13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Expertul criminalist Camelia Grigore a sesizat CSM in legatura cu „abuzul grosolan” al directorului INEC, procurorul Catalin Ceort! Expertul devoaleaza planul prin care conducerea INEC incearca sa o elimine din institutie (Document)

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

30 May 2012 16:58
Vizualizari: 12565

 

La Institutul National de Expertize Criminalistice continua sa existe o stare extrem de tensionata, pentru ca aceasta institutie este condusa de procurorul Catalin Nicolae Ceort, numit pe sest, fara stirea mass-media, de catre ministrul Catalin Predoiu, fara a se tine cont de legile care stipulau clar ca nu poate fi numit director al INEC decat un expert criminalist. Impotriva numirii lui Ceort la INEC au existat o serie de sesizari, chiar si Lumeajustitiei.ro a semnalat in repetate randuri nelegalitatea acestei numiri, numai ca fosta conducere a Ministerului Justitiei nu a facut nimic pentru a redresa situatia. Intre timp, procurorul Ceort si alte cateva personaje dintre care unele chiar s-au perindat de-a lungul vremii prin conducerea institutului, au format un grup compact care incearca, mai nou, sa-l elimine din institut pe expertul criminalist Camelia Grigore. In fata unei astfel de situatii disperate, expertul criminalist Camelia Grigore a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, dat fiind faptul ca directorul INEC este procuror si savarseste, prin hartuirea sa, „un abuz grosolan”.


Cine este Camelia Grigore si de ce este o persoana incomoda? Grigore este singurul avertizor de integritate care a semnalat MJ-ului in ultimii ani neregulile existente in INEC. Mai mult, Camelia Grigore a condus INEC alaturi de expertul criminalist Catalin Grigoras (azi, director si profesor la Universitatea din Denver-S.U.A), in perioada noiembrie 2006-noiembrie 2007. De asemenea, in scandalul creat impotriva lui Catalin Grigoras, care a culminat cu o dubioasa urmarire penala deschisa in 7 decembrie 2011, Camelia Grigore este invinuita alaturi de Grigoras pentru abuz in serviciu in legatura cu cererea pe care acestia au facut-o la Ministerul Muncii pentru scoaterea din nomenclatorul de meserii- subgrupa Juristi - a expertilor criminalisti, intrucat aceasta nu este o meserie, ci o calitate. Ministerul Muncii a dat dreptate celor doi si astfel a fost operata aceasta modificare, inca din anul 2008. Cu toate acestea, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prin procurori de la Sectia de urmarire penala, de unde provine si actualul director al INEC, Catalin Ceort, a deschis acest dosar si de un an de zile nimeni nu stie ce s-a mai intamplat cu el.

Revenind la tentativa de eliminare a Cameliei Grigore, directorul Ceort si cativa angajati ai INEC, precum Marilena Chivu, Adrian Fratila, Sorin Alamoreanu si Constantin Mirea au conturat un plan prin care Camelia Grigore sa fie inlaturata din INEC. Pusa intr-o astfel de situatie, Camelia Grigore a sesizat Ministerul Justitiei, de unde i s-a raspuns prin fostul secretarul de stat Lidia Barac. Judecatorul Lidia Barac i-a dat dreptate, numai ca directorul INEC nu a tinut cont de acest raspuns considerandu-l o „corespondenta privata”. In aceste conditii, expertul Camelia Grigire s-a adresat CSM-ului printr-o adresa pe care a depus in cursul zilei de 30.05.2012, cerere care se afla acum si in posesia site-ului Lumeajustitiei.ro.

Lidia Barac, in calitate de secretar de stat al MJ, i-a dat dreptate Cameliei Grigore

Mai intai, conducerea INEC i-a adus la cunostinta expertului criminalist Camelia Grigore ca trebuie sa dea examen pentru a-i verifica cunostintele teoretice. A fost singurul expert supus unei astfel de verificari. Camelia Grigore a contestat aceasta decizie si nu s-a mai prezentant sa dea examen, intrucat detinea raspunsul dat de MJ in data de 26.04.2012, de la secretarul de stat de la acel moment, Lidia Barac. In acest raspuns, Lidia Barac sublinia, negru pe alb, ca „un Regulament intern nu poate reglementa primar sau in contradictie cu ROF (n.red.- Regulamentul de organizare si functionare) al INEC, aprobat prin Ordin al Ministrului Justitiei, ori in contradictoriu cu legea care reglementeaza statutul personalului de specialitate criminalistica (...) In acord cu exigentele legale mentionate, sesizarea dvs este intemeiata, urmand a se proceda conform dispozitiilor legale”.

Cu toate ca expertul Camelia Grigore, avand acest raspuns, nu s-a prezentat in fata comisiei care avea cunostinta de adresa secretarului de stat Lidia Barac, s-a intamplat un lucru iesit din comun: in lipsa celui supus testarii, comisia a ajuns la concluzia ca expertul Camelia Grigore nu corespunde profesional fisei postului pe care il ocupa!!!

Camelia Grigore a continuat sa-si vada de serviciu, sa intocmeasca rapoarte catre organele judiciare, timp in care conducerea INEC pare sa nu fi ajuns la o decizie finala tocmai pentru ca modalitatea prin care se doreste indepartarea expertului din institutie nu are o baza legala si nici argumentatii solide.

In 30.05.2012, expertul Camelia Grigore a depus o sesizare la CSM. In aceasta sesizare, inregistrata sub numarul 1/14942/1154 , Camelia Grigore arata ca procurorui Catalin Nicolae Ceort, directorul INEC a savarsit un ”abuz grosolan” impotriva sa. „Astfel, in data de 26.03.2012 am primit de la secretariatul INEC o adresa prin care eram informata ca sunt convocata de catre comisia numita de directorul INEC prin decizia 5/2012 in vederea examinarii scrise privind cunostintele teoretice in specialitatile pentru care sunt autorizata. Aceasta cercetare se bazeaza pe un articol din Regulamentul de Ordine Interioara (ROI), care a fost emis in 2009. in anul 2011 a aparut o lege, 156/2011, care reglementeaza activitatea de expertiza si implicit si tot ce ii priveste pe angajatii INEC. Urmare acestei legi, ROI trebuia modificat. Prin aceasta cercetare se urmareste desfacea ilegala a contractului meu de munca si provocarea de daune morale si banesti. Am facut cerere de revocare a articolului respectiv din ROI si a deciziei 5/2012, care s-a emis pe baza acestui articol, dar directorul Ceort a refuzat. si in ceea ce priveste comisia de examinare am facut cerere de recuzare, dar, la fel, cererea mi-a fost refuzata. Motivatia acestor refuzuri a fost ca in ROI nu se specifica cum ca se pot revoca articole din acest regulament sau ca se poate recuza comisia de examinare. In acest fel se incalca grav legislatia in vigoare din Romania. Precizez ca am facut o sesizare referitoare la aceasta problema la Ministerul Justitiei, inregistrata sub nr. l29025/ 28.03.2012, la care am primit raspuns de la secretarul de stat de la momentul respectiv, judecator de curte de apel, care a confirmat ca articolul pe baza caruia s-a declansat aceasta cercetare impotriva mea este ilegal, deoarece un regulament intern nu poate reglementa primar sau in contradictie cu Regulamentul de organizare si functionare avizat de Ministrul Justitiei si cu Legea 156/2011. Anexez acest raspuns. Directorul Ceort, caruia i-am solicitat sa se respecte legea si sa se conformeze adresei de la minister, argumentata temeinic, in baza legilor in vigoare, a considerat ca este vorba despre o corespondenta personala, si nu a tinut cont de ea”, se arata in sesizarea depusa.

Expertul Camelia Grigore aduce la cunostinta presedintelui CSM, Alina Ghica, inclusiv motivul pentru care nu s-a prezentat in fata comisiei de examinare. „Cu toate ca nu s-a desfasurat niciun examen pentru verificarea competentelor mele profesionale, comisia, cu rea-credinta, a finalizat controlul dispus prin decizia 5/2012 cu concluzia ca nu corespund profesional fisei postului pe care il detin. In plus, pe langa legislatia romaneasca in vigoare, Romania a aderat si la Directiva cadru nr. 89/391, care prevede reglementari fundamentale in domeniul securitatii si sanatatii in munca, precum si responsabilitatea angajatorilor de a preveni vatamarile, inclusiv cele care rezulta din hartuirea morala. Declansarea acestei cercetari asupra mea este un abuz grosolan, deoarece nu se pune la indoiala concluzia rapoartelor mele de expertiza, ci modul de exprimare in capitolul „Constatari”, care insa respecta procedurile in vigoare. Pentru organele judiciare, importanta este concluzia. Sunt tari in care raportul de expertiza se reduce doar la concluzie si doar daca se doresc lamuriri suplimentare, acestea se dau. Raspunderea pentru continutul raportului de expertiza revine exclusiv expertului, prin semnatura”.

Camelia Grigore arata CSM-ului ca masura supunerii sale unei astfel de cercetari ”este discriminatorie, intocmita cu rea credinta si rea vointa, urmarindu-se defaimarea activitatii mele profesionale„.

Directorul Ceort s-a folosit de un act fals!„

In sesizarea sa catre Consiliul Superior al Magistraturii, expertul criminalist Camelia Grigore subliniaza ca ”sunt experti care au dat concluzii eronate, dar nu au fost supusi la astfel de cercetari”, precum si faptul ca Legislatia din Romania si chiar si Regulamentul de ordine Interioara precizeaza in art. 33 alin. (3) „Sanctiunile disciplinare se aplica in termen de pana la 6 luni de la data savarsirii faptelor. Ori, documentele incriminate sunt intocmite in anii 2009 si 2011, cu mai mult de sase luni in urma. Mentionez si ca in 2009 am intocmit 26 de rapoarte de expertiza, din care doar trei imi sunt contestate in nota, in 2010 am intocmit 29 de rapoarte de expertiza si nu am niciunul contestat, iar in 2011 am intocmit 21 de rapoarte si imi sunt contestate, sub aspect al formei de exprimare, sase dintre ele si doua adrese. Precizez ca sesizarea ce a declansat aceasta cercetare contine neadevaruri, de care se face vinovata Chivu Marilena, iar Ceort Catalin Nicolae s-a folosit de acest act fals in esenta pentru a emite decizia 5/2012. Fata de cele de mai sus, va rog sa intreprindeti masurile ce se impun pentru stoparea acestor abuzuri de catre un magistrat, procurorul Ceort Catalin Nicolae”.

Situatia de la INEC ar trebui sa ajunga si pe agenda de lucru a ministrului Justitiei, Titus Corlatean, intrucat acesta are la indemana Corpul de control care are obligatia de a realiza verificari amanuntite la aceasta institutie. Pana acum, toate neregulile semnalate de presa au ramas in eter, poate si pentru ca INEC joaca un rol foarte important in dosarele parchetelor, prin expertizele care se realizeaza la nivelul acestei institutii, de catre expertii angajati.

* Cititi aici sesizarea Cameliei Grigore catre CSM si adresa Lidiei Barac, ex-secretar de stat la Ministerul Justitiei

Comentarii

# Mafalda date 30 May 2012 17:17 +3

Mafia din INEC ii mai cuprinde si pe alcohoolicii Rusitoru Florin si Betiu Grigoras. Este normal ca personaje precum Grigore si Grigoras sa fie un real pericol pentru acesti mafioti protejati de ani de zile de SRI si DNA pentru care, in contrapartida, se fac expertizele audio-video frauduloase din marile dosare de coruptie.

# JUSTITIA date 30 May 2012 19:24 +4

STIMATĂ DOAMNĂ CAMELIA, CEORTUL A FOST PUS ŞEF PENTRU CĂ E COMPETENT, DOMNIA SA FIIND EXPERT ÎN A DISTRUGE DESTINE DE OAMENI NEVINOVAŢI; ESTE UN PERSONAJ TRIST CU MULTE, FOARTE MULTE FRUSTRĂRI, DAR MAI ALES CU MULTE DATORII CĂTRE CEI CARE L -AU NUMIT, AŞA CĂ SĂ NU VĂ MIRE NIMIC DIN CE FACE PITICUL CEORTIAN

# Zanga Zanga date 30 May 2012 20:21 +8

Pai Ceortul s-a faultat singur la faza asta. Ca o sluga constiincioasa ce este, a inceput demersurile de mazilire a doamnei Camelia prin luna martie cand tara era condusa de PDL si de guvernul ala de pitici. Acum ca s-a schimbat schimbarea incearca sa dreaga busuiocul dar nu-l prea duce capul. Ca dovada motivarile cretine pe care le-a dat in acest caz, ca si multe alte solutii de pe vremea cand pierdea timpul pe la ICCJ. Se cam apropie sfarsitul. Doamna Camelia, acum e momentul sa sariti cu toata artileria pe el. Nu ar strica sa aveti in vedere si o plangere penala impotriva lui, ca merita gunoiul.

# Ezoteric date 30 May 2012 21:56 +4

E incredibil ce de lepadaturi au ajuns sa participe la mascarada asta numita justitie. Cum se ascund ei in spatele unor notiuni! Si ce oameni seriosi au existat ,de a lungul timpului ,in aceasta tara. Oare unde or fi ei ? Si ce or crede acesti oameni ,anonimi,dar profesionisti,cand vad monstrii lipsiti de bun simt si de scoala care se lafaie in institutii nationale si decid soarta altor oameni. Ei nici nu isi calca constiinta,nu au asa ceva,sunt doar niste rebuturi care s au ajuns si cred ca titulaturile lor tin loc de stiinta de carte. Suntem cu totii complici,o natiune sanatoasa nu ar permite asa ceva. Dar suntem un popor tradator si cand nu avem pe cine trada,ne tradam pe noi.

# de aiurea date 30 May 2012 22:12 +7

au fost juristi exceptionali, gen printul Ghika Alexandru, dar au avut grija autorii actualilor sa-i omoare !

# Dan date 30 May 2012 22:22 +8

Deci, ca sa conchidem. O corespondenta intre un salariat al MJ si forul sau tutelar pe tema unui conflict de munca este considerata de Ceort drept "corespondenta particulara"? Asta frizeaza fie o uriasa nesimtire, fie o imbecilitate tulburatoare. 

# A date 30 May 2012 22:57 0

Draga Camelia, multa lume nu stie ce e de capul tau. Tu ai dat examen ca sa intri la INEC si ai picat cu zgomot dar pilele mari care te tineu in brate si care teau mai tinut o vreme si probabil inca te mai sprijina, au lucrat si i-au mai dat lui Munteanu un post ... si uite asa dintr-o ilustra cazatura ai devenit experta, la LIB. Exista acte in acest sens, sunt tezele voastre de atunci. Ce sa vezi, mai exista un act prin care ai fost facuta direct expert gr I... asa de desteapta si competenta incat D. Sandu care era se de lab la LIB te-a pus la dispozitia conducerii INEC sa faca ce-or sti cu tine ca esti proasta gramada. Daca ar fi si colegii tai la fel de perversi ca tine ar trebui sa faca niste copii dupa aceste acte sa le dea la LUJU sa fie publicate si atunci poate ai sa te linistesti. Puterea pilelor tale (numai o turnatoare la secu putea beneficia de asa ceva) l-au determinat pe Munteanu sa te angajeze la INEC. Mare stea ai ajuns fara sa dai decat un examen pe care l-ai picat.

# Just date 31 May 2012 10:54 +3

1.Invata sa scrii corect si nu te mai ascunde dupa pseudonime; mai bine spune-ne cum este cu falsurile de la retrocedarile de la Brasov la care a facut referire dl. ministru Corlatean sau despre declaratiile tale de la DNA pe acelasi subiect!

# A date 30 May 2012 23:20 +1

In continuare precizez ca nu ai dat examen de promovare de la expert III la expert II si de la II la expert I ci ai fost acceptata la LIB printr-un abuz si tot prin abuz ai primit si gradul de expert I. Prin abuz ai fost numita si directoare ca examen nu ai dat. Competenta ta profesionala este rasunatoare si se margineste la 2 sau 3 lucrari pseudo stiintifice din care razbate prostia ta rasunatoare. De ce nu te-ai prezentat la examen? Pentru ca nu esti in stare sa treci un astfel de examen. Tu si Grigoras v-ati creat o falsa aura de specialisti. Primii pe care i-ati negat si i-ati repudiat au fost cei care v-au tinut in brate si si-au maculat imaginea profesionala ca sa va fie voua bine. Cine seamana vant culege furtuna, amineste-ti ca ai pierdut 2 procese cu 2 colegi de la INEC si INEC-ul l-ea platit despagubiri grele care ar fi trebuit sa ti se retina tie din salariu. Ai sa mai pierzi si alte procese, nu stiu cum e "hartuirea morala" atunci cand ti se dovedesste ca esti incompetenta

# corect date 31 May 2012 13:19 +1

Este o dovada clara a sistemului mafiotic din care faceti voi parte; oricum, prin cunoasterea i.p.-ului tau, cei care erau cu ochii pe voi v-au prins inca o data. cred ca si prietenilor nostri americani le-ati facut o favoare.

# A date 30 May 2012 23:41 +1

In continuare precizez ca nu ai dat examen de promovare de la expert III la expert II si de la II la expert I ci ai fost acceptata la LIB printr-un abuz si tot prin abuz ai primit si gradul de expert I. Prin abuz ai fost numita si directoare ca examen nu ai dat. Competenta ta profesionala este rasunatoare si se margineste la 2 sau 3 lucrari pseudo stiintifice din care razbate prostia ta rasunatoare. De ce nu te-ai prezentat la examen? Pentru ca nu esti in stare sa treci un astfel de examen. Tu si Grigoras v-ati creat o falsa aura de specialisti. Primii pe care i-ati negat si i-ati repudiat au fost cei care v-au tinut in brate si si-au maculat imaginea profesionala ca sa va fie voua bine. Cine seamana vant culege furtuna, amineste-ti ca ai pierdut 2 procese cu 2 colegi de la INEC si INEC-ul l-ea platit despagubiri grele care ar fi trebuit sa ti se retina tie din salariu. Ai sa mai pierzi si alte procese, nu stiu cum e "hartuirea morala" atunci cand ti se dovedesste ca esti incompetenta

# Ionescu date 31 May 2012 07:57 -1

Analfabeti precum ajutorul de mecanic de locomotiva Dumitrescu Cristian, spristi precum Mirea Constantin, si dansatoarele la bara Chivu Marilena si Paraschiv (Enache) Sorina au ajuns experti si sefi de sector sau directori fara niciun examen, ca si ta****** Sandu Dumitru (alias Sandovici Dimitri, va spune ceva numele asta?) a carui rusa e mai buna decat limba romana. Fiti linistiti, examenele date de d-na Grigore, cercetator stiintific inainte de a fi angajata la INEC, sunt mai numeroase decat cele date impreuna de toti membrii mafiei din INEC. Cred ca se vede de la o posta ca cei care ar trebui evaluati si dati afara din INEC sunt chiar mecanicii angajati din subsolurile service-urilor auto, ajutoarele de mecanici de locomotiva ajunse peste noapte experti si directori in INEC, dansatoarele la bara, si farseurii de documente de la Cluj si Timisoara. A nu se uita celebrul chimist Paduraru Gabriel de la Iasi, ajuns expert auto si pe grafica si tehnica documentelor.

# Popescu date 9 June 2012 08:02 +2

Camelia Grigore nu a fost niciodata cercetator, a lucrat la un institut de cercetari dar nu a dat nici examenul de CS macar.

# Justitiarul date 9 June 2012 13:39 0

Mai infractorilor, nici carte nu stiti si o mare, mare surpriza vi se pregateste; o sa va vedem atunci...

# IOAN DUSCAS date 31 May 2012 08:53 -1

BAI DRAGUL MEU FRATE BASHINUK NU II FI TU BAGAT IN ASTEA CA TU NICI SECURIST NU ESHTI SHI NICI GURA NU-TZI PUTE A ALTCEVA ! STRUKTURI INFRAKTZIONALE DIN CADRUL SERVICIURILOR PATRIEI PRIN INTERMEDIUL UNOR MARI INFRAKTORI CU UMERII GREI DE EPOLETZI , A UNOR MAGISTRATZI "ADAPTATZI" ECONOMIEI MULTILATERAL INFUNDATE SHI BINENTZELES CA DEOMPREUNA CU EMINENTZE INFRAKTZIONALE DIN ZONA POLITIKULUI AU NENOROCIT ACEASTA TZARA PRIN DEVALIZAREA TUTUROR IZVOARELOR DE SURSE ECONOMICE IN PARALEL CU CONSTITUIREA UNOR SISTEME MAFIOTE MENITE A CONTROLA JUSTITZIA , POLITZIA SHI POLITIKUL ACESTEI TZARI ! KUM AR PUTEA PERMITE ACESHTI INFRAKTORI NENOROCITZI CA INEC-UL SA FAKA EXPERTIZE OBIECTIVE ? ASTA AR INSEMNA CA INEC-UL SA CONSTATE IN PROPORTZIE DE 90 % CA DOCUMENTELE PE BAZA CARORA AU FOST "RESTITUITE" PROPRIETATZILE IMOBILIARE DIN ACCEASTA TZARA SUNT FALSIFIKATE !

# Cuza date 31 May 2012 09:58 0

Ca bine zici Frate Balcescule !

# Tarm D. date 31 May 2012 10:08 +1

Stimata doamna Grigore, va felicit pentru curajul si taria de caracter de care dati dovada in lupta cu mafia din ministerul justitie. Raspunsul primit de la secretarul de stat Barac reprezinta punctul de vedere oficial al ministerului justitiei in raporturile cu dvs. Orice alte decizii ale mafiei din acest minister sunt nule si aveti privilegiul de a fi poate prima persoana care in urma infruntarii procurorului Ceort Catalin sa aiba ca efect darea acestuia afara din magistratura. Pentru el nu va fi o problema, il va angaja imediat SRI-ul, de aceea isi permite aceste abuzuri, dar va fi poate o lectie pentru alti procurori care au acceptat sa faca jocuri politice. Este imposibil ca CSM-ul sa musamalizeze aceste ilegalitati ale lui Ceort. Fiti convinsa ca presa va monitoriza indeaproape cele ce se petrec cu dvs. Va tinem pumnii !

# AVOCAT date 31 May 2012 12:07 -2

SÂMBĂTĂ, 9 IUNIE 2012, ORA 09:00 CONGRES U.N.B.R. şi ADUNAREA GENERALĂ A BAROULUI BUCUREŞTI BUCUREŞTI, STR. BATIȘTEI, NR. 24A, VIZAVI DE ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE AVEM NEVOIE DE O PREZENTA CONSISTENTA SA PUTEM VOTA TOATE PROBLEMELE INVOCATE,SCHIMBARE DECAN,PRESEDINTE ETC PROPUN REALIZAREA UNUI SITE PERFORMANT AL UNBR (FARA WWW.BOTA.RO) SA SCHIMBAM IMAGINEA UNBR ,PRIN NOUA CONDUCERE,PUBLICITATE INTERNET ETC

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva