22 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FRAUDELE PNL SI USR MUSAMALIZATE DE STATUL PARALEL – Scandalos: Autoritatea Electorala Permanenta a depistat operatiuni financiare ilegale la PNL si USR in campaniile din 2016, dar a “uitat” sa sesizeze Parchetul. Cine acopera tandemul PNL-USR, care militeaza sa darame Guvernul in strada, nu prin alegeri? Cititi in premiera rapoartele de control ale AEP privind finantarile si platile ilegale imputate partidelor conduse de Ludovic Orban si Nicusor Dan (Rapoartele de control)

Scris de: L.J. | pdf | print

8 July 2018 14:15
Vizualizari: 67576

Redactia Lumeajustitiei.ro prezinta documente zdrobitoare, care releva ca in Romania singurul partid vanat penal pentru derularea campaniilor electorale este PSD, in timp ce in cazul partidelor de opozitie (unele cu finantare externa necunoscuta si mai mult decat dubioasa) PNL si USR anchetele penale nu se urnesc, nici cand constatarile sunt extrem de grave, intrucat persoane interesate din institutiile publice le musamalizeaza.

Rapoartele de control efectuate de Autoritatea Electorala Permanenta in perioada 2016 – 2017, asupra cheltuielilor efectuate de PNL, condus de Ludovic Orban, si Uniunea Salvati Romania (fosta Uniunea Salvati Bucurestiul) condusa de Nicusor Dan, la alegerile din 2016, au retinut grave ilegalitati privind modul de cheltuire a banilor pentru care s-a propus sesizarea organelor de urmarire penale.


Ciudat insa, desi in rapoartele de control ale AEP se mentioneaza necesitatea sesizarii organelor de urmarire penala, retinandu-se potentiale acte de coruptie, precum si faptul ca sume importante de bani au ramas prin buzunarele liderilor de partid, ori si-au pierdut urma, iar unele plati electorale catre institutii media au fost facute in schimbul unor prestatii fictive, plangerile penale nu s-au mai facut.

Este evident ca dupa controalele efectuate de AEP, persoane interesate au considerat ca PNL si USR trebuie ocrotite, astfel incat totul a ramas la nivel de maculatura, in sertarele institutiei, la nivel de constatare si atat. Cine are interesul sa protejeze PNL si USR? De ce nu se face nimic impotriva acestor partide de “Opozitie”, care seamana vrajba in societate si lauda de dimineata pana seara prestatia abuziva a institutiilor de forta, dar acund lucruri care nu le fac deloc cinste? Oare tocmai din cauza ca au probleme penale legate de banii obtinuti in campaniile electorale, liderii acestor partide s-au unit cu ONG-urile sorosiste si militeaza in strada pentru daramarea nedemocratica a guvernului legitim aflat la Putere?

Lumeajustitiei.ro publica integral – atasat la finalul articolului – cele trei rapoarte de control cu fraudele depistate de Autoritatea Electorala Permanenta in ograzile PNL si ale USB – USR, la alegerile din 2016, cu intrebarea legitima: de ce nu s-au initiat dosare penale in conformitate cu gravitatea faptelor de coruptie depistate la control?

Ilegalitatile descoperite de AEP la PNL pentru alegerile parlamentare din 2016. De ce nu s-a mai facut plangerea penala?

La data de 27.03.2017, Autoritatea Electroala Permanenta a finalizat Raportul de Control privind chelutielile efectuate de Partidul National Liberal, condus de Ludovic Orban, cu ocazia alegerilor parlamentare din 2016. Pe langa multe ilegalitati depistate, controlul a retinut ca partidul a platit sume imense unor entitati media: SC GMP Advertising SRL (pentru campanie electorala in favoarea lui Dacian Ciolos de sustinere a acestuia pentru functia de prim ministru), tiparire de materiale electorale etc. Controlul a retinut ca au fost facturate zeci de filiale ale PNL, cu sume consistente, pentru cate un material electronic de campanie: “GMP Advertising SRL a facturat aceleasi servicii/livrabile pentru toate filialele si nu a prestat un serviciu distinct pentru fiecare filiala in parte... Crearea unei machete cu caracter general si cu indicarea expresa din partea furnizorului ca personalizarea se va efectua de fiecare beneficiar in parte, in speta fiecare filiala a partidului, vine sa intareasca ideea ca suntem in prezenta unei singure creatii ce a fost facturata de mai multe ori”.

Alte ilegalitati au fost depistate de AEP si in relatia PBL cu SC Adevarul Holding SRL, pentru un produs electoral similar, facturat de zeci de ori la filialele PNL, retinandu-se: “Adevarul Holding SRL nu a prestat un serviciu disctinct pentru fiecare filiala in parte, fiind facturate aceleasi servicii de mai multe ori”.

Nereguli au fost depistate si in relatia cu SC Sigma Media SRL.

Fata de cele constatate, Raportul a concluzionat: “Avand in vedere aspectele mentionate la subcapitolul B. Nereguli privind facturile emise de SC GMP Advertising SRL, SC Adevarul Holding SRL si SC Sigma Media SRL catre Partidul National Liberal, aspecte care conduc la suspiciunea evidentierii unor operatiuni fictive in documentele intocmite, Autoritatea Electorala Permanenta va sesiza institutiile competente in stabilirea legalitatii operatiunilor economic – financiare” - (vezi facsimil 1)

Din informatiile noastre insa, AEP a “uitat” sa mai sesizeze organele de urmarire penala. De ce oare?

Ilegalitatile descoperite de AEP la USR – alegerile parlamentare din 2016

Mult mai multe nenorociri au fost depistate de AEP la Uniunea Salvati Romania, condusa la data faptelor de vestitul Nicusor Dan, privitor la operatiunile financiare legate de alegerile parlamentare din toamna lui 2016. S-a depistat ca USR a initiat un mecanism on-line de “strangere de fonduri”, prin intermediul unui ONG cu denumirea Asociatia G2, reprezentata de un anume Vlad Adrian Radu, printr-un contract semnat intre reprezentantul asociatiei si Nicusor Dan la data de 8.07.2016 (puteti citi intregul contract atasat la finalul articol). Intrucat Asociatia G2 nu avea mijloacele necesare de strangere de fonduri on-line, acest contract a fost grevat de un altul incheiat intre Asociatia G2 si SC Netopia SRL (de mobil pay). Astfel, prin intermediul platformelor on-line https://usr.ro/doneaza oricine putea depune bani, fara sa poata fi identificat intrucat putea introduce orice date. Controlul AEP a retinut ca platitorii erau “redirectionati catre platforma Netopia MobilPay pentru a efectua plata, astfel neputand fi identificata identittatea reala a donatorului”.

Atat Asociatia G2, cat si Netopia SRL isi retineau comisioane generoase la fiecare operatiune, astfel incat o importanta parte de bani, in loc sa mearga la campania electorala a USR, conform vointei donatorilor, intra in conturile acestor entitati. Sistemul acesta de comisionare a donatiilor a fost mostenit de la alegerile locale din primavara anului 2016, cand USR se numea Uniunea Salvati Bucurestiul. Controlul AEP a depistat sute de mii de lei intrati prin aceste procedee, considerate nelegale, deoarece nu se poate identifica clat donatorul. In plus s-a retinut ca in conturile de campanie electorala conform legii puteau intra doar donatii de la persoane fizice, nu si donatii de la persoane juridice, or in contul USR banii intrau ca veniti de la persoanele juridice Asociatia G2 – Netopia SRL.

S-a mai depistat ca USR a platit reteaua Facebook Ireland Limited sa distribuie materiale propagandistice, desi in realitate AEP a retinut ca aceste platnu respecta legislatia in vigoare intrucat: “S-a incalcat destinatia contributiilor, fiind postate materiale care nu reprezinta materiale de propaganda electorala (prin care se solicita strangere de fonduri)

S-au depistat de asemenea sume importante de bani incasate in conturi personale de catre candidati ai USR la parlamentare, care nu au mai fost transferati in conturile de campanie dupa cum urmeaza:

- 2500 lei in contul personal al candidatului Adriana Claudia Milcov;

- 60.377 lei in contul personal al candidatului Oana Mioara Bizgan Gayral, din care in contul de campanie au ajuns doar 45.000 lei;

- 48.526 lei in contul personal al candidatului Andreea Vasilescu, din care in contul de campanie au ajuns doar 43.522 lei;

- 61.429 lei in contul personal al candidatului Andreea Vasilescu, din care in contul de campanie au ajuns doar 61.192 lei;

S-au mai depistat “donatii incasate de catre candidati in conturile personale, cu destinatia sprijin financiar pentru campania electorala, fara a fi utilizate in acest scop” astfel:

- 5510 lei in contul personal al candidatului Florina Raluca Presada;

- 3257 lei si 7182 lei in contul personal al candidatului Oana Mioara Bizgan Gayral;

Controlul a recomandat ca respectivii sa dea banii inapoi catre donatori.

AEP a refuzat in urma ilegalitatilor constatate sa ramburseze catre USR suma de 152.291 lei solicitata de aceasta formatiune. Pozitia USR – Nicusor Dan fata de control si masurile dispuse de AEP o puteti citi atasat la finalul articolului.

Nici in cazul USR, despre care Lumeajustitiei.ro a mai publicat informatii ca AEP ar fi efectuat o sesizare penala, acest lucru nu s-a produs, iar parchetul nu a demarat nicio ancheta penala? De ce oare?

Ilegalitatile descoperite de AEP la Uniunea Salvati Bucurestiul, pentru alegerile locale din 2016

Prin Raportul de control al AEP din 2.11.2016 privitor la sumele cerute la rambursare de catre Uniunea Salvati Bucufrestiul, condusa de Nicusor Dan cu ocazia alegerilor autoritatilor administratiei publice locale din 2016, s-au retinut o serie lunga de ilegalitati. Aceleasi ca cele descrise mai sus in cazul USR (continuatoarea USB) prin mecanismul descris de colectare de donatii on-line, cu comisionarea lor de catre Asociatia G2 si SC Netopia SRL.

S-au depistat sume importante de bani donate, despre care nu s-au mai gasit documente justificative.

S-au gasit insa si donatii facute prin acte notariale dupa cum urmeaza:

- 90.000 lei pentru candidatul USR Cristian Bogdan Stroe, de la donatorul Smaranda Gabriela Iacobescu, suma donata o zi mai tarziu, la 24.05.2016 presedintelui USB Nicusor Dan;

- 50.000 lei pentru candidatul USR Cristian Bogdan Stroe, de la donatorul Dan Sucu;

- 95.000 lei pentru candidatul USR Cristian Bogdan Stroe, de la donatorul Florin Talpes;

- 130.000 lei imprumutati de Florin Talpes catre candidatul USR Alexandru Valeriu Gadiuta;

In actul de control al AEP s-a mai precizat: “Cu privire la donatiile incasate in timpul campaniei electorale, mai exact in perioada 6.05.2016 – 4.05.2016, rezulta ca majoritatea donatiilor au fost incasate on-line de catre Asociatia G2, prin platforma www.salvatorii.ro , apoi transferata in contul lui Nicusor Dan si contul USB”. De retinut ca Asociatia G2 percepea un comision de 5% din toate sumele donate.

Prin Procesul verbal din 2.12.2016 incheiat de AEP s-a mai retinut ca “din verificarea prin incrucisare a documentelor emise de Facebook si cele depuse de USR s-a constatat ca pentru suma de 215.310 lei formatiunea politica nu a efectuat nicio inregistrare contabila. Din documentele verificate nu s-a putut stabili din ce sursa de finantare si prin ce cont a fost achitata suma mai sus precizata... se ridica suspiciunea ca plata a fost efectuata prin conturi paralele”... “Avand in vedere cele constatarile rezultate in urma verificarilor, putem aprecia ca formatiunea politica a abordat diferit modul de colectare a donatiilor on-line si modul de utilizare a propagandei electorale on-line, fapt ce a condus la solicitarea de informatii suplimentare de la diferite entitati private si de stat... potrivit art. 13 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie se arata in mod explicit ca: 'fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite... legislatie conexa: conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor in exercitarea demnitatilor publice si functiilor publice'....” - (vezi facsimil 2)

De ce nici in acest caz AEP nu a formulat sesizare penala si nu s-a deschis niciun dosar penal?

* Cititi aici Raportul de control efectuat de AEP la PNL pentru cheltuielile de la alegerile parlamentare din 2016

* Cititi aici Raportul de control efectuat de AEP la USR pentru cheltuielile de la alegerile parlamentare din 2016

* Cititi aici Rapoartul de control efectuat de AEP la USB (actuala USR) pentru cheltuielile de la alegerile locale din 2016

Comentarii

# Alina date 8 July 2018 14:42 +14

Tocmai ce Daniel Dragomir a dezvaluit cum ca aparatura de interceptare nu este omologata, asadar toate parchetele lucreaza ilegal. Cum naiba sa fie omologat asa ceva cand in tarile din UE interceptari nu se fac, dosare penale nu se fac cu probe interceptari la dosar, numai in tara asta de nebuni asa ceva este permis. PSD ALDE in loc sa ia masuri,tin timpul pe loc. Maine trebuie dat OUG pt toata justitia ilegala care se face, oamenii au fost condamnati ILEGAL . Nu este clar ca PNL si USR sustin statul paralel in frunte cu presedintele antiroman?Aceste partide trebuiesc dizolvate,toti din PNL USR cercetati penal si dati afara sa nu mai fie platiti cu salariu de mii euro lunar facut altceva cu banii aia,astia nu sunt politicieni. Ce asteapta PSD ALDE? Sa-si rezolve doar problemele lor?

# DODI date 9 July 2018 11:43 +1

Semnificativă poză ORBNAN ÎN LANȚURI. Așa se explică atitudinea sa obedientă față de DNA și ciolanis.

# David Cristian date 8 July 2018 14:44 +6

Banii murdari au fost girati catre cele doua partide de securisti si sorosisti cu ajutorul nemijlocit al consilierei presedintelui neamt de catre Sandra Pralong.

# obiectiva date 8 July 2018 15:33 +1

BREAKING NEWS...cum se FURA PROPRIETATILE IN ROMANIA...ANCPI nu a dat numere cadastrale definitive, am probe , de 14 ani, CEL PUTIN, la CADASTRU...ai documentatia cadastrala facuta din 2004, ai INCHEIERE de judecator de CARTE FUNCIARA din 2004, care dispune intabularea dreptului de proprietate...DAR NU SE DAU NUMERE CADASTRALE DEFINITIVE...desi totul este clar ca buna ziua, nici un litigiu, nimic.....la mine STIU precis ca este MOSSADUL cu GITTENSTEIN si FONDUL PROPRIETATEA....va avertizez pe toti ca...desi aveti de toate ...FARA NUMAR CADASTRAL DEFINITV nu sunteti decat...PROPRIETARI PROVIZORII.....AZI am constatat ca lipsesc cu desavarsire din REGISTRUL NATIONAL IMOBILIAR......si oricine poate sa va DEPOSEDEZE...asa cred ca a fost si la werner...la mine, vine MOOSADUL si se instaleaza in proprietatea mea imobiliara :cry: :cry: :cry:

# obiectiva date 8 July 2018 16:12 +4

uite de aia, scriptic , se intinde ROMANIA peste toata Europa, pentru ca s-au pus din burta, la tara, cel putin, METRI LUNGIME si LATIME..pe baza de relatii de rubedenie si de afinitate....de prietenie si de mita, etc.....de parca PAMANTUL ar fi guma de mestecat sau elastic de la chiloti.....

# obiectiva date 8 July 2018 16:16 +3

ia aduceti-va aminte cine au fost sefi la ANCPI, cel putin in ultimii 14 ani...si mai exista si PROTOCOALELE CU SRI, la dracu sa va chieptene..``DNA anunță, într-un răspuns pentru agenția Mediafax, că are acces la 21 de baze de date, inclusiv Agenția de Cadastru, în contextul acuzațiilor fostului ofițer SRI Daniel Dragomir cu privire la faptul că există un protocol DNA- Agenția de Cadastru, care permite liber acces la datele de cadastru. „​În ultimele zile, în spațiul public s-a reluat o temă recurentă, prin care se acreditează ideea că procurorii anticorupție au acces la bazele de date ale altor instituții publice din cadrul administrației doar ca urmare a încheierii unor protocoale interinstituționale, fără a avea o bază legală. Concret, temeiul juridic al încheierii acestor acte îl reprezintă articolul 267 (Accesul la bazele electronice de date) din Codul de procedură penală, care reglementează în mod expres atât dreptul de acces direct al procurorilor și al instanțelor, cât și ob

# obiectiva date 8 July 2018 22:21 +4

:P UITATI CUM RAMANETI IN AER :P din cauza ANCPI ``Dupa 20 de ani OCPI Caransebes- Cadastru ma anunta ca terenul de sub casa cumparata cu Legea 112/1995 nu este al meu. Mentionez ca pentru acest teren statul nu mi-a cerut nici o chirie, nu am semnat nici un act pur si simplu pe stat nu l-a interesat. Astazi il intereseaza pentru ca anumiti functionari au interes in zona (salarii mici, famelie mare..). Ce pot sa fac in RPR(Republica…)? RĂSPUNDE Constantin iunie 18 2018 Am cumpărat o casă prin legea 112/95 de la SC.unde eram angajat , și locuiam cu chirie în acea locuință , terenul nu l am putut obtine între timp altcineva a cumpărat terenul fără ca eu să fiu anunțat .De cîțiva ani ma chinui sa obțin intabulare și OCPI î mi refuză intabularea locuinței .Ce pot face ?``` O SA VA PUNETI LOCUINTELE PE PICIOROANGE, ca nu aveti drept de proprietate ....FARA INTABULARE.... iar eu o sa ma dau cu capul de pereti din cauza unui titlu de proprietate in fals....al vecinului criminal.

# Probabil ca "unii" vor ca romanii "sa bata pasul pe loc" date 10 July 2018 11:03 +1

la nesfarsit, in conflicte interne minore sau majore, cata vreme "se indestuleaza cu resursele epuizabile", dupa care "adio si n-am cuvinte". Cei care vor ramane in Romania vor simti din plin "iarna pe ulita". Global si local, remarcam deja "racirea": relatii comerciale si militare incordate, batalii pentru acapararea si protejarea resurselor neregenerabile, miscari financiare dirijate pentru indestulare privilegiata, economii reale puse pe butuci, retrocedari si despagubiri "cu cantec". De analizat ciclurile economice lungi de tip Kondratiev, generat si implementat o strategie economica pentru viito, cata vreme in Romania inca mai exista resurse umane, financiare si materiale... Peste maxim 10-15 ani "joaca de-a economia" va fi "vorba goala". "Turma nu iarta" si asta se vrea, fenomenul e provocat intentionat si este ciclic. Banii pleaca, "fraierii raman" iar "cozile de topor" sunt lasate prada. Prin 2070, urmasii vor reveni cu "acte si revendicari printre "indienii ramasi".

# intrebatorul date 8 July 2018 17:03 +2

LUJU, merita atentia cuvenita postarea obiectivei?merita publicat un articol pe aceasta tema propusa de obiectiva,DESPRE NUMARUL CADASTAL PROVIZORIU////?? :sad:

# obiectiva date 8 July 2018 21:52 +1

mersi, @intrebatorul...este vorba de NUMAR CADASTRAL DEFINITIV, nu de cel provizoriu care exista dinainte de a se face documentatia cadastrala din 2004....conform planurilor cadastrale ale UAT....planuri intocmite in anul 1977...atunci s-a masurat ULTIMA OARA PAMANTUL ROMANESC, pe vremea lui Ceausescu....dupa 1990, au tabarat alogenii sa isi taie cate o felie de tort, deja erau infiltrati in tot sistemul...

# obiectiva date 8 July 2018 23:42 +1

ASTA se intampla in 2004...Începând cu data de 1 iulie 1999, pe baza Ordinului ministrului justiţiei nr. 1.330/C/1999 şi a protocolului încheiat între ONCGC, UNNP şi MJ, s-a trecut la înscrierea cu caracter nedefinitiv în cărţile funciare. Ca urmare, orice act şi fapt juridic cu privire la terenuri sau construcţii trebuie înscrise cu caracter nedefinitiv în Cartea funciară, dacă pe acel teritoriu administrativ nu s-au definitivat lucrările de introducere a cadastrului general (dacă identificarea imobilelor nu se poate face cu numerele topografice din Cartea funciară şi acolo unde s-au înfiinţat birouri de carte funciară în anul 1999). Potrivit art. 61 din Legea nr. 7/1996, "Actele şi faptele juridice privind terenurile şi construcţiile situate pe un teritoriu administrativ pentru care nu s-au definitivat documentele cadastrului general se vor înscrie cu caracter nedefinitiv, în câte o carte funciară, urmând ca înscrierea definitivă să fie efectuată la punerea în aplicare a cadastrului

# obiectiva date 8 July 2018 23:50 +2

problema este ca altii care au facut documentatia la o casa si la cate un teren extravilan, mai la deal, si una la mai la vale, cu doar 8 ani in urma, nu cu 14 ani in urma, AU PRIMIT NUMAR UNIC *DEFINITIV cadastral....EU AM RAMAS CU NUMARUL PROVIZORIU DIN 2004...si , uite asa, NU EXIST sub nici o forma in REGISTRUL NATIONAL ...si, in anul 2017, in UAT a mea s-a incheiat masuratoarea ANCPI...s-a finalizat masuratoarea cadastrala , iar noi, proprietarii, trebuia sa primim ceva la mana...asa, ma voi trezi maine ca imi ia vecinul care NU are nici drept de proprietate, a cumparat numai constructia, pe vremea lui Ceausescu nu se dadeau decat 100 mp aferent casei, iar aceste proprietati NU SE PUTEAU INSTRAINA SUB NICI O FORMA, terenul era scos din CIRCUITUL CIVIL, se putea DOAR MOSTENI SPRE VESNICA FOLOSINTA....nici nu are carte funciara, desigur, pentru ca nu are nici titlu, doar are relatiile la politie si primarie, cum am mai spus, ca imi ia si patul de sub mine si ma evacueaza din casa..

# obiectiva date 9 July 2018 06:24 +1

imi cer scuze catre cititorii LUJU, dar eu cand sunt obsedata de o idee, nu ma las pana nu o disec pana la ultimul cromozom :P Prin 2008 a inceput in anumite judete din tara (acum functioneaza in toata tara) implementarea unui sistemul integrat de cadastru si publicitate imobiliara numit E-Terra. Un avantaj major al acestui sistem informatic il reprezinta gestiunea electronica a coordonatelor cadastrale. Astfel, lucrarile cadastrale gestionate in E-Terra nu permit aprobarea documentatiilor cadastrale care se suprapun peste alte proprietati, lucru care pana acum se intampla, dand nastere uneori la diferite litigii. Fiecarei proprietati i se atribuie un numar cadastral unic de 5 cifre, care este identic cu nmarul Cartii Funciare, iar lucrarile aprobate prin acest soft pot fi recunoscute prin acest numar unic de 5 cifre. Documentatiile cadastrale cu numere cuprinse intre 1 si n sunt documentatii mai vechi, executate pina la momentul implementarii acestui program .

# obiectiva date 9 July 2018 06:27 0

si uite asa, AU DAT NADASUL DIN PIX, SI uite asa, WERNER A LUAT CASELE... :P PRIN HOTARRI JUDECATORESTI CARE TINEAU LOC DE TITLU..de proprietate.....E FOARTE USOR SA CUMPERI JUDECATORI IN ROMANIA...cateodata ma gandesc ca Pablo Escobar avea dreptate :P CADASTRUL IN ROMANIA ESTE O....HIMERA... :o ``Si cartea funciara electronica si cea pe hartie sunt valabile. Hotararea judecatoreasca tine loc de titlu de proprietate in cazul in care acesta nu exista, deci intabularea nu poate fi fals cum spuneti. Cat despre cadastrul general............ e ca o himera, nu se stie cand , unde si de cine va fi facut.``

# obiectiva date 9 July 2018 09:21 0

SINGURUL REZULTAT palpabil al argumentatiei mele logice de aseara a fost ca AZI ...STS ul imi blocheaza accesul la ANCPI geoportal imobile e-Terra..... :o :o :-? :-x :eek: sa stiti ca AM FACUT POZE ... :P :P :P

# PSD e cel mai minunat partid din lume date 8 July 2018 15:43 -16

Intră in vigoare noile modificări la Codul penal. Să nu-și facă nimeni griji. Scăpăm cu toții, din pușcării, din procese sau din urmărire penală. Modificările sunt cu cap. Stați calmi. Nu e sărit nimeni. În primul rând e dezincriminarea abuzului; traficul de influență, mărturia mincinoasă, favorizarea faptuitorului sunt facute praf. Dacă scapă vreun dosar, intervine prescripția care rade tot. Să-i dea Dumnezeu sănătate lui Dragnea că s-a gândit la noi.

# XXZ date 8 July 2018 18:02 +3

Nu ti- e rusine mai...? Mai conteaza cine sau cati scapa ? Cel mai grav lucru este ca justitia romaneasca este facuta in mod ilegal, probele din dosare sunt fie obtinute ilegal, fie false,fie inventate,etc. Esti de prin "justitie"? Toti procurorii si judecatorii ( care absolut toti 100% sunt partasi acestei mizerii,plus avocatii colaboratori Sri) sa fie anchetati. Aceste personaje nu mai trebuiesc lasate in functii si nici platite regeste,pt ce? Pt ca au facut mojicii si au bagat ilegal oameni in puscarii? ESTE NEVOIE DE OUG PT ANULAREA TUTUROR DOSARELOR SI CONDAMNARILOR ( acestea sunt ilegale din cauza PROTOCOALELOR ILEGALE si din cauza aparaturii de interceptare care este ilegala,neomologata plus alte proceduri ilegale si abuzuri). Chiar zegrean omul sistemului s-a dat de gol singur ca sunt 17000 legi neconstitutionale

# Pintea date 8 July 2018 21:26 +1

Nu s-a dezincrimant nici un abuz! Vorbiti numai prostii, ca o placa stricata! Macar de-ati sti ce inseamna”dezincriminare”.

# dezincrimant date 8 July 2018 23:19 0

nici un abuz,serios,Pintenoasa cea viteaza ,esti Luluta?Ma indoiesc ca Luluta ar face asemenea greseli de gramatica de clasa a 4 a.Stii ce inseamna dezincriminare,dar nu stii scrie?/ :eek: atata poti?/ :eek:

# Pintea date 9 July 2018 12:55 0

Era o greseala de redactare, nici nu am observat-o, mai jos scrisesem corect, dar tu, ce scuza ai, cu exprimarea ”nu stii scrie”? Vai de tine, agramatule! Vad ca o tot ridici in slavi pe Luluta!

# obiectiva date 8 July 2018 17:17 +5

MONSTRUOASELE PROTOCOALE ILEGALE ale SRI, DNA, PICCJ, cu toate autoritatile si persoanele juridice de drept public si privat etc...pot FI DISTUSE DINTR-O SINGURA LOVITURA.... :P APLICAREA General Data Protection Regulation sau GDPR, reprezintă un set de reguli şi directive prin care Consiliul European, Comisia Europeană şi Parlamentul European intenţionează să întărească şi să unifice legislația care priveşte securitatea datelor noastre personale. Acest nou set de legi a intrat în discuţie încă din 2013, a fost adoptat în 2016 şi urmează să între în vigoare automat, la nivelul tuturor statelor din Uniune, din mai 2018. asta inseamna CA ACESTE PROTOCOALE INCALCA GDPR, iar SRI, DNA, PICCJ , etc...sunt persoane juridice care POT FI AMENDATE CU CATEVA MILIARDE DE EURO PER CAPITA... :P NU STIU PE NIMENI SA ISI FI DAT ACORDUL ca entitatile mai sus mentionate sa dispuna de DATELE LUI PERSONALE....si chiar si FARA NUMAR UNIC DE OPERATOR DATE PERSONALE....ori din aceasta secunda

# de ce nu va folositi dovleacul? date 8 July 2018 18:42 -3

Aparatură neomologată înseamnă că nu corespunde standardelor. Or, noi nu avem standarde. Nu poti să spui că aparatura e ilegală pentru că nu corespunde unor standarde care nu există. Dacă se vor introduce aceste standarde, fiți siguri că aparatura DNA, IGPR, DIICOT și PG va corespunde. Nu vă faceți griji aiurea. Aparatura nu e ”made in China”. Emailul lui Dragomir e unul trimis oficial de DNA, unui participant la o licitație. Deci nu a făcut Dragomir marea descoperire.

# @dovleacul" din sistem date 8 July 2018 20:02 +1

Stai liniştit că Nu e vorba doar de NE-OMOLOGAREA APARATURII de interceptare! Atâta vreme cât interceptarile deja erau ilegale chiar dacă ar fi fost omologată aparatura!... Capul tău e dovleac fără minte si nu ințelege că Ilegalitățile din SRI,DIICOT,DNA&Co sunt absolut peste tot în sistemul FALS DE JUSTIȚIE şi sub TOATE FORMELE NEPERMISE DE LEGE Nu vă mai faceți iluzii că habar nu aveți voi din sistemul securist că toate ilegalitățile se plătesc cu tot cu aparatură sau nu! În toată istoria lumii de la origini EXISTĂ O REGULĂ CONSTANTĂ: nu a scăpat de pedeapsă nici cel mai puternic împărat al celui mai mare imperiu. ;-)

# Pintea date 8 July 2018 21:31 +1

Cine a condus AEP? Ah, pardon, atunci guvernul sa nu se mai mire atat, daca nu a fost in stare sa schimbe nici macar oameni din functii cheie! Si-a schimbat numai proprii prim-ministri! De ex., pe Opris de la STS l-a schimbat cineva? Sau este si el pe viata, ca kovesi, ca Isarescu, etc.?

# SORY date 9 July 2018 09:15 0

Sunt 17 ani de utilizare a acestor invetitii de stat in folosul familiei politistului. Proprietatea mea si ea a fost exploatata in acest timp. Iar eu am platit impozitul - pentru a avea ,,interes in cadrul procesului penal instrumentat de catre fostii colegi politisti ,supravegiat de fost politest coleg cu ….. politistul dar acum ...procuror si platitorului de impozite (EU) acum , in anii UE , mi-a fost interzis accestul pe proprietatea mea!!!!!! Datorita intabularii unui cetatean decedat in 1953, in anul 2015!!!! NEGURA MINTILOR !!!! Cine sunt faptuitorii si cine PROTEJEAZA? Harti false trimise la CEDO!!! Asta este ROMANIA post 1989. Au apucat frustratii la putere?? CAM MULTI SI PESTE TOT! REMEDIUL ????????

# Gilu date 9 July 2018 14:31 0

Orban imi aduce aminte de personajul Titi Tulea : " Ma duc sa ma legan " .Du - te ma ...acasa !

# Sima date 9 July 2018 15:33 +1

Uitati-va la parazitii platiti de Soros si sustinuti de servicii . PS.Alo, PSD+ALDE, pe cand o reducere drastica a bugetului SRI ? Nu se mai poate sa platim atatia paraziti efectiv degeaba ! Nu trebuie s amai ramana decat doua servicii : SRI si SIE , dar mult reduse ca buget si personal ! :-)

# Muci date 10 July 2018 12:00 0

Mie când îmi spuneți de USR îl văd doar pe Nicușor Dan hrănindu-se din toate orificiile lui, mai ales cu muci...

# Vasile Vasile date 6 August 2018 17:49 0

sa se aplice cele zece porunci, nu cele 17000 de legi neconstitutionale, si sa fie arestati protocolarii 50.000 ca in turcia si gata cu tradatorii de neam, nu stiu cum va mai rabda pamantul ticalosi de pdl-isti basisti portocalisti lulisti si alte jeguri idove

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.09.2023 – Lot nou de judecatori la disciplinar

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva