13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INSCENAREA SIMION – Ca intr-o veritabila dictatura, membrii AUR si presedintele George Simion au fost saltati de mascati in puterea noptii. Scene uluitoare in Piata Victoriei, unde jandarmii au tarat fete si le-au bagat cu forta in duba. Actiunea de decredibilizare a lui Simion, orchestrata cu trei zile inainte de protestul anuntat impotriva regimului Iohannis, a culminat cu fabricarea unui dosar penal pe numele liderului opozitiei. AUR demonteaza intreaga mascarada (Video si document)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

30 September 2022 13:53
Vizualizari: 6175

Scene incredibile pentru o tara care se pretinde a fi democratica. Liderul Opozitiei parlamentare, presedintele AUR George Simion, a fost saltat de mascati si dus cu forta la sectia de politie, cu cateva zile inainte de protestul impotriva regimului Iohannis si Guvernului Ciuca.In noaptea de joi, 29, spre vineri, 30 septembrie 2022, Piata Victoriei a fost scena unei operatiuni specifice unei dictaturi: mai multi membri ai Aliantei pentru Unirea Romanilor, in frunte cu presedintele AUR, deputatul George Simion, au fost luati pe sus de catre mascati si bagati in duba si in masinile de politie. Jandarmii au mers pana intr-acolo, incat au tarat pur si simplu au maltratat doua fete, tarandu-le pe asfalt.

Pretextul a fost acela ca Simion si colegii lui de partid tulburau ordinea si linistea publica. In realitate, in mod evident, actiunea este una de decredibilizare a AUR, fix inainte de apropiatul protest de duminica, 2 octombrie 2022, unde zeci de mii de oameni sunt asteptati sa-si strige revolta fata de scumpirile galopante carora sunt nevoiti sa le faca fata din cauza politicii economice iresponsabile a guvernului Nicolae Ciuca.

In final, George Simion a fost anuntat ca pe numele sau a fost deschis dosar penal pe motiv ca ar fi condus in timp ce avea permisul suspendat.

 

AUR demonteaza inscenarea

 

Alianta pentru Unirea Romanilor a reactionat vineri, 30 septembrie 2022, cu un comunicat in care precizeaza ca George Simion nu a primit niciodata vreo instiintare ca ar avea permisul auto suspendat si nici ca ar fi vizat de vreun dosar penal.

Mai mult: imediat dupa aparitia comunicatului AUR, Simion a postat pe Facebook prima pagina dintr-o ordonanta de clasare emisa la 26 august 2022 in dosarul nr. 1652/P/2022 de catre procuroarea Maria Matei de la Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau. Cauza se refera la o asa-zisa vatamare corporala din culpa si a fost inchisa prin clasare in temeiul art. 16 alin. 1 lit. e teza I din Codul de procedura penala: „lipseste plangerea prealabila” (vezi facsimil). AUR explica faptul ca acel dosar a fost deschis dupa ce masina lui George Simion a tamponat usor alt automobil – un accident minor, solutionat amiabil (fara vatamari si deci fara sa fie nevoie de ingrijiri medicale). In aceste conditii, partidul a subliniat ca nu ar trebui sa mai existe acum vreun dosar penal de vatamare din culpa, cata vreme presupusa parte vatamata nu a depus plangere penala. Dar chiar si daca ar exista, dosarul ar trebui inchis in baza art. 16 alin. 1 lit. a CPP: „fapta nu exista”, mai spune partidul.

 Lumea Justitiei prezinta atat comunicatul AUR, cat si filmarea represiunii la care s-au dedat mascatii (vezi video):


Pozitia domnului deputat George Simion in legatura cu incidentul din noaptea de 30 septembrie:

Domnul deputat George Simion, Presedintele Partidului AUR, nu a primit niciodata o instiintare in legatura cu suspendarea dreptului sau de a conduce autovehicule.

De asemenea, domnul deputat George Simion nu a avut niciodata cunostinta de existenta unui dosar penal deschis la Politia Municipiului Buzau, in legatura cu vatamarea corporala din culpa a unei persoane intr-un accident rutier in care ar fi fost implicat.

Domnul deputat George Simion comunica faptul ca a existat un incident rutier minor, o usoara tamponare, asupra careia s-a convenit amiabil, fara victime.

Presupusa victima a acestui incident minor nu a avut nevoie de zile de ingrijiri medicale si nu a suferit vatamari. Infractiunea pentru care s-au facut cercetari nu exista, solutia legala ce trebuia dispusa in cauza fiind aceea de clasare in baza articolului 16 lit. a, Cod Procedura Penala. O astfel de situatie nu atrage in nici un fel suspendarea dreptului de a conduce a persoanei implicate intr-un incident rutier minor, fara victime.

Domnul deputat George Simion face precizarea ca nici legea nu prevede suspendarea dreptului de a conduce in situatia clasarii, decat daca a existat o vatamare consemnata intr-un act medico-legal. In consecinta, orice alta discutie lansata in spatiul public pe acest subiect este tendentioasa si este directionata exclusiv impotriva imaginii domnului Presedinte al Aliantei pentru Unirea Romanilor, deputat George Nicolae Simion.

Cu privire la celelalte evenimente vehiculate in spatiul public, veti avea constant puncte de vedere actualizate din partea Departamentului de comunicare al AUR”.Comentarii

# M date 30 September 2022 14:17 +136

Tare frica imi este sa nu ii insceneze vre o fapta penala grava acesti ticalosi ordinari. Sa treaca ziua de duminica..

# maxtor date 30 September 2022 15:52 +91

rapire+sechestrare

# Y date 30 September 2022 16:41 -32

Fix Fis. 1. Constatarea solutionarii amiabile este s-a incheiat in fata organului de politie rutiera ?- vezi art. 79 alin. (1) lit. b) din OUG 195/2002. 2. Luju prezentati, pentru corecta informare a celor ce va citesc, Ordonanta de clasare in integrum, nu trunchiat. Ptr. ca : art. 314 alin. (1) lit. a) Cod proc.pen. trimite la art. 16 alin. (1) Cod pen. care ne spune ca: fapta constituie infractiune numai daca a fost savarsita cu forma de vinovatie prevazuta de legea penala. Iar alin. (2) al aceluiasi art. 16 Cod pen. ne spune ca ”vinovația exista cand fapta este comisa cu in intentie , din culpa sau cu intentie depasita.Si, mai departe vedeti si alin. (4) lit. b) din art. 16 cod pen.care ne spune/reglementeaza ca : exista culpa si atunci cand faptuitorul ” nu prevede rezultatul faptei sale , desi putea si trebuia si putea sa il prevada. In concluzie, nicaieri nu exista temei de clasare pentru ca lipseste plangerea prealabila a persoanei vatamate. Sa nu amestecam distrugerea din

# Y date 30 September 2022 16:48 -17

Continuare: Sa nu amestecam distrugerea din culpa art. 253 Cod penal cu raspunderea pentru despagubire ce trebuie solutionata in regimul OUG 195/2002. Oricat de mult ii uram pe politisti, mai ales pe cei de la rutiera si pe asupritorii din guvern ,mai ales acum cand ne cocoseaza efectiv cu inflatia cauzata de cresterea preturilor la combustibil, energie, alimente, etc, pentru care George Simion si AUR protesteaza, pentru evitarea mani******rii prin media, sugerez sa fim informati corect. Eu voi participa la protestul organizat de AUR. Dar sa fim corecti. Ai comis-o platesti frate.

# Tutu Ion date 30 September 2022 18:49 +117

Y, legat de corectitudine.Dosarul a fost deschis pentru vătămare corporală, nu pentru distrugere.Pentru infr.de vătămare corporală, sub un nr. de zile îngrijiri medicale, este obligatorie plângerea prealabila.In lipsa ei, soluția este clasarea.Dacă poliția a dispus măsura suspendării dreptului de a conduce, trebuie, obligatoriu, sa comunice măsura prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, cu precizarea de predare a permisului. Numai bine.

# EFP date 1 October 2022 02:33 +119

Ar fi interesant de aflat daca au fost respectate prevederile constitutionale in privinta anuntarii de indata a Ministrului Justitiei care urma sa instiinteze Presedintele Camerei privind retinerea si perchezitionarea ! Dat fiind ca retinerea oricarei persoane nu poate depasi 24 de ore, in mod evident anuntarea Ministrului Justitiei trebuia facuta de indata, independent de faptul ca ulterior parlamentarul a fost pus in libertate. Sunt de parere ca omisiunea de a fi fost anuntati ( in scris si de urgenta !) Ministrul Justitiei si Presedintele Camerei poate constitui premisa savarsirii unui abuz in serviciu cu consecinte deosebi de grave, avand in vedere calitatea speciala a celui retinut. Art. 72 – Imunitatea parlamentară (3) În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei p

# X date 1 October 2022 08:34 +76

Simion este deputat in Parlament si a fost votat de N cetateni. Votul a fost validat. In acest context, AUR reprezinta vointa a x% din cetatenii Romaniei. Deci ori verificati candidatii ori faceti legi democratice 'EUROPENE" si respectati" cetateanul"( si romanii sunt cetateni" dar respectatile si voi AUTORITATILE ca "doar la noi nu exista ADMINISTRATIE. Legea e pentru toti ,in special si in primul rand pt cei ce o aplica (constata starea de fapt)- drepturi ca drepturi dar OBLIGATIILE SI RASPUNDEREA FUNCTIILOR ?- IN ACEST SENS cazul fetei de 15 ani batuta si umilita la Arad , cazul Caracal cat despre averile cu japca 32 de ani sunt "0" nimeni nu vorbeste nici macar cei ce IMPUN LEGEA( or fii ei ?) Practica ne omoara , mai ales in contextul actual (politico -militar).

# ursuleanu date 1 October 2022 09:37 -4

Acest comentariu va fi cenzurat. Actorul pricipal in aceasta”inscenare” este chiar George Simion, cel care isantiga maciucarii fara minte ce-l urmeaza sa nu aiba respect pentru lege si pentru politia, jandarmeria romana. Asemeni oricarui huligan bataus SImioon uraste politia romana.Dincolo de orice gargarapro mafiot/securist/AUR-ista raman faptele, Simion are permisul auto suspendat, dar continua sa circule cu masina, a savarsit accidente de asina dar continua sa puna in pericol viata minorlor pe care ii taraie dupa el sa aiba cat mai numeroasa turma. Minorii si adolscentele din autocarul AUR te duc la ideea ca Simion George este traficant de fiinte umane.DIICOT unde mai este?

# yany date 1 October 2022 13:46 0

Ursuleanule,te-am ghicit,ești securist!

# Florin braileanul date 1 October 2022 14:04 +57

Mafia PREȘEDINTE-PNL-PSD trebuie sa dispară la următoarele alegeri. AUR TREBUIE VOTAT DE 70%DIN ROMANI

# Securistii l-au facut pe Simion. date 5 October 2022 16:49 +23

La 30 de ani de la rev. `89 nu ma scapt de securisti !!! V-am zis de atunci sa ardem si sa distrugem tot ce tine de Sercuritate , pana la temelii . Se pare ca fu in zadar ! Poate data viitoare .. :-*

# George Simion presedinte ! date 5 October 2022 16:51 +76

Wuhannis judecat pentru bisnita cu case is trafic de copii ! Idem Georgeta !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva