2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IEPURASUL NU MAI VINE LA LULUTA – S-au spulberat visele sefei DNA de a obtine sentinta mult ravnita inainte de Paste! Judecatoarele Marilena Panait si Valentina Gheorghe nu s-au inteles pe revenirea la probe. Va fi complet de divergenta. Razvan Savaliuc: “S-a ajuns sa nu ne fie admisa nicio proba si la Bucuresti si la Pitesti din cauza fricii judecatorilor de DNA si a dorintei de a se da reclamantei o solutie cat mai rapida, indiferent cum, ca ei sunt DNA!” (Minuta)

Scris de: L.J. | pdf | print

11 April 2017 18:49
Vizualizari: 44752

Momente tragi-comice la Curtea de Apel Ploiesti, unde marti 11 aprilie 2017 a avut loc un nou termen in apelul declarat in dosarul dintre sefa DNA Laura Kovesi (foto) pe de o parte si jurnalistii Antena 3 Mihai Gadea, Radu Tudor, Bianca Nae, Mugur Ciuvica si Razvan Savaliuc de la Lumeajustitiei.ro, de cealalta parte. Cine credea ca “iepurasul” ca veni de Paste la sefa DNA cu sentinta mult ravnita de aceasta, s-a inselat. Si asta chiar daca, atentie, dosarul Kovesi era singurul de pe lista de sedinte a completului format din judecatoarele Marilena Panait si Valentina Gheorghe (vezi facsimil). De cate ori ati mai vazut sedinte de judecata cu un singur dosar?


In final, cauza nu doar ca s-a amanat, dar au inceput disensiunile intre judecatorii cauzei, care nu au cazut de acord cu calea de urmat, in fata argumentelor ca nu se poate judeca la hei-rupism un dosar doar pentru ca sefa DNA vrea o solutie favorabila cat mai rapida. Va fi format un complet de divergenta in care un al trelea judecator va inclina balanta spre incalcarea legii ori spre respectarea ei.

S-a incalcat grav principiul nemijlocirii – pentru care Romania a suferit condamnari la CEDO

Chiar daca la termenul anterior din 4 aprilie 2017 completul de judecata format din judecatoarele Marilena Panait si Valentina Gheorghe s-a incapatanat sa ignore cea de-a doua decizie de stramutare data de Inalta Curte din acest caz (care a dispus anularea tuturor actelor de procedura vizand admiterea sau respingerea de probe) si a declarat cauza in stadiul de judecata – deschiderea dezbaterilor prevazuta de art. 392 cod procedura civila – adversarii Laurei Kovesi s-au impotrivit acestei decizii si au cerut instantei sa revina la stadiul administrarii de probe prevazu de art. 390 cod procedura civila.

Atat aparatorul jurnalistilor Antena 3, avocatul Marius Arizan, cat si Razvan Savaliuc, au insistat sa convinga instanta ca se afla intr-o mare eroare, pe de o parte pentru ca se incalca decizia Inaltei Curti care odata cu cea de-a doua stramutare a decis anularea tuturor actelor de procedura si ca atare se impune refacerea probatoriului, cat si prin faptul ca se incalca flagrant principiul nemijlocirii.

Razvan Savaliuc o solicitat instantei sa ia act ca prin dispozitia data la termenul anterior pe motiv cum ca asupra probelor (respinse la Bucuresti si la Pitesti unde s-a judecat anterior apelul) nu se mai poate reveni, se incalca principiul nemijlocirii care ar trebui sa fie garantat.

Razvan Savaliuc: “Doamna presedinta, art. 16 Cpc privitor la nemijlocire spune ca 'probele se administreaza de catre instanta care judeca procesul'. Adica dvs completul in aceasta alcatuire sunteti cel care trebuie sa faca cercetarea judecatoreasca si sa administreze direct, nemijlocit, probele. Nu Curtea de Apel Bucuresti si nici Curtea de Apel Pitesti de unde s-a stramutat cauza. Pentru ca dvs Curtea de Apel Ploiesti veti da solutia in aceasta cauza. Art. 390 Cpc spune ca inainte de a se trece la dezbaterea fondului cauzei, instanta din oficiu sau la cererea partilor pune in discutie cererile, apararile. Art 392 spune ca daca partile declara ca nu mai au cereri de formulat se trece la deschiderea dezbaterilor. Or dvs nu ne-ati intrebat pe noi niciodata ce probe avem de administrat, desi avem probe noi si vrem sa le propunem. Ne-ati spus doar ca ne aflam direct in dezbateri. Va depun decizia recenta a CEDO din cauza Gutau, in care Romania a fost condamnata tocmai pentru incalcarea principiului nemijlocirii, pentru ca fosta sefa a Inaltei Curti Livia Stanciu a solutionat recursul fara sa reaudieze direct si nemijlocit martorii. Jurisprudenta CEDO arata ca este obligatorie readministrarea probelor in caile de atac. Ne aflam intr-un apel devolutiv, in care are loc o noua judecata a fondului, or dvs, daca dam toate articolele de cod de o parte si analizam plastic dosarul vedem ca nici pe actiunea reclamantei si nici pe cererea mea reconventionala in apel nu s-a administrat nicio o proba. Facem un listing, un inventar cu probele din apel si vom vedea ca nu exista niciuna. Or cum puteti dvs sau noi sa ne inchipuim ca putem reforma sentinta de la fond atacata, daca nu se administreaza nicio proba. Cand CEDO spune ca o hotarare nu poate fi schimbata fara sa se readministreze probele. Cand dumneavoastra trebuie sa administrati personal probele, sa va convingeti prin propriile simturi de adevarul din aceasta speta. Practic, ni se incalca dreptul la un proces echitabil pentru ca nu ni se permite apararea. In acest dosar s-a gresit pana acum pentru ca toti judecatorii din apel s-au grabit sa judece cauza, fara sa ne accepte nicio proba. Asta din cauza ca exista aceasta teama a judecatorilor de DNA, din dorinta de a se da reclamantei o solutie cat mai rapida, indiferent cum. Teama de un DNA care s-a dovedit de atatea ori ca savarseste abuzuri. Ca ei sunt DNA. Consider situatia foarte grava si va solicit sa reveniti la stadiul dat de 390 Cpc – administrarea de probe. Va rog sa cumpaniti bine situatia. Nu va grabiti sa va pronuntati. Va rog luati o pauza pentru deliberare.”

Avocata lui Kovesi a sarit ironica: Daaa... o pauza de cafea... un whisky...

Judecatoarea Marilena Panait: “Instanta poate delibera! … (dupa o pauza de susotit)... Suspendam sedinta o ora pentru deliberari!”

Neintelegeri majore pe solutie intre judecatori

Dupa revenirea in sala, raceala dintre judecatoarele Marilena Panait si Valentina Gheorghe era evidenta. Presedinta de complet Marilena Panait a dat citire minutei:

Constata existenta divergentei intre membrii completului de judecata cu privire la chestiunea litigioasa a posibilitatii revenirii la stadiul procesual anterior deschiderii dezbaterilor asupra fondului, respectiv cel prevazut de disp.art.390 Cod pr.civila.

Proroga discutia asupra admisibilitatii urmatoarelor cereri formulate de parti, solutionate de catre Curtea de Apel Pitesti si cu privire la care ICCJ a dispus anularea actelor de procedura, raportat la stadiul procesual stabilit la termenul de judecata din data de 04.04.2017:

- cererea apelantilor-parati de incuviintare a probei cu inscrisul reprezentat de Decizia nr.1/2013 pronuntata de ICCJ;

- cererea apelantilor-parati de audiere a inregistrarii emisiunilor in litigiu;

- cererea apelantilor-parati de reaudiere a martorului Iacobescu Eugen;

- cele trei cereri de incuviintare a probei cu inscrisuri formulate de apelanul-parat-reclamant Savaliuc Razvan-Ovidiu, aflate la filele 127, 173 si 178 din dosarul Curtii de Apel Pitesti;

- cererea apelantilor-parati de sesizare a ICCJ in vederea dezlegarii unei chestiuni de drept si anume: daca interpretarea disp.art.72-74 Cod civil este in sensul ca simpla constatare a incalcarii drepturilor personale nepatrimoniale cauzeaza prejudiciul, nemaifiind necesara dovedirea acestora, potrivit art.1357 si/sau art.1349 Cod civil (cerere aflata la fila 198 din dosarul Curtii de Apel Pitesti).

Stabileste termen pentru solutionarea divergentei la data de 25.04.2017, ora 12,00 – sala 2, pentru cand partile au termen in cunostinta.

Stabileste termen pentru continuarea judecatii la data de 03.05.2017, sala 2, pentru cand partile au termen in cunostinta. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi 11.04.2017.


Precizam ca toti jurnalistii actionati in judecata de Laura Kovesi au formulat deja o a treia cerere de stramutare in acest caz, care a fost depusa la Inalta Curte si in care se acuza din nou incalcarea dreptului la un proces echitabil prin refuzul de administrare de probe.

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 11 April 2017 19:29 +6

VEZI COANA VICTORITO!!!!!!!!!!DESPRE ASTA/I VORBA IN MERMELEALA DE (IN)JUSTITIA ROMANEASCA despre mermeleala/i vorba si tu ceri salarii mai mari pentru mermelitori!!!!!! de fapt esti si tu obisnuita de la mermeleala cu frinili,hai ba ca meritati la ce mermeleli organizati!!!!!!!!!!!! RATIAAAAAA!!!!!!!!!! SI MATALE COANA VICTORITO CA VREI SALARII MAI MARI PENTRU MERMELEALA

# bibi date 12 April 2017 19:16 0

Pana nu apare LEGEA "RASPUNDERII MAGISTRATULUI"tot balbaieli de acest fel vom vedea iar in final daca majoritari in complet sunt slugile Lulutei ,hotarareava fi o "HOTIE"!

# Dinu date 11 April 2017 19:31 +18

Dacă nu e de ras -e de plâns, iar dacă nici de plâns e de luat ATITUDINE!. Romania e singura tara din lume care e condusa doar de MAFIOTI ȘI DE IMPOSTORI !!! Tot ''sistemul'' e o mizerie care ÎNCĂLCA TOATE LEGILE ȘI CONSTITUȚIA. DESTEPTAREA!!!  :zzz

# Dreptate date 12 April 2017 06:48 +2

ATITUDINEA despre care vorbiti, va veni in clipa cand magistratii corupti vor fi razbunati chiar de catre cei carora li s-au facut nedreptati. Omul de rand nu mai are incredere in justitia corupta si mafiota, vine clipa cand omul de rand ii va veni de hac magistratului corupt, atunci va veni DESTEPTAREA si Atitudinea.

# Horvat date 12 April 2017 11:35 +3

GRESIT !!! ATITUDINEA DESPRE CARE VORBESTE E CEA IN CARE SE IESE IN STRADA ! PT PROTESTE REALE SI CU MOTIVATII CLARE CA ASTA , SI NU PENTRU TE MIRI CE ORDONANTA DE URGENTA DATA "LA CEAS DE NOAPTE CA HOTII",DACA STAM SI ASTEPTAM SA PICE DIN CER LEGEA RASPUNDERII MAGISTRATILOR , O SA NE CAM PLICTISIM PANA O SA APARA

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 11 April 2017 19:36 +7

ba razvane EU, NIMENI IN TARA ASTA ,DOAR PLATITOR OBLIGAT LA TAXE(CA TOTI MERMELACII)SA/TI MAI SPUN CA ASA SE FACE JUSTITIA!!!!!!!! FARA PROBE? DE CIND TIP EU PE AICI RAZVANE,SI MARTORA IMI ESTE ARHIVA LUJU CA TREBUIE SCOASA SINTAGMA PROASTA ,CA JUDECATORUL URMARESTE AFLAREA ADEVARULUI. RAZVANE IA ARHIVA LUJU SINT SINGURUL CARE TIP CA JUDECATORUL NU/I INTERESAT IN AFLAREA ADEVARULUI!!!!!!!!!!!! SI UITE CA AM DREPTATE NU/TI ADMITE PROBA CA ERAI INTERNAT IN SPITAL LA DATA PENTRU CARE TE RECLAMA MALACA CU LUMINARILE PE PIEPT CA ,,I/AI OFENDAT,, ONOAREA.DACA MERMELITORII DIN JUSTITIE ADMITEAU PROBE,IN PRIMUL RIND II CEREAU MALACAI SA FACA DOVADA CA ARE ONOARE SI DUPA ASTA ARUNCAU CAZUL LA COS .......CA SI EA!!!!!!!

# Edelweiss a întrebat 100 de rumâni (din Bukowina) date 11 April 2017 20:11 +5

Dacă anul acesta mai vine iepurașul la Lulutza - vestală de Nordstjärneorden. Răspunsul majoritar a fost... „anul acesta, pe Lulutza o mai vizitează doar epülașul. Ăla din palindromul copchiilor cu dislalie fiziologică a pronunției consoanei vibrante „r”: „epülașuușalüpe”. Adicătelea anul acesta DOAR epülașu cu un imens „l” vibrant o vizitează pe Lulutza în intenția evidentă de a-i „lupe ușa.” :P :P :P

# ADEVARUL date 11 April 2017 20:39 +5

PROCURORUL SI JUDECATORUL ESTE PRECUM APA SI PIETRELE,APA TRECE-PIETRELE RAMAN,SI DOAR DACA ESTE UN PORCUROR IN BLANA DE JUDECATOR PLEACA URECHILE MARI LA PRETENTIILE ABSURDE ALE UNEI VREMELNICE COVESITZE,ALTFEL LIBERTATEA PRESEI AR TREBUI SA PRIMEZE PRETENTIILOR DE VIRGINITATE ALE UNEI CURVE.

# Taranu de la Tara date 12 April 2017 10:44 +2

Pentru o mai buna & corecta cunoastere ADEVARULE draga retine: ,,Batranii spun ca apa trece, iar pietrele raman./ ADEVARUL insa e altul pe fata vechiului Pamant. / Caci piatra, cat ar fi de piatra, se macina si trece stand, / iar dupa trista-i macinare, raman doar apele...curgand". ;-)

# este neclar date 12 April 2017 14:15 0

daca dumenavoastra, in calitatea de Taranu de la tara, faceti trimitere, prin ghilimele inserate in text, la poezia unui avocat orbit(Mihai Codreanu)sau la Pasarea Colibri. Consider ca ar fi fost necesar sa precizati inclusiv autorul poezie scurte atunci cand citati cu ghilimelele de rigoare o poezea up-datata prin bunavointa dvs.

# Taranu de la Tara date 12 April 2017 16:25 0

Asta e, suntem in Saptamana Patimilor...! / Pentru a va clarifica, desi ma indoiesc, transcriu sonetul lui Mihai Codreanu, sperand ca veti avea o dupamiaza linistita. O precizare totusi. Mesajul meu era cu totul altul... De aceea am scris mai sus ca... . Cat priveste referirea la , spre satisfactia dvs. redau integral: „Bătrânii spun că apa trece/ Şi spun că pietrele rămân;/ Dar jocul altfel se petrece/ Pe scoarţa globului bătrân: Că piatra, cât ar fi de tare,/ Se macină şi trece, stând;/ Iar peste trista-i măcinare/ Rămân doar apele curgând”. Multumit? Ma bucur. / A propos! O precizare, deloc malitioasa. Sunt Taranu de la Tara (cu T - fiind vorba de Tara mea - Romania). ;-)

# Andrei Muresan date 12 April 2017 02:17 +1

Nu mai vin nici oule lui Coldea. Lulutza pune de muraturi, gogonele. :lol:

# Radu date 12 April 2017 07:01 +4

Vrem o Curte de Jurati, ne-am saturat de coruptia din magistratura Romaniei.

# Andrei date 12 April 2017 07:51 +4

Pe buna dreptate, asa ar trebui, sa avem o Curte de Jurati. Nu putem pune jurati la orice instanta, ci la instanta de judecata impotriva magistratilor. Daca in prezent pe procurori si pe judecatori ii judeca judecatorii de la instanta Curtii de Apel, care s-a vazut si se vede ca nemernicii de judecatori de la instantele Curtilor de Apel ii acopera pe magistratii corupti, e momentul ca toti procurorii si judecatorii sa fie judecati de Curtea de Jurati care sa dea Sentinta la judecata magistratilor. La ora actuala, judecatorii de la orice instanta poate sa dea solutii nedrepte, din rea credinta fara respectarea probelor sau a codurilor de procedura, iar daca partea vatamata considera ca magistratul a savarsit infractiunea de favorizare sau abuz in serviciu in favoarea unei parti prin nerespectarea legii si a codurilor de procedura, atunci partea vatamata sa faca plangere impotriva magistratului corupt si sa fie judecat de o instanta a unei CURTI de JURATI.

# Pif date 12 April 2017 09:24 +2

Avand in vedere ca suma solicitata prin actiune,cu titlu de despagubiri, e mai mare decat 500000 lei, decizia din apel, cu oricata graba ar fi fost pronuntata de dragul iepurasului, presupun ca-i atacabila cu recurs.

# Zorba date 12 April 2017 10:12 0

Trebuie schimbat URGENT tot sistemul acesta nenorocitii de justiție.  Absolut toate instituțiile de forță sunt CORUPTE. Marea majoritate a procurorilor și judecătorilor te judeca/condamna în funcție de ȘPAGĂ,  PILE  INTERESE. NU EXISTA CONDAMNAREA LEGALA SAU CORECTA ÎN ROMÂNIA. SA vedem ce face psd.se mișca extrem de încet. Olguta Vasilescu de ce mărește exagerat salariile!? Ce e cu taxa aceea impozit pe gospodarie ( sistem americane inedit ca ce e rău luam de la ei repede)? România nu avea nevoie de exagerate le astea măriri de salarii. Trebuiau făcute fabrici sa se producă ceva în tara. Nu repede măriri exagerate de salarii . Sunt multi care nu beneficiază de măriri de  salarii ( lucrează în afara, nu lucrează la stat, etc)dar sa "beneficieze " de noul impozit pe gospodarie?! Sa le plateasca astora măririle?! Probabil în viata viitoare!!!!.

# Fake date 12 April 2017 13:50 +1

Da asa este. Vrajeala asta cu reducerea evaziunii fiscale e valabila pt cei care nu au văzut în viata lor străinătatea.  Ce impozit pe gospodarie?! Lasă-ne baaaa.  Nu ne mai aburiți.  În țările europene și nu numai evaziunea fiscala e în floare. Adică vreau sa zic ca dacă îți cumperi un Sandwich,  ori repari o chiuveta, ori prestezi orice alt serviciu nu te obliga nimeni sa tai chitanță sau să-ți declari venitul obținut.  Nu se va face absolut nimik bun în România.  REZOLVAȚI MAFIA DIN JUSTIȚIE NU VEDEȚI CA SE DAU CONDAMNĂRI PE BANDA RULANTA PE FAKE-URI, legi ilegale, interceptări  ( multe ilegale, trunchiate, sa fie doar avantajul procurorului),judecătorul nici nu tine cont de apărare, DE CE ÎN ROMÂNIA IEI 5 ANI PE PUȚIN PE O PEDEAPSA  CARE ÎN ȚĂRILE CIVILIZATE ÎȚI DĂ CU SUSPENDARE???? deci e CLAR ca în România totul este TOXIC,  ilegal, nu are nici o legătură cu bunăstarea populației.  Hai mai lăsați-ne cu vrajeala asta de justiție sau lupta voastră cu evaziunea fiscala.DEMISIA

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva