22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FURIBUNZII DE LA BRUXELLES, MARCA MACOVEI - Raportul MCV, un rechizitoriu la adresa presei: Mass media e acuzata ca a intimidat, a hartuit persoane din sistemul judiciar si “din institutii anticoruptie importante”. Oficialii CE vor o procedura “deschisa si transparenta” pentru numirea sefilor parchetelor si un “numar suficient de candidati” (Raportul)

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

30 January 2013 15:47
Vizualizari: 13455

 

Raportul MCV dat publicitatii de Comisia Europeana este, per ansamblu, bun pentru institutiile statului, concluzia fiind ca CE a remarcat ”necesitatea accelerarii progreselor in ceea ce priveste recomandarile sale referitoare la reforma sistemului judiciar, la integritate si la lupta impotriva coruptiei”. Totusi, Raportul nu confirma ca Romania a pus in aplicare toate recomandarile facute de la varful Comisiei Europene Guvernului Ponta, ci ”doar unele dintre recomandarile Comisiei care vizau restabilirea statului de drept si a independentei sistemului judiciar. Desi Constitutia si rolul si hotararile Curtii Constitutionale au fost respectate, angajamentele referitoare la protectia sistemului judiciar impotriva atacurilor, la inlocuirea ministrilor impotriva carora au fost pronuntate hotarari in materie de integritate si la demisia parlamentarilor care fac obiectul unor hotarari definitive in materie de incompatibilitate si conflicte de interese sau care au fost condamnati definitiv pentru coruptie la nivel inalt nu au fost puse in aplicare pe deplin”. In Raport se subliniaza faptul ca nu au fost realizate inca numirile la conducerea Ministerului Public si a DNA-ului.


Totodata, in proaspatul Raport MCV mass media din Romania e pusa la colt si considerata un agresor al institutiilor statului precum ANI, CCR, CSM si Inata Curte de Casatie si Justitie. Reprezentantii europeni plang de mila Agentiei Nationale de Integritate si sunt ingrijorati ca majoritatea rapoartelor ANI sunt contestate, aratand totodata ca „parlamentul nu a aplicat rapoartele ANI chiar si atunci cand erau confirmate de hotarari defintive ale instantelor” si ca, in general, situatia privitoare la sugestiile de modificare a cadrului juridic al acestei instituii „genereaza o incertitudine care ingreuneaza capacitatea Romaniei de a face dovada instituirii unui cadru juridic solid in materie de integritate„.

DNA a ramas „fruntea„ parchetelor: ”DNA a continuat sa cerceteze si sa aduca in fata instantei cu succes dosare de coruptie. Numarul condamnarilor definitive pronuntate pe baza dosarelor instrumentate de DNA s-a dublat in 2012, in comparatie cu anul precedent. Acestea au vizat politicieni din toate partidele importante. A existat, de asemenea, o crestere constanta a trimiterilor in judecata si a condamnarilor in dosare instrumentate de DNA privind fraude implicand fonduri ale UE. Aceasta poate servi drept un exemplu important pentru activitatea organelor de urmarire penala, atunci cand exista indicii privind discrepante mari in ceea ce priveste rezultatele obtinute de diferite parchete”.

In opinia oficialilor europeni, Ministerul Public, DGA si ICCJ „au continuat sa lucreze in mod profesionist si impartial, uneori fiind supuse unei presiuni extreme”.

Cu privire la raspunderea sistemului judiciar, Raportul MCV mentioneaza: ”Noul cadru juridic privind Inspectia Judiciara, adoptat in 2011, a permis acestei institutii sa isi atinga obiectivele cu mai multa eficacitate, ceea ce a avut ca rezultat adoptarea a 21 de noi masuri disciplinare in primele sale luni de activitate. Ministerul Justitiei a sprijinit noul inspectorat printr-o serie de masuri practice, inclusiv prin punerea la dispozitie a unui nou sediu central. Mai multe lectii cu un caracter general invatate din cazuri individuale ar putea fi incluse in politica comuna recomandata de Comisie astfel incat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si Guvernul sa promoveze raspunderea si integritatea in cadrul procedurilor judiciare si legislative. Un alt element esential al reputatiei si raspunderii sistemului judiciar este procedura de numire a magistratilor. Noile dispozitii privind promovarea magistratilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie par sa fi introdus o noua rigoare in cadrul sistemului: pare mai important sa se mentina calitatea concurentei mai degraba decat sa se remedieze lacunele percepute, care se pot dovedi a fi de scurta durata”.

Cu toate ca in Romania inca este o mare problema cu unificarea jurisprudentei, iar in materie de implementare a practicii unitare Inalta Curte nu a facut deloc progrese, in Raportul MCV se mentioneaza in mod fals faptul ca ”de la raportul din luna iulie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a continuat sa ia masuri concrete in vederea unificarii jurisprudentei si a imbunatatirii calitatii acesteia, asigurand transmiterea hotararilor catre instantele inferioare si imbunatatind accesul online”.

Raportul lauda eforturile Ministerului Justitiei de a degreva instantele, prin anumite modificari legislative de genul celei care privitoare la procedura administrativa de gestonare a taxei de prima inmatriculare.

Au existat numeroase exemple de mijloace de informare in masa care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar”

Oficialii CE trag de urechi mass-media si prin urmatoarea recomandare: “Revizuirea standardelor existente pentru a se garanta existenta unor mijloace de informare in masa libere si pluraliste, asigurandu-se, totodata, masuri reparatorii eficiente impotriva incalcarii drepturilor fundamentale ale omului si impotriva exercitarii de presiuni nejustificate si a recurgerii la acte de intimidare de catre mijloacele de informare in masa asupra sistemului judiciar si a institutiilor implicate in combaterea coruptiei. Ar trebui sa se dea asigurari Consiliului National al Audiovizualului cu privire la independenta sa efectiva, iar acesta ar trebui sa isi indeplineasca pe deplin rolul prin instituirea si aplicarea unui cod de conduita in aceasta privinta”.

In ce priveste independenta sistemului judiciar, presa este inamicul public numarul 1, mai ales in vara anului 2012: ”In timpul verii, una dintre preocuparile majore a fost dovada clara a exercitarii de presiuni

asupra institutiilor judiciare si a lipsei de respect pentru independenta sistemului judiciar. Aceasta ramane un motiv serios de preocupare. Comisia a primit numeroase rapoarte privind acte de intimidare sau hartuire comise impotriva unor persoane care lucreaza in institutii judiciare si anticoruptie importante, inclusiv amenintari cu un caracter personal impotriva judecatorilor si a familiilor acestora si campanii mediatice de hartuire. Din pacate, recomandarea Comisiei nu a fost pusa in aplicare pe deplin. Atacurile cu motivatie politica la adresa sistemului judiciar nu au incetat. Un punct critic este acceptarea hotararilor judecatoresti: pentru aceasta este necesar ca toti membrii clasei politice sa ajunga la un consens privind abtinerea de la criticarea hotararilor judecatoresti, de la subminarea credibilitatii magistratilor sau de la exercitarea de presiuni asupra acestora. Comisia ar dori, de asemenea, sa atraga atentia asupra rolului mijloacelor de informare in masa. Au existat numeroase exemple de mijloace de informare in masa care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar, precum si anumite indoieli cu privire la eficacitatea activitatii de supraveghere desfasurata de Consiliul National al Audiovizualului. Situatia sugereaza necesitatea unei revizuiri a normelor existente pentru a garanta faptul ca libertatea

presei este insotita de o protectie corespunzatoare a institutiilor si a drepturilor fundamentale ale persoanelor, precum si pentru a pune la dispozitie masuri reparatorii eficiente.

Despre numirea viitorilor sefi ai Parchetelor

Cu privire la numirea sefilor de parchete, in raport exista urmatoarea recomandare: ”Asigurarea faptului ca persoanele care urmeaza sa fie numite la conducerea Ministerului Public si a DNA-ului sunt alese dintr-un numar suficient de mare de candidati de inalta calitate profesionala, in urma unui proces deschis si transparent, ca indeplinesc criteriile stabilite in Acordul de colaborare institutionala, in special in ceea ce priveste competenta profesionala, integritatea si rezultatele inregistrate in actiunea anticoruptie. Un aviz favorabil din partea Consiliului Superior al Magistraturii va fi un pas important in obtinerea increderii publicului”. Ce inseamna numarul suficient de mare”, nu se stie, drept urmare si daca ar fi 20 sau 200 de candidati e posibil ca cei de la Comisia Europeana sa considere insuficient orice numar de viitori candidati! De asemenea, nu se mentioneaza ce inseamna in opinia CE un “proces deschis si transparent”.

* Cititi aici Raportul MCV in limba romana

* Cititi aici Raportul MCV in limba engleza

Comentarii

# brutus date 30 January 2013 15:55 +39

nu mai pot cu mizeria asta de ue ! sa se faca REFERENDUM !!! sa decida POPORU' daca mai vrea in ue sau nu ... ne-ntoarce ue inainte de '89 ??? baga cenzura ? pune botnitza la presa ? TREBUIE dezbatut NU raportul, CI CAND VOM FACE REFERENDUMUL pt a vota daca mai inghitii sau nu acest bluf, ue ... 

# Dudu date 30 January 2013 16:03 +35

Vi-l imaginati pe Barroso laO partida de swingers deschis ? Acolo a redactat Raportul, impreuna cu d-nul Gay si cu membrii ACCEPT ! :lol:

# V.Ruse date 30 January 2013 16:25 +23

În România singurii care au serviciul asigurat și nu pot fi destituiți, indiferent ce ar face, sunt judecătorii. Adică nu pot fi nici destituiți și nici dați afară. Cu toate acestea, indivizi lipsiți de demnitate ca judecătorii n-am mai văzut. Aceste personaje sinistre au în sânge mentalitatea de slugă. Să fii inamovibil și să accepți să fii sluga unor politruci ca Băsescu, Udrea, Videanu, Boc, Blaga, Berceanu și alții, este josnic. Mai mult, este o crimă să dai o sentință prin care să pedepsești un nevinovat, sau să nu pedepsești un vinovat, pentru că așa ți-a poruncit un politruc, fie el și președintele țării. Cele câteva excepții existente, de judecători cu coloană vertebrală, nu fac altceva decât să întărească regula. Să ai un ministru al justiției fost judecător, care vrea să ajute sistemul pe care îl cunoaște, iar judecătorii să nu sară în ajutorul său, spune totul. Judecătorii acceptă lecții de drept de la un ofițer de punte, un impostor care se recomandă inginer. RUȘINE!!!

# mio date 30 January 2013 16:44 -19

BINNEEEE BRUTUS, NU TE LASA, TARA AR VREA REFERENDUM. Noi vrem in america, nu in ue... :sad:

# brutus date 30 January 2013 18:05 +10

mio, da du-te frate unde vezi cu ochii - doar si ba$$e a recomandat - nu te tine nimeni !

# Koko date 30 January 2013 17:33 -23

Mititeii de voi, astia de la luju, si voi care nici usturoi n-ati mancat, nici gura nu va miroase. Voi, care erati ca romanul, impartial... Indignatii de voi...Basescu e de vina pentru asta, banuiesc. Eu zic sa faceti si o rubrica Meteo la care sa spuneti cum e Basescu de vina pentru ca nige in Moldova. Nu ca i-as tine partea lui Basescu, vedea-l-as la puscarie! Numai ca voi si Antena 3 sunteti culmea dezinformarii si dupa aia tot voi va plangeti.

# eu date 30 January 2013 17:39 +12

Koko, e rau sa fii frustrat sau frustrata, dupa caz, daca ai puta sau nu. te-ai trezit tu sa vorbesti si sa te iei de astia de la luju sau antena 3. daca pentru tine totul e in regula, e normal ce face guvernatorul cu ai lui, atunci nu pot sa iti spun decat somn usor si dormi linist(a) in continuare. Vise placute

# Koko date 30 January 2013 17:45 -12

A, nu, nu e in regula, tocmai asta e problema. Daca toata justitia trebuie defaimata, daca orice judecator care da o decizie care nu-i convine lui Voiculecu e atacat, daca se balacaresc public judecatorii si procurorii pentru ca are Voiculescu ceva cu e si vrea sa scape de puscarie, aia nu e in regula deloc. Toata lumea s-a inflamat cand a fost bagat Nastase la puscarie si judecatorii au fost facuti tanari pe motiv ca nu sunt probe-au vazut ei dosarul, lumea aia care striga ca din gura de sarpe, sa vada daca sunt sau nu probe? Sau ca si altii fura si nu sunt codamnati. Pai pe motivul asta, mereu sunt cauze cu autori necunoscuti, care n-o sa fie niciodata trasi la raspundere, hai sa nu mai bagam pe nimeni la puscarie, ca mereu unii fura si nu sunt condamnati.

# eu date 30 January 2013 17:46 +13

Koko, eu cred ca te uiti numai la tapalaga, pora sau turcescu si esti fan evz sau romania libera :)) bune gusturi ai

# Koko date 30 January 2013 17:50 -14

Tu, eu cred ca e mare lucru sa gandesti cu capul tau, fara sa te uiti nici la Antena 3, nici la B1. Tu imi pare ca nu esti in stare de un asemenea exercitiu. Trebuie neaparat sa te uiti la Gadea sa-ti spuna ce opinie sa ai. E, afla o chestie : pe lumea asta sunt oameni care nu se uita nici la Gadea, nici la Pora, prefera sa gandeasca de capul lor. Eu sunt unul dintre aia.

# eu date 30 January 2013 17:51 +9

Imi e greu sa cred, pe bune. 

# Koko date 30 January 2013 17:55 -16

Stiu, ca nu ti-au zis Antena 3 sau luju ce sa gandesti. Eu in privinta ta nu am nici o indoiala. ;-)

# Salvamar date 31 January 2013 08:10 +7

Koko, apropo, tu NU poti gandi decat dupa preceptele procurorului comunist Monica Macovei, o talibana paranoica si care a tradat de mult interesele Romaniei in interes propriu? ce legatura are Antena 3 cu adevarul? Cand nu va place ADEVARUL, hopa, Antena 3 dezinformeaza. Serios? pai voi, care va luati lumina de la Macovei si Basescu aveti o gandire atat de ingusrta, incat in curand o sa ramaneti orbi.

# cocorico date 30 January 2013 20:20 +5

Nu toata justitia trebuie defaimata. Numai aia care ancheteaza mosii dupa ce a primit indicatii la tv, numai aia care chiama la ordine chestorii dupa ce a primit indicatii la tva, numai aia care condamna fara probe (dupa cum chiar ei zic, si da, am citit motivarea  ca e PUBLICA, BAAA||||) numai aia care condamna fix la 3 zile dupa ce-i ridicase  clientului  viza, marele licurici, numai aia care  chimba termenele de urgenta ca poate mai omoara Voiculescu pe cineva (apropo de Nastase, il uram pe asta si imi pare ingrozitor de rau ca astia m-au facut sa-l simpatizez). Nu vreau sa scape niciun vinovat de puscarie dar pe dosare serioase , nu ca aia, ca , ce, pe Al Capone nu l-au prins cu evaziune fiscala? Da, dar a FACUT evaziune, nu i s-a inscenat. Ca-n america nu-ti prea bati joc de justitie. Acolo daca ai o amenda de circulatie nu te alegi procuror general, cred ca n-ai curaj nici sa candidezi, d-apai sa mai pierzi procese la cedo si sa continui. Chestie de educatie si tupeu            

# petre marin date 31 January 2013 21:32 0

CORECT -cocorico daceia magistratilor patati cu mult ,,schelete"in dulap nule convine ca presa isi face datoria ,considerand ABERANT ca presiune asupra justitiei. LASATI PE ALTI CARE SUNT CAPABILI FARA ,,SCHELETE"

# Securistii fosgaie pe luju date 30 January 2013 17:39 +17

Koko, mars de aici la Palatul Cotroceni. Ati atins culmea dezinformarilor si mani******rilor. Peste cativa ani cand se vor schimba fortele politice in PE o sa fiti multi inculpati pentru tradarea de tara. si jurnalistii pe care vreti sa-i puneti la zid, care tot in presa vor ramane, o sa va puna bomboana pe coliva :D

# [] date 30 January 2013 18:14 +12

Koko, judecatorii au spus ca nu au avut probe impotriva lui Nastase. Citeste motivarea daca nu crezi

# Paul Snaider date 30 January 2013 18:17 +12

Eu cred ca dati o prea mare importanta derbedeilor de la UE ce au conceput Raportul pe Justitie. Spuneti-le ca asa facea Ceausescu : cenzura si punea " punea pumnul in gura presei "

# VIKY date 30 January 2013 18:21 +13

"...nu se mentioneaza ce inseamna in opinia CE un “proces deschis si transparent”...Tot ei dau raspunsul (ca la referendum):"Un aviz favorabil din partea Consiliului Superior al Magistraturii va fi un pas important in obtinerea increderii publicului”... Adica un aviz favorabil din partea Haimanalei si morar, ar determina increderea romanilor in justitie?. Fimi-ar scarba de asa jigodii.

# Dramo date 30 January 2013 18:39 +10

"obtinerea increderii publicului” publicul fiind Barroso, Reding, basescul si Macovei...'ai de capul lor :lol: 

# Zegrean date 30 January 2013 18:34 +11

Tacerea vinovata a USL , Corlatean , Zgonea , Abtonescu .... si obedienta guvernului Ponta a dat aceste rooade : Romania e terfelita de politrucii PPE . La ce naiba a semnat Ponta cu Barroso si Basescu pacturi rusinoase . Astazi ponta a admis la sedinta guvernului cele pretinse de Bruxelles asupra hartuielilor presei . RUSINE PONTA ! JOS PONTA ! JOS BASESCU !

# catalin date 30 January 2013 20:10 -11

S E N Z A T I O N A L ! A APARUT LISTA TUTUROR MAFFIIOOTILOR SI SPAGARILOR DIN JUSTITIE ! S-AU DAT DE GOL ! Ii STIM CU NUME SI PRENUME… Sunt cei care AU VOTAT PENTRU REVOCAREA…. FARA MOTIV…!!!! a unor judecatori din csm ! Au iesit la iveala toate legaturile subterane de subordonare a judecatorilor fata de baronii locali , fata de ussl fata de felix ….. S-au demascat ! DATI-I AFARA ! PASTRATI LISTELE! NICIUNUL DINTRE EI sa nu mai ajunga vreodata intr-o functie de conducere … . , CE JUDECATOR ESTE ACELA CARE CONDAMNA FARA MOTIV ? ASTIA NU SUNT JUDECATORI ! ASTIA SUNT NISTE JEGGUURRI ! Sunt RUSINEA JUSTITIEI ROMANE ! . Si TOTUSI Nu sunt prea multi TICALOSI SI MAFFIIOTI .PENTRU O TARA ASA DE MICA ???? Magistratii care NU AU MUSCAT DIN MOMEALA PUSA DE MONA LUI VORRONIN SI nu au votat revocarea SUNT ADEVARATI MAGISTRATI INDEPENDENTI … SI VOR TREBUI SA CONDUCA JUSTITIA dupa ce banda maffiootilor va cadea ! (mai repede decat credeti ! ) CINSTE LOR !!!

# VIKY date 30 January 2013 20:29 +9

Nu mai face spume portocalii, ca intoxici site-ul. E destul gunoiul de la Cotroceni, alcolista de la Brukselles, haimanaua de la CSM...Transmite-i gunoiului ca nu peste mult si el va fi "revocat"...definitiv

# Dramo date 30 January 2013 22:20 +4

Bine, bey pătimaşule! O mie de judecători  sunt mafioti, doar Danilet si Ghica sunt curati. :o   Ai luat-o razna rau de tot! :lol:  

# Ezoteric date 31 January 2013 00:59 +8

Cataline,multumesc,nu intelegeam cum puteti fi atat de fanatici ! Mii de judecatori,milioane de oameni de la referendum,toti trebuie sa dispara pt ca strica jucaria catorva nebuni ca voi. De ce nu va faceti voi tara voastra,stiu,nu aveti cine sa plateasca impozitele,ca voi nu produceti decat venin si rahatul pe care il si mancati ! Asa a facut si ceausescu,chiar nu a inteles ca asta nu mai e tara lui,la fel faceti si voi,nazistilor ,se apropie funia de par,jigodiilor...

# Salvamar date 31 January 2013 08:21 +8

Cataline esti rau bolnav cu creierii. Ti-a netezit Macovei creierul cu un calcator prea incins? Adica numai gashka Macovei este cinstita, iar masa mare de judecatori trebuie data la gunoi. Serios? Dioscursul tau erste cules cumva din ziarul Scanteia, de prin 1950? Voi chiar nu mai aveti limite. Spune-i lui tante Emilica sa nu te mai puna sa scri asemnea amenintari, ca ti se vede dunga de la cascheta pe frunte. Nu mai amenintai mai judecatorii, ca pleaca si Base, si poate vom reusi sa reformam si serviciile si sa le punem in slujba poporului, nu a unui grup mafiot si corupt. Cum se face ca dupa OPT ani DNA se ocupa tot de PSD si nu este interesat de JAFUL guvernului PDL.? Adica PDL si Base au prabusit economia si noi ne ocupam de ce s-a intamplat acu OPT ani? Chiar ne credeti prosti pe toti romanii? PS tante Emilica, nu mai lasa prostii sa posteze asemnea texte, ca te faci de ras si mata.

# macovei trdatoarea cu haineala-kövesy date 30 January 2013 20:16 +9

:lol: hai sa radem de trdatorii haineala ,macovei,basescu ,ccr,any georgescu labagiul juny ticalosul corupt,joca tare inculpatii din pdl,care au jefuit tara ,lam demis pe porcul basescu si cu ajutorul agentilor s i e, securistii :P lingaii o mafie de crima organizata ce varsa laturile lor lui barosso,si altor coruptii de acolo sal faca de rahat pe guvernul ponta care a semnat pactul cu satana basescu infractorul :lol: :lol: :lol:

# MATEI date 30 January 2013 20:19 -7

cE-A TRADAT BA,NEA CAISA ...SAU TE TREZISI VORBIND CA PPRROOSTU?

# Pe cine?... date 30 January 2013 20:36 +6

Mai matei...cred ca si pe m-a-s-a. Ce nu face omul la bautura?.

# trian mort curand date 30 January 2013 20:26 +9

8) chiorul si gasca lui ca macovei asta din poza ce bea vin rosu cu oficialii u e, care defaimeaza presa din tara cea care nul :P :P :P linge pe chiorul infractorul ,si jefuitorii pdl banda de interlopii ,hotii criminalii ca haineala basescu, macovei cu agentii s i e ,platitii de noi ca sa apere pe dictatorul hidos ,dar nu scapa eii de judecata :lol: :lol: :lol:

# matei date 30 January 2013 20:31 +8

:P :P :P a aparut lingaul matei ,pupo-n ,cur pe macovei si pe udrea daca vrei ,cat te plateste :sigh: chiorul ca sai faci la gaoza cu limba :P :P :P :P :P :P :P :P ??????????????ß :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# PONTA E FANARIOTUL FMI , CHEVRON , UE date 30 January 2013 20:42 +7

CAND UE NE SCUIPA IN GURA CU MINCIUNI BASISTE - GUVERNUL SLUGOIULUI PONTA E LIPSIT DE RIPOSTA , UMIL , SLUGARNIC . ACESTA ESTE REZULTATUL COABITARII ! - UMILINTA

# Băiatu' lu' Luluţa date 30 January 2013 20:43 +10

Prieteni, repet, să nu ne pierdem în amănunte! Derbedeii din Conclavul de Bruxelles, cu un suveran şi neiertător cinism, ne-au reamintit că: 1. PG şi DNA au devenit adevărate instituţii de teroare judiciară. 2. Aşa-zisele "erori" judiciare, atât de mult "tocate" în media ultimelor săptămâni sunt, în fapt, DICTATE JUDICIARE, ceea ce este cu totul şi cu totul altceva! 3.În democratica noastră Europă, fiecărei atitudini democratice, oricât de  firavă şi normală, i se bagă cu brutalitate pumnuleţu' în gură.  4. Numai atunci când, în bietul nostru sistem judiciar, ultimul băsist va fi spânzurat cu maţele hămesite  ale ultimului portocalist, România va fi o ţară liniştită, iar Justiţia va fi Puterea de care Ţara are nevoie! ... ... ... Şi încă ceva: tot ei, derbedeii de la Bruxelles, forţează un paradox pe care istoria nu-l poate opri să se nască: să devenim ceauşişti după ceauşism!  

# silvia date 30 January 2013 20:51 -8

e scrie "membri" cu un singur i

# silvia date 30 January 2013 20:54 -7

corectia era pentru DUDA de mai su

# @silvia date 30 January 2013 22:54 +5

"Inteligento", ex:"...y,z, ca membri csm..." sau... "membrii csm au hotarat". In cazul lui duda este corect: membrii...

# Duda date 31 January 2013 01:15 +5

Mersi ! Nu le are signora... cu formele articulate ! :lol:

# slvia date 30 January 2013 21:11 -17

Fondatorul acestui site este Sorin Rosca Stanescu. Dupa cum puteti constata singuri Adina Anghelescu si Razvan Savaliuc scriu cate un articol la cateva luni. Atata pot ei. Restul este scris de tineri scribi care ulterior se distreaza ca postaci intr-o tactica de PR adica aceea de rostogolire a unei asa-zise indignari po******re, in fapt o continuare a tacticii de mani******re. Ceea ce nu pot intelege tinerii postaci este aceea ca, limbajul jegos produce efectul contrar. Nu sunteti credibili fratilor. Voi scrieti , tot voi va comentati, dar nu depasiti nivelul limbajului de la scoala agricola din Poplaca.

# ILO date 31 January 2013 10:23 0

daca tu asta vezi, ca ei scriu la cateva luni, esti UN DOBITOC PATENTAT. astia scriu zZILNIC, cate doua trei materiale, ne intrebam cat mai dorm. ca aici nu se scriu stiri de trei randuri, ci chestiuni serioase, cu documente. SCUZE ESTI, POATE, O DOBITOACA PATENTATA. IAR FONDATOR AR VREAS A FI FOST srs SAU MA-TA, CINE STIE...

# stiam eu date 1 February 2013 22:56 0

daca nu esti postac din redactie, de unde stii tu cat muncesc numitii Adina si razvan? Fraiere, limbajul tau a confirmat ce spuneam.

# hihi date 31 January 2013 11:14 +2

subscriu silvia intrutotul, cu o singura remarca: din poplaca au plecat oameni mari, cu caractere mari :D

# haha date 31 January 2013 23:22 0

hihi, ce servicii te platesc? te platesc bine? mai ia o pauza, fa o vacanta.

# ARGUS date 30 January 2013 21:29 +2

Mai KOKO procurporjuile.Am zis ca n u ma ,mai iau de tine ,dar iarasi ne aburesti cu idei aiurea.Vad insa ca ai inceput sa o lasi mai moale.Probabil idila cu scorpia de Obiectiva te schimba.Tine+o tot asa COCORICO ,ce s-a intamplat cu tine de ti-ai schimbat optica? SILVIUTA sibianco! imi place rationamentul trau dar porneste de pe piste false.Sunt vreo cativa postaci de la LUJU dar ptoblemele adevarate le pun cititorii,indiferent pe ce parte sunt.Oricum,LUJU se ocupa de justitie si cum justitia este cum este cred caz daca nu exista,inventam eu un LUJU

# Ezoteric date 31 January 2013 00:52 +9

Au spus si de aia care au sta zeci de ani in puscarie degeaba in raportul jor de bulangii !? Si de aia care au stat mai putin ? Si de inregistrarile contafacute ? Si de condamnarile romaniei la cedo datorate magistratilor golani-putini dar sus pusi din colonia noastra. Niste bulangii,arata,se poarta si scriu ca niste jigodii ce sunt. UE,aceasta structura corupta si ticaloasa,care in loc sa adune valorile europei,a adunat toate scursurile,va deveni un trecut jenant al tarilor europene,nu se poate altfel.

# MCV-ul elucubrat(I) date 31 January 2013 07:44 +10

1.) MCV-ului pe Justiție pentru România  cuprinde și insinuările și pretențiile tendențios abuzive și nefondate în același timp, la adresa presei(media jurnalistică) - în prezentarea și jalnica motivare, de către Mr. Gray. 2.) Domnia sa, senator și jurnalist - S R Stănescu(și nu singurul!), este îndreptățit să-și obiectiveze revolta denunțând ca insultă adusă libertății jurnalismului în România, jurnalism ce se concretizează pe zi ce trece,  în cizelarea spre perfecțiune a ceea ce putem numi profesionalism în adevăratul sens.  3.) Cei ce se tem de adevăr, de opinie exprimată liber, de analize și critici obiective din partea tuturor persoanelor cu un minimum de bun simț și un intelect elevat, sunt tocmai cei corupți, josnici și murdari în caracter, care prin manipulări și sete de putere, gen putreziciunea Băsistă vor să îngrădească, înlănțuie și să umilească Spiritul Viu al românului, pentru că aceste subspecii cu aparență umană urăsc tot ce le este superior ca intelect.

# MCV-ul elucubrat(II) date 31 January 2013 07:45 +10

S-a mai văzut și repetat de-a lungul istoriei cazul dictatorilor, abuzul puterii absolute, ce erodează și încearcă să anihileze drepturile și libertățile individului, ale Omului(!). Toți aceștia au sfârșit și vor ajunge la groapa rușinii a istoriei, - oricât s-ar juca unii din umbră prin masonerii, experimente pe popoare, cum vedem astăzi prin războaie, medicamente, legi și restricții opresante, pentru că există mai presus de vremelnic și de patimi, o „justiție imanentă” a lui Dumnezeu, și credința în puterea divină nu o poate smulge sau înlocui nimeni celor care sunt încercați atât de greu, la limita existenței lor ... ...și dacă prin număr pot fi decimați, prin număr și unitate vor învinge până la urmă -răul, neputința, umilința!!! Sper să nu ajungem iar, să strigăm în stradă: „Dumnezeu e cu noi!” Să nu uite Băsescu și acoliții lui, Barroso, Gray, Reding, Gordon & Cie(fakes) că „Mania Grandorii - Mândria Oarbă poate ucide mai repede ca glonțul”, zice un vechi proverb.

# Barossssu date 31 January 2013 10:07 +7

Catre Barosu&co : Va promitem ca in continuare vom "hartui" pe procurorii infractori Morar marius Daniel-Monica Luisa -Stoina eugen, pana isi vor da demisia. Acestia au reusit performanta ca in ultimii 8 ani sa "intram" in Schenghen. Stoina eugen complice la crima organizata din portul Constanta a "facut" scapat pe EL HAJ AHMAD - "arestat" in lipsa de colegul sau Bocsan, doi ani mai tarziu in dosarul "Marinescu" - la fel a procedat recent, cand impreuna cu fratele sau Stoina de la Curtea de Conturi, au acoperit Evaziunea Fiscala si a oferit un loc caldut partenerului lui Blejnar...etc..mai completati si voi LISTA procurorilor INFRACTORI !ACESTIA sunt PROCURORII care sunt PROTEJATI de Barosssu in Colonia UE.

# barosso -viviane-macovei -basescu date 1 February 2013 14:42 +1

:zzz ;-) 8) :lol: cei trei sunt 4 :eek: mafiotii turbatii cu haineala securista lesby,noi presa libera va promitem o lupta pana veti ajunge la jilava cu udrea,vidy,boc,blejnar,ungurenii mei :P lingaii lui basescu cel demis de popor hotilor ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

# oglinda lui chiorul date 3 February 2013 15:07 +1

:lol: :lol: mcv tradus asa,macovei, :P cateaua :P vinovata de furnizarea datelor false lui basescu paranoia ,daca se uita in oglinda se vede pe el infractorul demis de popor ,nu mai reprezinta pe nimeni numa gasca lui de hotii ,interlopii,criminali care rezista cu dosarele lui spalate de morar inculpatul care va raspunde dupa caderea mafiei basescu cel mai mare excroc din toate tinpurile

# aro date 5 February 2013 20:33 0

tare prosti sinteti suggetii poala lui base

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva