8 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INSCENAREA CALMANOVICI – Statul va plati 300.000 euro daune pentru ticalosia procurorului DNA Nelu Ciobanu si a judecatorilor ICCJ Ioan Griga, Silvia Marica si Madalina Buta. Acestia au trimis in judecata si condamnat fara probe un ofiter de politie nevinovat. Inspectorul Viorel Calmanovici a stat inchis 2 ani si 3 de luni pentru o mita inventata. Calmanovici a denuntat ca procurorul Ciobanu l-a amenintat in ancheta: „Judecatorii sunt colegii nostri, vor face ce le spunem noi!” (Documente)

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

9 July 2013 16:51
Vizualizari: 21583

 

Omul de baza al fostului sef al DNA Daniel Morar, nimeni altul decat fostul sef al Serviciului Tehnic (biroul de ascultari) al parchetului anticoruptie, procurorul Nelu Ciobanu (foto 1) s-a dovedit a fi un magistrat lipsit de scrupule, care s-a pretat sa-l trimita in judecata cu buna stiinta pe inspectorul principal de politie Viorel Calmanovici de la Sectia 8 Politie, pentru mita si sustragere de inscrisuri, desi stia ca omul e nevinovat. Recent, din cauza acestui procuror, dar si a trei judecatori de la Inalta Curte (Ioan Griga, Silvia Marica si Madalina Buta – din care unii s-au pensionat), Statul roman a fost obligat de Curtea de Apel Bucuresti, la 26.06.2013, la plata a 1.350.000 lei daune morale (peste 300.000 euro) pentru trimiterea nejustificata in judecata, condamnarea fara probe a lui Viorel Calmanovici, care a executat 2 ani si 3 de luni de detentie fara sa fi comis vreo fapta penala. Nevinovatia lui Viorel Calmanovici a fost recunoscuta de Curtea de Apel Bucuresti la 10 februarie 2011 si de Inalta Curte, in recurs, la 7 octombrie 2011, ca urmare a unei reviziuiri admise ca afect al condamnarii Romaniei de CEDO de la Strasbourg in cauza „Calmanovici vs. Romania”.


Procurorul Nelu Ciobanu, cel care a inscenat acest dosar, este in prezent procurorul general al Parchetului Curtii Militare de Apel Bucuresti. In 2012, el a facut, culmea, parte din comisia Ministerului Justitiei care, sub ministeriatul Monei Pivniceru, a exameniat candidatii pentru functiile de sefi la PICCJ si DNA. Nelu Ciobanu continua sa o faca pe marele magistrat competent, desi a distrus o familie, iar statul roman va plati pentru incompetenta/ticalosia lui peste 300.000 euro. Demascarea acestui procuror a fost posibila dupa ce politistul Viorel Calmanovici s-a luptat aproape 10 ani cu sistemul bolnav de justitie din Romania, el fiind aparat de cunoscuta avocata Rodica Constantinovici (foto 2) de la Casa de avocatura „Constantinovici, McCann & Asociatii”.

2 ani si 3 de luni de detentie si o familie distrusa pentru ca procurorul Nelu Ciobanu si-a pus ambitia sa termine un ofiter de politie

Viorel Calmanovici, inspector principal la Sectia 8 Politie, a facut parte in anul 2000 din echipa de politisti care ancheta mai multi cetateni chinezi din sectorul 2 al Capitalei, implicati in infractiuni economice. Actele a circa 200 de societati comerciale infiintate de chinezi au fost ridicate, actiune care i-a determinat pe unii dintre acestia, care aveau nevoie de anumite documente pentru a-si prelungi vizele de sedere in Romania, sa intreprinda demersuri pe langa politisti pentru recuperarea acestora. Un cetatean chinez a denuntat la un moment dat ca i s-au cerut 2000 de dolari pentru recuperarea actelor de catre un ofiter de politie coleg cu Calmanovici, pe nume Robert Paraschiv. Procurorul militar Nelu Ciobanu, care a preluat cazul, a organizat un flagrant cu bani marcati, moment in care inspectorul Paraschiv a fost prins luand banii. Acesta si-a recunoscut fapta. Nicio legatura insa cu Calmanovici.

Singura „proba” impotriva ofiterului Calmanovici a constituit-o denuntul cetateanului chinez, care a specificat ca din cate stia, banii trebuiau sa ajunga si la Calmanovici. O proba indirecta, dar speculata fara scrupule de procurorul Nelu Ciobanu (pe atunci procuror la Sectia I a Parchetului National Anticoruptie) ca „dovada de vinovatie” suficienta pentru a-l trimite pe Viorel Calmanovici in judecata la 25.09.2002 pentru luare de mita si sustragere si distrugere de inscrisuri. Calmanovici a fost arestat timp de 12 luni, in perioada 2 august 2002 – 18 august 2003 si trimis in judecata de procurorul Nelu Ciobanu prin Rechizitoriul PNA nr. 3/P/2000, confirmat de procurorul sef sectie Vasile Draghici – (vezi facsimil). La acea vreme Calmanovici era tatal unui bebelus de cateva luni. In arest a suferit conditii grele de detentie, a avut tentative de suicid, mai multi membri ai familiei sale s-au imbolnavit ori au suferit infarcturi, iar sotia sa a ramas profund marcata de cele traite.

Iata cum descrie in plangerea sa Viorel Calmanovici modul de ancheta al procurorului militar care i-a chemat familia sa vada cum i se pun catusele:

...In urma organizarii de catre procurorul militar a unui numar de trei operatiuni de flagrant pentru suprinderea luarii de mita - interval de timp in care promisiunea darii de mita a fost facuta repetat si insistent, cu aprobarea si monitorizarea Parchetului Militar, am fost citat de procurorul de caz si amenintat ca, daca nu voi colabora, trebuie sa ma astept la masuri extreme. Colaborarea presupunea sa admit ca suma de 2000 de dolari a fost pretinsa si primita de cel prins in flagrant pentru mine. Eram socat, de-a binelea! Nu pricepeam cum de s-a ajuns la o astfel de concluzie si de cine eram acuzat? Nu mi-am inchipuit ca se exercita santaj asupra lui P.R.F iar acesta, prins in flagrant si, evident, fara scapare, ar fi facut orice ca sa-si usureze situatia.

Am fost audiat la Parchetul militar de la orele 17,00 pana aproape de miezul noptii, intr-un birou in care, din cand in cand, aparea un ofiter de la UM0962, care ma avertiza sa ma grabesc si sa scriu ce trebuie ca sa plec acasa si sa imi vad familia…”. Eram proaspat casatorit si aveam un copil care nu implinise inca varsta de un an. Am simtit ca procurorul militar intentiona atragerea mea in scenariul “mitei”, si ca se tesea deja o poveste confuza in jurul flagrantului, asa incat sa se creada ca mai erau si altii implicati in luarea de mita... La fiecare intalnire cu procurorul militar de caz, acesta incerca sa-mi insufle un sentiment de culpabilitate facand aluzii la “ceasul scump pe care-l port la mana”, chiar daca era o marca accesibila “Casio”, autoturismul marca Skoda Fabia” pe care-l conduceam, chiar daca era cumparat prin contributia baneasca comuna a socrilor si parintilor mei, la faptul ca veneam imbracat in costum, desi era un semn de decenta si respect din partea mea. Simteam ca acest joc de-a soarecele cu pisica” era menit sa ma intimideze si sa ma umileasca, asa incat sa cedez si sa admit implicarea mea in activitatea infractionala a lui P.R.F.

La data de 02.08.2002 am fost citat la Parchetul Militar si am fost audiat, fara intrerupere, de la orele 08.00 pana la aproximativ 15.00. Pe tot parcursul audierii, procurorul a arborat un stil zeflemitor, intimidant si mi-a tot repetat, printre altele: “ai impresia ca la instanta militara o sa va asculte cineva?”, “declaratiile tale vor face deliciul salii de judecata, se va rade in hohote!”, sau “judecatorii militari sunt tot colegii nostri, crezi ca vor face altceva decat ceea ce spunem noi?Totodata, pe durata celor aproape 7 ore de audiere, desi am solicitat de 3-4 ori sa merg la toaleta, acest lucru mi-a fost interzis, asa incat a trebuit sa-mi controlez nevoile firesti cu eforturi aproape inumane, ceea ce conducea si la scaderea capacitatii de concentrare. Desi avocatul meu si-a exprimat nemultumirea fata de tratamentul aplicat, s-a izbit de aceeasi aroganta a procurorului.

Tensiunea acumulata in orele de audiere, tonul si afirmatiile ironice ale procurorului si constiinta nevinovatiei mele mi-au indus o stare acuta de deznadejde, de neputinta, care s-a manifestat, ulterior, si la nivel fizic. Intrucat eram singurul intretinator al familei, anuntarea arestarii iminente mi-a creat o stare acuta de panica la gandul ca familia mea ramane “pe drumuri”, fara niciun sprijin.

La orele 15.00, dupa terminarea audierii, mi s-a adus la cunostinta ca s-a pus in miscare actiunea penala, si ca voi fi arestat preventiv, dupa care procurorul a solicitat telefonic sa fiu condus in arest de un politist de la arestul Directiei Cercetari Penale.

L-am rugat pe procurorul militar sa nu procedeze la aplicarea catuselor in fata familiei mele, dar acesta nu numai ca nu a tinut cont de rugaminte, dar chiar i-a invitat in biroul sau pe tatal si pe sotia mea. Scena incatusarii in fata lor a fost socanta pentru noi toti si a avut efecte traumatice grave asupra membrilor familiei mele. Tatal meu a facut o depresie grava si o perioada lunga de timp a revazut, cu ochii mintii, scena incatusarii mele iar sotia mea a suferit o cadere nervoasa care a fost inceputul unor stari de depresie si anxietate, care s-au manifestat repetat si s-au agravat de-a lungul anilor.”

Curtea de Apel Bucuresti l-a achitat pe Calmanovici cu litera a) – fapta nu exista, dar trei judecatori iresponsabili de la ICCJ l-au condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare. Calmanovici a mai executat 15 luni de detentie...

Trimis in judecata de procurorul Nelu Ciobanu, ofiterul Calmanovici a fost initial achitat de Curtea de Apel Bucuresti, pe temeiul ca faptele nu exista (mita si sustragerea de inscrisuri). Parchetul a facut recurs, iar prin decizia penala definitiva nr. 3418 din 18 iunie 2004, a Inaltei Curti, inculpatul Calmanovici a fost condamnat la 3 ani si 6 luni inchisoare pentru mita si sustragere de inscrisuri, atentie, in pronuntare, direct in recurs, fara probe. Autorii acestei „opere judiciare” au fost judecatorii supremi Ioan Griga, Silvia Marica si Madalina Buta.

De remarcat ca la Inalta Curte, multi judecatori au dat condamnari (si dau si azi) direct in recurs, dupa solutii de achitare, in timpul pronuntarii, fara sa avertizeze inculpatii ca au casat sentintele de achitare, fara sa administreze probe noi, cu incalcarea flagranta a dreptului la aparare, la un proces echitabil si la un recurs efectiv. Acest abuz judecatoresc a generat mai multe condamnari a statului roman la CEDO...

Ofiterul Calmanovici a fost din nou incarcerat, de data aceasta vreme de 15 luni, in perioada 30 iunie 2004 – 20 septembrie 2005, dupa care a fost eliberat conditionat.

Viorel Calmanovici a facut plangere impotriva Statului roman la CEDO de la Strasbourg. La 1 iulie 2008, prin Hotararea data in cauza „Calmanovici vs. Romania”, judecatorii europeni au constatat ca petentului i s-au incalcat, printre altele, o serie de drepturi ale omului:

- a fost arestat in mod arbitrar, fara indicarea motivelor;

- i s-a incalcat dreptul la un proces echitabil prin faptul ca a fost condamnat direct in recurs de ICCJ, fara a fi audiat si dupa ce fusese achitat de Curtea de Apel, fara a mai avea la dispozitie o cale de atac;

Facatura procurorului Nelu Ciobanu, descrisa pe larg de judecatorii care au pronuntat achitarea finala, in reviziure

Au urmat alti doi ani de chinuri pentru ofiterul Calmanovici dupa Hotararea CEDO, cat timp s-a judecat cererea de reviziuire. In final a fost achitat de Curtea de Apel Bucuresti la 10 februarie 2011, sentinta mentinuta in recurs de Inalta Curte prin decizia nr. 3471 din 7 octombrie 2011 - complet format din judecatorii Sofica Dumitrascu, Sandel Macavei si Eugenia Puscasiu. Achitarea a fost pronuntata pe litera c) - fapta nu a fost savarsita de inculpat. 

In motivarea deciziei penale s-a aratat ca inregistrarile dispuse abuziv de procurorul Nelu Ciobanu (care in 2002 a emis atat autorizatia de interceptare cat si rechizitoriul - fapt nepermis conform Conventiei; judecatorii CEDO au statuat ca procurorii romani sunt agenti guvernamentali si nu pot aresta ori emite mandate, ei nefiind magistrati independenti in acceptiunea Conventiei) au fost interpretate in mod de neinteles ca proba de vinovatie, desi din ele nu reiesea fapta imputata lui Calmanovici.

Mai mult, judecatorii supremi au retinut ca: „...Nu se intelege care a fost ratiunea pentru care procurorii nu au intervenit si au realizat flagrantul imediat dupa primirea banilor de catre Paraschiv Robert, desi, intr-o logica fireasca ar fi trebuit sa astepte pana la predarea sumei de bani de catre acesta inculpatului (n.n. - Calmanovici) de vreme ce acestea erau asteptarile potrivit denuntatorului... lipsa de consistenta a probelor de vinovatie indicate de procuror in rechizitoriu... intre inculpatul Calmanovici si martorul denuntator nu a existat nici macar o convorbire telefonica, nu a existat nicio intalnire... De esenta este imprejurarea ca din expunerea vasta anterioara nu rezulta care sunt probele certe, evidente, directe, care sa-l incrimineze pe Calmanovici Viorel si nici care sunt probele care il plaseaza pe acesta la savarsirea infractiunilor. Dupa cum s-a aratat, chiar daca nu s-ar avea in vedere hotararea CEDO si s-ar analiza si continutul convorbirilor telefonice, s-ar observa ca din niciuna din ele nu rezulta ca inculpatul Calmanovici a discutat cu Paraschiv despre dosare, despre cetatenii chinezi sau despre negocierea unor sume de bani”.

Fata de aceasta motivare, cu autoritate de lucru judecat, cum se face ca in 2004 trei judecatori ICCJ l-au bagat in puscarie pe Calmanovici, pe simplele fantezii ale procurorului Nelu Ciobanu? Cum a fost posibil ca trei judecatori supremi sa transforme o achitare, in condamnare, fara absolut nicio proba?

In urma achitarii finale, ofiterul Viorel Calmanovici a dat statul roman in judecata si a obtinut in 2013 castig de cauza – daune morale de 1.350.000 lei (peste 300.000 euro), pe care contribuabilii vor trebui sa-i plateasca pentru inscenarea procurorului Nelu Ciobanu si lipsa de scrupule a judecatorilor ICCJ care l-au condamnat initial. 

Sentintele civile de daune le vom prezenta in editia urmatoare.

(va urma)

* Cititi aici sentinta de condamnare, fara probe, pronuntata in 2004 de ICCJ

* Cititi aici sentinta de achitare finala pronuntata de ICCJ la 7.10.2011, in revizuirea admisa ca urmare a condamnarii Romaniei la CEDO

 

Comentarii

# Dan date 9 July 2013 17:19 -14

Rechizitoriul e din 2002 adica de pe vremea lui Amarie....so despre ce Morar vorbim? 

# Sandel date 9 July 2013 17:28 +26

Nelu Ciobanu a fost procuror sef al Serviciului Tehnic pe cea mai lunga perioada cat DNA a fost condus de Daniel Marius Morar. Fara interceptari Daniel Marius Morar era demult terminat :P

# Nr. 9! date 10 July 2013 09:37 -5

Am tot tras nădejde că îți vei reveni, dar m-am înșelat!

# mitica date 9 July 2013 17:26 +36

Sa plateasca acest dobitoc de Ciobanu! Asa este intr-o tara normala, dar in Romania, cu justitia lui Macovei, Covesi si alti excroci, vor plati contribuabilii, ca vezi doamne, un procuror nu poate fi tras la raspundere pentru excrocheriile lui!

# unul din lumea cea mare date 9 July 2013 17:34 +24

dupa cum spuneam ,nu/i zi lasata de la dumnezeu sa nu auzi de o napircarie facuta de o napirca de procuror.si citi se mai strofoaca si dau cu rosu ca ei fac si dreg si sint in slujba noasta.(poate doar ca sa ne fure si sa ne rapeasca libertatea)arde/v/ar focul cu familiile voastre cu tot.sint romanii prosti ca nu pun mina pe pietre sa va lapideze!!!!!!!!!!!

# PETRE date 9 July 2013 18:54 +30

Intr-o buna zi sper ca acesti nemernici o sa plateasca. Cazul meu ca si al colegului meu este unul grav dar calaul se numea VASILE DOANA, un nimeni profesional un gainar un infractor, un nemernic a trebuit sa ma lupt din 2002 pana in 2008, sa-mi recapat demnitatea, onoarea, dar mi-am pierdut sanatatea, locul de munca(fost ofiter superior in politia romana), familia, iar el a ramas la D.N.A. a mai nenorocit si alte vieti. A plecat Moraru a venit ........., nimic nu s-a schimbat!!!!!!!!!!!!

# Nu o sa plateasca nimeni in Rom date 9 July 2013 22:56 +18

Ai avut ghinion, Doana e un semianalfabet frustrat si dezechilibrat psihic, ca sa nu mai vorbim de infractiunile de coruptie (ca doar lucreaza la DNA) pe care le-a savarsit de a lungul timpului cu d\'alde Basescu, Anastase, Oprea, Blaga...

# unul din lumea cea mare date 10 July 2013 00:31 +13

ce sa va fac daca sintemm un popor de lasi. avem armament la dispozitie si este infailinil(pietre) va dati seama ce ar iesi dafca fiecare roman ar arunca cite o piatra in parchete si judecatorii? de ce sa nu avem curajul sa ridicam piatra?ati vazut cum au incercat sa/l izoleze pe fostul politist la bolintineanu???(uitati/va atent la imagini) deci noi ne datoram libertatea,viitorul apartine numai celor care risca(proverb chinezesc)

# sasa date 9 July 2013 19:05 +24

Ai gresit PLATESTI. Sa plateasca toti care au gresit, CSM sa nu-i mai protejeze, iar daca-i protejaza sa plateasca solidar cu ei, de la procurori la judecatorii, poate numai asa se invata minte sa puna mana pe carte si sa fie corecti si sa nu mai bage oamenii in inchisoare. Sa-i multumeasca lui Dumnezeu ca nu l-a condamnat la moarte  cu executare, ca era mort acum. 

# accipiter gentilis date 9 July 2013 19:11 +25

Porcu\' de Ciobanu e inca liber ? Da\' judecatorii Ioan Griga , Silvia Marica si Madalina Buta ? Daca da , de ce ?

# Avocatus competentus date 9 July 2013 22:15 +20

Da, porcul de Ciobanu e liber. Il doare in bascheti. Iar Griga face pe avocatul, in concubinaje dubioase cu un betiv pe nume Budusan. Tara de doi lei. Nemernicii sunt sefi sau bine merci mari avocati.

# RAVI date 10 July 2013 10:07 +8

Cine greseste flagrant si face abuzuri trebuie sa plateasca cu bunurile sale si cu veniturile sale prezente si viitoare pana la acoperirea prejudiciului. Cine distruge vieti prin abuzuri trebuie descalificat si merita sa-i fie distrusa viata. Contribuabilul nu trebuie sa plateasca pentru ca un neica nimeni isi face mendrele sau asculta de ordine date de factorul politic.

# nuibai date 9 July 2013 19:19 +21

Oricum ai suci-o, din păcate în finalul chestiunii este un judecător sau un complet care s-a lăsat prostit, condus sau forţat de procuror să dea o soluţie gîndită nu de el. Speranţa este la judecători, dar nu ştiu la cîţi din cei actuali.

# baebai date 11 July 2013 07:35 +1

Cum adica un judecator sa fie FORTAT de un procuror sa dea o anumita sentinta ??? Sau PROSTIT ?? pai atunci e chiar un magistrat prost daca nu-l duce capul sa ceara dovezi cat mai multe sau sa aiba dubii asupra unora. Deci nu mai protejati atata judecatorii. Ori sunt demni, competenti si corecti, ori sunt idioti si corupti.

# florin date 9 July 2013 19:33 -11

Scuze. Puteti sa imi explicati : \"In motivarea deciziei penale s-a aratat ca inregistrarile dispuse abuziv de procurorul Nelu Ciobanu (care in 2002 a emis atat autorizatia de interceptare cat si rechizitoriul - fapt nepermis conform Conventiei; judecatorii CEDO au statuat ca procurorii romani sunt agenti guvernamentali si nu pot aresta ori emite mandate, ei nefiind magistrati independenti in acceptiunea Conventiei) au fost interpretate in mod de neinteles ca proba de vinovatie, desi din ele nu reiesea fapta imputata lui Calmanovici.\" Adica efectiv unde a gresit (cum reiese din acest pasaj) acest procuror? Un procuror nu are voie sa emita autorizatii de interceptare(ascultare telefon) sa aresteze si sa faca recizitoriul ?

# Procurorul nu da mandate date 9 July 2013 20:31 +21

in orice tara cu justitie europeana, judecatorul da mandatele de interceptare, perchezitie samd. CEDO nu admite ca procurorul sa dea aceste mandate, da\' la noi procurorul e inca de tip sovietic

# hunter date 9 July 2013 19:43 +23

destituiti si pusi sa plateasca !!!

# petre date 9 July 2013 20:23 +20

doamna adina, ! v-a raspuns CSM masurile dispuse pentru incopetenta si paguba adusa bugetului romaniei?. daca nu,sesizati comisia de abuzuri si avocatul poporolui.

# xxl date 9 July 2013 20:44 +9

a raspuns din partile intunecate ale justitiei...adica nimic. ce-s prosti?

# Ultimul Charlot date 9 July 2013 21:04 +4

Asa se va termina si in cazul Bota. Sa nu fie prea tarzie recunosterea la CEDO a legalitatii structurilor sale. Asta e si facatura, sa taie capete cu riscul de a se plati dupa CEDO, dar sa li se acreasca la toti ce vor avocatura de asta, sa intre frica in toti ce vor sa profeseze acolo. In rest, atentat pe fata la sistemul judiciar. A nu recunoaste legalitatea structurii Bota in situatia in care peste 1000 de magistrati recunosc legalitatea e sinonim cu ATENTAT la sistemul judiciar, prin nerecunoasterea si neuarea in considerare a unor dispozitive ale sentintelor si deciziilor judecatoresti date in numele legii.

# Xenia date 9 July 2013 21:55 +5

Dragule \"@nuibai\", corect gramatical este \"nu - i bai\". Capisci?

# procurorul date 9 July 2013 22:55 +10

Cine plateste pentru nemerniciile facute in tara? De ce, in general fie cauza civila sau penala, CEDO constata altceva? Se poate vorbi despre un asa-zis procuror morar daniel(acum ditamai judecator constitutional), un alt procuror care a trecut pe la Parchetul de pe langa ICCJ, acum sef la DNA si multe imbecilitati care se intampla in ROMANIA un stat (ne)drept, (ne)european si multe alte vicii ale statului de drept, care nu exista in Romania! <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' />

# paula date 10 July 2013 08:01 +1

vor mai fi astfel de condamnari ,pe motiv de arestare nelegala ,datorita faptului ca aceasta s-a facut de un procuror,iar nu de un judecator,adica de o instanta impartiala,in acceptiunea art 6 din CEDO ,fiindca LEGEA in RO permitea la acea data arestarea initiala de catre procuror ! Astazi,ca urmare a modif lg asa ceva nu se mai poate intampla Asa cum vedeti,astazi arestarea e dispusa de judecator,nu de procurori ! Dar atentia,CEDO nu se refera la vinovatia pers,ci doar la nelegalitatea proced de arestare ! NU CEDO stab daca o pers e sau nu vinovata !Si fiindca deficienta constatata de CEDO e de ordin procedural-iar procedura arest de catre procuror era prev de LEGE,nu se poate pune probl rasp magistratilor,care AU APLICAT LEGEA VREMII !suntem in cazul unui caz tip de condamnare la CEDO imputabil EXCLUSIV statului roman !

# CARCOTAS date 10 July 2013 12:20 0

De acord cu ceea ce sustii. Dar, pe deasupra chestiunii pe care o punctezi, ce zici de solutia de achitare pe fond?! Ce zici despre competenta celui care acum este seful Curtii Militare de Apel? Ce zici cu privire la capacitatea sistemului de a scoate in margine pe cei incompetenti si despre parsivenia cu care tocmai asemeanea oameni ajung sus? Ce spui despre competenta profesionala a fostilor si actualilor judecatori de la ICCJ?

# Dora date 10 July 2013 09:18 +5

De ce reprezentantii guvernului nu actioneaza impotriva celor care au gresit?Pana cand sa platim noi greselile unor incapabili?Atata timp cat stiu ca nu vor pati numic vor proceda la fel,in continuare vor incalca drepturile omului.Propun ca toti procurorii din aceasta sa faca un curs intensiv cu privire la drepturile omului si sa nu pota ocupa aceasta functie decat cei care au cunostinte temeinice in acest domeniu.

# Wind wings date 10 July 2013 09:23 +7

Am o propunere si mai dura. Propun ca toti pseudo procurorii din armata baseasca si acolitii, sa fie supusi unor examene rigoroase psihiatrice si psihologice.

# carcotas date 10 July 2013 12:25 +1

Vezi ca asemenea generalizari\'\'pseudo procurorii din armata baseasca\'\' nu pot opera aici:procurorul care i-a contrasemnat lui Ciobanu marsavia este procurorul care l-a trimis in judecata pe Basescu. Ce se poate spune: 1.procurori incompetenti se gasesc sub toate regimurile politice;2.sarcina legala a stavilirii zelului bolnav al procurorilor o au, intre primii, judecatorii, dar acestia au vandut meciul dintre om si stat in favoarea statului

# obiectiva date 10 July 2013 09:28 +1

cum de ce ??? pentru ca un agent guvernamental NU vrea sa poata actiona IMPOTRIVA altui agent guvernamental !!! noi, oile, cetatenii, justitiabilii, suntem paralizati in mijlocul lupilor agenti guvernamentali !!!

# obiectiva date 10 July 2013 09:31 +5

si pentru ca CEDO confirma si reafirma ca un PORCUROR este AGENT GUVERNAMENTAL si acestia NU sunt MAGISTRATI, ca atare , Constitutia nu poate fi modificata si nici legile in acest sens, recte porcurorii NU pot deveni INDEPENDENTI SI INAMOVIBILI !!!!

# ”Procurori ai nopții pure” date 10 July 2013 09:33 +1

„Procurori ai nopții pure”. Atât, nimic mai mult.

# John date 10 July 2013 11:19 +1

Pentru o tara ca Romania lucrurile au decurs \'normal\' a fost arestat preventiv de procuror 29 de zile, a prelungit ulterior arestarea Curtea Militara (nicio surpriza procurorii militari au fost mereu \'pe mana\' cu judecatorii militari, rar s-a intamplat ca aceasta \'coabitare\' sa scartaie) si acestea fiind spuse normal ca ICCJ a vrut sa-si \'acopere\' colegii deci l-au condamnat (vinovat sau nevinovat nu mai conteaza dupa ce a fost arestat). Pe Calmanovici sunt convins ca nu-l satisfac banii caci anii de temnita nu se mai preschimba in ani de libertate, satisfacut ar fi daca Ciobanu, judecatorii care au prelungit arestarea si cei care l-au condamnat ar plati daunele dispuse de CEDO si de instantele interne. Mai normal ar fi sa fie anchetati si trimisi dupa gratii. Nu se va intampla in Romania nimic din toate astea. Dar daca tot nu face nimeni dreptate de ce nu se da dezlegare sa-si faca oamenii nedreptatiti singuri?

# Raspunderea materiala date 10 July 2013 11:50 +2

a magistratilor si a procurorilor pentru pagubele produse in exercitarea profesiei. Aceasta este solutia pentru responsabilizarea slujbasilor justitiei. Privilegiul existent acum - al scutirii de raspundere materiala - duce la o nepasare criminala, in anumite cazuri. Sau chiar la abuzuri fatise. Pot, foarte bine, sa uzeze de polite de raspundere pentru malpraxis, ca in cazul altor profesionisti.

# santinela date 10 July 2013 12:14 0

Ofiterule fai o \"vizita\" ca la carte acestui tembel de procuror.Acasa,in parc, oriunde il prinzi, sa vedem daca mai are singe-n instalatii dupa aceea. Pe judecatori lasa-i mai tirziu.Astia-s bomboana pe coliva.

# cetatean date 10 July 2013 12:14 +1

Nu inteleg de ce statul Roman nu solicita aceste daune magistratilor faptasi !!!!

# Ortodoxu` date 10 July 2013 12:47 -1

Daca se va dovedi ca,Cristian Cioaca este nevinovat,cine plateste?Tot statul roman,adica noi?

# Pol date 10 July 2013 18:47 +2

Stati sa vedeti ce va fi la CEDo....Vor urma dosarele lui Nastase si altor condamnati fara probe....oare vom mai avea Buget pentru sanatate, pensii,etc? sau vor fi bani doar pentru drepturile si pensile magistratilor? Sa vedeti si daunele cerute inclusive de Bota pentru actiunile incompetentilor gen Ciobanu, Bujoreanu,Chelcea si Moci\'nceai asta cu frauda de la Bolintineanu...

# prtre date 10 July 2013 19:42 +1

pentru Min. Just.: procororii conf art 132.1 din constitutie isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei pe care trebuie s-o respecte .daca aceasta se va realiza ,nu vor mai fi abuzuri si plata de despagubiri hotarate de cedo . pentru aceste abuzuri procurorul care a facut abuz sa plateasca. am inteles ca Prim.Mln nudoreste sa fie a3-a oara interim la just.

# Vasi date 10 July 2013 22:37 +1

Nu ma mira. Eu insami cunosc un alt caz, care se desfasoara in acest moment, intr-o mare bataie de joc. Cred ca toata lumea a auzit - au avut grija interlopii din procuratura si DIICOT sa aduca la cunostinta publicului - despre celebrul caz al \"pedofilului\" de la Centrul Sfantul Stelian, profesor de desen si educator. Acest asa-zis \"pedofil\", a fost arestat direct la orele 06:00 dimineata, batut cu bestialitate de mascati - desi a deschis usa imediat, chiar daca era buimac de somn, sub acuzatia de detinerea a peste 1.000 de fotografii si alte materiale pornografice cu minori. Problele de la dosar? Ia ghiciti. Cateva poze, atasate de procuror la dosar, cu titlul de \"exemplificative\", poze atasate INAINTE (!!!) de a se face verificarea preliminara a calculatorului si chiar inaintea expertizei. Tuturor judecatorilor implicati in dosar li s-a adus la cunostinta acest fapt si cu toate astea cu totii au refuzat sa il judece in stare de libertate. 

# Vasi date 10 July 2013 22:46 +1

Ba mai mult, a fost nu o data presat \"sa isi recunoasca vina\", sub promisiunea ca \"va primi o pedeapsa mai blanda\"  :eek: Si acest caz, ca atatea altele, va ajunge la CEDO. Justitia romana ii incalca drepturile in fiecare zi. In acest moment,  din calculatoarele lui, nu s-a extras nici macar o poza incriminatoare 8) . Mai mult, la anchetele preliminare, au incercat nemernicii sa influenteze marturiile copiilor care au intrat in contact cu acest profesor. Numai ca, acesti copii au dovedit ca sunt de mii de ori mai inteligenti decat infractorii care ne conduc. Tot in timpul anchetelor, procurorul a venit cu o poza modificata pe calculator. Respectiv, capul copilului din poza era al unui copil, dar corpul nu ii \"apartinea\"  :zzz Noroc ca era prezenta si mama copilului acolo si le-a spus anchetatorilor ca poza este falsificata. Ca acel cap este intr-adevar al copilului ei, dar corpul nu. Iar infractorii au facut fete-fete cand s-a descoperit \"nazbatia\". Un al copil din cei chestionati, 

# Vasi date 10 July 2013 22:55 +1

a declarat ulterior ca anchetatorii faceau presiuni asupra lui sa \"recunoasca\" ca a fost abuzat sexual. Nu mai inghiteti tot ce spun nemernicii la tv si in ziare. Sunt mii de oameni care zac azi in puscarii pentru vine ce nu le apartin. ADRIAN PAL ESTE NEVINOVAT! ELIBERATI-L PE ADRIAN PAL!!! Un alt amarat, zace in puscarie de 3 ani de zile fara sa stie pentru ce a fost inchis. Avocata desemnata de  tribunal sa il apere, face un singur \"job\" o data pe luna. Se duce la el la puscarie sa isi incaseze \"rata lunara\". In rest, nimic. Striga cu disperare la toata lumea care vine in vizita sa ii dea cineva un avocat bun, ca el este nevinovat.

# ilie date 10 July 2013 23:21 0

Subsemnatul Vasile Ilie domiciliat in Slatina, str. Primaverii nr. 16, bloc FA 11, scara 5, etaj 2, apart. 9, judetul Olt, CNP 1500321284388, tel.0747076279 si Vasile Paul -Cristian cu domiciliul în Slatina, Str. Primăverii nr. 4, bl. FA 5, sc. A, ap.6, CNP 176 0909284374, tel. Mobil 0784111270, in conformitate cu prevederile art. 278 alin. 3 Cod de procedura penala formulam: PLANGERE Impotriva ORDONANTEI din 10 Mai 2013, pronunţata de distinsa reprezentanta a Serviciului Teritorial Craiova din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie procuror FLORENTINA LUNGU intrucat solutia dispusa prin respectiva ordonanta, este o solutie nelegala pe considerentul ca aceasta nu s-a intemeiat pe o Cercetarea judecatoreasca desfasurata potrivit Legii. Motive Prin ORDONANTA din data de 10 Mai 2013 a Serviciului Teritorial Craiova din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, s-a dispus neinceperea urmariri penale fata de : 1. NEDELOIU CONSTANTIN cercetat sub aspectul savar

# livia date 11 July 2013 07:19 +1

In orice moment,in orice judeactorie ,tribunal,inclusiv la ICCJ se dau Sentinte, Decizii care condamnata oameni nevinovati. pe data de 09.07.2013 la Judecatoria Iasi s-a dat o sentinta impotriva legii, deoarece judecatoarea va scrie categoric decid in numele legii, incalcarea legilor, nr. 99/1999 TITLUL VI Regimul juridic al garantiilor reale mobiliare, a OUG 99/2006 , a CC si a CPC si aceasta pentru a fi pe placul mafiei locuintelor din Iasi ,mafie formata din executori judecatoresti, judecatori si angajati romani ai unor banci cu capital strain a caror infractiuni sunt dupa paravanul numelor sonere ale banicilor straine. In data de 09.07.2012 judecatoarea de la Iasi a condamnat un om cu executare silita a salariului si a apartamentului sau fara ca acesta sa fie debitor la banca, nu a semnat contract cu banca , nici contract garantie reala mobiliara, nici nu si-a ipotecat apartamentul.Ce s-a intamplat este furt de date personale folosite in scop infractional si cu complictatea judecatorului.Ce-l asteapta pe omul victima a mafiei din justitie ,SINUCIDEREA impusa printr-o sentinta data impotriva legii, ATAT TIMP CAT SI PROCURORII SUNT CORUPTI.

# emi date 11 July 2013 14:44 +1

Judecatorii ICCJ ar trebui condamnati acum fara comentarii!! Nu este singurul caz cand se incalca dreptul la libertate si dreptul la un proces echitabil de catre acesti judecatori! Cazul LEAUTA condamnat in 4 min. fara administrare probe in recurs dupa 2 achitari la 12 ani pentru o fapta care NU ESTE O FAPTA PENALA!!!!!

# George date 3 August 2013 22:25 +2

Acest caz este nimica toata fata de tembelismul unei procuroare DIICOT din Bacau Magirescu Gina, care isi insceneaza propria talharie pentru a dovedi ,,alte fapte infractionale\" de talharie. Dar pentru ca nu s-a dovedit ,,alte fapte\" scenariul ,,FLAGRANTULUI de TALHARIE\" este cecetat penal si trimis in judecata un tanar care a executat nemeritat 5 ani de puscarie. Pentru aceste matrabazlacuri s-au deschis la CEDO trei dosare. Am trimis acest mesaj pentru a le aminti celor vinovati ca inca nu au scapat!

# votant2012 date 4 August 2013 07:04 +2

Deci te lucreaza profesionist: recunoaste si pleci la familie. Cum ROMANIA, statistic, are musuroiae de dosare la CEDO si a fost gasita vinovata, concluzia nu poate fi decit ca puscaria te maninca daca nimeresti in malaxorul justitiei romanesti. Admite societatea civila ca exista si amarasteni condamnati pe nedrept si care nu pot razbate la CEDO ? ? ?

# andy date 6 August 2013 20:40 +1

Să plătească procurorul Ciobanu , pentru că incompetența îi aparține , lui și judecătorilor , CSM-ului cu inspecția judiciară din dotare , ministrului justiției ! TOTI să plătească din buzunarul personal , nu din cel al instituției . SE AUDE DOMNUL PONTA ?

# Avocat- unbr-\"Bota\" Popa Nicolae - Tulcea date 15 August 2013 16:07 0

Este cunoscut că statul de drept, trebuie să se autolimiteze prin drept, în toate cele trei ipostaze în care poate apare (legiuitor, administrator general şi judecător) organizând coexistenţa autorităţii cu libertatea, ajunge, legitimându-şi puterea, totodată, să şi-o limiteze potrivit (art.53 alin.2, coroborat cu art.40 alin.1 din Constituţie), astfel ar trebui să acţioneze numai în conformitate cu legea şi potrivit ei, încât să se evite abuzul de putere al uneia sau/şi subordonare lor din treaptă în treaptă până la un organ de vârf, prin Ministrul Justiţiei, fapt ce ar fi cunoscut că facilitează instaurarea unui regim autoritar (statul poliţienesc), în care puterea nu este ţinută de lege şi nu poate fi socotit a fi constituită dintr-un regim de garanţii (conform art.1 alin.3 şi 5 din Constituţie), inclusiv faptele juridice ale sale trebuie să ajungă la o împletire a diferitelor frâne şi contragreutăţi, încât să se autolimiteze de natură să împiedice acţiunile contra ordinii publice.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva