Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

RUSINEA MAGISTRATURII - Laura Kovesi a fost trimisa in judecata disciplinara intr-un nou dosar. Sefa DNA e acuzata de nerespectarea dispozitiilor procurorului ierarhic superior si nerespectarea altor obligatii cu caracter administrativ, dupa ce a trimis-o pe consiliera sa Dana Titian in control la DNA Iasi si DNA Suceava: “S-a adus atingere principiilor legalitatii, impartialitatii si regulilor fundamentale, precum si prestigiului si credibilitatii actului de justitie”

Miercuri, 11 aprilie 2018 16:30 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Mai poate mentine presedintele Klaus Iohannis la conducerea DNA o “inculpata” in doua dosare disciplinare? Mai poate ramane in fruntea DNA un personaj care este acuzat chiar de o instiutie din sistemul judiciar ca a incalcat legea, si nu doar o singura data, dar si Constitutia Romaniei? Punem intrebarile in conditiile in care Laura Kovesi tocmai ce a fost trimisa in judecata disciplinara intr-un nou dosar. Inspectia Judiciara a anuntat, joi 11 aprilie 2018, ca a exercitat actiunea disciplinara fata de Laura Kovesi pentru savarsirea a doua abateri disciplinare. O situatie de-a dreptul rusinoasa, daca avem in vedere importanta functiei pe care o ocupa Laura Kovesi.

Concret, Laura Kovesi a fost trimisa in judecata disciplinara pentru comiterea abaterii prevazute de art. 99 lit. g) din Legea nr. 303/2004 - “nerespectarea dispozitiilor procurorului ierarhic superior date in scris si in conformitate cu legea”, si a abaterii prevazute de art. 99 lit. m) teza a II a din Legea nr. 303/2004 - “nerespectarea in mod nejustificat (...) a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”. Kovesi este acuzata ca a incalcat cu stiinta dispozitiile art.7 alin.(3) din Ordinul nr. 5/12.01.2016 al Procurorului General al Romaniei, care se refera la competenta de a dispune si a efectua controlul tematic, in momentul in care a desemnat-o pe consiliera sa, judecatoarea Dana Titian, sa efectueze controlul tematic la doua servicii teritoriale (DNA Iasi si DNA Suceava), desi aceasta se afla intr-o stare vadita de incompatibilitate. De asemenea, Inspectia Judiciara acuza ca Laura Kovesi a incalcat, tot cu buna stiinta, si dispozitiile art. 65 alin.(3) din Legea nr. 304/2004, transpuse in dispozitiile art. 7 lit. s) din Regulamentul de ordine interioara al Directiei Nationale Anticoruptie, care se refera la atributiile procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie.


Inspectia Judiciara concluzioneaza ca prin actiunile sale sefa DNA a adus atingere principiilor legalitatii, impartialitatii si regulilor fundamentale (prevazute de articolele 1 alin. 5, 16 alin. 1 si 2, 20, 21 alin. 3, 132 alin. 1 din Constitutia Romaniei, art.5 din Legea nr.303/2004 rap.la art. 58 alin.(3) din Legea nr.303/2004 si art.65 alin.(3) din Legea nr.304/2004), precum si prestigiului si credibilitatii actului de justitie in infaptuirea caruia a fost implicata Directia Nationala Anticoruptie.

Iata comunicatul Inspectiei Judiciare:

Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de doamna Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie ('DNA') pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute:

-de art. 99 lit. g) din Legea nr. 303/2004, respectiv 'nerespectarea dispozitiilor procurorului ierarhic superior date in scris si in conformitate cu legea' constand in aceea ca a incalcat cu stiinta dispozitiile art.7 alin.(3) din Ordinul nr. 5/12.01.2016 al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care se refera la competenta de a dispune si a efectua controlul tematic: 'controlul pentru situatii deosebite si controlul tematic se dispun de catre conducatorii unitatilor de parchet si se realizeaza de catre acestia in mod direct sau prin procurori anume desemnati', prin desemnarea consilierului procurorului sef al DNA, judecator detasat, aflat intr-o vadita stare de incompatibilitate pentru efectuarea controlului tematic la doua servicii teritoriale.

-de art. 99 lit. m) teza a II a din Legea nr. 303/2004, respectiv 'nerespectarea in mod nejustificat (...) a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente' constand in aceea ca, pentru efectuarea aceluiasi control tematic, a incalcat cu stiinta dispozitiile art. 65 alin.(3) din Legea nr. 304/2004, republicata si modificata, transpuse in dispozitiile art. 7 lit. s) din Regulamentul de ordine interioara al Directiei Nationale Anticoruptie, care se refera la atributiile procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie si prevede ca acesta: 'exercita controlul asupra activitatii procurorilor si a intregului personal din subordine, direct sau prin procurori anume desemnati;', prin desemnarea consilierului procurorului sef al DNA, judecator detasat, aflat intr-o vadita stare de incompatibilitate.

Prin incalcarea regulamentului si desemnarea, in calitate de membru al echipei de control, a unui magistrat aflat intr-o stare obiectiva si vadita de incompatibilitate, s-a adus atingere principiilor legalitatii, impartialitatii si regulilor fundamentale (prevazute de articolele 1 alin. 5, 16 alin. 1 si 2, 20, 21 alin. 3, 132 alin. 1 din Constitutia Romaniei, art.5 din Legea nr.303/2004 rap.la art. 58 alin.(3) din Legea nr.303/2004 si art.65 alin.(3) din Legea nr.304/2004), precum si prestigiului si credibilitatii actului de justitie in infaptuirea caruia a fost implicata Directia Nationala Anticoruptie.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la raspunderea procurorului in cauza”.

Al doilea dosar

Amintim ca Laura Kovesi a mai fost trimisa in judecata disciplinara, in 12 ianuarie 2018, pentru difuzarea de catre Romania TV a inregistrarilor cu sefa DNA in timp ce le dadea ordine procurorilor din subordine, cerandu-le “decaparea” premierului si cat mai multe dosare. In aceasta speta, Kovesi este acuzata de:

-”manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei”, folosind un “ton superior si agresiv” fata de colegii procurori, de natura a genera un sentiment de indignare, si exprimari inadecvate la adresa CCR si a deciziilor pronuntate de judecatorii constitutionali;

-”atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”, prin aceea ca a folosit la adresa procurorilor cuvinte si expresii cu un continut vadit denigrator, insultator si amenintator, respectiv „lasi”, „barfitori”, „infractori”;

-„nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”, constand in aceea ca a incalcat cu stiinta Regulamentul de ordine interioara al DNA, desemnand “in calitate de procuror de caz a unui magistrat care se afla intr-o vadita stare de incompatibilitate”. Este vorba despre Marius Iacob pe care Kovesi l-a desemnat in calitate de procuror de caz in anchetarea procurorilor, pentru a afla cine a scurs inregistrarile catre presa, aceasta desi Iacob participase la respectivele intalniri de lucru.

*Cititi aici mai multe detalii despre primul dosar disciplinar al Laurei Kovesi

Accesari:14172

Comentarii

# Decebal date 11 aprilie 2018 16:50 +32

Ce fata !!! :D Sunt platiti extraordinar , ca si paraziti de la SRI, si iata cu ce se ocupa : manarii, smenozeli , complicitati , santaje ! Jos Iohanis cu hoata cu tot ! PS.Sa nu uitam totusi de unde vine raul : expulzati-l pe Klemm , valetul lu` Obama ! :-*

# Lupul astenic date 11 aprilie 2018 19:26 +4

Frate Decebal, e prea tarziu. Unchiul Sam conduce Romania cu toate simturile si cu toate membrele. Toti vitejii tai in frunte cu marii dregatori stau in genunchi pe principiul "capului ce se pleaca, gura i se umple". Iar unchiul Sam e foarte pofticios si flamand!

# laura kunz date 11 aprilie 2018 17:41 -34

:-x :-x :-x :-x :-x mafistratura sa se ocupe de liviu dragnea care pune monopol pe toate institutile statului //// a furat si tota mafistratura stie si nici un judecator nu ia atitudine//// cat trebuie sa mai fure dragnea ca magistratura sa actioneze?????????// cine este infractorul kovesi sau dragnea ??????????? chiar toti judecatori din romania sunt cumparati de dragnea???????????

# tudorel toader date 12 aprilie 2018 12:26 0

liviu dragnea e mandatat de mine sa dea amnistie si gratiere. Pt ca sunt multi bagati/pititi, pe binom, trinom, etc. Compris, my fiend?

# avem Procuror General date 11 aprilie 2018 17:48 +16

Toooaaadeereeee ? mai trăieşti? avem Porcuror Gheneral o caricaturăă!(citat Ţuluş) cum dracu n-aţi suspendat penala asta trădătoare,cum să o plăteşti din banii prostimii să omoare oameni? chiar nu mai avem ţară! viermii să-i mănânce de vii pe cei ce ne-au vândut !

# corectorul de rezerva date 11 aprilie 2018 19:02 +5

procurorul general e sclavetele lu` Kovesi , ala ... Lazarutz am o capra la carutz , eu o tin si tu o ...

# remember date 11 aprilie 2018 23:32 +4

E normal ca Lăzărică Gîngavu să fie sclavul 1/4doktei LCK, doar ea și l-a făcut șef, măsluind Mapa profesională a penalului AG. Cei drept cu „cooperarea” SRI, respectiv Coldea. Ambii au presimțit în urină că, DUPĂ ce va fi uns, dosarul va beneficia de NUP :P :P :P .

# Mda date 11 aprilie 2018 23:42 +7

Pana cand prostimea nu se desteapta si nu realizeaza ca problema nu este doar kovesi , asa o s-o tinem. Toata justitia, absolut toate institutiile statului sunt niste tradatori, au distrus tara, au bagat si baga oameni la puscarie degeaba, ba mai mult inventeaza prejudicii, inventeaza ce probe vor ei ca doar nimeni nu ii controleaza, sunt platiti cu mii de euro lunar pt ce? Sa distruga tara? Ba mai mult servesc interesele straineziei, adica tradare de tara. Sa vedem ce fac politicienii( se cheltuie 40000 ron lunar cu fiecare politian) sa vedem daca or sa faca placul straineziei( GRECO) sau o sa apere interesele si drepturile tuturor romanilor( nu doar pe ale lor). Treaba se misca extrem de greu, tara pe zi ce trece se dezintegreaza, nu se face nimic in afara de vorbe, singura solutie ramane TREZIREA (DESTEPTAREA) POPULATIEI.

# Klaus_Klaus date 11 aprilie 2018 19:57 +6

:-* am ei eu o nedumerire... asa k kestie: atata vreme cat jupaneasa titzian TAIE si SPANZURA pe acolo-sha... CUM DE A FOST OCOLITA DE INSPECTIA JUDICIARA, DE CSM, etc si LASATA SA DUCA DISTRUGEREA PE "NOI CULMI DE DESTRAMARE" A JUSTITIEI REFORMATE, etc, etc, etc.. Pe scurt: ce HRAM poarta jupaneasa titzian.. ??? Aud? :eek: :P

# Judecator iccj date 11 aprilie 2018 21:00 +8

Dacă vreun judecător din această țară ar fi numit un procuror detașat intr-o echipă de control ar fi fost a doua zi trimis în judecată pt abuz în serviciu. Nu exista unități de masura egale intre judecători și procurori. De ce dna Titian nu trece procuror?si asa nu stie ce inseamna sa judeci un dosar

# mitica date 11 aprilie 2018 21:32 +7

Trebuie de urgenta bagata la puscarie!

# santinela date 12 aprilie 2018 07:39 +1

Prostul in mod obligatoriu este si FUDUL !!

# mă uit și-mi vine sa vars date 12 aprilie 2018 12:25 +3

Priviți-i mutra matahalei! Îngâmfata dracului

# teodorovici date 12 aprilie 2018 12:33 +1

vazand mocirla, clica, binomu, trinomu, putem spera si noi astia de nu ne stie nimeni la o gratiere colectiva? Putem dpdv juridic sa atacam statul asta parsiv care de da in fond achitare si in apel zile grele de carcera? Statul lui peste prajit, care ma baga la parnaie ca am facut un accident rutier, avand 2 copii minori de 3 si 6 ani? Statul asta pe care nu il intereseaza ca i-am dat 15 ani la rand 10000 ron taxe, si vrea sa ma vada doborat? Pai eu la parnaie ce sa fac, sa nu ma ia astia de fetita, o ard ca ei... Si cand ies ce sa mai fac, ca oricum sunt proscris? Aplic ce-am invatat acolo, nu?

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 12 aprilie 2018 13:43 +4

Fii tu sigur, Teo, că la ieșire de acolo ai pe frunte un virtual tatuaj cu inscripția „PROSCRIS”, 99% dintre foștii „prieteni” nici măcar nu-ți mai răspund la telefon iar 98% dintre cunoștințele care altă dată măcar te salutau, acuma se uită la tine cu FRICĂ și trec pe trotuarul celălalt. Și pentru toate astea NU EȘTI TU DE VINĂ, ci vorbește FRICA ORGANICĂ din ceilalți. „EXEMPLARITATEA” unei pedepse privative de libertate, are ecouri incredibil de ample, în societatea distopică de rit neo-securist - Rromânica. Într-atât a penetrat TEROAREA subconștientul megieșilor noștri încât o pedeapsă privativă de libertate, chiar și executată integral, mai este executată apoi A DOUA OARĂ, în plan social. Perioada de executare? VIAȚA ÎNTREAGĂ. Regimul de executare? OSTRACIZARE.

# Stuly Dany date 16 mai 2018 20:00 0

Cine este procurorul ierarhic superior doamnei Laura Codruta Kovesi ?

# BUNĂ ÎNTREBARE date 16 mai 2018 21:52 0

Ar fi, t e o r e t i c , Lăzărică Azorică. Practic e subordonare INVERSĂ că LCK și l-a tras șef măsluind, împreună cu Coldea, Mapa lui profesională. http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/sri-afacerea-lazargate-este-de-domeniul-sigurantei-nationale-52167.html/

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Lipsa adeverintei CNSAS pentru sefa ICCJ Cristina Tarcea ascunde colaborarea acesteia cu Securitatea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 13.12.2018 – Big Brother la Inalta Curte

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER