8 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXCLUSIV - Cititi aici salariile spectaculoase pe timp de criza ale membrilor Consiliului Superior al Magistraturii! Nu va enervati, tensiunea este daunatoare sanatatii!

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

5 February 2012 12:28
Vizualizari: 15354

 

Pana acum, toata lumea a urlat pe televiziuni despre salariile ”nesimtite” din cateva domenii, cum ar fi aviatia, desi acolo ar fi trebuit spus ca riscul este suta la suta fata de multe alte domenii, examenele se dau din sase in sase luni pana se ies la pensie, la simulator in strainatate, nu aranjate pe aici, prin Romania!), si nimeni n-a fost curios pana acum sa afle ce salarii lunare primesc mai marii forului din Justitie, care nu sunt nevoiti sa ia decizii in fractiuni de secunda si nu depinde viata altora de deciziile lor. Dimpotriva in Justitie, si cand s-au luat decizii proaste, care au impotmolit sau au dus la regresul Justitiei pe anumite trosoane, n-a raspuns nimeni. CSM e precum Guvernul: isi asuma raspunderea, dar nimeni nu-l sactioneaza! Lumeajustitiei.ro este in masura sa va ofere cifre exacte privind salariile brute si nete pe luna ale acestora, transmise de Directia Economica si Administrativ din cadrul acestei institutii, informatii solicitate de noi in baza Legii 544/2001.


Iata cat au pe statul de plata membrii CSM!

Cel mai mare salariu este cel al Gratianei Isac, procuror sef birou la DIICOT inainte de a fi ales in CSM ca reprezentant al PICCJ.

Salariul brut al Gratianei Isac este de 23.620 lei, net 17.717 lei.

Urmeaza procurorul Bogdan Licu, cu un brut de 22.518 lei, si un salariu net lunar de 16.847 lei.

Culmea, Mona Pivniceru, judecator de Inalta Curte de Casatie si Justitie, are un salariu mai mic decat al acestora: 20.473 lei, net-15.233 lei.

Procurorul Florentina Gavania, fost prim-procuror la Parchetul Judecatoriei Sector 6, are salariul un pic mai mare decat Mona Pivniceru, adica 20.581 lei brut, si 15.317 lei net lunar.

Judecatorul de Judecatorie Oradea, Cristi Vasilica Danilet, cu un salariu de 20.201 lei brut, si 15.018 net. De remarcat, salariul lui Danilet este aproape cat cel al Monei Pivniceru, care pana acum, din lista, are cel mai inalt grad din magistratura si este mai mare decat salariul judecatorului Horatius Dumbrava, care are salariul brut la CSM de 17.622 lei si 12.981 lei net.

Judecatorii Adrian Toni Neacsu si Alexandru Serban sunt incadrati la CSM cu acelasi salariu burt de 16.969 lei, si un net de 12.466 lei.

Procurorul George Balan, fost vicepresedinte al CSM si judecatorul ICCJ Mircea Aron, au un salariu brut identic, - 19.078 lei si net lunar de 14.131. lei.

Judecatorul Marius Tudose, presedinte al Judecatoriei Sector 3, are salariul imediat sub cei doi, adica un brut de 18.009 lei si un net de 13.287 lei.

Judecatorul Ana Cristina Labus un picut mai mic decat acesta, adica 17.840 lei brut si 13.154 net.

In fine, actualul presedinte al CSM, fost sef Sectie contencios la curtea de Apel Bucuresti, Alina Ghica castiga cam tot atata cat judecatorul Tudose, adica 18.145 lei brut, si 13.394 lei net, mai putin decat Cristi Danilet, intr-un algoritm aplicat pe care nimeni nu-l intelege.

Vicepresedintele CSM, procurorul Oana Schmidt-Haineala are salariul apropiat de cel al judecatorului Ana Cristina Labus, adica 17.558 brut si un net de 12.930 lei.

Acestea sunt salariile la aceasta ora ale membrilor plini ai CSM. Salarii care, si pe jumatate daca ar exista, ar scoate din criza orice medic, orice profesor din Romania sau, daca ar fi injumatatite, din jumatatea ramasa de la fiecare, ar mai putea fi platiti cate cel putin trei bugetari cu salarii brute de circa 2000 lei pe luna.

Membrii CSM au salarii cu mult peste seful statului, ministrul Justitiei, procurorul general al Romaniei, judecatorii Curtii Constitutionale etc!

Ar mai fi de mentionat faptul ca inainte de a fi ales in CSM, judecatorul Cristi Danilet a ridicat la Judecatoria Oradea, ca vicepresedinte, un venit anual (ca judecator cu grad de tribunal) , conform declaratiei de avere din 21.01.2011, suma de 99.780 lei. Intrucat aceasta suma cuprinde si al 13-lea salariu, dar si prima de vacanta (ca, deh, magistratii sunt mai merituosi ca restul bugetarilor si au avut pe criza din 2010 si premiu pentru relaxare!!!), dintr-un calcul estimativ reiese ca el avea un salariu de cca 6000- 7000 lei lunar. De la acest salariu si pana la 15.018 lei salariu net cat are la aceasta ora in CSM, e un salt deosebit, nu-i asa?

Am ales sa vedem de unde a plecat si unde a ajuns membrul CSM Cristi Danilet cu salariul din 2010 pana azi nu pentru ca am avea ceva personal cu el, ci pentru ca este cel la care a avut loc unul dintre salturile salariale cele mai mari.

In ce priveste salarile la CSM, in mod evident acestea sunt spectaculoase fata de multe altele, batandu-le pana si pe cele de la Curtea Constitutionala, batand cu mult salariul ministrului Justitiei, al Procurorului General al Romaniei si al altor categorii de bugetari cu functii de conducere.

In final, remarcam pozitiv faptul ca CSM a dat dovada de transparenta si promptitudine, raspunzand la solicitarea inaintata de catre Lumeajustitiei.ro, solicitare bazata de Legea 544/2001.

P.S. - Pentru studiu comparat, intrati pe site-ul ANI, la portalul declaratiilor de avere: http://declaratii.integritate.eu/home/navigare/cautare-avansata.aspx

* Cititi aici salariile membrilor CSM, asa cum ne-au fost transmise de catre Directia Econimic si Administrativ a Consiliului

Comentarii

# Remunerație după buget date 5 February 2012 12:39 -9

Și care e problema că au salarii mari? Mi se pare corect să aibă aceste salarii.

# CASA SHUTILOR SI A MAFIOTILOR = CSM date 5 February 2012 17:19 +1

Incredibil! Pur si simplu incredibil! S-au invatat cu traiul bun si astia nu se mai intorc niciodata la munca de jos, la dosare si anchete, instanta si parchet. Sunt siderata!

# Mai multe date date 5 February 2012 17:23 +4

Lumea justitiei, ar trebui sa mergeti si in jos, sa cereti date cu privire la salariul functiilor de conducere din CSM.

# Da, vrem mai multe date date 5 February 2012 18:20 +9

Ce calcule se fac de se ajung la aceste salarii/pensii nesimtite? Dar cat iroseste CSMul pe diurne??? daca noua conducere vrea economie, de ce nu umbla la diurne??? LUJU vrem adevarul!

# GRECIA - 12 februarie 2012 - ROMANIA? CAND? date 12 February 2012 15:04 0

Salariile speciale din sectorul bugetar (magistrati, politie etc ...) si care nu sunt cuprinse in noua grila salariala vor trebui reduse cu 10% in medie, incepand cu 1 septembrie.

# CONTEAZA CE FACE ACOLO date 5 February 2012 19:42 +11

:-) FIECARE ARE MERITELE LUI - CARE ANUME SUNT MERITELE ?

# PuIa (a se citi altfel) date 5 February 2012 23:16 +6

E foame de bani, baieti, e foame de bani! Dar la puscarie, nu vi se pare tentant sa va duceti?

# ce vigilenti sinteti voi csm-istii! date 5 February 2012 13:02 +7

gata, va simtirati atinsi in punga??? d-aia va scoateti ochii sa fiti acolo, la calduricaaaaaa!

# george99 date 5 February 2012 13:51 +3

Sa se ia impozit diferentiat!

# Revocarea, la lopata date 5 February 2012 13:54 +16

Ce e trist este nu ca au banii astia, ci ca nu ii merita deloc! Au o gramada de privilegii, masina, secretare, consiliere-amante, benzina, chirii de lux (CAT AVETI CHIRIILE NESIMTITILOR?????) si altii nu au bani de mancare, caiete pentru copii si intretinere! Nu ii meritati!

# CI date 5 February 2012 13:57 +6

Mari sunt, să bolânzesc...

# cedei date 5 February 2012 14:54 +9

Sunt. Mai ales ale domnilor Danilet si Licu. Ca doamna Isac are sporurile de DIICOT, ei ce sporuri au?Sunt mari si nu se justifica diferentele uriase la aceeasi vechime sau, mai rau, la grad de suprema sau de curte cel care reprezinta judecatoriile, avand grad de tribunal, sa aiba mai mult, ca vechime sigur nu are mai mare. Si intre danilet si tudose care e diferenta totusi, ca nu se intelege? Pe langa faptul ca acestea sunt doar salariile nete, nu si diurnele si alte chirii si sugubatenii.Problema e sa faca ceva pentru banii astia, nu sa doarma pe ei!

# Vieru Vasile date 5 February 2012 14:09 +10

Astfel de salarii le primesc doar cei ce ofera protectie mafiei institutionalizate din Justitia din Romania, in timp ce oameni nevinovati sunt purtati prin instante, multi dintre ei murind inainte de terminarea proceselor, in timp ce magistratii nu au nicio raspundere.

# ia un salariu de 4-5 ori mai mare decat colegii sai date 5 February 2012 14:54 +13

ar trebui stiut cum se face ca un judecator care reprezinta judecatorii de la judecatorii(deci colegi cu venituri de 4 mii de lei, iar unii, mai tineri, chiar mai putin, nu?) ia un salariu net de cca 4 ori mai mare ca ei(??!!)....este o rusine si o mizerie...totusi, in ce baza ia domnul asta atatia bani (mai multi decat judecatori cu grade profesionale superioare, vechime mult mai mare etc.)?

# Vitan date 5 February 2012 15:50 +3

La Marius Tudose te referi? Desigur, alt integru si asta. Pe vremea cand era presedinte la Sectorul 3, se laudau o gramada de avocati (in general, olteni de-ai lui din Slatina) ca au trecere la el si ca cu ajutorul lui rezolva dosare. In alta ordine de idei, de ce suntem obligati noi contribuabilii sa suportam din saracia noastra bunastarea mafiotilor astora cu gulerele albe? CSM-ul asta este un organism parazitar menit - nu sa ne apere pe noi justitiabilii de prostia, incompetenta si reaua credinta a magistratilor - ci sa-i apere pe ei de orice neplacere in cazul in care vreun om simplu deschide gura impotriva lor. N-ar fi nici o pierdere pentru societate (ba, dimpotriva) daca CSM-ul ar fi desfiintat si distinsii lui membri s-ar duce pt. o perioada la bulau.

# cetatean plebeu date 5 February 2012 15:18 +1

De vina sunt politicienii si sistemul ticalosit, solicit desfiintarea CSM-ului, organizaea sub o alta forma a magistratilor si tragerea la raspundere a lor pentru erorile judiciare facute cu intentie sau din culpa.Acordarea unor salarii conforme sistemului economic di Romania, nu dupa grila din UE.

# Roberta Anastase date 5 February 2012 20:58 +1

Băi plebeule, de ce nu te scandalizezi impotriva măreţei Monica d'Arc a justiţiei, care a masacrat legile justiţiei în 2005 şi care a emasculat legea 317, voind să-l subordoneze MJ si pocind legile care fuseseră elaborate anterior cu sprijinul si acordul UE ? A venit scroafa Moni portocalia si s-a ales prafu' ! CSM a fost infiintat în 1909 si a funcţionat foarte bine. Ce-i drept, pe vremea aia nici Băse, scroafa Mona, Boschet şi prepuţu Danileţ nu existau, nici asinul de la MJ nu făcea vrăji iar Morar stătea cu bunică-su la cerşit. Până acum, CSM nu a funcţionat si nici nu poate funcţiona în sensul în care a fost REINFIINTAT, cel puţin atâta vreme cât Chiorul şi vivandierele lui sunt la butoane. Asta-i situatia. Nu omori ceva util, ci schimbi ce parazitează funcţionarea normală a instituţiei. Dacă ar fi după tine, plebeule, ar trebui să desfiinţăm şi guvernul şi preşedinţia şi toate institutiele. Cretinule, erorile judiciare se soluţionează tot de instante, nu de CSM.

# cum poate fi "reprezentarea" asta? date 5 February 2012 15:30 +3

nu sunt magistrat, deci poate nu inteleg eu bine cum vine treaba asta cu reprezentarea: cum se face ca un judecator de tribunal (cum este domnul asta cu salariu astronomic) reprezinta judecatorii de la judecatorii? logic ar fi asa: esti judecator la judecatorie, ii reprezinti pe cei ca tine; esti jud la tribunal, ii reprezinti pe cei de la tribunale etc. Dar probabil e tot o chestie "subtila" a maretilor magistrati, prea "sofisticata" ca s-o intelegem noi, oamenii de rand, care le platim salariile din taxele noastre

# cum poate fi "reprezentarea" asta? date 5 February 2012 15:33 +2

nu sunt magistrat, deci poate nu inteleg eu bine cum vine treaba asta cu reprezentarea: cum se face ca un judecator de tribunal (cum este domnul asta cu salariu astronomic) reprezinta judecatorii de la judecatorii? logic ar fi asa: esti judecator la judecatorie, ii reprezinti pe cei ca tine; esti jud la tribunal, ii reprezinti pe cei de la tribunale etc. Dar probabil e tot o chestie "subtila" a maretilor magistrati, prea "sofisticata" ca s-o intelegem noi, oamenii de rand, care le platim salariile din taxele noastre

# aurel date 5 February 2012 17:43 +13

Pe la ICCJ când vă informaţi, poate aflaţi că la aşa salarii " DUMNEZEII" îşi trimit şoferii să le plimbe câinii, să le ia copii de la grădiniţă, să le facă piaţa, magistraţii asistenţi şefi să le plimbe mamele prin parcuri, să-i însoţească la cumpărături, magistraţii asitenţi, grefierii şi aprozii să le facă toate activităţile profesionale ca ei să aibă timp de bârfe, certuri, chefuri, ş.a, inclusiv activităţi la CSM, INM, SNG, toate retribuite separat, şi când sunt la serviciu deşi mulţi nu sunt din Bucureşti şi activitatea lor se rezumă doar la ziua de şedinţă, o mai pun de câteo acţiune pentru drepturi salariale sau pentru pensii, că doar sunt "Dumnezei".

# rusineee! date 5 February 2012 17:46 +5

au salariile astea enorme si se mai dau si lebede pe lac, albe si cu puful in nas: da ce fac astia? stau in frig ca jandarmii, salveaza vieti? Guvernul ce face? se face ca doarme? Boculet, ia uite ce salarii de criza au bugetarii astia, tocmai le-ai marit bigetul prin MJ!

# Georgescu date 5 February 2012 19:01 +2

Cam 3000 euro,cam cat un plutonier major in Germania

# tica date 5 February 2012 19:08 0

ce vorbesti tica, esti rupt de realitatea  sunt oameni ,si multi dragule , cu salariul minim pe economia nationala iar marile doamne si domni de la scm, oricare ar fi ei, sunt plin de ifose, la fel ca politicieni nostri tu ai gandire de plutonier major...dar din romanica noastra

# Vai de tine date 5 February 2012 19:09 -1

Georgescu desteptule, dar invatatorii nu sunt importanti? Dar profesorii nu sunt importanti? Dar alte meserii in afara maretilor DUMNEZEI Judecatori - Procurori nu sunt importante? Sunteti ultimii oameni din punct de vedere al moralitatii si al pregatirii profesionale. Pe langa faptul ca nu stiti nimic altceva in afara de drept, nici pe ala nu il stiti bine. Caricaturilor, iesiti din roba si din solemnitatea cladirilor si a vorbelor goale in care va invartiti si sunteti niste biete fiinte dornice de inavutire. Maimutelor!

# Vai de tine ma...gica date 5 February 2012 20:37 -1

Ma gica-rica,sau cum te cheama,sunt si invatatoii si profesori importanti,dar nu au atata raspundere ca magistratii!Un magistrat risca si cand merge pe strada.Ce sa iti explic ti-e..daca ai cultura putina!

# tica date 6 February 2012 09:30 -3

da, am vazut ce risca sa-si mareasca averile exponential am vazut

# CORECT AURELE! date 5 February 2012 19:26 +1

asa e, zic ca n-au timp nici sa respire, da-si strang o grama de salarii babane de colo colo, imn, formatori etc, asa ca trai neneaca1 iar in avocatura, bicisnicii aia ai lui Florea nu mai stiu ce sa faca sa fie ei nemuritori si sa intre 5 tineri daca se poate in barou, ca s anu le ia cozonacu1 as ane trebuie. halal justitie facuta pe bani multi! vai saracii sa nu ia spaga! pai asa, oricine poate avea tentatia, si dupa cum vazuram unii iau spagi si cu salarii astronomice, ce sa mai vorbim!

# Nemernicilor date 5 February 2012 19:29 +3

Aia din CSM, demisia si inapoi la munca!

# Casa Sindicala a Magistratilor date 5 February 2012 19:30 +1

Magistratii mafioti si-au facut sindicat. El se cheama CSM si ii spala mai ceva ca sapunul DURU. Ii inalbeste, ii protejeaza, are grija de ei. Sunteti un sindicat, sunteti rude intre voi, nepoti, frati, neveste, copii. Rusine!!!!!!!!!

# Dodo date 5 February 2012 20:48 +4

Mai oameni buni,astia toti isi merita salariile prin simplul fapt ca trebuie sa-l vada si sa-l indure pe Vasilica in fie are zi :cry:Trebuie sa fie un chin ingrozitor,birrrr :-x! Sigur,cand spun toti inteleg toti cu exceptia tovarasilor lui de arme(si speram in curand si de bagaje :D' du brava,neacsu si serban) :o

# tututcutulucu date 5 February 2012 22:42 -1

Catrina,s-o suparat giudicatorii ca raspund ca nu stiu sa giudicii, si judica rau ???? rusinii !!!!!,oari mai protestiaza in strada ??????.

# Einsteiniada date 6 February 2012 08:28 +2

Cum e posibil ca un judecator presedinte de curte de apel la data alegerii in csm (dumbrava minunata) sa aiba un salariu mai mic decat un vicepresedinte de judecatorie (Dani Lăieţ) ??? :cry:

# eka date 6 February 2012 09:36 +2

Traim, oare , intr-o tara a absurdului?! dupa ce criterii se stabilesc salariile , care este diferentierea, destul de mare ! Nu spun ca as fi impotriva magistratiilor sa nu fie platiti bine , am fost sau nu in criza sa dea explicatii guvernantii ipocriti si mincinosi. Austeritatea a fost sau nu pentru toti. Eu , ca jurist angajat intr-o primarie al unui oras ... am un salariu de net de 1.274lei/luna ( brut 1.750 lei) cu o vechime de 28 ani. Nu mai am unde sa urc, ca si salarizare, conform legii salarizarii si fac munca ce tine de orice jurist, reprezint institutia in procese , avizez contracte de achizitii, inchirieri , concesiuni, acord consultanta institutiei, avizez de legalitate , pe toata aria ce tine de o administratie publica, pe toate domeniile etc., fiind singurul jurist mai fac si acte de executare fiscala ca nu stiu cei de la financiar sa faca... E normal si legal ce se intampla la noi ?! Stimatii colegi de breasla macar sa aibe constiinta impartialitatii, dreptatii si adevarului daca tot iau bani cu carul si sa nu se lase intimidati si imixtizati de politic, sa aibe constiinta adevarului si dreptatii ,sa nu tina cont de ordinele care le vin de la politic. Au jurat... sau, nu mai are importanta juramantul !!! Va raspunde cineva pentru toata magaria din tara ?!

# raspunde! Ceausescu! date 6 February 2012 09:45 +1

dictatorii din groapa raspund, ca astia noi nu pot fi urniti din scaune!

# olea date 6 February 2012 10:44 0

ecart 1/15 cu salariu mediu. justitie de bantustan.

# Parol date 6 February 2012 12:03 +2

Va rog frumos, salariile acestea sunt rezultate in urma reducerii cu 10-13 % , nu ? ;-)

# VASILE date 6 February 2012 12:12 -3

A aparut in MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 26 ianuarie 2012 , LEGEA nr. 303 din 28 iunie 2004 (**republicata**)(*actualizata*) privind statutul judecatorilor si procurorilor (actualizata pana la data de 26 ianuarie 2012*) Si acum, atentie ce apare la ART. 82*)alin.7 (7) Judecãtorii şi procurorii pot opta între pensia de serviciu şi pensia din sistemul public. Judecãtorii şi procurorii militari pot opta între pensia de serviciu şi pensia militarã de serviciu.... Intrebare: mai exista pensie militara de serviciu ? Si la ART. 85*)alin.2 (2) Pensiile de serviciu ale judecãtorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevãzute la art. 84 se actualizeazã ori de câte ori se majoreazã indemnizaţia brutã lunarã a unui judecãtor şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime. Dacã în urma actualizãrii rezultã o pensie de serviciu mai micã, judecãtorul sau procurorul îşi poate pãstra pensia aflatã în platã. Deci la ei se poate ??!!!!!!!!!!!!!!! CE PARERE AVETI DE ACESTE PREVEDERI ? NE POATE AJUTA INVOCAREA LOR IN PROCESELE NOASTRE ?

# georgel date 6 February 2012 13:30 0

cu salariile astea poate reusesc sa se duca si la dentist. nu toti, dar unii au nevoie. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# ASOCIAŢIA VICTIMELOR MAGISTRAŢILOR DIN ROMÂNIA (A.V.M.R.) date 7 February 2012 07:04 -1

Nu vă miraţi ! Întotdeauna infractorii au avut salarii mari. Preşedinte A.V.M.R., Neagu Rodica(tel 0743242121).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva