22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DOSARUL DRAGNEA-TRUMP A FOST O MIZERIE – Judecatorii CAB Laurentiu Modoran si Adriana Pencea au constatat nulitatea ordonantelor de continuare a urmaririi penale si inculpare a fostului lider PSD Liviu Dragnea in dosarul vizitei la fostul presedinte SUA Donald Trump, fabricat de procurorul DNA Jean Uncheselu si avand binecuvantarea fostului sef al Sectiei a II-a DNA Paul Silviu Dumitriu. Cauza a fost restituita definitiv la parchet (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

12 April 2024 16:18
Vizualizari: 4426

S-a batut in cuie: rechizitoriul procurorului DNA Jean Uncheselu impotriva fostului lider PSD Liviu Dragnea (foto 1) in legatura cu vizita acestuia din 2017 la presedintele SUA din acel moment, Donald Trump, este prea prost intocmit ca sa poata fi analizat pe fond de catre instanta.Nu o spunem noi, ci judecatorii Laurentiu Modoran si Adriana Pencea de la Curtea de Apel Bucuresti, cei care vineri, 12 aprilie 2024, au dispus definitiv restituirea la Directia Nationala Anticoruptie a actului de acuzare semnat de Uncheselu (luat intre timp de Laura Kovesi la Parchetul European) si confirmat de catre seful din 2021 al Sectiei a II-a din DNA, procurorul Paul Silviu Dumitriu, devenit intre timp adjunct al parchetului anticoruptie (vezi facsimil). Ne referim la dosarul in care Dragne a fost trimis in judecata pentru asa-zise fapte de trafic de influenta si folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Astfel, completul Modoran-Pencea a mentinut solutia pronuntata la 26 aprilie 2023 de catre magistrata Amalia Andone-Bontas de la Tribunalul Bucuresti (click aici pentru a citi).

 Uncheselu si Dumitriu au incasat-o mai zdravan la CAB decat la TMB


Totusi, trebuie sa subliniem ca, spre deosebire de minuta Tribunalului Bucuresti (care s-a referit doar despre restituirea cauzei la parchet), solutia pe scurt a Curtii de Apel Bucuresti prevede si excluderea din dosar a unor mijloace de proba efectuate de catre procurorul de caz Jean Uncheselu timp de aproape trei ani: intre 19 martie 2018 si 12 ianuarie 2021. Mai mult: CAB a constatat nulitatea ordonantelor de continuare a urmaririi penale (adica de inceperea urmaririi penale in personam) si de punere in miscare a actiunii penale (adica de inculpare) fata de Liviu Dragnea si ceilalti inculpati.

Incheiem, mentionand ca fostul sef PSD a beneficiat de apararea avocatei Flavia Teodosiu (foto 2), membra in Consiliul UNBR si in Consiliul Baroului Bucuresti, precum si in Comisia Permanenta a UNBR.


Iata minuta incheierii CAB nr. 205/2024 din cauza nr. 14451/3/2021/a1:


In baza art. 347 C.pr.pen admite contestatiile formulate de catre contestatorii inculpatii Dimitrescu Gheorghe, Belcea Dan Valentin, Liviu-Nicolae Dragnea, Burci Cristian-Ionel si Burci Carlo-Robert impotriva Incheierii din data de 26.04.2023 pronuntate de Judecatorul de Camera Preliminara din cadrul Tribunalului Bucuresti in dosarul penal 14451/3/2021/a1.

Desfiinteaza in parte Incheierea atacata si in rejudecare:

Dispune excluderea mijloacelor de proba efectuate de procuror fata de contestatorii inculpatii din prezenta cauza, in perioada 19.03.2018 – 12.01.2021. Constata nulitatea Ordonantelor de continuare a urmaririi penale fata de suspectii Dimitrescu Gheorghe, Belcea Dan Valentin, Liviu-Nicolae Dragnea, Burci Cristian-Ionel si Burci Carlo-Robert, din data de 12.01.2021. Constata nulitatea Ordonantelor de punere in miscare a actiunii penale fata de inculpatii Dimitrescu Gheorghe, Belcea Dan Valentin, Liviu-Nicolae Dragnea, Burci Cristian-Ionel si Burci Carlo-Robert, din data de 01.03.2021.

Mentine dispozitia de restituire a cauzei la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Directia Nationala Anticoruptie.

In baza art 347 C.pr.pen respinge contestatia formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie impotriva Incheierii din data de 26.04.2023 pronuntata de Judecatorul de Camera Preliminara din cadrul Tribunalului Bucuresti in dosarul penal 14451/3/2021/a1. In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 12.04.2024”.


Amintim minuta incheierii TMB:


In baza art. 346 alin. (3) lit. a) C. proc. pen. restituie la parchet cauza privind pe inculpatii Dragnea Nicolae-Liviu, Burci Cristian-Ionel, Burci Carlo-Robert, Belcea Dan-Valentin si Dimitrescu Gheorghe, trimisi in judecata prin rechizitoriul nr. 130/P/2018 din data de 14.05.2021 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie.

In baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata in camera de consiliu, astazi, 26.04.2023”.

Comentarii

# Ionel Dinicu date 12 April 2024 16:43 +8

probe 0 , procurori ce raspund la telefon cu : dispuneti ! si oameni nevinovati cu viata scurtata de niste golani.

# DODI date 12 April 2024 19:30 +12

Efectul acestui dosar ordonat de SRI prin intermediul vuvuzelei numită ciolaniSS: 1. Dl. Dragnea a fost terminat ca om politic; 2. gunoiul uman uncheșelu a fost promovat la dosul slujirii la UE; 3. ciolaniSS se visează pe cai mari într-o sinecură europeană, iar 4. justiția românească, după asemenea ”succesuri” s-a făcut, încă o dată de răsul curcilor.

# santinela date 13 April 2024 07:32 0

Nenorocitul de Uncheselu este dus la Parchetul UE de catre nulitatea de Kovesi drept recompensa pentru distrugerea unor cariere si vieti .Celalalt papagal Paul este promovat adjunct al celei mai mizerabile institutii ,recte DNA ! Poate candva se vor gasi niste politicieni cu coloana si scaun la cap sa desfiinteze mizeria asta cu tot cu ciumpalacii care o deservesc !

# giurgiuvean date 13 April 2024 20:56 +15

Madam Pencea/Filip/Ghiciu nu l-a eliberat pe martafoiul de Dragnea? Nu trebuia cumva sa se abtina?

# E tu Brute... date 15 April 2024 07:46 +2

Nimic altceva decat "CARDASIE IN DEVALMASIE" pt atingerea intereselor meschine ale unor frustrati asa zisi "politicieni". Totul in sarabanda nebuniei generalizate a imbogatirii prin orice mijloace. In tara meritocratiei bazate pe “codul genetic” si a nesimtirii ridicate la rang de virtute de catre noii descoperitori ai focului ,apei calde si a rotii.

# Kluivert date 16 April 2024 10:06 0

Nu i-a spus nimeni fotbalistului Uncheșelu cum trebuue să arate un rechizitoriu? Ce exprimare e asta, cvasitotalitatea Guvernului României?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva