28 noiembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ODIOASA MANEVRA - In timpul suspendarii lui Basescu, CSM a emis un regulament pentru ca ministrul Justitiei sa nu poata propune un nou Procuror General al Romaniei si un nou sef la DNA mai devreme de 90 zile! Printr-o hotarare pe care nu stie nimeni cum s-a luat, CSM si-a adjudecat dreptul a aviza cand vrea pe viitorii sefi ai parchetelor, transformati in candidati (Hotararea)

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

6 septembrie 2012 17:35
Vizualizari: 9228

 

De la numirea Monei Pivniceru in functia de ministru al Justitiei, toata lumea asteapta cu sufletul la gura propunerile pentru numirea viitorului Procurorului General al Romaniei care va lua locul Laurei Codruta Kovesi si a viitorului sef al DNA, care va ocupa locul detinut in prezent de Daniel Morar, care sta cu delegatie prelungita de Kovesi in aceasta functie. Lumeajustitiei.ro a descoperit, insa, ca in timp ce presedintele Traian Basescu era suspendat din functie, CSM a realizat o manevra murdara prin care aceste numiri sa nu poata fi facute mai devreme de 90 de zile, fata de 15 cat erau prevazute in procedura initiala. Manevra murdara a fost facuta deliberat, pe sest, iar modul in care s-a pus in practica aceasta tergiversare releva un demers nelegal, adaugat la legile ce guverneaza magistratura. In aceeasi ordine de idei, subliniem ca prin noua procedura, pe care politicul a ingurgitat-o ca fiind o cerinta a Comisiei Europene care a solicitat „criterii de integritate si transparenta” pentru aceste numiri, iar CSM o flutura in numele UE, se transfera practic prerogativele propunerii de numire ce apartin, prin lege (L.303/2004), strict ministrului Justitiei, celor din Consiliul Superior al Magistraturii. Cu alte cuvinte, din candidatii care se vor prezenta pentru aceste functii CSM va alege pe cine considera membrii ei ca e mai bun, mai frumos si se inclina mai abitir.  


Procedura lungita de la 15 zile, la 90 de zile

In fapt, caci despre asta vorbim, CSM a creat un mecanism prin care aceste propuneri sa treaca prin trei compartimente, pentru fiecare dintre aceste compartimente fiind stabilit termenul de 30 de zile de rezolvare a oricarui tip de lucrare, orice propunere a ministrului Justitiei fiind si ea catalogata drept lucrare. Inainte de aceste modificari, intreaga procedura trebuia sa dureze maxim 15 zile!

In esenta, acest mecanism a fost desavarsit astfel: in Comisia nr. 2 a CSM, din care facea parte si Mona Pivniceru pana sa-si dea demisia, s-a analizat si hotarat realizarea unor modificari in regulamentul de lucru al Inspectiei Judiciare. Numai ca grupul ”macovistilor” din CSM, caruia i s-a alaturat grupul „portocaliu”, uniti in mod suprinzator de un interes comun, au preluat aceasta modificare la Regulamentul Inspectiei Judiciare si l-au impus, prin hotarare de plen, si Regulamentului de organizare si functionare al CSM. Din aceasta manevra a reiesit o procedura care impiedica pe ministrul Justitiei sa faca direct propuneri pentru cele doua functii sus-mentionate si, mai mult, se impune o procedura care nu este prevazuta de lege, dar fiind parte din actualul regulament, ministrul Justitiei nu poate sa nu-l ia in considerare.

Astfel, procedura emiterii avizului consultativ (pe care CSM il da atat in privinta transferului si detasari judecatorilor si procurorilor, delegarii acestora, numirii in functii de conducere la instante si parchete si numirea judecatorilor in functia de procuror si invers era aprobata, dupa cum se stie, prin Hotararea Plenului CSM nr.193/2006, modificata la anumite prevederi prin Hotararea 355/2011, iar acum a fost modificata, in prevederile cele mai relevante, prin Hotararea Plenului CSM nr. 610/2012 din 10 iulie 2012.

Ei bine, cum credeti ca suna acum aeste prevederi modificate, in legatura cu avizul CSM pentru numirea in functiile de conducere prevazute de articolul 54 din Legea nr. 303/2004?

Iata cum:

Propunerea ministrului Justitiei se depune la CSM impreuna cu cele doua declaratii prevazute de art. 55 alin.3 din Legea nr.303/2004, un proiect privind exercitarea atributiilor specifice functiei, un CV al candidatului, 10 lucrari ale acestuia, precum si orice inscrisuri relevante.

Propunerea ministrului ”nu poate fi inaintata inainte de emiterea avizului catre CSM (art.1, pct.3 din Hotararea Plenului CSM nr. 610 din 10 iulie 2012, care a introdus alin. (4) al art.21 indice 1 din Regulamentul privind transferul si detasarea judecatorilor si procurorilor.

Avizarea propunerii se face de catre Sectia pentru procurori (art.21, pct.8 din ROF al CSM).

Conform procedurii, Directia de resurse umane si organizare – Serviciul resurse umane pentru parchete intocmeste un referat in cares e va consemna evolutia carierei profesionale a candidatului (inclusiv calificativele si sanctiunile pe ultimii trei ani, indeplinrea conditiei de vechime si depunerea declaratiilor prevazute de lege. Conform noilor modificari, apare urmatorul paragraf: Directia de resurse umane si organizare intocmeste referatul in termen de 30 de zile in loc de 15 zile, cat era prevazut pana la data de 10 iulie, cand s-a luat Hotararea plenului CSM nr. 610 (art.1 pct 2 din hotarare, care a modificatart.21 indice 1 aliniat 3 din Regulamnetul privind transferul si detasarea judecatorilor si procurorilor), iar compartimentele din cadrul acestei directii intocmesc lucrarile in aceste 30 de zile de la data inregistrarii lucrarii (prin Hotararea plenului nr. 610 a fost introdus alineatul 6 al art.59 din ROF al CSM. Urmeaza sustinerea interviului in fata Sectiei pentru procurori, iar in conformitate cu noile reguli impuse, sectia pentru procurori analizeaza lucrarile in inca 30 de zile de la data intocmirii lor (art.I, pct.25 din Hotararea Plenului CSM nr.610/10.07.p2012 prin care a fost introdus alineatul (7) al art.59 din ROF al CSM. Hotararea e adoptata de Sectia pentru procurori prin vot secret si direct.

Apoi, mai urmeaza inca 30 de zile de la data pronuntarii, timp dat Sectiei pentru procurori pentru redactarea hotararii adoptate de sectie (art.I, pct.1 din Hotararea Plenului nr.610, prin care a fost modificat alinenatul 7 al art.13 din ROF al CSM). Apoi, hotararile Plenului privind cariera si drepturile judecatorilor si procurorilor se publica in Buletinul Oficial al CSM si pe pagina de Internet a acestuia in termen de 10 zile de la redactare. Ca sa vedeti de cat timp e nevoie de simpla publicare si afisare: zece zile.

Periculoasa dictatura din interiorul puterii judecatoresti!

Concluzia: prin aceste modificari subversive, ministrul Mona Pivniceru e blocata intr-o procedura pe care va trebui s-o urmeze, chiar daca nu ar avea de ce, intrucat prerogativele sale sunt acelea de a face propuneri directe, si nu de a trece prin toata aceasta procedura care se poate intinde pe 90 de zile. Si cum CSM a tras de timp ori de cate ori a vrut sa faca jocuri politice, bagand la inaintare motivatia lipsei de cvorum, tot asa acum poate sa intinda pelteaua avizarii noilor sefi ai Ministerului Public si DNA pana dupa alegerile parlamentare.

Pe de alta parte, mai exista un aspect extrem de periculos: CSM a facut in asa fel incat si-a dat puteri de ministru acolo unde nu le avea, iar Executivul nu pareaza cu nimic aceste porniri dictatoriale!

* Cititi aici Hotararea CSM nr. 610/10 iulie 2012, prin care CSM a modificat procedura numirilor sefilor de parchete

Comentarii

# Cata date 6 septembrie 2012 17:46 +45

toti acesti pasi facuti de alde danilet, ghica si car emai sint pe acolo vorbesc de la sine ce urmaresc. asita nici macar dupa deget nu s emai pot ascunde. SENATUL ROMANIEI SA IA ACT DE MIZERIA NUMITA CSM si sa-i trimita la sapa ca pentru actul de justitie nu sint competenti!

# IACA ASA ATI PROCEDAT SI CU Av. BOTA date 6 septembrie 2012 19:01 +16

  RUSINE  CSM . RUSINE ROMANIA CU ASEMENEA OAMENI LA CONDUCERE. :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

# VASILE 2007 date 6 septembrie 2012 21:56 +15

DOAMNA MINISTRU AL JUSTITIEI,DEMITE-O PE KOVESII SI PE MORAR,NUMESTE ALTI DOI IN PROBA DE LUCRU PE O PERIOADA DE 90 DE ZILE SI DACA CORESPUND,IN FUNCTIE CU EI,E CUMVA NECONSTITUTIONAL ???

# treziti-va date 7 septembrie 2012 12:37 +9

CONTENCIOS ADMINISTRATIV va spune ceva? Prelungirea mandatului PG cu 3 luni prin Hot CSM, peste durata prevazuta de lege, va spune ceva?

# Jilava . ro date 6 septembrie 2012 18:00 +33

Uneori discipolul isi intrece maestrul. Se pare ca Lupascu poate fi satisfacut. Ghica a reusit sa asimileze toate invataturile si a devenit o basista veritabila. Merita amandoi o invitatie la cafea de la Basescu.

# Istratie date 6 septembrie 2012 18:12 +28

Mai al dracului, Doamne Iarta-ma! ca la alegerea Papei. Pai, Morar sau Kyovesi de ce nu au fost imbracati in camesoaie pentru a defila ,cracanati, deasupra "inspectoarei" Luesa care ar fi trebuit sa-i confirme lui Base: "Testiculos habent et bene pendentes"?

# Cristi date 6 septembrie 2012 18:15 +46

Dlor. senatori si deputati ai puterii: actionati rapid , demiteti intregul CSM si provocati alegeri corecte la aceasta agentura basista. Haideti faceti si voi ceva! Nu mai lasati totul pe umerii alegatorilor.

# Giani date 6 septembrie 2012 22:15 +17

puterea se da dupa piersic, se dau loviti, dau vina unii pe altii ca nu liberalii au vrut sa-l demita pe base dar au insistat usl-istii si tot asa. Altii striga sa iesim in strada dupa ce cu ani in urma spuneau ca schimbarile nu se pot face sub presiunea strazii ci doar democratic, prin vot. Iata, am votat si daca am votat ce? Ni s-a spus clar si raspicat ca nu conteaza votul pt ca tara este condusa de un regim mafiot, statul roman este un stat mafiot si nu un stat de drept sau democratic. Nu va mai agitati, la nunta lui EBA nasul a fost basescu, nasul mafiei, a fost o reuniune a capilor...

# Revocarea. date 6 septembrie 2012 18:16 +36

Aceasta manevra marsava este rezultatul direct al lucraturii Oanei Haineala, acest agent portocaliu tinuta in sah, dupa unele surse de DNA cu niste interceptari.Singura solutie este REVOCAREA sau DEMITEREA de catre Senat.

# Marinaru date 6 septembrie 2012 18:22 +33

Ca nu intelegem noi,e normal,dar ministru Pivniceru de ce tace ? Doamna ministru,ginditiva ca era PDL la guvernare si faceati manevra asta identic care ii atingea,cum ar fi reactionat toti portocalii ???? Tipau ca din gura de sarpe. Se pare ca in gura sarpelui e guvernul si nu poate sa tipe.Taiati capul sarpelui.

# Haimanaua date 6 septembrie 2012 18:23 +29

Haineala este o ticaloasa fara seaman, o flamanda de functii, o ahtiata dupa putere si dupa tigari, o vrajitoare portocalie, o barfitoare de neegalat si o tradatoare de neintrecut! Dar e frumushik fok, nu-i asa? Manca-i-ar LUJU zulufii!

# Muma Padurii date 6 septembrie 2012 18:41 +22

Plus ca stie sa zboare pe matura!

# Milostiva date 6 septembrie 2012 18:30 +22

Saraca Haineala, de ce va luati de ea,ca la cum arata si voi ati fi frustrate!

# Cata date 6 septembrie 2012 18:30 +16

senatul numeste 14 membrii ai csm... suficient sa puna acolo oameni de isprava, oameni cu probitate profesionala si morala, oameni care stiu sa fie oameni! sint satul de bestiile care se afla in functii importante in structura statului roman de care isi bat joc in fiecare secunda prin simplul fapt ca exista in acele functii! iar cei numiti sa fie supusi testului poligraf intrebarea fiind: sinteti membru al vreunui serviciu de informatii? trebuie separate apele! este obligatoriu pt ca ofiterii acoperiti raspund in primul rind la ordine suspendind justitia!

# Bravo CSM supus portocaliu! date 6 septembrie 2012 18:34 +14

Dupa ce trec cele 90 zile propun sa restituiti la Mj lucrarea cu propunerea, din gresala, apoi sa nu aveti inca 90 zile qvorum si tot asa.Pana ii expira delegarea lui Morar!

# propunere catre luju date 6 septembrie 2012 18:36 +24

Propun LUJU sa dea pozele memrilor CSM cu nume si functie, ca sa aiba tot romanul pe ce scuipa!

# avsen date 9 septembrie 2012 13:07 0


Citeza pe propunere catre luju
Propun LUJU sa dea pozele memrilor CSM cu nume si functie, ca sa aiba tot romanul pe ce scuipa!
CRED CA LUJU ar trebui sa publice C/V-urile membrlor CSM. Pentru edificarea noastra dar si a judecatirilor care au ales . Sunt convins ca un jude de la FAUREI(sau de la o alta judecatorie din tara ) nu au cunoscut "performantele unui reprezentant" ca DANILET !!(dar ce lege proasta ati adoptat dlor parlamentari ! Asta-i alta poveste.

# asa si? date 9 septembrie 2012 14:05 +1

Ce doresti sa vezi despre Danilet? La prima sa candidatura pentru CSM in 2003-2004 printre activitati anterioare se numarau: comandant de detasament si de unitate, organizator al Balului Bobocilor in facultate, coordonator al grupei nu stiu care de studenti. Asta se parea ca sunt definitorii. Ar trebui sa intre cineva in posesia acelui CV. E de vis!

# ESTE UN FALS!! date 6 septembrie 2012 18:49 +17

Cititi sedinta de plen din data respectiva!!! Nu s-a discutat asa ceva in plen!

# rabdarea rabdataorului date 6 septembrie 2012 19:43 +6

"ESTE UN FALS" esti postac? ca pe ordinea de zi este trecuta Hotararea nr.610/10.07.2012 la PCT.22 .Daca stii mai multe de ce nu spui.Ar fi onorabil pentru tine,un pas de vrabiuta pentru popor

# curat fals! date 6 septembrie 2012 18:51 +5

http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/13_07_2012__50434_ro.pdf

# Lucia Hosu date 7 septembrie 2012 13:37 +3


Citeza pe curat fals!
http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/13_07_2012__50434_ro.pdf
De ce dezinformati ? Este adevarat ca acesti nenorociti au facut asta ! 20105/1154/2012 • Hotarare nr. 609 • Hotarare nr. 610

# curat fals! date 6 septembrie 2012 18:53 +4

http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/13_07_2012__50434_ro.pdf

# gigi date 6 septembrie 2012 18:54 +17

Este inadmisibil ca CSM sa se substituie ori sa impuna asa ceva Parlamentul poate oricind sa le dea peste nas ,numai sa vrea.Cred ca liderii USL vor intelege ca asa nu se poate si trebuie luate mesuri drastice ,nici macar CSM nu poate sa impuna reguli care pun bete in roate executivului.Ce fac asociatiile de magistrati care pot sa-i terminne pe acesti politici din CSM care ii fac de ris.

# schimbati legea de organizare judecatoreasca date 6 septembrie 2012 20:23 +26

Aveti majoritatea in PARLAMENT, modificati legea din 2005 a lui Macovei, desfiintati DNA si DIICOT si faceti-i structuri specializate in cadrul Parchetului General. Suntem singura tara cu trei procurori generali la nivel de ICCJ. Si cu aceeasi ocazie, schimbati modalitatea de numire a Procurorului General, prin fixarea unui termen clar prin lege pentru formularea propunerilor de catre MJ, si nu prin regulament intern al CSM.

# Cata date 7 septembrie 2012 10:08 +7

DA! DA! DA! votez pt asta cu doua miini!

# schimbati legile LOR! date 7 septembrie 2012 16:00 +4

Daca exista vointa politica, lucrurile sunt chiar mai simple decat par. Monicutza a facut la fel in 2005, cand a devenit ministru, sub titlul "reformei" a avut din MJ "initiative legislative" care au condus la modificarea Legii 303/2004, a Legii 304/2004 si a Legii 317/2004, cea care reglementeaza activitatea CSM. Este firesc cand se schimba un nou minsitru sub o alta guvernare si majoritate parlamentara sa procedeze dupa 7 ani la schimbarea lor. Trebuie doar putin curaj. Si daca guvernantilor le e teama de rapoartele de tara si de MCV o pot foarte simplu scalda, nu spunand ca desfiinteaza DNA si DIICOt dar ca ii "reorganizeaza", adica reorganizeaza structura PICCJ, pentru ca ei fac parte din Parchetul General. Un singur procuror general si la ei doi procurori sefi de sectie, una DNA, alta DIICOT. Astfel, orice rechizitoriu va trebui sa fie confirmat de procurorul general, care nu va mai fi Codruta din 2 octombrie. Iar acest PG va trebui sa se priceapa atunci la tot, la infractiunile de coruptie, de crima organizata si de drept comun, doar de aceea e seful tuturor procurorilor. Curaj! Schimbarea sta in mainile Parlamentului, nu ale Guvernului sau ale justitiei. Revocarea membrilor CSM, dincolo de faptul ca e cu consecinte incerte, poate conduce la alegerea unora si mai rai ca acestia, doar s-a dovedit ca se poate din ce in ce mai rau. Ca se face inainte de alegeri? Si ce? CSM-ul nu si-a modificat regulamentul in timpul jocului, adica in perioada suspendarii? Contraargumente exista oricand, precum si argumente pentru schimbare. De pilda, numarul mare de achitari in DNA, discriminarea cu privire la modalitatea de salarizare si de accedere, acordarea dovedita a unor grade militare pe sestache. Mai vreti? Dar doriti, stimabi membri USL sa faceti asta?

# elena date 6 septembrie 2012 19:00 +9

ce sa intelegem? ca si cu noul ministru tot asa de corupta va fi justitia? de ce nu ma mira? tara lui papura -voda, asta este romania, pacat de frumusetile ei, a ajuns o jungla.

# X FACTOR date 6 septembrie 2012 19:01 +22

Atacati in contencios la iccj cit mai repede SI CERETI SUSPENDAREA !!!!!! Daca nu mai exista oameni de buna credinta care sa o sfatuiasca pe dn.Pivniceru !!!!! 

# ABIA ACUM S-A CONVINS LUMEA DE CSM - ADUNATURA date 6 septembrie 2012 19:04 +17

:-) :-) :-) AFARA 

# Dan date 6 septembrie 2012 19:15 +16

Basescu razbunarea mea cea mare ar fii sa iti vezi fetele la vorbitor la jilava.Sper sa mori javara nenorocit tu si curvele din pdl.

# rabdarea poporului la limita date 6 septembrie 2012 19:31 +16

De ce v-ati mai facut juristi voi cei din CSM? v-ati incalcat juramantul dat si dati comunicate ca va simtiti presionati. Nu va e rusine, duceti in derizoriu aceasta frumoasa profesie.Daca ati stiut ca nu sunteti in stare sa respectati "canoanele" acestei profesii de ce o murdariti cu marsaviile si marlaniile voastre.Esiti dr.. din aceste functii pe care le detineti prin aburirea colegilor vostri care stau in instante si " ling" la hartii prafuite in miile d e dosare si voi va plimbati pe baii nostrii ai tuturor cu masini luxoase , prin strainataturiu si cu spp la fund?! este NEDEMN ceea ati facut , daca ati complicitat toti cu atat mai grav, cum va puteti privi in oglinda si sa spuneti :SUNT JURIST/MAGISTRAT SI APAR DREPTATEA SI ADEVARUL , va place ce vedeti RUSINE. Sper ca colegii, vostrii de la instante sa se intruneasca si sa va retraga dreptul si onoarea de a mai face parte din aceast

# unde "e' puterile occidentale? date 6 septembrie 2012 19:39 +13

Doua aspecte se impun a fi discutate. primul ca este un pleonasm sa vorbsti despre "macovisti" si despre "portocalii", in realitate fiind vorba despre unii si aceiasi cu aceleasi interese comune. Al doilea aspect: de ce nu se poate reglementa prin OUG si regulamentul in cauza, inclusiv de modificare a legii de functionare? Ne e rusine de occidentali? PAI UITATI CE DRACU SE INTAMPLA! NE ARESTEAZA CACANARII ASTIA PE TOTI! ASA AU FACUT SI BOLSEVICII, LA FEL CA SI NAZISTII, iar mai nou" ALIANTA LEGIONARA dintre Neamtu si PDL...

# Hotararea CSM nr.610/10.07.2012 date 6 septembrie 2012 21:33 0

http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/16_07_2012__50509_ro.PDF

# Victorita date 6 septembrie 2012 21:36 +4

Ca la noi la nimeni! Oare ce ne mai asteapta? Sa ne temem de ziua de maine? O ,Doamne  ...NUUUUUUUUU!

# sile camataru date 6 septembrie 2012 23:18 +1


Citeza pe rabdarea poporului la limita
dati comunicate ca va simtiti presionati.
CORECT NU E PRESIONAT CI PRESAT . presionat nu exista asa cum nu exista termeni pretiosi gen capabilitate in loc de capacitate .... capabilitate e un cuvant inexistent din englezescul capability dar lb. romana e latina si capacitate ca in latina sau franceza e corect . multi care au urmat colegiul national de aparare folosesc capabilityate sa arate ca sunt destepti in cap .

# sile date 6 septembrie 2012 23:20 +8

CSM JUDECAT PENTRU ABUZ IN SERVICIU .

# Mihail date 7 septembrie 2012 01:01 +7

Contracarat prin lege care sa sanctioneze nerespectarea legii prin demiterea imediata a csm si realegerea lui sub controlul parlamentului, cand CSM adauga la lege sau o nesocoteste!

# BOICOT date 7 septembrie 2012 08:15 +9

Hillary Clindon hotaraste cine va fi noul procuror general IN COLONIA ROMANIA . Pentru ca, in primul rand, SRI nu a catadicsit inca sa-si dea avizul pentru niciunul dintre cei aflati pe lista de propuneri. Si, probabil, nici nu o va face, pana ce administratia SUA nu isi va da acordul pentru instalarea pe functii.

# romanul rabdator date 7 septembrie 2012 09:26 +1

pentru sile camataru. inseamna ca nu ai inteles fondul, cuvantul era aruncat la pleseneala,ironic, misto eeect.

# AdiD date 7 septembrie 2012 10:43 +9

Poate ma ilumineaza si pe mine cineva. Mai nou fiecare institutie isi poate aroga ce drepturi doreste chiar daca ele nu tin de bucataria interna si incalca legislatia? Poate maine, printr-o hotarare, se decide ca presedintele si vicele de la CSM se aleg pe viata. Inlocuitorii lui Muluta si Moraru' vor trece si prin probele de la miss? Costum de baie si talent? Nu e ridicol? CSM incepe sa semene cu o secta. Ma intreb cine e marele preot.

# Casargoz date 7 septembrie 2012 11:14 +3

CSM-ul seamănă cu o pandemie. De ambele nu se ştie nimic, până când nu încep a face ravagii!

# Dana Hordin date 7 septembrie 2012 11:22 +4

Un om simplu(fara prea multe cunostinte juridice) nu nu poate intelege cum ...o mana de oameni(aserviti politic si de o moralitate idoielnica) pot sa faca astfel de jocuri si atat de mult rau Romaniei ! M-am uitat pe site-ul CSM- ului am vazut un Calendar de desfasurare al alegerilor(data limită pentru înaintarea rezultatelor votului catre Biroul Permanent al Senatului, în vederea validarii judecatorului si procurorului alesi-10.09.2012), ce inseamna asta, SENATUL nu le poate face nimic ? Tara lui Basina Voda !

# basencu date 7 septembrie 2012 12:09 +5

Lipsa celeritatii in justitie era ,,grija" basistilor de la CSM. Dar in procesele in care sunt parte cer amanari pe motive haioase si ca sa dea un aviz consultativ il rezolva cu celeritate de 3 ori x 30 de zile desi o cerere adresata unei institutii publice trebuie sa primeasca raspuns in max. 30 de zile (45 de zile daca rastoarna arhive  din 1940). Cred odata depusa cererea la institutie in 30 de zile e obligata sa dea avizul. Ca hotararea lor interna prevede altceva, sa fie sanatosi. Altfel e un abuz.

# informer date 7 septembrie 2012 12:35 +4

Exact asta vroiam sa spun si eu. Crize de nervi in toate partile, inclusiv in CSM, ca procesele sunt prea lungi, ca institutiile se misca prea incet iar astia isi lungesc singuri termenul de la 15 zile la 3 luni! Adicatelea O PRELUNGIRE NELEGALA, CU 3 LUNI, A MANDATULUI A CARUI DURATA E PREVAZUTA DE LEGE. De contencios administrativ nu a auzit nimeni?

# nestiutorul date 7 septembrie 2012 12:26 +2

Ghica e santajata cu faptul ca a luat chirie pe fals in declaratii de la stat, cu solutiile date in dosarele licitatiilor publice, date de sectia de contencios de la CAB. Se uita cineva prin solutiile acelei instante? CSM a uitat de pevederile art 99lit t. Sau la ei reaua credinta nu se poate aplica?

# Justinian date 7 septembrie 2012 13:55 +2

Locul, rolul, forţa sau puterea de decizie a C.S.M,-astfel cum i-au fost conferite prin Constituţie, sunt extrem de consistente. E suficient să observăm că Procurorul General, Ministrul Justiţiei sau Preşedintele I.C.C.J sunt simpli membri iar uneori le este restrîns chiar şi dreptul de vot, pentru a înţelege adevarata forţă a acestei insitituţii. Întreaga putere în îndeplinirea actului de justiţie acolo se află, numai că ei nu poartă şi responsabilitatea eşecului acestui act. Iată de ce îşi permit unii dintre ei să joace ţurca sau sotron cu numirile în funcţii. PENTRU CĂ NU POT FI TRAŞI LA RĂSPUNDERE ALTFEL DECÂT PRIN MIJLOACE OCULTE de care doar "alţii" au cu adevărat habar.

# JURYST date 7 septembrie 2012 14:36 0

CSM invoca jurisprudenta CEDO numai pentru ei si cand le convine Acum se folosesc de jurisprudenta U.E. Dar cand CEDO a spus ca avocatii de la Bota pot profesa daca respecta rigorile Leg. 51/1995 de ce nu au tinut cont de aceasta jurisprudenta. Pana cand acest CSM nu vba fi format din juristi independenti fara sa fie magistrati in functie nu va ramane decat un UN SINDICAT tip "STAT IN STAT" cu manifestari dictatoriale. CSM in regulamentul lor nu poate adauga norme juridice care nu se gasesc in Lege. Este principiu de drept. Un Regulament, Statut, nu poate"devia/deraia/adauga de la Lege" Parlamentul Romaniei nu observa? nu stie acest lucru sa intervina inclusiv prin modificarea LEGISLATIEI? Este clar de ce "BASE" si cu ai lui ii joaca asa cum vrea el pe cei de la putere, intrucat sunt prea slabi/firavi sau aceste actiuni fara succes tip REFERENDUM le fac doar de ochii lumii.

# Anda date 8 septembrie 2012 13:01 +1

Cine dracu' le da lor dreptul de a modifica legislatia,mai ales pentru un aviz,care culmea mai era si CONSULTATIV...adica ceva asa....sa-i bage si pe ei in seama cu ceva,pentru porcoiul de bani pe care-l iau pe luna.Eu cred ca mai ales ca modificarea s-a facut si pe blat,este de fapt nula si n-ar trebui bagata in seama......in schimb intentia lor de comite un abuz,ar trebui pedepsita.Ce ziceti?

# petre marin date 9 decembrie 2012 17:48 0

CSM este o sluga basista si au luat multe decizii contrare legii 317/2003 .Noul legislativ sa revada si sa anuleze asemenea decizii pentru independenta justitiei.

# avsen date 9 septembrie 2012 12:28 +1

Cata MIZERIE!!! Cata lipsa de CARACTERE! Cata lipsa de DEMNITATE ! Domnelor si domnilor magistrati ati devenit RUSINEA NEAMULUI!!! REVOCAREA URGENTA este SINGURA SOLUTIE!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.11.2021 – Bobi le multumeste lui Cosmin si Narcis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva