28 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROBA ABUZULUI IN SERVICIU – Judecatorii din CSM au amanat fara motiv sa discute demisia judecatoarei Neluta Marinica Tudorache de la Tribunalul Calarasi. CSM recunoaste ca judecatoarea Tudorache indeplinea toate conditiile pentru demisie, dar cu toate acestea iesirea din sistem i-a fost amanata. Scopul: suspendarea din functie a judecatoarei Tudorache in ultimul dosar disciplinar fabricat impotriva acesteia (Hotararea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 March 2021 13:14
Vizualizari: 5711

Lumea Justitiei prezinta dovada ca CSM a facut abuz impotriva judecatoarei Neluta Marinica Tudorache de la Tribunalul Calarasi. Iar dovada este oferita chiar de Consiliul Superior al Magistraturii.


 

Operatiunea de hartuire si executare a judecatoarei Tudorache - la pachet cu colega sa, judecatoarea Ileana Alexandru de la Tribunalul Calarasi - a fost prezentata pe larg de Lumea Justitiei (click aici pentru a citi). Una dintre manevrele facute de CSM a fost aceea de a amana discutarea demisiei judecatoarei Tudorache, doar pentru a o suspenda pe aceasta din functie. Mai exact, judecatoarea Tudorache si-a depus demisia in 29 ianuarie 2021, inainte ca dosarul sau disciplinar sa fie constituit, dosar in care sesizarea impotriva sa a fost formulata in 3 februarie 2021. Cu toate acestea, in sedinta din 11 februarie 2021, Sectia pentru judecatori a CSM a amanat fara motiv demisia din functie a judecatoarei Tudorache (demisia nu poate fi impiedicata de existenta unui dosar, intrucat art. 52/1 alin. 1 din Legea 317/2004 privind Consiliul Supeerior al Magistraturii prevede ca procedura disciplinara continua si dupa eliberarea din functie), pentru ca in 22 februarie 2021 sa dispuna suspendarea din functie a judecatoarei Tudorache in cadrul dosarului disciplinar deschis dupa data inaintarii demisiei (click aici pentru a citi). O suspendare din functie care fusese indicata de seful CSM Bogdan Mateescu inca din 9 februarie 2021, deci inainte ca suspendarea sa fie pusa in discutia judecatorilor din CSM (click aici pentru a citi).


CSM ofera dovada abuzului


Judecatorii din CSM (majoritatea, caci unii dintre ei s-au raportat corect la intregul caz, refuzand sa ia parte la executie) nu au mai avut ce face dupa dezvaluirile Lumea Justitiei, astfel ca in 4 martie 2021 au luat act de demisia judecatoarei Tudorache. Hotararea a fost adoptata, culmea, in unanimitate, deci inclusiv cu votul celor care au initiat manevra cu amanarea demisiei astfel incat judecatoarea Tudorache sa fie suspendata din functie.

Hotararea nr. 300 din 4 martie 2021 privind eliberarea din functie a judecatoarei Neluta Marinica Tudorache a fost publicata de CSM in 11 martie 2021, ocazie cu care chiar CSM a oferit proba abuzului pe care l-a comis in acest caz.

Concret, hotararea CSM precizeaza ca cererea de demisie formulata de judecatoarea Tudorache a fost inregistrata la CSM in 1 februarie 2021, deci inainte de deschiderea dosarului disciplinar. Mai mult, in aceeasi hotarare CSM admite ca in 3 februarie 2021 Tribunalul Calarasi a comunicat ca judecatoarea Tudorache nu are restante la redactarea hotararilor, astfel incat nu este nevoie de stabilirea unui termen de 30 de zile pentru ca demisia sa devina efectiva. Nu in ultimul rand, Sectia pentru judecatori a CSM retine ca existenta unor dosare disciplinare fata de Neluta Marinica Tudorache (pe langa dosarul in care a fost suspendata, judecatoarea mai este vizata de o cauza disciplinara) nu poate impiedica demisia din functie.

Atentie: toate aspectele de mai sus erau cunoscute de CSM inca din 3 februarie 2021, data la care Tribunalul Calarasi a comunicat ca Neluta Tudorache nu are restante la motivarei. Data la care a fost depusa sesizarea in cel de-al doilea dosar disciplinar fabricat. Cu toate acestea, CSM a amanat nejustificat sa ia act de demisia judecatoarei Tudorache in sedinta din 11 februarie 2021, doar pentru a o suspenda din functie in 22 februarie 2021, dupa ce in prealabil, inca din 9 februarie 2021, seful CSM Bogdan Mateescu indicase luarea unei asemenea masuri impotriva judecatoarei de la Tribunalul Calarasi.

Avem de-a face oare cu un abuz in serviciu comis de judecatorii din CSM? Noi credem ca da.


Iata hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM privind eliberarea din functie prin deisie a judecatoarei Neluta Marinica Tudorache de la Tribunalul Calarasi:

 


Comentarii

# imun/teanu date 15 March 2021 13:34 -17

Demisonata, doamna judecator le cm scapa din mana. Ori ASTIA, in ura pe care nici nu si-o mai pot disimula nu se pot lasa pana nu distrug si viata cui a-ndraznit sa nu li se supuna docil. Dincolo speciei umane reflexul e al animalelor care nu pot sa nu-si sfasie prada nici char cand sunt satule, cum de fapt sunt. Sacali! Si hiene! Hraniti din cadavre.

# adrian date 15 March 2021 14:12 +1

Abuzul in serviciu nu mai exista.A fost dezincriminat de catre cel mai puternic partid din Romania.

# mitca date 15 March 2021 15:56 +1

Judecatoarea Neluta Marinica Tudorache trebuie anchetata si condamnata la puscarie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva