15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INTALNIRE VOINEAG-BRICIU – Seful DNA Marius Voineag si presedintele UNBR Traian Briciu au discutat despre respectarea drepturilor fundamentale: “Exercitarea unor roluri diferite in cadrul procesului penal nu poate fi antagonica ideii de contributie comuna prin competenta si onestitate la cultura judiciara in sistemul de drept roman”

Scris de: L.J. | pdf | print

15 September 2023 10:36
Vizualizari: 3494

O intalnire intre conducerea DNA, in frunte cu procurorul sef Marius Voineag (foto 1) si presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), avocatul Traian Briciu (foto 2), a avut loc vineri, 15 septembrie 2023, la sediul parchetului anticoruptie.


 

Discutiile au vizat colaborarea intre procurorii DNA si avocati, dar mai ales respectarea drepturilor fundamentale ale tuturor partilor implicate in procesul penal.


Iata comunicatul DNA:


“La sediul institutiei, a avut loc o intrevedere a conducerii Directiei Nationale Anticoruptie cu presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, domnul avocat Traian Briciu, avand ca tema consolidarea dialogului interprofesional.
Discutiile s-au axat pe ideea ca profesiile de magistrat procuror si avocat slujesc unor valori comune, precum dreptatea, aflarea adevarului in procesul penal si respectarea drepturilor fundamentale ale tuturor partilor implicate in procesul penal si ca exercitarea unor roluri diferite in cadrul procesului penal nu poate fi antagonica ideii de contributie comuna prin competenta si onestitate la cultura judiciara in sistemul de drept roman.

Conducerile celor doua institutii si-au manifestat intreaga deschidere pentru materializarea unor forme de colaborare profesionala in vederea cunoasterii reciproce a preocuparilor celor doua medii profesionale, pentru ca astfel, forta dreptului sa nu inlocuiasca dreptul fortei, iar independenta profesiilor sa nu puna obstacole in calea dezbaterilor”.

Comentarii

# dulapul securelii , pelticiunii si pierzaniei nationale date 15 September 2023 10:55 +77

TRAIASCA SUPREMATIA SI SUVERANITATEA CONSTITUTIEI ROMANIEI si DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE si ICCJ! TRAIASCA MAGISTRATII ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI APARATORI AI SUVERANITĂȚII CONSTITUTIEI ROMANIEI si DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE si ICCJ! TRAIASCA MAGISTRATII ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI, PROFESIONISTI si NESUPUSI INTERESELOR STRAINE Si NEOSECURELII, HASTAGISMULUI, SOROSISMULUI, CUCUVELISMULUI, LULUTZISMULUI, TFLIsmului, PROGRESISMULUI și altor INTERESE OBSCURE! JOS LABELE DE PE PENSIILE si DREPTURILE MAGISTRAȚILOR ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI GARANTIA INDEPENDENTEI JUSTITIEI! aista-i o opinie TRAIASCA DREPTUL si PRINCIPIILE LUI SECULARE APLICATE DE PROFESIONISTI !

# modificata Constitutia. Tot absolventu de drept e magistrat. date 15 September 2023 13:39 0

Sa nu mai fie 4 clase de magistrati din care 2 clase cu staif l judecatorii si procurorii) si beneficii si 2 de clacashi ( grefierii si avocatii). Sa fie foar o singura clasa. Toti la fel si toti cu salariul maxim si de la inceput cat il are presedintele tarii si cu aceeasi pensie si cu aceleasi drepturi ca presedintele. E nevoie de inca 10000 de SPPisti? Iesim mai ieftin asa. Si ne si profesionalizam masiv. In plus la prima greseala respectivul sa nu mai poata fi niciodata magistrat. Atat.

# VORBE , Vorbe date 15 September 2023 13:50 +1

VORBE , Vorbe „....ideea ca profesiile de magistrat procuror si avocat slujesc unor valori comune, precum dreptatea, aflarea adevarului in procesul penal si respectarea drepturilor fundamentale ale tuturor partilor implicate in procesul penal si ca exercitarea unor roluri diferite in cadrul procesului penal nu poate fi antagonica ideii de contributie comuna prin competenta si onestitate la cultura judiciara in sistemul de drept roman.”.. „...pentru ca astfel, forta dreptului sa nu inlocuiasca dreptul fortei, iar independenta profesiilor a nu puna obstacole in calea dezbaterilor”. DAR CUM ramane cu : timorarea avocatului ? care in faza urm pen .s-a facut mic,mic in scaun ,nu a comentat,nu a obiectat la toate marsaviile din dosar.A refuzat sa citeasca DUP , a refuzat sa asculte inregistrarile , a refuzat sa atace Ordonanta procurorului. .A trebuit ca suspectul/inculpat sa formuleze el si sa depuna la instanta si sa obtina anularea Ordonantei , avocatul refuzand si sa se prezinte si

# vorbe date 15 September 2023 13:52 +1

Apoi avocatul sa spuna clientului ca nu e bine ca a facut valuri la DNA , ca am suparat procurorii prin anularea Ordonantei ....

# Cris date 15 September 2023 20:48 +34

Normalitate... respectul intre institutii..Procurorii sa recunoasca si sa respecte statul avocatului ca parte a procesului penal, si in acelasi timp si avocatii sa recunoasca si sa respecte statutul procurorilor ca parte a aceluiasi proces..Ambii au acelasi scop - justitia si ambii apara una dintre parti. Pe picior de egalitate si judecatorul decide.

# parerea mea date 18 September 2023 08:01 0

"HORA FRATIEI"- pt salvarea "actelor de dreptate in Romania ? Sau te pomenesti ca AVOCATII AU CASTIG DE CAUZA si trebuie sa o lase mai moale pt salvarea prestigiului? Ce-i doare daca neinfractorii si infractorii platesc. Nici la CEDO respectivii nu mai au sanse atunci si TOTI devin INFRACTORI pentru prestigiul institutiei si a "noilor".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva