1 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HARTUIREA JUDECATOAREI TUDORACHE – Halucinant: fosta judecatoare Neluta Marinica Tudorache de la Tribunalul Calarasi a fost sanctionata disciplinar de CSM, dupa ce o angajata a instantei a acuzat-o ca i-a cauzat colon iritabil si i-a afectat glanda tiroida. Anterior judecatorii din CSM au suspendat-o din functie pe Tudorache inainte de formularea acuzatiilor si i-au amanat fara motiv demisia. Se pune la cale excluderea Nelutei Tudorache, pentru a fi lasata fara pensie? (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 April 2021 18:36
Vizualizari: 5716

Inca o data intrebam: oare pe cine a suparat atat de tare fosta judecatoare Neluta Marinica Tudorache de la Tribunalul Calarasi, incat aceasta este hartuita chiar si dupa demisia din magistratura? Dupa ce au suspendat-o din functie inainte ca impotriva ei sa fie formulata o acuzatie disciplinara si dupa ce i-au amanat fara motiv demisia din magistratura pe care insa in final au fost nevoiti sa o accepte (click aici pentru a citi), judecatorii din CSM si-au luat revansa impotriva judecatoarei Neluta Marinica Tudorache. Mai exact, acestia au dispus miercuri, 7 aprilie 2021, sanctionarea fostei judecatoare.


 

Concret, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM, condusa de seful Consiliului Bogdan Mateescu (foto), a decis sanctionarea Nelutei Marinica Tudorache cu diminuarea indemnizatiei cu 10% pe o perioada de 3 luni. Sanctiunea a fost aplicata pentru pretinsa comitere a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. c) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in “atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”. Hotararea CSM poate fi atacata cu recurs la Completul de 5 judecatori al ICCJ. Mai mult, hotararea nu produce niciun efect in conditiile in care judecatoarea Tudorache si-a dat intre timp demisia din magistratura.

 

Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara:


Cu majoritate, Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Tudorache Neluta Marinica – fost judecator in cadrul Tribunalului Calarasi pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. c) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Tudorache Neluta Marinica – fost judecator in cadrul Tribunalului Calarasi sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 10% pentru o perioada de 3 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. c) din acelasi act normativ. In baza art. 521 alin.(2) din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata sanctiunea disciplinara stabilita anterior nu se mai executa. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Tudorache Neluta Marinica – fost judecator in cadrul Tribunalului Calarasi pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. c) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata”.


Penibila acuzatie


Asa cum spuneam la inceputul articolului, judecatorii din Consiliu practic si-au luat revansa fata de judecatoarea Tudorache, culmea aceasta prietena buna candva cu anumite personaje aflate azi in CSM. Cu alte cuvinte, judecatorii din CSM apar ca si cum ar fi actionat pe principiul “nimic nu se uita, nimic nu se iarta”.

Pe de alta parte, sanctiunea aplicata judecatoarei Tudorache este una extrem de fortata, in opinia noastra, avand in vedere acuzatiile care i-au fost aduse acestia. Potrivit informatiilor noastre, Tudorache a fost reclamata pentru comportamentul pe care, vezi Doamne, l-ar fi avut la adresa unor angajate de la Departamentul Economic Financiar si Administrativ al Tribunalului Calarasi (deci nu judecatori). De-a dreptul halucinant, una dintre angajate ar fi sustinut ca, atentie, din cauza lui Tudorache ar fi facut colon iritabil si s-ar fi ales cu afectiuni la glanda tiroida. De noaptea mintii, nu altceva, dar asupra acestui caz vom reveni intr-o editie viitoare.


Se pregateste executia finala


Pe langa dosarul disciplinar in care a fost sanctionata, Neluta Marinica Tudorache mai este vizata de o alta cauza disciplinara. Una in care a fost deja suspendata din functie, la cateva zile de la inregistrarea cauzei si inainte ca impotriva ei sa fie formulata vreo acuzatie disciplinara, masura care a fost indicata printr-o rezolutie scrisa de mana de presedintele CSM Bogdan Mateescu (click aici pentru a citi). Si cea de-a doua cauza, asupra careia de asemenea vom reveni cu detalii, este la fel de aiuritoare ca prima, insa chiar si asa este posibil ca istoria sa se repete, iar Tudorache sa fie sanctionata si in acest dosar. Si nu oricum, ci chiar cu excludere din magistratura, singura masura care ar avea efect asupra judecatoarei, in sensul ca aceasta si-a pierde pensia de serviciu.

Comentarii

# Cetateanul date 8 April 2021 20:23 +9

Întreb pentru un prieten: pe cine poate să reclame dacă a dobândit sindromul Tourette de laudă în fiecare clipă justițea cea corectă și independentă dar, mai grav, sindromul gâtului iritabil de îi provoacă expecto ratie ori de câte ori vede un independent? PS Săracul a fost la mai mulți medici și toți i-au recomandat o țară ca afară și tratament exclusiv în străinătate! :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.01.2023 – DNA pregateste artileria grea: cumpara Biblii si asteapta trei politicieni grei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva