23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DOVADA ABUZULUI – Sub regimul Iohannis, liderul celui mai puternic partid de opozitie a fost saltat cu mascatii si dus la politie, unde i s-a facut dosar penal pentru o fapta inexistenta. Procurorul PICCJ Iulian Pancescu a clasat dosarul fabricat presedintelui AUR George Simion, acuzat ca a condus cu permisul suspendat, desi permisul era cat se poate de valabil: “Simion nu mai avea suspendata exercitarea dreptului de a conduce vehicule” (Ordonanta de clasare)

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 November 2022 13:17
Vizualizari: 7038

A aparut dovada oficiala a abuzului comis fata de presedintele Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR), deputatul George Simion (foto), devenit tinta unei ample operatiuni de compromitere, pusa la cale fix inaintea mitingului de la inceputul lunii octombrie 2022 organizat impotriva Guvernului si regimului Iohannis. Simion a fost saltat cu mascatii si dus la sectia de politie unde i s-a intocmit dosar penal pentru conducere a unui vehicul fara permis de conducere, pe motiv ca ar fi avut permisul suspendat, desi in realitate avea permisul cat se poate de valabil.


 

Lumea Justitiei prezinta in exclusivitate ordonanta de clasare dispusa de procurorul Iulian Pancescu de la Sectia de urmarire penala si criminalistica a Parhetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie fata de George Simion. O ordonanta de clasare care, asa cum veti vedea, confirma o realitate ce nu are nicio legatura cu un stat democratic si de drept, asa cum se pretinde a fi Romania. Si anume: presedintele celui mai puternic partid de opozitie poate fi saltat de trupele de interventie ale politiei, umilit public, denigrat si pus sub acuzare pentru o fapta inexistenta, in paralel cu o ampla campanie de presa derulata impotriva lui Simion de propaganda regimului Iohannis (click aici pentru a citi).


Istoria abuzului


In 30 septembrie 2022, politistii din cadrul Brigazii Rutiere au dispus inceperea urmaririi penale fata de Simion si sesizarea Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 din Capitala pe motiv ca acesta ar fi condus un autovehicul avand permisul suspendat ca urmare a unui accident produs in 22 aprilie 2022, in Buzau. In aceeasi zi, 30 septembrie 2022, dosarul a fost declinat de Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 la Parchetul General, avand in vedere calitatea de parlamentar a lui George Simion.

Problema este ca politistii din cadrul Brigazii Rutiere i-au facut dosar penal lui Simion desi acesta avea o ordonanta de clasare dispusa de Parchetul Judecatoriei Buzau in 26 august 2022, ordonanta care anula automat orice suspendare a permisului, aspect constatat chiar de PICCJ asa cum veti putea citi in continuare.

Totul a inceput de la un accident din 22 aprilie 2022, produs in Buzau, in care a fost implicat Simion. Concret, liderul AUR a tamponat din spate o alta masina, dupa care a facut cu celelalt sofer constatare amiabila, constarare in care s-a precizat ca nu au existat vatamari corporale. Totusi, dupa sase zile, soferul a carui masina a fost tamponata de Simion s-a prezentat la Spitalul Judetean Buzau din cauza unor probleme de sanatate, ocazie cu care a explicat ca a fost implicat intr-un accident rutier. Drept urmare a fost sesizat Serviciul Rutier din cadrul IPJ Buzau, care s-a deplasat la spital si care ulterior, in 28 aprilie 2022, s-a sesizat din oficiu pentru comiterea infractiunii de vatamare din culpa culoa de catre George Simion, dosarul inregistrandu-se la Parchetul Judecatoriei Buzau, o masura automat intrata in vigoare fiind suspendarea permisului de conducere. Aspecte despre care George Simion nu a avut cunostinta, nici despre acest dosar si nici despre suspendarea permisului, asa cum a stabilit procurorul PICCJ Iulian Pancescu, dupa cum veti putea citi mai jos.

Cu toate acestea, avand in vedere ca soferul implicat in accident nu a depus plangere prealabila in termenul de trei luni prevazut de lege, in 28 iulie 2022 IPJ Buzau a propus clasarea dosarului deschis pe numele lui George Simion, iar o luna mai tarziu, in 28 august 2022, prin ordonanta nr. 1652 Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau a confirmat solutia de clasare propusa de IPJ Buzau. Impreuna cu ordonanta de clasare a incetat si masura suspendarii permisului de conducere, astfel ca la 30 septembrie 2022, data la care Simion a fost saltat din Piata Victoriei cu mascatii si dus la sectia de politie unde i s-a facut dosar pentru conducere fara permis, liderul AUR avea permisul de conducere valabil.

In aceste conditii, prin ordonanta dispusa in 24 octombrie 2022 in dosarul 2969/P/2022, procurorul Iulian Pancescu a dispus clasarea fata de George Simion pentru conducere a unui vehicul fara permis de conducere, solutia fiind data in temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedura penala - “fapta nu este prevazuta de legea penala”.

Si mai trebuie precizat un lucru foarte important: toate actele privind accidentul din Buzau, din 22 aprilie 2022, au fost trimise la o adresa la care George Simion nu mai locuia din 2020, procurorul PICCJ Iulian Pancescu stabilind ca presedintele AUR nu a stiut nici despre dosarul penal deschis de IPJ Buzau, nici despre suspendarea permisului.


Sa recapitulam:

-in 22 aprilie 2022 George Simion tamponeaza din spate o alta masina si face cu celelalt sofer constatare amiabila, precizandu-se ca nu exista vatamari corporale;

-sase zile mai tarziu, in 28 aprilie 2022, soferul se prezinta la spital, unde declara ca a fost implicat intr-un acident;

-in 28 aprilie 2022, IPJ Buzau ii face dosar penal lui Simion pentru vatamare corporala din culpa, fiindu-i suspendat automat permisul de conducere;

-in 27 iulie 2022, avand in vedere ca soferul tamponat nu a depus plangere prealabila, IPJ Buzau propune clasarea fata de Simion;

-in 28 august 2022, Parchetul Judecatoriei Buzau a confirmat clasarea dosarului vizandu-l pe Simion, incetand automat suspendarea dreptului de a conduce;

-in 30 septembrie 2022, politistii de la Brigada Rutiera ii fac dosar penal lui George Simion pe motiv ca acesta a condus desi avea permisul suspendat ca urmare a accidentului din 22 aprilie 2022;

-in 24 octombrie 2022, procurorul Iulian Pancescu de la Parchetul General claseaza dosarul lui Simion, stabilind ca acesta nu avea permisul suspendat, dar si ca nu a avut cunostinta despre dosarul deschis de IPJ Buzau si despre suspendarea permisului dispusa in aprilie 2022.


Iata fragmente din ordonanta de clasare dispusa de procurorul PICCJ Iulian Pancescu fata de presedintele AUR George Simion (vezi facsimil):


“Din mijloacele de proba administrate in cauza rezulta ca nu sunt intrunite toate elementele constitutive, atat sub aspectul laturii obiective cat si sub aspectul laturii subiective sau cu alte cuvinte, nu sunt intrunite conditiile de tipicitate ale infractiunii de conducere a unui vehicul fara permis de conducere, fapta prevazuta de art. 335 alin. 2 din Codul penal.

Astfel, in ce priveste latura obiectiva a infractiunii trebuie aratat ca in temeiul art. 11 alin. 4 din OUG nr. 195/2002 a fost aplicabila incepand cu 08.05.2022 masura retinerii permisului de conducere detinut de catre Simion George Nicolae, masura care are eficienta chiar daca permisul nu este in mod efectiv ridicat de catre organele politiei rutiere sau titularul permisului nu il preda efectiv organelor de politie rutiera.

Masura este aplicabila in baza art. 111 alin. 4 din OUG nr. 195/2002 intrucat, desi nu s-a constatat savarsirea unei contraventii si nu s-a aplicat o sanctiune contraventionala pentru incalcarea unei reguli de circulatie la 22.04.2022 de catre Simion George Nicolae in calitate de conducator auto, din actele dosarului reiese ca s-a retinut in sarcina acestuia incalcarea unei reguli de circulatie cu ocazia implicarii intr-un accident de circulatie din care a rezultat vatamarea corporala a unei persoane, respectiv nepastrarea distantei corespunzatoare in mers fata de vehiculul din fata sa.

Pentru a opera masura retinerii permisului de conducere, art. 111 alin. 4 din OUG nr. 195/2002 nu prevede conditia sanctionarii contraventionale a conducatorului auto pentru incalcarea unei reguli de circulatie.

Avand in vedere ca fata de Simion George Nicolae a fost aplicabila masura retinerii permisului de conducere, in temeiul art. 97 alin. 3 din OUG nr. 195/2002, republicata, acesta a avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce incepand cu 08.05.2022.

Din ansamblul reglementarilor din cuprinsul OUG nr. 195/2002, republicata incidente in cauza reiese ca masura retinerii permisului de conducere, astfel cum este prevazuta de art. 111 alin. 4 din OUG nr. 195/2002 si efectul corelativ constand in suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, inceteaza odata cu finalizarea procesului penal, in speta de fata, odata cu emiterea ordonantei de clasare nr. 1652/P/2022 de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau, respectiv la 26.08.2022.

(…)

Chiar daca masura retinerii permisului de conducere si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce nu au fost radiate din bazele de date, aceste masuri au incetat de drept odata cu emiterea ordonantei de clasare, astfel ca la 30.09.2022 Simion George Nicolae nu mai avea suspendata exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice ca urmare a accidentului din 22.04.2022.

In concluzie, intrucat Simion George Nicolae nu mai avea suspendata exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice la 30.09.2022, iar art. 335 alin. 2 din Codul penal prevede ca pentru a constitui infractiune, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul trebuie sa se efectueze de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata, se poate constata ca lipseste elementul material al acestei infractiuni, motiv pentru care nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii sub aspectul laturii obiective (nu sunt indeplinite conditiile de tipicitate ale infractiunii).

In ce priveste latura subiectiva, din mijloacele de proba administrate in cauza rezulta ca infractiunii de conducere a unui vehicul fara permis de conducere, prevazuta de art. 335 alin. 2 din Codul penal ii lipseste elementul subiectiv, rtespectiv vinovatia, din continutul constitutiv al infractiunii.

In acest sens trebuie aratat ca la 22.04.2022 cei doi conducatori auto implicati in accidentul rutier au incheiat in mod legal o constatare amiabila, ocazie cu care s-a retinut ca nu a rezultat din producerea accidentului rutier vatamarea corporala a vreunei persoane.

Desi dupa sase zile, la 28.04.2022, s-a format dosarul penal nr. 1652/P/2022 cu privire la consceintele acidentului din 22.04.2022, din mijloacele de proba administrate in cauza reiese ca Simion George Nicolae nu a avut cunostinta de existenta acestie cauze penale.

Mai mult, din mijloacele de proba administrate rezulta ca Simion George Nicolae nu a avut cunostinta de aplicarea masurii retinerii permisului sau de conducere si de suspendarea exercitarii dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice ca urmare a accidentului din 22.04.2022 si constituirii dosarului penal nr. 1652/P/2022.

Astfel, desi la 02.05.2022, Serviciul Rutier al IPJ Buzau a inaintat catre Simion George Nicolae instiintarea prin care ii aduce la cunostinta ca incepand cu 08.05.2022 nu mai are dreptul sa conduca vehicule pe drumurile publice intrucat este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 196 din Codul Penal, aceasta instiintare a fost transmisa prin posta la o adresa unde Simion George Nicolae nu mai avea domiciliul din 09.12.2020”.

 


Comentarii

# Azumix date 4 November 2022 13:56 +192

Dar oare asa zisii procurori si asa zisele trupe speciale din Romania cand inceteaza sa se Mai faca de ras prin dosare penale si descinderi cu mitraliere ??? Dupa 3luni se da clasare la multe dosare penale ....inteleg CA in anii 90 Romania era Tara SIDA....apoi in anii 2000 Tara CORUPTILOR , apoi dupa 2015 am devenit Tara PENALILOR deoarece DACA deschidem televizorul la ora 0700 AM si il inchidem la ora 23 pun pariu CA din ora in ora se Aud de cel Putin 10 ori pe ora cuvintele. DOSAR PENAL deschis de politie sau de procurori....

# Spilul e sa nu se mai umble pe la spate cu cetatenii date 4 November 2022 15:13 +2

Esenta e ca daca 90%, din 21 milioane, au dosar penal /sunt parte in un dosar penal este ceva dubas in tara aia. Fratilor nu se mai face armata!!!!!?!!?? Nu bre..acum facem dosare penale.

# Robert date 4 November 2022 16:16 +12

Care este justificarea LEGALA a perchezitionarii de catre militia rutiera sau jandarmerie, a unui cetatean roman (indiferent de cum il cheama), in lipsa probelor sau suspiciunii intemeiate ca respectivul cetatean a savarsit sau urmeaza sa savarseasca o infractiune de pericol imediat? In general, de cand are dreptul sa perchezitioneze persoane, militia rutiera? Sa ne asteptam ca militia rutiera sa ne perchezitioneze corporal nevestele sau fiicele, fie ca conduc sau nu autovehicule, doar pentru ca ei sunt militieni? Tare ma tem ca militia PLATITA DE NOI, se apropie de "o linie rosie", dincolo de care nu se stie ce se poate intampla...

# maxtor date 5 November 2022 00:21 +1

zellionuk!(adica micu zelenski)(Systemu si-a dat concursu)

# ursuleanu date 5 November 2022 10:19 +1

Din respect pentru lumea justitiie sper ca nu voi fi cenzurata.In acelasi timp imi exprim dezamagirea ca SimionGeorge este spoleit ca un castigator. Mafiotii intre ei si toti toti impotriva Justitiei romane Doar in regimul mafiot K.W.Iohannis putea sa apara AUR/Simion George ca produs al securistilor ce-si vor puse la adapost averile facute prin talharirea tarii . Iata ce procuror a clasat dosarul lui Simion George , Iulian Pancescu .Cine este Iulian Pancescu? Iulian Pancescu este PROCURORUL LUI RARINCA CARE S-A BAGAT PESTE SIIJ – Iulian Pancescu de la PICCJ a fost trimis in judecata disciplinara dupa ce a dat clasare unui magistrat, desi dosarul era de competenta Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. Surse: magistratul vizat ar fi judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor. Coincidenta: in 2021, procurorul Bogdan Pirlog dezvaluia ca Muntean primise clasare de la PICCJ fara ca Parchetul General sa fie competent. https://www.luju.ro/procurorul-lui-rari

# LucianConstantinescu date 5 November 2022 16:07 +2

Pe George Simion il aresteaza nevinovat iar pe Macovei care aproape a omorit un om la Constanța nici măcar probe de sînge nu i-au luat!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva