20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HAI SA BLOCAM INSPECTIA JUDICIARA – In prima zi a controlului declansat de Inspectia Judiciara la DNA, fostul consilier al lui Macovei, Mihai Politeanu, a contestat la PICCJ solutia de clasare a dosarului privind OUG 13/2017. Miscarea leaga de maini si de picioare inspectorii judiciari care, pana la inchiderea anchetei penale, nu pot cerceta prestatia abuziva a DNA pe OUG 13/2017 si nici pe Augustin Lazar, verificat deontologic la plangerea Lumeajustitiei.ro

Scris de: Elena DUMTRACHE | pdf | print

17 July 2017 16:50
Vizualizari: 6207

Ce tehnici de lucru mai au si rezistentii lui Macovei! Fix in ziua in care Inspectia Judiciara a declansat controlul privind eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor ce decurg din legi si regulamentae de catre conducerea Directiei Nationale Anticoruptie, asigurate de procurorul sef Laura Codruta Kovesi, Mihai Politeanu (foto) fost consilier al fostei ministrese a Justitiei Monica Macovei si lider al asociatiei Initiativa Romaniei, alaturi de "colega Elena", au contestat la Parchetul General solutia de clasare dispusa in dosarul OUG 13/2017. In actiunea depusa luni, 17 iulie 2017, la PICCJ, conform anuntului de pe facebook al apropiatului Monicai Macovei, Politeanu sustine ca solutia de clasare a dosarului privind OUG 13/2017 "nu se bazeaza pe o ancheta efectiva, fiind nelegala si netemeinica".


Dincolo de faptul ca decizia lui Politeanu de contestare a solutiei de clasare din dosarul privind OUG 13/2017 contrazice chiar Curtea Constitutionala a Romaniei, care a stabilit ca procurorului nu ii este permis sa interfereze in activitatea altei puteri a Statului si, deci, nici in decizia Executivului de a emite o ordonanta de urgenta, procurorul neputand ancheta oportunitatea emiterii unui act normativ de catre Guvern, actiunea intreprinsa luni de liderul asociatiei Initiativa Romaniei, genereaza si alte reactii.

Cum ar fi cea de blocare a controlului inceput luni, 17 iulie 2017, de Inspectia Judiciara privitor la eficienta managementului de la DNA. Aceasta intrucat, conform practicii Inspectiei, inspectorii judiciari nu efectueaza nicio verificare cu privire la derapajele deontologice din cadrul unui dosar penal, atat timp cat acesta se afla in lucru. Or, odata cu contestarea deciziei la PICCJ se blocheaza si cercetarea pe prestatia DNA pe dosarul OUG 13/2017.

De altfel, la fel se intampla si in cazul Procurorului General Augustin Lazar, fata de care Lumeajustitiei.ro a formulat o plangere, reclamand manifestarile si afirmatiile facute de Lazar cu privire la Ordonanta 13 si in cazul caruia Inspectia Judiciara a decis verificarea sa pentru incalcarea Codului deontologic al magistratului. Dupa depunerea contestatiei la solutia de clasare a dosarului OUG 13/2017 de catre Politeanu, cel mai probabil Inspectia Judiciara va bloca orice verificare disciplinara sau deontologica vizandu-l pe Augustin Lazar, pana la solutionarea dosarului penal.

Iata anuntul lui Mihai Politeanu de pe Facebook:

"Colega mea Elena si eu am depus astazi la Parchetul General un document prin care contestam solutia de clasare in asa-numitul dosar al Ordonantei 13. Am cerut infirmarea solutiei de clasare si completarea urmaririi penale si suplimentarea probatoriului. Consideram ca solutia de clasare aleasa de procuror nu se bazeaza pe o ancheta efectiva, fiind nelegala si netemeinica. Am primit un numar de inregistrare sorosist: 717/17.07.2017"

 

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 17 July 2017 17:27 +17

toti din csm ar trebui sa fie VIETASI,PUSCARIE PE VIATA!!!! CUM SA AI TU TUPEUL SA/I SPUI ,,ardelencei cu mitoasa in cap ,, CA NU/I OBLIGATA SA RASPUNDA LA INTREBARILE COMISIEI PARLAMENTARE!!!! IN SUA AR FI AVUT CINEVA TUPEUL SI INDRAZNEALA SA ZICA ASA CEVA???!!!!...sfidarea legilor si a justitiei incepe DE LA VOI TOTI MERITATI SA AVETI JUDECATA ,,PUBLICA,, ADICA IN STRADA!SI VA SA VIE SI ASTA,prostimea se revolta greu in mermelica ,eu sper sa mai vad in cursul vietii mele o revolta in strada cu judecati publice.inshalaaaaa

# contestarea date 17 July 2017 17:29 -1

ordonantei de clasare este prevazuta de CPP? what's the catch?

# Florin date 17 July 2017 18:37 0

Tehnic contestare se pote depune in termen de 20 de zile de la comunicare. Tot tehnic se poate redeschiude dosarul si pa verificari din partea Inspectiei Judiciare....

# avocat traditional date 17 July 2017 18:26 +3

Inteleg ca s,mecherul asta a facut plangere impotriva solutiei respective,dar cum poate el sa dovedeasca faptul ca aceasta solutie i-a adus o vatamare intereselor sale legitime. Pe surse,cam stiu ce scrie in plangere dar nu va putea niciodata sa probeze cerinta de la art.336 C.pr.penala. Dar cum aceasta plangere este in interesul Lulutei si al lui Lazarica,mai stii......?

# basicuta date 17 July 2017 19:55 +4

Este de natura evidenţei existenţa unui abuz de drept, prin exercitarea cu rea-credinţă a dreptului de a formula petiţii şi de a beneficia de accesul la justiţie”, impunandu-se aplicarea de sanctiuni petentilor indreptate spre maximul special.

# NU-I BAI date 18 July 2017 08:46 +6

Cu cât durează mai mult, efectuarea inspecţiei judiciare, cu atât mai mult cresc şansele de demitere pentru LCK. în curând KWI, urmare a modificării legislative, aflate în curs, nu va mai avea niciun cuvânt de spus cu privire la propunerea de revocare a şefilor DNA. Dacă raportul Inspecţiei Judiciare va fi finalizat suficient de târziu, atunci numai ministrul justiţiei şi CSM vor decide asupra revocării şefilor DNA şi PICCJ, iar KWI nu va mai putea bloca o astfel de iniţiativă.

# mda date 18 July 2017 17:42 +2

Va rog nu mai aratati pozele ca de sila, incep sa vomit pe calculator si e mare pacat! :cry: :sad:Locul javrelor astea, tradatori de tara si natie, este dupa gratii si nu sa ne strice ziua! :-x

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva