23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DOAR BINOMUL O SA-L PLANGA – CSM a aprobat pensionarea judecatorului Horia Valentin Selaru de la Inalta Curte. Selaru paraseste sistemul la 1 februarie 2021. Alti 44 de judecatori, printre care Simona Nenita de la ICCJ, au iesit la pensie. Doua cereri de pensionare au fost amanate si una suspendata. O judecatoare s-a razgandit pe ultima suta de metri (Lista)

Scris de: G.T. | pdf | print

21 January 2021 16:49
Vizualizari: 6197

Sectia pentru judecatori a CSM a avut pe ordinea de zi de joi, 21 ianuarie 2021, nu mai putin de 49 de cereri de pensionare formulate de magistrati din intreaga tara. Dintre acestea, doar 45 au fost aprobate.Cea mai rasunatoare retragere din sistem este fara indoiala a judecatorului Horia Valentin Selaru (foto) de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Selaru urmeaza sa paraseasca sistemul la 1 februarie 2021, zi care va fi probabil una trista pentru “Binomul DNA-SRI”. Impreuna cu el, si la aceeasi data, va pleca din magistratura si judecatoarea ICCJ Simona Nenita.

De asemenea, Sectia pentru procurori a aprobat eliberarea din functie prin pensionare a altor 43 de judecatori. In schimb, Sectia a amanat discutarea a doua cereri de pensionare si a dispus suspendarea analizarii unei alte cereri, aceasta din urma decizie fiind cauzata de existenta unui dosar disciplinar deschis fata de judecatoarea care doreste eliberarea din functie.

Nu in ultimul rand, o alta judecatoare s-a razgandit pe ultima suta de metri, retragandu-si cererea de pensionare.


Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM:


“Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerilor privind: (unanimitatea voturilor valabil exprimate; la pct. 32 si 43: 9 Da, 1 Nul)

1. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a domnului SELARU VALENTIN-HORIA, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

2. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a doamnei NENITA SIMONA CRISTINA, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

3. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei ANDRIES CATRINEL GIANINA, judecator la Curtea de Apel Suceava.

4. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei POIANA CIPRIANA MIHAELA, judecator la Curtea de Apel Iasi.

5. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a doamnei RADULESCU ANGELA, judecator la Curtea de Apel Craiova.

6. Eliberarea eliberare din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.04.2021, a domnului DANIEL CRISTIAN URSULESCU, judecator la Curtea de Apel Targu Mures.

7. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.02.2021, a doamnei COSTEA MONICA MIOARA, judecator la Curtea de Apel Constanta.

8. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.03.2021, a doamnei PETROVICI MARINELA DANIELA, judecator la Curtea de Apel Constanta.

9. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a doamnei PETROVICI CRISTINA, judecator la Curtea de Apel Bucuresti.

10. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.03.2021, a doamnei GROZESCU AURELIA-MIHAELA, judecator la Curtea de Apel Bucuresti.

11. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei GEORGESCU MARINELA, judecator la Tribunalul Olt.

12. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei judecator DINESCU ANDREEA ANGELICA, vicepresedinte al Tribunalului Sibiu.

13. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei LUCA SOFIA, judecator la Tribunalul Iasi.

14. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei judecator PREOTEASA CARMEN-DANIELA, presedinte al Sectiei pentru conflicte de munca si asigurari sociale din cadrul Tribunalului Dolj.

15. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei NEDELCU MANUELA, judecator la Tribunalul Dolj.

16. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei judecator GAVRILA MARIANA-ELENA, presedinte al Tribunalului Dolj.

17. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei ILIE MELANIA, judecator la Tribunalul Dolj.

18. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei CLAUDIA-TITELA ALBEANU, judecator la Tribunalul Bucuresti.

19. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei UDREA LUMINITA LAURA, judecator la Tribunalul Dolj.

20. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei MACAMETE ELENA CAMELIA, presedintele Sectiei penale din cadrul Tribunalului Dolj.

21. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei SPIRIDON DOINA LILIANA, judecator la Tribunalul Dolj.

22. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei MARUSCIAC LELIA, judecator la Tribunalul Dolj.

23. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a doamnei SORBALA RUSLANA, judecator la Tribunalul Dolj.

24. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei CAPITANESCU NICOLETA-IULIANA, judecator la Tribunalul Arges.

25. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.02.2021, a doamnei ZITA KISS, judecator la Tribunalul Satu Mare.

26. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 05.03.2021, a doamnei ELENA BOCA, judecator cu grad de curte de apel la Tribunalul Sibiu.

27. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.02.2021, a domnului CONSTANTINESCU BOGDAN FLORIN, judecator cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Valcea.

28. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 08.02.2021, a doamnei MARINESCU SIMONA LUCIA, judecator la Tribunalul Dolj.

29. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei ROTARU CARMEN, judecator la Tribunalul Dolj.

30. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.02.2021, a doamnei CASIAN IULIA, judecator la Tribunalul Constanta.

31. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a doamnei MAIDANUC VIOLETA, judecator la Tribunalul Teleorman.

32. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a domnului ACHIMESCU VICTOR STEFAN, judecator la Tribunalul Ilfov.

33. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a doamnei judecator MUSAT MIHAELA SIMONA, judecator la Tribunalul Ialomita.

34. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.02.2021, a doamnei judecator MUSAT VIORICA, presedinte al Tribunalului Ialomita.

35. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a doamnei TANASESCU DANIELA ILEANA, judecator cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Bucuresti.

36. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 08.02.2021, a doamnei MINDRU MAGDALENA, judecator la Tribunalul Galati.

37. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 03.02.2021, a doamnei CONDROVICI LILIANA, judecator la Tribunalul Suceava.

38. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a doamnei BACIU VALENTINA, judecator la Tribunalul Neamt, detasata in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

39. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei CORBU MIHAELA, judecator la Judecatoria Focsani.

40. Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului VADEANU FLORIN, judecator la Judecatoria Sibiu.

41. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei MIHAIESCU JACLY, judecator la Judecatoria Campina.

42. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei BISCA ELENA DANIELA, judecator cu grad profesional de tribunal la Judecatoria Arad.

43. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a domnului SORIN VICTOR CHIRIAC, judecator la Judecatoria Oradea.

44. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.02.2021, a doamnei SOTINGEANU LUCIA, judecator la Judecatoria Targoviste.

45. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2021, a doamnei TUGLUI CORINA ANCA, judecator cu grad profesional de tribunal la Judecatoria Ramnicu Valcea.

 

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat: (unanimitate)

 

1. Amanarea analizarii cererii de eliberare din functie, prin pensionare, a doamnei judecator TANASE GABRIELA, presedinte al Sectiei penale a Tribunalului Calarasi.

2. Amanarea analizarii cererii de eliberare din functie, prin pensionare, a domnului CAPITANESCU CRISTIAN, judecator cu grad profesional de tribunal la Judecatoria Pitesti.

3. Suspendarea analizarii cererii de pensionare a doamnei CHIRILA CARMEN ELENA, judecator la Tribunalul Neamt, pana la solutionarea definitiva a actiunii disciplinare.

4. Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de renuntarea la cererea de eliberare din functie, prin pensionare, a doamnei judecator IORDACHE CORNELIA, presedinte al Tribunalului Calarasi”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva