22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXPOZITIE CARITABILA PENTRU CONFRATI – Asociatia pentru Dialog si Solidaritate a Avocatilor organizeaza la Curtea de Apel Bucuresti prima editie a AvocArt, cea mai mare expozitie de arta a avocatilor din Romania din variate domenii: literatura, sculptura, pictura, arts and crafts, mestesuguri populare etc. Expozitia va cuprinde o licitatie de creatii artistice, donate de participanti, in scopul strangerii de fonduri pentru salvarea unor vieti de avocati

Scris de: L.J. | pdf | print

20 October 2022 14:01
Vizualizari: 4397

Avocatii romani dovedesc din nou solidaritate fata de confratii lor. AvocArt, cea mai mare expozitie de arta a breslei, debuteaza marti, 25 octombrie 2022, in Sala Pasilor Pierduti de la Palatul de Justitie (Curtea de Apel) din Bucuresti.Evenimentul este organizat de Asociatia pentru Dialog si Solidaritate a Avocatilor, ADSA marcand astfel atat Ziua Europeana a Avocatului, cat si aniversarea a 11 ani de existenta a ONG-ului.

La manifestatie au fost invitatii, printre altii, ministrul Justitiei Catalin Predoiu, presedinta ICCJ Corina Corbu, Procurorul General Gabriela Scutea, presedintele UNBR Traian Briciu, decanul Baroului Bucuresti Ion Dragne, ministrul Culturii Lucian Romascanu si fostul ministru al Justitiei Valeriu Stoica.

Operele expuse – nu doar din pictura si sculptura, ci si literatura, artizanat, mestesuguri populare etc. – vor face obiectul unei licitatii pentru ajutorarea avocatilor care lupta pentru propriile vieti.

Redam comunicatul asociatiei si programul evenimentului (vezi facsimile):


11 Ani de Unitate, Dialog si Solidaritate!

'Suntem ceea ce facem in mod repetat. Prin urmare, excelenta nu este o actiune, ci un obicei' (Aristotel)

ADSA implineste 11 ani de la infiintarea sa, 11 ani de activitate continua si sustinuta!!!

Am pornit la drum, in 2011, cu un vis frumos, curajos, o mana de Avocati si un proiect ambitios. Cu pasiune, perseverenta si munca am crescut in fiecare zi.

Tot atunci, incepeam primul proiect social: 'Impreuna, sa stopam infractiunile in scoli!', proiect derulat ulterior, anual, pentru ca in prezent, educatia juridica sa devina materie de studiu in Invatamant.

Am continuat prin implicare constanta, caritate, solidaritate, dezvoltare, am organizat conferinte, dezbateri, evenimente sportive, am sprijinit profesia si colegii avocati din Bucuresti si din tara cu toata forta noastra, ori de cate ori am avut ocazia.

Acum aniversam 11 ani de munca, 11 ani de solidaritate, 11 ani de perseverenta, pentru ca impreuna am invatat un lucru important: invingatorii nu renunta niciodata!

Sarbatorim 11 ani alaturi de colegi, asa cum 'ne-am nascut'. Celebram Dialogul, Solidaritatea si Unitatea Avocatilor, prin Sport si prin Arta!

Multumim Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, Domnului Presedinte Traian Briciu, precum si Domnului Decan al Baroului Bucuresti, Domnul Av. Dr. Ion Dragne, pentru tot sprijinul acordat. Totodata multumim colegilor avocati din toata tara pentru incredere si implicare... toate acestea incununeaza astazi eforturile noastre!

In luna octombrie, Asociatia pentru Dialog si Solidaritate a Avocatilor invita colegii avocati, dar si ceilalti profesionisti ai domeniului juridic, sa participe alaturi de noi, la un 'eveniment al excelentei':

AvocArt, primul si cel mai mare eveniment de arta al avocatilor din Romania, o expozitie unica de creatii, ce reflecta spiritul visator din spatele matematicii juridice.

Nu intamplator, AvocArt se desfasoara in Sala pasilor pierduti. Palatul de Justitie a implinit, pe 15 octombrie, 127 de ani de la inaugurare si, tot anul acesta, 140 de ani de cand autoritatile acelor vremi au luat decizia construirii edificiului Justitiei romane.

Marti, 25 octombrie, cu prilejul Zilei Europene a Avocatului, la care va asteptam cu drag, in 'Sala Pasilor Pierduti' din cadrul Palatului de Justitie din Bucuresti, de la ora 11.00, in note de Café-Concert, debuteaza AvocArt, cea mai mare expozitie de arta a avocatilor din Romania (literatura, sculptura, pictura, arts and crafts, mestesuguri populare etc.), la care va asteptam cu drag.

Cu aceasta ocazie, reputati autori precum Valeriu Stoica, Florentin Tuca, Doru Viorel Ursu, Eliza Ene-Corbeanu, Monica Cercelescu, Nicolae Avataj, precum si alti colegi Avocati isi vor lansa noile carti ori vor prezenta volumele publicate, fapt pentru care le multumim!

Multumim de asemenea invitatilor care au acceptat sa ne onoreze cu prezenta domniilor lor: dlui. Lucian ROMASCANU (Ministrul culturii), dlui. Marian-Catalin PREDOIU (Ministrul Justitiei), dlui. av. prof. univ. dr. Valeriu STOICA, Dnei. jud. Corina CORBU (Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie), dlui. av. dr. Traian-Cornel BRICIU (Presedintele UNBR), Dnei. Jud. Luminita CRISTIU-NINU (Presedintele Curtii de Apel Bucuresti), dlui. av. dr. Ion DRAGNE (Decanul Baroului Bucuresti), dnei. Proc. Gabriela SCUTEA (Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie), dlui. prof. univ. dr. Viorel ROS.

Felicitari, stimati colegi, realizarile domniilor voastre ne onoreaza!

Expozitia va cuprinde, in spiritul caritabil promovat in toti acesti ani, o licitatie de creatii artistice, donate de participanti, in scopul strangerii de fonduri pentru salvarea unor vieti... de avocati! Impreuna, vom reusi!

Prin arta promovam profesia, solidaritatea, dialogul, unitatea si toate celelalte valori in care credem!

Multumim pentru sprijin tuturor partenerilor si sponsorilor evenimentului!

Again! We did it!!!

Cu drag, Echipa A.D.S.A.”


PROGRAM

10.00

DESCHIDERE EVENIMENT

PREZINTA:

- Dl. av. Daniel FENECHIU, Presedinte ADSA, Vicepresedinte UNBR

- Dna. av. Silvana RACOVICEANU, Vicepresedinte ADSA

10.00-10.40 INVITATI:

- Dl. Lucian ROMASCANU – Ministrul Culturii

- Dl. Marian-Catalin PREDOIU – Avocat, Ministrul Justitiei

- Dl. av. prof. univ. dr. Valeriu STOICA

- Dna. jud. Corina CORBU – Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie

- Dl. av. dr. Traian-Cornel BRICIU – Presedinte UNBR

- Dna. jud. Luminita CRISTIU-NINU – Presedintele Curtii de Apel Bucuresti

- Dl. av. dr. Ion DRAGNE – Decanul Baroului Bucuresti, Vicepresedinte UNBR

- Dna. Proc. Gabriela SCUTEA - Procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

- Dl. Prof. univ. dr. Catalin BALESCU – Rectorul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti

10.40 – Vizionare Exponate

11.00 – Prof. univ. dr. Viorel ROS – Prelegere cu tema 'Istoria Palatului de Justitie din Bucuresti'

11.30 – Lansare carte 'Viata la curte. Catusele Anei' – av. Eliza ENE-CORBEANU – Baroul Bucuresti

12.00 – Recital av. Costinel MODORAN – Baroul Bucuresti

12.30 – Lansare carte 'Adevarul in cautare de minister' – av. Florentin TUCA – Baroul Bucuresti

13.00 – Lansare carte 'Libertatea de exprimare in era turburentelor' – dna. Monica CERCELESCU

13.30 – Dl. Av. Mihai TANASESCU – Prelegere cu tema 'Doi scriitori in Sala Pasilor Pierduti. Mihail Sebastian si Cela Serghi'

14.00 – Dl. av. Iosif FRIEDMANN-NICOLESCU – prelegere cu tema 'Intre drept si arta, persoane si personalitati'

13.40 – Lansare carte 'Maimute la taifas' – av. Nicolae AVATAJI – Baroul Bucuresti

14.10 – Recital flaut dl. Nicolae MAXIM

14.20 – Vizionare exponate, discutii cu avocatii artisti si socializare!”


Comentarii

# I. Matei date 20 October 2022 18:16 +23

B R A V O ! In sfarsit ceva b u n si f r u m o s . Felicitari intitiatorilor! Felicitari organizatorilor ! Cu drag si nerabdare, P.S. Puteti retrage invitatiile la cateva nume de pe acolo. Nu au au tangeta cu artele, ... si cu multe altele. Nu sunt multe, doar vreo 3 . P.P.S. Daca nu puteti sa retrageti, macar puteti sa o invitati si pe doamna Laura Codruta Kovesi ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva