 550 de metri fără evoluții de modificare. FG atenționează că este ceață (fog). VV001(vertical velocity) înseamnă că cerul este acoperit integral cu un plafon de nori având pragul de jos la 100 de picioare. 01/02 (în grade Celsius) semnifică temperatura locală și temperatura punctului de rouă (dewpoint).

# * date 14 November 2018 00:21 +1

Q1208 semnifică presiunea atmosferică de la locul aeroportului iar R16/19//95 înseamnă că pista 16 este umedă într-un procentaj cuprins între 51% și 100%, adâncimea depunerilor pe pistă nu poate fi măsurată, nefiind precizată, iar condiile de frânare sunt „bune” (action breaking: good) :zzz post-script ontopic: Io* MI-AM FĂCUT ÎNCHISOAREA! Alții URMEAZĂ SĂ ȘI-O FACĂ PE A LOR! :-) Hi, hi, hi, hi! :-)

# Jack date 13 November 2018 21:51 +7

Referendum pt roexit imediat sau macar adoptarea de catre parlament o unei declaratii care sa afirme independenta romaniei si suveranitatea ei la fel anularea tuturor acordurilor cu ue si renegocierea de la zero a tuturor conditilor aberante impuse romaniei!

# vrem referendum nu mai vrem in ue date 13 November 2018 21:51 +2

dai naibii cu dictatura si coruptia lor mai bine cu ale noastre

# Baciul date 13 November 2018 22:15 +7

Ce s-a intamplat astazi este exact balada „Miorita”reloaded. Nu ar fi cazul să ne vedem de stana noastra ?

# Gicanu date 13 November 2018 22:32 +4

Iohanis trădător de țară. Suspendat in secunda doi iar guvernul să facă odată ce trebuie. Nu sau lămurit cu UE ? Suntem sau nu o țară suverană și independentă ?

# ION ROMANUL date 13 November 2018 22:55 +3

TRADATORI NEMERNICI  care ati  votat impotiva propriei tari. Si pentru voi urmeaza un CRACIUN!

# Pt Lica şi Alex D date 13 November 2018 23:32 0

Lică dragă, subscriu. sunt oligofreni şi beţivi, degeneraţi ordinari. Alex D, păcat că ai germenul securismului sădit în tine. Offf, ce boală cumplită. Păcat de voi copii. De securism ştim cu toţii că nu te poţi vindeca şi chiar dacă ai vrea. Nu te lasă ei..adică nu te mai lasă. RO EXIT!!!!!!!

# lucru bine facut, ROEXIT pas cu pas date 14 November 2018 00:26 +22

PAS CU PAS SPRE ROEXIT. PAS 1 Declaratia de Demnitate a Guvernului Romaniei. Esenta e ca tinand cont de jocurile UE, Romania renunta la Presedentia UE si nu recunoaste drepturile unor politruci straini sa emita hotarari la adresa suveranitatii Romaniei. Pe cale de consecinta Romania nu mai recunoaste nici un MCV si nici o rezolutie UE ce atenteaza la suveranitatea nationala. Pas2 nu mai platim nici-o contributie UE, lege pentru tradatorii de tara gen Macovei. Pas 3 Nationalizarea tuturor bunurilor si resurselor cedate pe 2 lei smecherilor din UE far nicio despagubire caci toate aceste bunuri au fost obtinute prin coruptie. Pas 4 Gasirea de prieteni, parteneri, aliati in afara UE si iesirea din UE. Alianta speciala cu USA si Marea Britanie, relatii normale cu China si Rusia. Poate vi se pare nerealist sau un plan nebun, ce nu poate fi conceput pentru Romania. Poate vi se pare un plan sinucigas pentru tara noastra. In maxim 5 ani UE nu va mai exista. E pregatita Romania pentru asta?

# Io* - DLWSS date 14 November 2018 01:31 +1

Cel mai în măsură să-ți răspundă ar fi fost o personalitate excepțională, de talia lui Lucius Quinctius Cincinnatus :-? ref: https://en.wikipedia.org/wiki/Lucius_Quinctius_Cincinnatus

# Io* -Edelweiss date 14 November 2018 00:43 +2

„Nu văd nici o personalitate care să iasă în relief și chiar văd fel și fel de nulități politice, mai toţi par să fie, așa, niște fii de țărani care habar n-au de politică.” (regretatul istoric Neagu Djuvara referindu-se la „clasa” politică românească). :roll: :roll: :roll:

# Tux date 14 November 2018 01:05 +5

La fel s-au rastit si la Polonia iar polonezii le-au dat uie senini si-si vad de ale lor. Cati dintre voi ati vazut manifestatia de duminica din Varsovia de ziua Poloniei? Aaah, asta nu se la presstitute romaneasca. Eu sunt deja satul de noua urss, consider ca e oportun un Romexit. ;D

# Baran Gheorghe date 14 November 2018 03:34 +6

Romani! IGNORATI ACEST MCV ASA CUM IGNORATI NISIPUL DE PE TALPI LA O PLIMBARE PE PLAJA!!!SA SI STERGA FUNDUL PADUCHIOS CU EL. MUNCITI MAI DEPARTE , VEDETI VA DE TREABA! TIMMERMANS E CEA MAI PUTUROASA BASINA DE MAIMUTA URLATOARE. :)) Sa presupunem ca activează 7. Mare brînză, nu votăm .Sa ne dea afara din Europa nu pot. Ne arata și ei o pisică de care nu se mai sperie nici cel mai amărât șoricel. Hai sa nu ne mai lăsăm furați de unii ca Groningen!!!

# nae girimea date 14 November 2018 07:07 +3

Actiuni facute cu reacredinta de catre UE . Cine se mai poate iluziona ca astia ne vor binele ?Ni s-au cerut lucruri ( oprirea implementarii legislatiei , anularea demiterii tractoristului etc ) inacceptabile pt un stat suveran . Cum si-au permis o astfel de abominatie ? Parlamentul trebuie sa dea o declaratie de condamnare a relei credinte incluse in cele 2 decizii de ieri ale UE . Cit despre Romania , va trebui sa-i ignoram pur si simplu si sa continuam cu demolarea statului paralel tradator de tara .

# livia date 14 November 2018 07:37 +1

Ce sa intelegem din asta? Ca toti europarlamentarii romani care nu sunt sclavi (cei din PSD si ALDE), nu fac nici cat o ceapa degerata stropita cu whiski (am numit-o aici pe macoveica)? Daca ea a reusit sa-l imbrobodeasca pe olandezul zburator in asa hal, ceilalti ce au facut pentru a contracara efectul? Daca doar constatam si batem apa in piua, nu facem nimic. Tradatorii de tara pot fi trasi la raspundere in vreun fel, sau doar ne mangaiem cu faptul ca vine mai 2019 si nu vor mai fi alesi. Nu mai pot ei de asta.....

# GOGU DE LA STREHAIA date 14 November 2018 07:58 +1

SINISTRA POZA,SINISTRE PERSONAJE.

# Elia date 14 November 2018 08:09 +2

RoExit

# Ene date 14 November 2018 09:07 +3

N-au avut ai nostri inspiratia sa se duca acolo cu un panou mare cu fotografia portululi Constanta si terxtul "Il vreti, aveti grija ce scrieti in Raport !" iar pe Timmermans cu o matura facand treaba pe la poarta portului.

# faracatuse date 14 November 2018 09:16 0

Niciun roexit. Capul sus si cu demnitate atacat punct cu punct. Ai nostri europarlamentari sa-si puna in piept jesuiscorupt, please spit me. Poate asa vor intelege substratul...

# E simplu date 14 November 2018 10:16 -1

Stere Gulea: "Ţara asta nu are decat o problemă, să scape unul de puscărie"

# Gogu anchetatoru' date 14 November 2018 10:37 +3

Totul se explica intr-o cheie interna...Bulibaseala din 89 a fost opera unei gasti de securisti si activisti bisnitari , care au avut grija sa-si asigure sprijinul extern al unor entitati externe, subiecte sau nu de Drept International Public. Sigur, sprijinul asta a costat si costa. Romania plateste, mafiotii ce o jefuiesc se bucura de sprijin, cam asta e piesa. Iar entitatile externe se bucura de resursele Romaniei. Si a inceput sa le placa mierea. De aia, atunci cand aia de le pun mierea pe masa incep sa ia suturi in cur, incep sa faca scandal. Inutil, caci nu pot face altceva, stiu si ei ca , juridic, nu au nici un fel de parghie. Pana si rahatul ala de MCV nu poate servi drept parghie de presiune, decat in capul tulburat ori naiv al unora care cred ca e normal sa-ti rezoln=vi problemele cu nevasta apeland la vecini... Sa ne intelegem, asta nu transforma gasca pesedista din talhari in patrioti...

# Neanae date 14 November 2018 10:57 +4

Marea Britanie a ieșit și văd ca merge și încă bine. Ani in urma a făcut Islanda cu tefla la UE declarând faliment. Fusei de curând, e un boom economic de câțiva ani, nu mai știu unde sa pună turiștii, e terifiant de frumos! Italia are numai suturi de la UE, se razvratesc din ce in ce mai tare, Grecia sta de sanchi, oricum se tine UE de greci ca știm cum e, buturuga mica răstoarnă carul mare! Noi romanii ca stam ori ca ieșim e cam același lucru, sclavii vin și pleacă, se nasc și mor. Suntem doar buni de bătut. Îngenunchiați. Asta vrem? Dacă nu, RO-EXIT și tipi ca Macovei și euronazistoizii sub judecată, nu mai vorbim de posesorul a 17 dosare care sta la Cotroceni. Cu 18 devenea Timmermans! Ce canalii pot guverna peste tot ... nuuu, nu uit procurori și magistrați diabolici Trași cu sfori de dracii goi securistoizi. De adăugat Drogați și Dementi din opoziția zgomotoasă in goliciunea stupiditatea ei. MCV? Hârtie higienica ...

# doina onofrei date 14 November 2018 11:18 +1

Ma inscriu in cercul celor care vor RO-exit.Isi bat joc de poporul acesta.

# RO EXIT date 14 November 2018 11:51 +5

Iesirea din UE este cea mai buna solutie, au ajuns astia sa ne dea lectii de legiferare, ei care au trecut coloniile prin foc si sabie si iau facut sclavi si le-au furat bogatile, ei care au facut razboaie religioase de 30 de ani, homosexuali si lesbienele batjocura lumii, astia sunt modele? Sa iesim din pustiiirea lor, sa nu-i mai primim in tara noastra decat cu sabia daca mai calca aici.Timmermans un securist olandez nenorocit, dintr-o tara de narcomani si de curve...Macovei, betiva Europei, luati-i cetatenia, nu merita sa ne reprezinte...Timmermans merita spanzurat cu curva de Macovei in piata publica ca pe Musolini...

# Tux date 14 November 2018 11:58 +3

La fel s-au rastit si la Polonia iar polonezii le-au dat uie senini si-si vad de ale lor. Cati dintre voi ati vazut manifestatia de duminica din Varsovia de ziua Poloniei? Aaah, asta nu se la presstitute romaneasca. Eu sunt deja satul de noua urss, consider ca e oportun un Romexit. ;D

# sergiu date 14 November 2018 12:30 0

*reptiloizii tehnocrati ciolos-soros

# Tux date 14 November 2018 22:23 +1

La fel s-au rastit si la Polonia iar polonezii le-au dat uie senini si-si vad de ale lor. Cati dintre voi ati vazut manifestatia de duminica din Varsovia de ziua Poloniei? Aaah, asta nu se la presstitute romaneasca. Eu sunt deja satul de noua urss, consider ca e oportun un Romexit. ;D

# delia date 17 November 2018 09:35 +1

vaaai Basescule ce te-as bate!...vorba lui Bibanu' din B.D. si as continua cu restu din pnl , usr si toata UE.. vaaai ce v-as bate,tine-ma Doamne!.. ROEXIT!!! Suspendarea lui Iohannis ,sa nu prinda 1 dec ca presedinte ! Primesti ordine de la Merkaloaia sa nu mutam ambasada la Ierusalim ,ha?! Vai Iohannis ce te-as bate....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva