27 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Inalta Curte: Avocata Paula Iacob a colaborat cu Securitatea. Paula Iacob a fost recrutata incepand cu 1952, in calitate de informator, sub numele de cod „Gabriela” si „Ioana”

Scris de: Ramona LICA | pdf | print

13 June 2012 16:07
Vizualizari: 6363

Avocata Paula Iacob (foto) a colaborat cu Securitatea. Aceasta a fost decizia definitiva a magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Jutitie care, la data de 13 iunie 2012, au respins recursul avocatei fata de decizia de anul trecut a Curtii de Apel Bucuresti. CNSAS a constatat, in mai 2009, in contextul candidaturii Paulei Iacob pentru Parlament, ca aceasta a fost recrutata de Securitate, in calitate de informator, initial sub numele de "Gabriela", in 1952, semnand apoi cu un nou angajament sub numele de "Ioana" in 1970.


Informatiile date Securitatii de Paula Iacob vizau diaspora din Germania si jurnalistii de la Europa Libera

Paula Iacob, fost avocat al familiei Ceausescu, a colaborat cu fosta politie politica. Potrivit CNSAS, angajamentul acesteia si notele scrise au fost ar fi fost semnate de Paula Iacob, cat si note ale agentilor de Securitate redactate pe baza declaratiilor acesteia. Informatiile furnizate de avocata vizau diaspora romana din Germania si jurnalisti din cadrul postului "Europa Libera". Aceste informatii au vizat "dreptul la libera exprimare si dreptul la viata privata". Magistratii Curtii de Apel au aratat in motivarea hotararii date anul trecut ca "modul detaliat in care informatiile au fost consemnate in notele si rapoartele depuse la dosar fac improbabila ipoteza ca datele astfel consemnate sa fie concepute de lucratorii Securitatii si puse in seama Paulei Iacob, 'intrucat anumite detalii nu puteau fi cunoscute de alte persoane decat de parata insasi”.

Paula iacob s-a aparat,anul trecut, in fata magistratilor CAB, precizand ca a fost santajata

Avocata Paula Iacob a afirmat ca angajamentele de colaborare au fost semnate din cauza santajului la care a fost supusa. Instanta a combatut totodata afirmatiile avocatei. Potrivit judecatorilor, rapoartele Paulei Iacob nu au fost date in urma unor unor procese-verbale de interogatoriu sau de confruntare in timpul anchetei si procesului, in stare de libertate, de retinere ori de arest, pentru motive politice privind cauza pentru care a fost fie cercetata, fie judecata si condamnata. Decizia CAB a fost contestata de Paula Iacob la instanta suprema, dosarul fiind inregistrat in 24 august 2011. Avocatul Paula Iacob declara ca a fost urmarita sistematic de organele fostei Securitati si ca ea nu a colaborat niciodata cu acestea intr-un mod onest si sincer, cu atat mai mult nu a furnizat date despre familie sau prieteni.

Decizia nu este nici prima nici ultima greseala a unei instante”

Paula Iacob a precizat la acea vreme ca nu pune pret pe o decizie care nu este definitiva in acest caz, precizand ca a atacat solutia Curtii de Apel cu recurs la instanta suprema. Avocatul mai spunea ca aceasta decizie nu este nici prima nici ultima greseala a unei instante, aratand ca in procesul de la Curtea de Apel Bucuresti nu i-a fost incuviintata o proba semnificativa, respectiv aceea cu martori. Avocatul spunea ca ar fi dorit ca instanta sa-i audieze pe cei despre care se spune ca ar fi oferit informatii fostei Securitati. Paula Iacob a mai aratat ca in permanenta casa, corespondenta si cunostintele i-au fost urmarite si ca, in final, a fost scoasa din circuitul colaboratorilor, tocmai din motivul lipsei de sinceritate al informarilor.

Comentarii

# Cadavru ambulant date 13 June 2012 18:58 +10

A existat vreodată un dubiu că fosila asta a fost informator? Madam Iacob a fost întotdeauna un cadavru juridic care puţea groaznic şi umbla pe străzi neştiind cât de moartă e. Acest articol este bun de publicat in revista arhelogica juridica la categoria : zombi faimosi.

# pasarica a ciripit ...................... date 15 June 2012 09:24 +1

microfoane manjite cu kacat cand javre ca asta apat la tv si radio iar la dl si d-na avocati adevarati DRUMUL MEDIA ESTE CENZURAT

# Ada date 15 June 2012 13:01 +3

Baboiu sa plece si sa ne mai lase . HOATA SECURISTA

# avocat-REVOLUTIONAR date 13 June 2012 22:28 +8

Sa arunce roba imediat dupa ea si sa nu mai apara in instante. Iordachescule sa o exluzi imediat ca a incalcat Leg. 51/1995 si Statutul. Oare de ce nu a-ti facut-o pana acum intrucat nu indeplinea conditiile sa mai stea in avocatura. V-a dat spaga fosila/securista/informatoarea sau sunteti (a-ti fost)coleg cu ea. Iordachescule tu ce ai fost rezident /info/colaborator sau detinator al casei conspirative de nu ai exclus-o pe aceasta informatoare care a nenorocit atatia romani prin informatile ei. Nu o vezi cum arata. ar fi bine sa ii faci o fotografie sa o pui mascota Baroului sau sa ti-o iei acasa

# leana motociclista date 14 June 2012 11:32 0

Bai porcilor, cum vorbiti asa la adresa "imaginii baroului traditional"? :D :D :D

# ooops date 14 June 2012 12:17 +2

parerea mea este ca avem primul caz de "walking dead".

# Firuta date 14 June 2012 12:00 +2

Bine ca nu au dat decizia post-mortem!!! :o

# KOVACS TIBERIU date 14 June 2012 15:36 +4

La fel precum PAULA IACOB in justitia romaneasca sunt sute si mii de avocati, judecatori si procurori. Daca sistemul juridic ii suporta asta nu inseamna decit ca justitia romaneasca este una rosie. Cei mai comunisti si criminali ai comunismului au fost si sunt juristii sistemului judiciar inclusiv cadrele didactice ale facultatilor de drept. Iata de ce romania este o rusine a Europei si iata de ce democratia in romania exista doar in forma poentru ca in fond inca este tributara in fundamentul ei principioilor totalist dictatoriale bolsevice.

# criminali de razboi date 14 June 2012 16:37 +5

JUSTITIA ESTE CORUPTA!!! Toti judecatorii sunt santajati si turnatori la securitate. Toti intra in magistratura ccu derogari si cu grile completate de comisie. TOTI AU SCOALA DE LA BRAN!!! unde se reciclau securistii cu cele mai teroriste acte de violenta morala, fizica si psihica. Turnatoarea asta ordinara de BABA sa-si caute de treaba, ca peste tot o vezi "moralitatea intruchipata" tine prelegeri ca Geobbels in nazism... MARS ACASA BABA SPURCATA

# Inregistrari/Stenograme S.R.L. date 20 October 2012 19:22 -1

sunt sigur ca si parintii vostrii, sau bunicii, au avut carnet 'rosu' de membru de partid, si au turnat si au barfit pe aproapele lor...insa voi va considerati pui de 'democrati'. Sa nu judecam pana nu stim care au fost dedesupturile cu doamna avocat Paula Iacob. Poate ca a fost fortata sa toarne, prin amenintare, prin santaj, prin ce vreti dumneavoastra. Parerea mea este ca este si va ramane una dintre cele mai mari avocate 'la vedere' ale Romaniei, ca mai sunt si avocati mari dar care sunt in umbra.

# POPA gheorghita date 11 July 2014 15:33 0

baiatul meu a murit acum 2 ani int-un  accident de masina ,si numi place sentinta care sa dat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.03.2023 – Predoiu aduce magistratii la disperare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva