30 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXAMEN DE PRIMIRE IN PROFESIE, PROBA A DOUA – Candidatii sustin miercuri, 17 octombrie 2012, examenul scris la Drept Civil si Drept procesual. Vezi ce reguli stricte trebuie sa respecte candidatii! Au fost afisate rezultatele finale la proba eliminatorie tip grila, dupa solutionarea contestatiilor

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 October 2012 14:57
Vizualizari: 5752

O noua proba din cadrul examenului de primire in profesie va avea loc miercuri, 17 octombrie 2012. Candidatii vor sustine proba scrisa la disciplinele Drept civil si Drept procesual (doua teze distincte). Candidatii vor trebui sa se prezinte in salile de examen la ora 8.00, urmand ca plicul sigilat cu subiectele sa fie deschis la ora 9.00. Din acel moment, timpul pus la dispozitie pentru rezolvarea subiectelor este de doua ore.


Candidatii vor trebui sa aiba asupra lor cartea sau buletinul de identitate, ori alte acte de identificare precum cartea de identitate provizorie, pasaportul sau permisul de conducere. Acestea trebuie sa fie prezentate in original, nefiind luate in considerare copii. Este interzis accesul in sala de examen cu genti, posete, tiparituri, telefoane mobile si orice fel de alte aparate electronice.

Aproape trei mii de candidati au sustinut proba eliminatorie tip grila

Aceasta este cea de-a doua proba din cadrul examenului de primire in profesia de avocat (pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar) si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea octombrie 2012, organizat de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania. Prima proba a fost cea eliminatorie tip grila, care s-a desfasurat pe 8 octombrie 2012 si care a fost sustinuta de aproape trei mii de candidati la calitatea de avocat stagiar.

Urmatoarele probe vor avea loc in ultimele doua zile din aceasta saptamana. Joi, 18 octombrie 2012, se va desfasura proba scrisa la disciplina Organizarea si exercitarea profesiei de avocat, iar vineri, 19 octombrie 2012, va avea loc proba scrisa la disciplinele Drept penal si Drept procesual (doua teze distincte), ambele probe urmand sa fie sustinute de toti candidatii.

Examenele se desfasoara in sapte centre din toata tara

Examenul de primire in profesie are loc la sediul central al Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (INPPA), dar si la centrele teritoriale ale INPPA, dupa urmatoarele arondari:

- I.N.P.P.A. central (Bucuresti): Barourile Bucuresti, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Constanta, Tulcea, Dambovita si Maramures;

- Centrul teritorial Brasov: Barourile Brasov, Buzau, Covasna, Harghita, Mures, Prahova si Sibiu;

- Centrul teritorial Cluj-Napoca: Barourile Alba, Bistrita-Nasaud, Cluj si Salaj;

- Centrul teritorial Craiova: Barourile Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Arges, Teleorman si Valcea;

- Centrul teritorial Iasi: Barourile Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui;

- Centrul teritorial Galati: Barourile Galati, Braila si Vrancea;

- Centrul teritorial Timisoara: Barourile Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Satu-Mare si Timis.


*Cititi aici regulile care trebuie respectate la examenul de primire in profesie

*Cititi aici rezultatele finale la proba eliminatorie tip grila, in urma solutionarii contestatiilor

Comentarii

# DECANUL TRADITIONAL date 16 October 2012 16:08 +1

nu uitati sa aveti si cei 20000 de euro asa precum ne-a fost traditia de la descalecat pina in prezent. pa, va pup pe portofel dragii mei contribuabili.

# Cornel date 16 October 2012 22:24 -1

    Arad 30.000 euro, Alba 20.000 euro, Cluj 50.000 euro, Arges 40.000 euro, Bucuresti 50.000 euro cine continua? Mama matii Radule

# bonus date 16 October 2012 23:43 +1

si un sut in c... mama lor de sarlatani.

# Mihaela date 17 October 2012 08:42 +1

EXAGERATI. Muriti de oftica, nu aveti nici minte nici bani, de aceea vorbiti asa. In Barourile traditionale intra numai cei care cunosc materie, la Bota intra scursurile, puturosii si cei care nu vor fi avocati adevarati niciodata. Poate daca isi face Bota instante, unde sa judece el dupa mintea sa. Stati cu ochii in soare inca vreo zece ani si veti fi avocati in vis.

# pt Mihaela date 17 October 2012 09:26 0

Esti sigura, Miha? Super tare, fata. GIE. Surpriza, sunt avocat la Bota, chiar analfabet nu sunt (am publicat ceva), imi fac treaba prin instante in Romania, nu am probleme. A, e adevarat, astia care stau pe site-ul asta si isi revarsa masura inteligentei aici, sunt niste frustrati care nu intra in instanta. Ii vezi, sunt semianalfabeti majoritatea. Sunt dintre noi multi care intra in instanta. Dar aia nu apar aici. Stii de ce? Care intra in instanta, nu intra pe luju decat rar. Ca nu-i placut sa te pui la mintea prostului.  In legatura cu afirmatiile tale, situatia e putin altfel. "Stati cu ochii in soare inca vreo zece ani si veti fi avocati in vis." Foarte multi magistrati au decis ca suntem avocati (citeste jurisprudenta). Stii cine e magistratul? Domnul/doamna aia care stie drept mai mult decat o intreaga promotie de la facultate.

# Mihaelo ai grija... date 17 October 2012 09:48 0

... sa nu-ti musti limba draga si sa mori otravita de prostia si rautatea care zace in tine - si in colegii tai stiutori de carte. De 8 ani incercati sa ne face-ti felul, cu ajutorul tuturor organelor statului si mare lucru n-ati reusit. Asta pt ca nu stiti carte paduchilor flausati care sunteti. :P :P :P

# Un client date 17 October 2012 11:39 +1

Draga Mihaela, mare dreptate ai. Uite eu am cunoscut o avocata de la voi de la traditionali. Pe langa probitate, corectitudine, stiinta de carte si seriozitate, avea fata asta niste calitati cu totul si cu totul speciale. De pilda, impreuna cu o notarita reusea sa obtina de la morti sau de la persoane aflate in coma pe aparate tot felul de declaratii notariale de cedare drepturi litigioase pentru case s terenuri. Impresionant nu? O cheama Georgeta (ex Catrina)Sandu, se lauda cu pile pe unde nu gandesti (PICCJ, CSM, etc. etc). Mai mult, reuseste ca toate plangerile penale si la Barou impotriva ei sa le faca sa dispara (se aude Iordachescule???) Intr-un cuvant un om integru, un adevarat model pentru noile promotii de avocati. Daca nu ma crezi, citeste asta;  http://www.cvlpress.ro/21.03.2012/banda-celor-patru-experti-imobiliari-si-tunurile-lor-de-pomina-lumii/

# mihaela cu ru cu cu date 17 October 2012 13:24 0

meala la tine mintea zace-n fundulet. asa se aude ca sunt admise ciorile fara minte si bani.

# mi ha ha date 17 October 2012 09:55 0

Miho, daca erati pregatiti va infiintati barouri, nu credeati in cele desfiintate prin L. 3/1948 ! Dar nu va duce capul, pentru voi pancarta de pe cladirea ,,baroului" este izvor de drept !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.03.2023 – Cami a primit a doua sansa. Intra pe spalarea banilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva