19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Incredibil, dar adevarat! Intr-un dosar de la Judecatoria Zarnesti, exista doua expertize facute de acelasi expert INEC, dar cu concluzii diametral opuse!

Scris de: L.J. | pdf | print

31 March 2011 16:32
Vizualizari: 14879

Cu toate ca Lumeajustitiei.ro a aratat, in repetate randuri, neregulile care se petrec in sanul Institutului National de Expertize Criminalistice, conducerea Ministerului Justitiei, respectiv ministrul Catalin Predoiu si secretarul de stat Alina Bica s-au facut ca nu observa nici una dintre aceste afaceri necurate. Din acest motiv, pentru ca ceea ce nu a omorat-o a intarit-o, mafia din INEC a prins curaj.Simtindu-se intangibila, continua sa detina monopolul pe piata expertizelor din Romania, sa lucreze nestingherita expertize la comanda si sa creeze experti la apelul bocancilor, toate acestea la umbra imunitatii oferite de mai mari din MJ.


Unul dintre marile rateuri din ultima perioada al expertilor INEC a avut loc intr-un dosar aflat pe rolul Judecatoriei Zarnesti, al carui obiect il constituie o „prestatie tabulara”, dosar in care s-a petrecut un lucru incredibil. Este vorba de dosarul nr. 1235/338/2007, in care au fost efectuate doua rapoarte de expertiza cu acelasi numar, de catre acelasi expert INEC Alamoreanu Sorin, dar care au doua concluzii diametral opuse.

Astfel, la instanta a fost inaintat raportul de expertiza al INEC nr.49/2008 ce contine concluziaActul sub semnatura privata intitulat Contract de vinzare cumparare datat 26.12.1984 a fost semnat la “Vinzatori” de titularul Surdu Mihai Leonte.”(vezi facsimil 1).

Cu toate acestea, in arhiva Institutului National de Expertize Criminalistice a fost pus la pastrare raportul de expertiza cu acelasi numar si din aceeasi data, dar avand o concluzie diametral opusa: Actul sub semnatura privata intitulat Contract de vinzare cumparare datat 26.12.1984 nu a fost semnat la “Vinzatori” de titularul Surdu Mihai Leonte.”(vezi facsimil 2)

Surse confidentiale din Judecatoria Zarnesti ne-au comunicat faptul ca au fost multe alte semnale de alarma in acest dosar, in care s-au dispus expertize, refaceri de expertize si contra-expertize, si ca prinsi cu mata-n sac, cei de la INEC au scaldat-o repede sustinand ca este o eroare materiala care intre timp a fost indreptata, aceeasi pozitie fiind adoptata si de conducerea MJ.

Traseul rapoartelor de expertiza in INEC

Din informatile noastre, procedura pe expertize este urmatoare: orice raport de expertiza se tipareste in doua exemplare, care, in mod normal, sunt identice, apoi se prezinta sefului de laborator, de sector sau directorului INEC. Mai departe, unul dintre exemplare se trimite prin posta la instanta, iar unul se pastreaza in arhiva INEC. Cand doua rapoarte de expertiza cu acelasi numar si aceesi data sunt diferite, este clar ca singura explicatie este ca fisierul Word continand prima varianta a raportului a fost editata si modificata, iar apoi tiparit. Chiar daca am accepta ipoteza erorii materiale, conform Legii arhivelor, orice modificare in documente publice se face insotita de o stampila si semnatura persoanei care-si asuma indreptarea erorii. Astfel, explicatiile expertilor INEC sunt puerile, fiind foarte clar ca avem de a face cu o noua jonglerie a unor personaje din INEC susceptibile ori de aranjamente, ori de crasa nestiinta sau neprofesionalism, dar pe care conducerea Ministerului Justitiei continua sa o cocoloseasca si sa aiba o atitudine de complice.

De asemenea, este evident ca asa numita acreditare RENAR, cu care INEC se lauda pe pagina sa de Internet, este nula si a fost obtinuta pe cu totul alte criterii decat cele normale.

In plus, MJ a mai si sustinut in Parlament proiectul Mafiei din INEC de asa numita reforma a expertizei criminalistice, conform caruia expertii din INEC se sustrag de la orice forma de verificare a competentei profesionale, dar in schimb se autopropun in comisia de evaluare a expertilor privati. Aceasta find situatia, suntem curiosi cum vor arata examenele organizate de INEC si ce surprize li se mai pregatesc romanilor in materia expertizelor!

Comentarii

# 2spe date 31 March 2011 17:49 +5

Singura solutie pentru mizeria din INEC o reprezinta schimbarea ministrului Predoiu si a secretarului de stat Bica, care de ani de zile cunosc foarte bine ce se petrece in INEC si nu au luat nicio masura. Noul ministru nu ar avea decat sa desfiinteze INEC-ul si astfel ar sparge mafia din acest institut.

# ghid date 31 March 2011 22:01 +2

Mafia din INEC este scapata de sub control de ani de zile: http://expertii.blogspot.com/

# ST date 1 April 2011 07:15 -5

Alamoreanu Sorin este reprezentantul in Ardeal al mafiei de la INEC, cunoscut ca expert spagar si profesor afemeiat la Babes-Bolyai. Dat afara din procuratura dupa revolutie, si-a gasit adapostul la Cluj, in laboratorul de expertize al MJ, unde pretinde ca s-a imprietenit cu "colegul de catedra" Emil Boc, la care are intrare oricand si pentru orice. Face pe-a nebunul si pe-a durul cu colegii de laborator amenintandu-i ca el a fost procuror, are relatii si poate sa-i dea fara oricand. Este una din piesele de baza ale mafiei din INEC.

# an date 8 October 2013 11:06 -1

esti un frustrat

# sensei date 1 April 2011 11:27 +3

Ce misto pacaleala de 1 Aprilie.... :D :D :D :D :D :D

# sensica date 1 April 2011 15:54 +2

pacalici esti tu! tot de 1 aprilie. iti zic io ca e adevarat. mai am si eu un exemplu dar o sa-l dau astora ca sa te linisteasca! :cry:

# sensei date 1 April 2011 22:23 -1

Ai , cuuuum sa nu ai...., alta vrajeala, azi am iesit din recesine, azi s-a termiat criza.... Si Marmota invelea ciocolata.... Pacalici e ala de te crede! Si a propos de nelinistile tale, eu sunt f linistit si satul de minciuni!

# Cretu date 4 April 2011 22:02 0

Te cred ca esti linistit, crezi ca Bica va fi vesnica sa te poata apera, dar ulciorul nu merge de multe ori la apa,

# George date 1 April 2011 18:03 0

In Romania, se poate intimpla orice :lol: .Nu trebuie sa mire pe nimeni, minunile de la noi, incepand cu justitia si terminand cu liderii de sindicat :-* .Pentru prevenirea coruptiei din sistemul justitiei, trebuiesc sparte toate "castele" si eliberarea profesiilor liberale de sub monopolul mafiotilor.

# Horatiu date 4 April 2011 21:59 -1

Ce este scris in articol este doar o pagina din unul din volumele de ilegalitati comise de mafia din INEC.

# Ovidius date 5 April 2011 08:59 -3

Din pacate Bica si Predoiu au grija sa rupa si sa distruga foaie dupa foaie (a se citi dovezi) din volumele de ilegalitati ale mafiei din INEC. S-a ajuns mult prea departe cu neregulile din acest institut iar cei care ii telecomanda pe Bica si Predoiu ar trebui sa intervina si sa ia niste masuri radicale, nu doar de cosmetizare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva