6 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

A CAZUT LOCOTENENTUL LUI COLDEA – Seful SRI Prahova col. Sabin Iancu a fost pus la dispozitia conducerii. Sabin Iancu, om de incredere al lui Coldea, a fost acuzat de Sebastian Ghita si senatorul Daniel Savu de legaturi periculoase cu procurorul Mircea Negulescu: “Sabin Iancu l-a selectat pe Negulescu sa faca treburile murdare si l-a ajutat sa masluiasca dosare... Relatia personala dintre Negulescu si Iancu depaseste cadrul institutional de colaborare SRI-DNA”

Scris de: L.J. | pdf | print

9 May 2017 16:19
Vizualizari: 41495

Miscare foarte importanta la varful Serviciului Roman de Informatii. Unul dintre “locotenentii” generalului Florian Coldea (fostul sef operativ al SRI) a fost indepartat din functie dupa ce impotriva lui au aparut o serie de acuzatii publice extrem de grave. Este vorba de colonelul Sabin Iancu (foto) seful SRI Prahova, zis “Suca de Bailesti”, care a fost pus la dispozitia conducerii SRI si si-a predat toate atributiile functiei loctiitorului sau. Cel mai probabil Sabin Iancu va fi mutat pe un post de importanta secundara in cadrul SRI Bucuresti.


Structura judeteana SRI Prahova este cea mai importanta din Romania intrucat in acest judet sunt concentrate cele mai mari afaceri strategice din tara, de care serviciul de informatii nu este deloc strain. In Prahova, binomul SRI – DNA a cunoscut apogeul existentei sale pe baza protocoalelor ilegale de colaborare, la DNA Ploiesti fiind operate in ultimii ani cele mai mediatizate dosare (Ponta, Ghita, Cozma, Blaga etc).

Indepartarea lui Sabin Iancu din fruntea SRI Prahova poate fi un semn de continuare al actiunii de curatare a SRI de elementele nocive care i-au afectat grav imaginea si credibilitatea, actiune care pare sa-l aiba drept stindard pe directorul SRI Eduard Hellvig.

Despre colonelul Sabin Iancu s-au facut incepand cu noiembrie anul trecut neumeroase acuzatii in spatiul public de o gravitate extrema.

Fostul deputat Sebastian Ghita a sustinut intr-una din celebrele sale inregistrari ca in cazul sau totul a inceput cu angajarea unui ofiter al Serviciului Roman de Informatii la Prahova: Este vorba despre Sabin Iancu, care l-a selectat pe procurorul Negulescu sa faca treburile murdare si l-a ajutat sa masluiasca dosare si sa gaseasca denuntatori falsi si mincinosi. Acest Negulescu a folosit una dintre cele mai josnice persoane, asa-numitul Razvan Alexe pentru a obtine denunturi in peste 20 de dosare care il au ca denuntator”.

Fostul senator Daniel Savu, membru in Comisia de control a SRI a facut anul trecut sesizari oficiale in care a aratat: Din punctul meu de vedere, concluziile sunt urmatoarele:

1.Procurorul care a instrumentat cazul “Badescu”, evident procurorul Mircea Negulescu, accepta santajul ca mod de lucru pentru instrumentarea dosarelor.

2.Procurorul Mircea Negulescu accepta si recunoaste ca are relatii personale/imorale cu persoane implicate in dosarele sale, martori si/sau denuntatori.
3. Relatia personala dintre procurorul Mircea Negulescu si seful SRI Prahova, colonelul Sabin Iancu, depaseste atat limitele legale, cat si cadrul institutional de colaborare SRI-DNA.
Acest element este evident, in conditiile in care interlocutorul din inregistrare (posibil unul dintre sefii sai) este informat colateral cu privire la detaliile pe care seful SRI Prahova deja le cunostea despre activitatea profesionala a procurorului Negulescu.

In acest context, cred ca se impun intrebari la care se poate raspunde probabil doar in contextul unei anchete interne: Daca la nivel national, Serviciul Roman de Informatii s-a delimitat public de orice implicare in dosarul Ponta-Blair, aceste asigurari de echidistanta mai pot fi atat de credibile, in contextul relatiei Negulescu-Iancu, exprimata si prin inregistrarea de mai sus?...

Fostul sef al Politiei Locale Ploiesti, Cristinel Toader, a facut la randul lui o serie de acuzatii care relevau legatura extrem de apropiata dintre Sabin Iancu si procurorul Negulescu si suferintele care le-a patimit din cauza periculosului procuror: “...Cand am facut plangerea in urma adresei STS, (…) am facut-o la domnul negulescu pentru ca il cunosteam de aproximativ zece ani. El era una dintre persoanele care erau prezente in restaurantul familiei mele destul de des, impreuna cu sotia lui si diversi prieteni.

Am discutat despre aspectul respectiv si dansul m-a rugat sa vin la sediul Parchetului Curtii de Apel Prahova sa depun aceasta plangere. Am depus plangerea care a ramas si in ziua de astazi nesolutionata.

In octombrie 2014 am fost la seful ierarhic al domnului Negulescu, domnul Liviu Tudose, in care i-am sesizat aceste probleme. La momentul respectiv, domnul Tudose a sunat la respectivii politisti si in maximum o luna au fost chemati toti la audieri. Domnul Stoichiciu din cadrul Politiei locale se mandrea ca nu va plati niciodata prejudiciul care este mentionat in sentinta, ca eu voi fi arestat si ca el nu va plati niciodata lucrurile astea.

Am zis ca este bine sa merg la seful SRI Prahova sa-i explic aceasta problema. Cunosteam faptul ca domnul Negulescu desfasura niste activitati in relatia cu SRI Prahova si domnul Sabin Iancu, sefu SRI Prahova la acel moment, era prieten sau pe relatii institutionale cu dansul. I-am explicat domnului Iancu despre problema pe care o am cu domnul Negulescu (…) care la maximum o jumatate de ora dupa ce am plecat din biroul sefului SRI Prahova m-a contactat si a venit la restaurantul familei mele. Mi-a explicat ca nu are nicio problema cu mine, nu este adevarat ce se vorbeste in piata. Inregistrarile cu Negulescu au fost facute in restaurantul meu. Dupa discutia pe care am avut-o cu dansul, lucrurile s-au linistit...

Procurorul Mircea Negulescu a recunoscut potrivit unei inregistrari de 22 de secunde aparuta in intreaga presa in toiul scandalului iscat in jurul sau, ca a colaborat cu SRI in baza unui protocol de cooperare, cu toate ca legea interzice implicarea serviciilor de informatii in anchetele penale. Procurorul Mircea Negulescu a recunoscut intr-o convorbire ca lucra dosare intr-un parteneriat oficial cu SRI Prahova, condus de colonelul Sabin Iancu: "Cu Sabin aveam un protocol de cooperare semnat pe dosarul asta... Era o relatie profesionala... Stii cum? Mi-e o frica, ma jur... Ma da afara din magistratura... Vai, mi-e o frica. Sunt foarte speriat, nu se vede pe mine?"

Lumeajustitiei.ro a incercat sa afle pozitia oficiala a SRI despre motivele indepartarii din functie a colonelului Sabin Iancu, insa nu am primit niciun raspuns.

UPDATE – Purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, a confirmat pentru Lumeajustitiei.ro schimbarea colonelului Sabin Iancu de la sefia Directiei Judetene de Informatii Prahova: „In legatura cu seful SRI Prahova va pot pot face urmatoarele precizari: printr-o decizie manageriala, Dl colonel Sabin Iancu a fost mutat din functia de sef al Directiei Judetene de Informatii Prahova intr-o alta unitate din cadul Serviciului Roman Informatii”.

Comentarii

# sam date 9 May 2017 18:50 +19

daca acesti nenorociti nu vor face inchisoare pentru ce au facut sunyem un popor de idioti!...ce dracu ,parca suntem o natie de catatonici...daca nu-i pedepsim ACUM,peste o perioada de timp se vor gasi alti ticalosi sa-si permita sa faca acelasi lucru...

# Target date 10 May 2017 02:14 0

*sam- nu te supăra DAR CHIAR SUNTEM UN POPOR DE IDIOȚI.  unde ai mai auzit tu target la ANAF??? Iote icisha:Direcțiile de Inspecție Fiscală din fiecare județ au primit din partea conducerii ANAF un target de colectare suplimentară la buget( citat dintr-o stire). Pai ne mai miram ca nu dam înainte??? Asa se întâmplă și în justiție.  Target. Sunt probe nu sunt,este vinovat sau nu  trebuie sa ia condamnare căci trebuie sa se atingă targetul. Asa și ANAF. Stoarce tot din oameni căci bineînțeles trebe sa atingă targetul. O inepție mai mare ca astea n-am mai auzit. Numai niște nepasatori,idioți, fraieri,care nu se gândesc la viitorul copiilor pot accepta asa ceva. O dobitocie mai mare ca în Romanik nu exista nicăieri!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

# SAM date 10 May 2017 19:02 0

ipocritul Dragnea n-ar recunoaste nici mort interesul Psd-ului de a umple pusculita secatuita a bugetului, de pomenile electorale oferite poporului bugetar fara discarnamant...

# DODI date 9 May 2017 22:38 +5

Hellvig face ce știe. Și până în prezent ne-a demonstrat că știe de face. E a devărat că pașii lui sunt mici (nu-l ajută nici fizicul) dar efectele sunt mari (îl ajută intelectul). Păcat că nu avem și un președinte de țară de anvergura acestui mititel ardelean. Este, din păcate o spun, printre puținii ardeleni de valoare trimiși în București. Restul au fost și au rămas niște nonvalori, care fiu elegant în exprimare.

# anti-DODI date 10 May 2017 11:00 +2

V-a impresionat pînă la lacrimi că legitimează mișcările de stradă? “Ma bucur ca avem semne ale unei participari civice solide...”, 15 martie 2017.

# poate nu știți date 10 May 2017 11:29 +1

Hellvig Sorosistu s-a angajat cînd a fost uns să dea legile Marele Frate în 3-6 luni. „Hellvig a fost coordonator de programe în cadrul Fundației Soros, filiala Cluj (1995-1996) şi director de programe la Institutul de Analiză Politică Cluj-Napoca (1996-1997), fundaţie cu rolul de a promova şi a finanţa fundaţiile şi personajele care se afirmau împtriva valorilor naţionale, tradiţiilor şi bisericii ortodoxe şi care militau pentru autonomia Transilvaniei sau recuperarea de către Ungaria a unei părţi din această provincie istorică.” http://www.napocanews.ro/2015/02/ofiterii-secreti-se-revolta-iohannis-l-a-pus-pe-eduard-hellvig-sluga-lui-soros-in-fruntea-sri.html

# Meciul Viktor Orban-SOROS continuă date 10 May 2017 11:53 0

Orban a dat asigurări că noua lege nu vizează în mod expres Universitatea Central Europeană (CEU), finanţată de Soros, ci reprezintă un „amendament minor”, care se aplică unui număr de 28 de universităţi, pentru a introduce reguli comune, transparenţă şi pentru a pune capăt privilegiilor. Dar prim vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a descris CEU drept o „perlă în coroana unei Europe post-diviziuni, a unei Europe libere şi unitare". ”Singurul lucru pe care îl cere Universitatea Central Europeană este să fie lăsată în pace, să facă ceea ce face bine”. http://adev.ro/op2bg7

# nedumiritu date 10 May 2017 14:28 0

CEU să fie lăsată în pace = BĂGAȚI CALUL TROIAN ÎN CETATE!

# Hellvig și acoperiții date 10 May 2017 21:41 0

Hellvig ne asigura ca SRI nu are acoperiti in politica si justitie. Asta inseamna ca are in presa, cum a zis Maior, sau in alte institutii. Eu am aflat ca sunt bagati si in biserici, ong.uri si economie. Daca cititi strategia nationala de aparare facuta de Iohannis veti vedea ca sunt peste tot. C. TERHES, FACEBOOK

# omu de casă al candidatului Joiannis date 10 May 2017 11:32 0

Mai mult chiar, informatiile „scapate“ pana la aceasta ora duc la o poveste despre diaspora si campania electorala a lui Klaus Iohannis sustinuta de pe meleaguri spaniole. Afacere de ale carei ite nu ar fi strain nici actualul sef al SRI. Totodata, la ce vremuri nebune traim, este greu de prognozat daca aceasta ancheta se va si finaliza cu trecerea la „next level“ sau daca macar exista ceva indicii rezonabile in acest sens. Doar ca a inceput sa se vorbeasca pe acest subiect. Ca si despre „prinderea“ lui Klaus Iohannis intr-o viitoare serie de dezvaluiri cu privire la „agatarea“ sa de catre DIE inca de dinainte de 1989, vorbindu-se inclusiv de o gramada de microfilme pastrate inca de atunci si care ar arunca in aer clasa politica romaneasca. Atat cat a mai ramas din ea. national.ro

# servitori ai statului or ai cetățeanului ce-i plătește? date 10 May 2017 11:49 +1

"E o declaraţie foarte simplă şi care încearca să clarifice ceea ce s-a întâmplat. SRI lucrează bine, dar, din păcate, comunică prost. Dacă la acea afirmaţie, ar fi fost o virgulă, în care s-ar fi spus: "în limitele legii", această discuţie nu există." "A fost o declaraţie care, poate, trebuia un pic mai atent, mai ales în circumstanţele lumii în care trăim astăzi." "Daca s-ar fi comunicat că doar ce ţine de competentele legislaţiei a SRI, lumea ar fi înţeles că procesul în sine, nu ne intersează faza procesului, dar să nu existe persoane, cum au fost în trecut, judcători, procurori, care pe drum au uitat că servesc statul roman şi au avut alte preocupări decât a servi statul roman." Hellvig, 24 mai 2015.

# milogu HELLVIG = ardelean de valoare? date 10 May 2017 11:39 +2

Îi regăsim numele printre cei foști parlamentari care cerură ajutor de șomaj... O fi pîrlit? Hellvig a exagerat cu hărnicia, ajungînd în atenția ANI. https://www.antena3.ro/actualitate/someri-de-lux-fosti-parlamentari-cu-conturi-si-actiuni-la-firme-cer-ajutor-de-somaj-61595.html

# Andrei Caramitru date 10 May 2017 00:39 +2

Unde a cazut!? Toti sunt niste limbisti ai sandrei, consiliera boului Iohan.

# Suca date 10 May 2017 09:17 0

E asa simpla explicatia : s-a schimbat puterea si sunt adusi oamenii ei . Nu e nici o teorie a conspiratiei ...

# Iancu Lucian date 10 May 2017 16:40 0

faceti plângere la google si cereti ca sa scoata din indexare site-ul  lui buble, o sa le scoata si reclama, de asemenea plângere la politie pentru furt de proprietate intelectuala sa le faca o vizita la sediu si proces.

# subiect arzător date 10 May 2017 23:29 -2

Luju a dat lovitura: deja 29 mii de vizualizări! Normal, fiind vorba de un procuror model al DNA ("Am devenit o maşină de ucis destine.”)...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2023 – Umbra lui Kovesi in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva