Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

DESPANAREA CUCUVELEI – CSM i-a dat dauna totala Laurei Kovesi. Cu o majoritate fragila, dar curajoasa, CSM a trimis Inspectia Judiciara in control pentru a vedea cum s-a aplicat protocolul PICCJ-SRI semnat de Kovesi, Coldea si Maior, a aparat independenta judecatoarelor din dosarul Kovesi-Antena 3 si a procurorilor Tulus, Iorga-Moraru si Marin in fata sefei DNA si a revocat Hotararea data la cererea lui Kovesi de aparare a independentei sistemului judiciar fata de afirmatiile lui Tudorel Toader

Joi, 19 aprilie 2018 18:38 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

A fost zi de foc in Consiliul Superior al Magistraturii. In urma sedintei Plenului CSM de joi, 19 aprilie 2018, au fost admise actiuni si rapoarte ale Inspectiei Judiciare care, in viitorul apropiat, vor avea consecinte asupra unora dintre cele mai importante si titrate persoaneje din sistemul judiciar din ultimii 12 ani. Printre cei care nu vor dormi bine la noapte dupa sedinta Plenului CSM putem credem ca se afla si sefa DNA Laura Codruta Kovesi (foto). Sustinem aceasta intrucat patru dintre cele mai importante decizii luate de CSM in Plenul de joi o vizeaza direct pe sefa DNA, in spete diferite, si toate extrem de importante si dezbatute in spatiul public.


In aceeasi zi, CSM a luat patru decizii cruciale pentru viitorul Laurei Kovesi si anume:

-A stabilit ca DNA a adus atingere independentei judecatoarelor Marilena Panait si Valentina Gheorghe de la Curtea de Apel Ploiesti prin adresa pe care au depus-o la dosarul civil Kovesi-Antena 3;

-A dispus revocarea Hotararii prin care, la cererea sefei DNA, a fost aparata independenta sistemului judiciar fata de afirmatiile ministrului Justitiei Tudorel Toader, care a criticat ancheta DNA in dosarul "Belina", reclamand interventia procurorilor in activitatea Executivulu;

-A aparat independenta si reputatia profesionala procurorilor Doru Tulus, Mihalea Iorga Moraru si Nicolae Marin din DNA, care au reclamat ca li s-a cerut in DNA sa efectueze testul poligraf pentru a afla cine a inregistrat-o pe sefa DNA in sedinta cu "decapatul";

-A dispus ca Inspectia Judiciara sa efectueze un control tematic la parchete, cu privire la modalitatea de aplicare a Protocolului incheiat in 2009 intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cand Procuror General era Laura Codruta Kovesi, si Serviciul Roman de Informatii, condus la acea data de George Maior si Florian Coldea.

Intrucat votul este secret in CSM nu stim cine si cum a votat, dar constatam ca s-au dus lupte grele la vot, dat fiind ca deciziile de mai sus au fost luate cu o majoritate la limita.

Tinand insa cont de simpatiile, preferintele, inclinatiile si viziunile celor din CSM, constatate in anul care s-a scurs de la numirea in aceasta demnitate a membrilor CSM, putem conchide ca pentru cererile de mai sus procurorii din CSM au votat in vederea respingerii lor. Ca doar nu o sa ii retraga independenta Laurei Kovesi, in jurul careia au facut scut, in pofida oricaror norme, pentru a o proteja de o eventuala revocare din functie, si doar nu o sa fie de acord cu anchetarea de catre Inspectia Judiciara a modului in care a fost pus in aplicare protocolul SRI-PICCJ.

Din acest motiv, apreciem ca este oportun sa mentionam ca, in opinia, noastra, cei care au contribuit in CSM la respectarea drepturilor fundamentale, aflarea adevarului si apararea Justitiei in ansamblul sau, fie ca era vorba de judecatori sau procurori au fost judecatoarele Simona Marcu, Lia Savonea, Nicoleta Tint, Gabriela Baltag si Evelina Oprina, membrii societatii civile Victor Alistar si Romeu Chelariu si, pe unele puncte de pe ordinea de zi, si membrul de drept in CSM, ministrul Justitiei Tudorel Toader.

CSM a aparat independenta judecatoarelor de la CA Ploiesti in fata DNA

Astfel, in ce priveste cererea de admitere a cererii de aparare a independentei judecatoarelor CA Ploiesti, Valentina Gheorghe si Marilena Panait, desemnate sa judece dosarul Kovesi-Antena3, formulata de jurnalistii Gadea Emanuel Mihai, Radu Tudor, Grigore Bianca, Ciuvica Mugur Cristian si Savaliuc Razvan Ovidiu, CSM a decis cu majoritate admiterea cererii jurnalistilor.

Punctul 23: Solutie – majoritate: 8 voturi admitere, 7 voturi respingere

Raportul Inspectiei Judiciare nr. 1850/IJ/881/DIJ/2018

Solutie: Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat admiterea cererii de aparare a independentei magistratilor formulata de petentii Gadea Emanuel Mihai, Radu Tudor, Grigore Bianca, Ciuvica Mugur Cristian si Savaliuc Razvan Ovidiu.

Inspectia Judiciara va verifica modul de aplicare a protocolului PICCJ-SRI

De departe, una dintre cele mai importante decizii luate de CSM in sedinta Plenului din 19 aprilie 2018 este cea referitoare la sesizarea Inspectiei Judiciare in vederea declansarii unui control in cadrul caruia sa fie efectuate verificari la parchete pentru a se stabili care a fost modalitatea in care a fost pus in aplicare protocolul de colaborare incheiat, in 2009, de Laura Kovesi, Florian Coldea si George Maior, care prevedea formarea unor echipe mixte de procurori-ofiteri SRI in vederea efectuarii urmaririi penale in cauzele PICCJ. Decizia a fost luata dupa ce in sedinta din 4 aprilie 2018, cand s-a pus initial in discutie posibilitatea sesizarii Inspectiei Judiciare, dupa exprimarea votului de catre membrii CSM s-a constatat paritate de voturi, iar dupa reluarea procedurii s-a stabilit ca nu se poate adopta o hotarare, astfel ca propunerea a fost inscrisa pe ordinea Plenului din 19 aprilie 2018.

Punctul 24: Solutie – majoritate: 8 voturi admitere, 7 voturi respingere)

Reluarea votului in temeiul art. 12 indice 5 din Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului Superior al Magistraturii, in ceea ce priveste una dintre propunerile privind punctul 1 de pe ordinea de zi a sedintei Plenului din data de 4.04.2018, inregistrat sub nr. 7050/2018.

Solutie:Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat sesizarea Inspectiei Judiciare in vedere efectuarii unui control tematic la parchete, in temeiul art. 74 din Legea nr. 317/2004, cu privire la modalitatea de aplicare a Protocolului incheiat in 2009 intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii.

CSM si-a retras sustinerea pe independenta lui Kovesi

In sedinta Plenului CSM de joi a fost admisa plangerea prealabila formulata de ministrul Justitiei Tudorel Toader de revocare a Hotararii CSM prin care s-a decis apararea independentei sistemului judiciar formulata de sefa DNA in 2017. Este vorba despre adresa prin care Laura Kovesi a cerut CSM sa apere independenta sistemului judiciar fata de declaratiile ministrului Justitiei Tudorel Toader facute fata de dosarul Belina, sefa DNA apreciind ca pozitiile ministrului Justitiei reprezinta "o forma de imixtiune in activitatea procurorilor si sunt de natura sa influenteze opiniile magistratilor care ar putea in viitor sa se pronunte in caz". Iar CSM a admis cererea de aparare a independentei sistemului judiciar formulata de procurorul sef al DNA

Punctul 8: Solutie – majoritate: 9 voturi admitere, 5 voturi respingere, 1 abtinere domul Tudorel Toader, ministrul Justitiei)

Punctul de vedere al Directiei legislatie documentare si contencios nr. 6088/2018 privind plangerea prealabila formulata de domnul Tudorel Toader, ministrul Justitiei, prin care a solicitat revocarea Hotararii Plenului Consiliul Superior al Magistraturii nr. 1472/19.12.2017.

Solutie: Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat admiterea plangerii prealabile formulate de domnul Tudorel Toader, ministrul Justitiei, privind revocarea Hotararii Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1472/19.12.2017.

Doru Tulus, Nicoale Marin si Mihaela Iorga Moraru au castigat in fata Laurei Kovesi

In sedinta CSM de joi, 19 aprilie 2018, a fost discutata si cererea de aparare a independentei si reputatiei profesionale a procurorilor Doru Tulus, Nicoale Marin si Mihaela Iorga Moraru care au reclamat in vara anului 2017 ca in timp ce se aflau la DNA li s-a transmis ca trebuie sa fie supusi testarii poligraf pentru a se afla daca ei sunt cei care au transmis in presa inregistrarea in care Laura Kovesi isi indemna procurorii din subordine sa "decapeze premier" si sa "nu mai stea cu curu' pe dosare".

Punctul 20: Solutie - 8 voturi admitere, 6 voturi respingere, 1 vot nul

Raportul Inspectiei Judiciare nr. 5209/IJ/1007/DIP/2017 privind cererea de aparare a independentei si reputatiei profesionale a domnilor Doru Florin Tulus si Nicolae Marin, precum si a doamnei Mihaiela Moraru Iorga, procurori in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

Solutie: Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat admiterea cererii de aparare a independentei si reputatiei profesionale a domnilor Doru Florin Tulus si Nicolae Marin, precum si a doamnei Mihaiela Moraru Iorga, procurori in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

*Cititi aici integral Ordinea de zi solutionata a Plenului CSM reunit in data de 19.04.2018

*Cititi aici Hotararea nr. 1472/2017 privind cererea de aparare a reputatiei formulata de DNA

Accesari:16007

Comentarii

# Gilu date 19 aprilie 2018 20:01 +16

Doamna , vei sfarsi prost ! Cei care te lauda acum , vor fi primii care iti vor administra copite ! Chiar nu vrei sa vezi adevarul ? Ai facut prea multe rele in mod intentionat , ca sa mai ramai in functie ! Fa un gest de onoare si sa _ ti demisia ! Daca pricepi ce _ i aia , onoare...

# dana date 19 aprilie 2018 20:38 +2

Gresiti daca credeti ca Evelina Oprina este de partea controlului protocoalelor.Ea este una dintre cele care au practicat acele protocoale in hotararile civile.Ea a dat hotarari care au aratat ca a fost parte a regimului Basescu si a sistemului paralel.Vedeti dosarele Costanda, dosare in care se judecau persoanele ce synt fatada securistilor si a oamenilor lui basescu,coldea & co ,toate la Tribunalul Ilfov.Vi s-a adus la cunostinta despre aceasta judecatoare si altii de la ilfov , dar nu ati crezut ca poate fi adevarat.A fost colega de sectie la Bucuresti cu d na jude care i-a dat castig de cauza lui Kovesi.La fel a procedat Oprina.Acum ii este doar frica de ce i s-ar puta intampla.A calcat in picioare proprietatea , ca sa dea castig de cauza hotilor basisti,asa cum i-au cerut securistii ce au beneficiat de aceste hotarari.

# DODI date 19 aprilie 2018 21:15 +4

Cu toate eforturile slugii ciolanis și ale slujirii CSM începe cu pași timizi să își intre în rolul său firesc.

# Klaus-Klaus date 19 aprilie 2018 21:17 +1

8) Hei! A uitat cumva careva kestia asta: http://www.gandul.info/stiri/recomandarea-senatului-sua-pentru-hans-klemm-ambasadorul-nominalizat-in-romania-sper-ca-va-veti-asigura-ca-kovesi-ramane-sprijinita-de-guvernul-romaniei-14626951 :P

# Dan date 19 aprilie 2018 22:40 +3

Cucuveaua golasha ! Ha, ha ,ha ha ! Penala , cu 3 dosare ! :eek: Ha, ha ,ha ha ! Auzi Ciolanis : p-e-n-a-l-a ! Ha, ha ,ha ha ! :P

# cucuveaumov năpîrlește??? date 20 aprilie 2018 11:46 +1

„Kovesi e atacată pentru că arată bine.” Perverșilor, vreți s-o vedeți golașă? Doar nu e din rasa... gît golaș de Transilvania :P :P :P .

# Stefan date 20 aprilie 2018 14:33 +1

Maxilarul supradimensionat cu fundul turtit de sezut pe dosare naparleste?Fugi d-aci d'le vreti sa fuga barbatii reproductivi din tara cand o vad.... rasa' fara gat' de Transilvania :P :P :P

# NEFERTITI or... Morticia Addams? date 20 aprilie 2018 18:37 0

Da' ce frunce gingașă are ex-miss Lascu, asta nu vă place?

# Carcotas date 20 aprilie 2018 08:48 -2

Ce oameni sensibili judecatorii, dom'le! Cum simt ei din vreme încotro s-o carmeasca. Si cat de fermi, curajosi, principiali, atasati intim de valorile constitutionale, de democrație asa in general! Bravos natiune, halal sa-ti fie!

# adrian date 20 aprilie 2018 08:52 0

In 2016 nu stiam de protocol PICCJ-SRI sau SRI-DNA. Dar stiam ca SRI e implicat in dosarul meu.Nu era "capodopera" doar a procurorului din PICCJ.O intreaga masinarie a lucrat la acel dosar,la acea facatura. https://balbeck2016.wordpress.com/2016/09/21/sistemul-mafiot-din-romania-incearca-sa-ma-bage-dupa-gratii/

# Bolocan mihai date 20 aprilie 2018 10:48 0

Vă rog să observați că,ieri a fost motivată decizia ccr 91/21.02.2018,referitoare la îndepărtarea conv tel din dosare cu înregistrări pe siguranță nationaladin care s-au făcut alte dos

# johanniskraut date 20 aprilie 2018 11:58 +1

Mai pe rumaneste se zice "jumulita", da' cu constiinciozitate, de sa-i zboare si puful, nu doar penele...

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Veti vota la referendumul pe Justitie al lui Iohannis?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 26.05.2019 – Deca(patorul) de la Brasov isi pierde urma

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER