17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOCUMENT DE POZITIE DE LA UNNPR – Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania reactioneza in cazul masurilor fiscale pregatite de Guvern: “UNNPR a formulat un document de pozitie ce supune atentiei prim-ministrului Ion-Marcel Ciolacu, precum si a ministrului finantelor publice Marcel Ioan Bolos o serie de aspecte de natura sa afecteze in mod negativ nu doar profesia notariala, ci si societatea in ansamblul sau” (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

8 August 2023 11:52
Vizualizari: 3591

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) reactioneaza in cazul masurilor fiscale pe care Guvernul Romaniei intentioneaza sa le adopte, pentru reducerea cheltuielilor bugetare.


 

UNNPR anunta marti, 8 august 2023, prin intermediul unui comunicat de presa, ca i-a transmis premierului Marcel Ciolacu un document de pozitie (atasat la finalul articolului) prin care se atrage atentia asupra unor aspecte care pot afecta negativ nu doar profesia notariala, ci si societatea in ansamblul sau. De asemenea, UNNPR precizeaza ca se alatura demersurilor initiate de celelalte profesii liberale prin formularea unui punct de vedere comun asupra impactului masurilor fiscale.


Prezentam comunicatul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania:


“Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania, organizatia reprezentativa a profesiei notariale – profesie liberala membra a Uniunii Profesiilor Liberale din Romania (UPLR) sustine necesitatea unui dialog transparent constructiv cu factorii de decizie guvernamentali referitor la proiectul de masuri fiscale care circula in spatiul public sub titulatura Proiect de Ordonanta de Guvern pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal si alte masuri financiar – fiscale.

In acest sens, UNNPR a formulat un document de pozitie ce supune atentiei prim-ministrului Guvernului Romaniei - domnul Ion-Marcel Ciolacu, precum si a ministrului finantelor publice - domnul Marcel Ioan Bolos o serie de aspecte de natura sa afecteze in mod negativ nu doar profesia notariala, ci si societatea in ansamblul sau, dat fiind rolul notarilor publici de garanti ai sigurantei circuitului civil si ai dreptului de proprietate. Documentul de pozitie al profesiei este atasat acestui comunicat.

Totodata, UNNPR se alatura demersului intreprins de celelalte profesii liberale, reunite sub egida UNPLR, de formulare a unui punct de vedere comun al profesiilor liberale asupra impactului masurilor fiscale cuprinse in proiectul de ordonanta mentionat. Acest punct de vedere comun urmeaza a fi inaintat primului - ministru al Romaniei si ministrului finantelor publice”.


* Cititi aici integral documentul de pozitie al UNNPR

Comentarii

# maxtor date 9 August 2023 18:20 0

" garanti...ai dreptului de proprietate" -stăjuitori.....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva