4 martie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IMBUNATATIREA REZILIENTEI SPATIULUI COMUNITAR – Camera de Comert saluta adoptarea noii Strategii comerciale a Uniunii Europene: ”Pana in 2024, 85% din cresterea economica va fi generata in afara UE, iar aceste cifre indica importanta extinderii companiilor romanesti in afara spatiului european, intarite de faptul ca internationalizarea contribuie la sporirea performantei, competitivitatii si a cresterii durabile a acestora”

Scris de: L.J. | pdf | print

23 februarie 2021 14:40
Vizualizari: 2043

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) saluta adoptarea noii Strategii comerciale a Uniunii Europene prin intermediul careia se va urmari imbunatirea rezilientei spatiului comunitar si diversificarea lanturilor de aprovizionare cu materii prime, in mod special, cu materii rare necesare pentru tranzitia verde si digitala.


 
CCIR arata ca provocarile generate de pandemia de Covid-19 si, pe de alta parte, prioritatile UE privind tranzitia catre o economie verde si digitala au determinat Comisia Europeana sa revizuiasca strategia de politica comerciala si de investitii a UE in conformitate cu noile schimbari globale, dar si pentru a contribui la o redresare economica rapida post-Covid-19 care sa stimuleze competitivitatea firmelor europene in plan global, prin asigurarea unui cadru loial de concurenta.
In plus, criza generata de pandemie a determinat Uniunea Europeana sa isi recalibreze inclusiv pozitia cu privire la colaborarea cu partenerii din intreaga lume, prin adoptarea unui nou model de abordare a economiei globale, cunoscut sub numele de 'autonomie strategica deschisa”.
 
„Desi restrictiile impuse de guvernele nationale din intreaga lume, in contextul pandemiei, au afectat schimburile comerciale intre UE si partenerii sai comerciali, marea retea a acordurilor comerciale a UE poate contribui la contracararea si atenuarea acestor efecte negative si poate sustine rezilienta si diversificarea lanturilor de aprovizionare. Pana in 2024, 85% din cresterea economica va fi generata in afara UE, iar aceste cifre indica importanta extinderii companiilor romanesti in afara spatiului european, intarite de faptul ca internationalizarea contribuie la sporirea performantei, competitivitatii si a cresterii durabile a acestora”, sustine presedintele CCIR Mihai Daraban.


In vederea incurajarii si sprijinirii companiilor pentru a beneficia de pe urma acordurilor incheiate de UE cu state terte, Comisia Europeana Europeana a lansat in octombrie 2020 o noua platforma denumita „Access2Markets” ce ofera informatii practice companiilor cu privire la importul si exportul de bunuri in peste 120 de tari.
 
In prezent, UE detine cea mai mare retea comerciala din lume, fiind in vigoare 46 de acorduri comerciale cu 78 de parteneri, comertul cu acesti parteneri insumand 1.398 miliarde de euro, respectiv 34% din comertul exterior al UE.  
 
Documentul de informare al CCIR privind „Rolul politicii comerciale si de investitii a Uniunii Europene in redresarea economica post-pandemie” poate fi consultat prin accesarea acestui link.

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2021 – Werner iar s-a tras in poza cu Corbu. Lui Citu & co. le crapa capul dupa solutia din dosarul 10 august

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva