22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IONUT MATEI ARE INSOMNII – Judecatorii ICCJ Dan Enescu si Alexandra Rus au admis in principiu contestatia in anulare depusa de avocatul Robert Rosu si celelalte persoane executate in dosarul Ferma Baneasa de judecatorii Florentina Dragomir, Ionut Matei si Ioana Ilie. Motivul contestatiei: Florentina Dragomir n-a depus juramantul la trecerea din profesia de procuror in cea de judecator. Judecatoarea Aida Popa, opinie separata pentru respingerea ca inadmisibila a contestatiei in anulare (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

25 March 2021 16:33
Vizualizari: 8731

A inceput numaratoarea inversa intr-o cauza care ii va da insomnii judecatorului Ionut Matei (foto), de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cel care a comis binecunoscutul macel judiciar din dosarul „Ferma Baneasa”.Joi, 25 martie 2021, magistratii supremi Dan Andrei Enescu si Alexandra Iuliana Rus au admis in principiu contestatia in anulare depusa de catre avocatul Robert Rosu si ceilalti inculpati condamnati definitiv in decembrie 2020 in speta „Ferma Baneasa” de catre judecatorii ICCJ Florentina Dragomir, Ionut Mihai Matei si Ioana Alina Ilie (click aici pentru a citi). In schimb, judecatoarea Rodica Aida Popa de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, colega de complet cu Enescu si Rus, a facut opinie separata in sensul respingerii ca inadmisibila a contestatiei in anulare.

Pe de alta parte, Dan Enescu, Alexandra Rus si Aida Popa s-au pus de acord asupra respingerii ca neintemeiata a cererii de suspendare a hotararii judecatoresti prin care tripleta Dragomir-Matei-Ilie a pronuntat condamnari pe banda rulanta in „Ferma Baneasa”.

Motivul depunerii contestatiei in anulare il reprezinta o realitate dezvaluita in exclusivitate de catre Lumea Justitiei: Florentina Dragomir nu a depus juramantul cand a fost numita judecatoare dupa ce activase ca procuroare (click aici pentru a citi).


Iata minuta din dosarul nr. 502/1/2021:


Cu majoritate:

Admite in principiu contestatia in anulare declarata de contestatorii Benyamin Steinmetz, Musat Apostol, Delcea Valentin, Mateescu Lucian-Claudiu, Tal Silberstein, Dima Niculae, Marcovici Marius-Andrei, Dicu Corina Teodora, Truica Remus, Chiriac Theodor, Olteanu Gheorghe, Andronic Dan-Catalin, Rosu Robert Mihaita, SC Reciplia SRL, Jecu Nicolae, Popa Caterina si Gheorghita Dragomira impotriva deciziei nr. 382/A din data de 17 decembrie 2020 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala, pronuntate in dosarul nr. 345/64/2016.

Fixeaza termen pentru judecarea pe fond a contestatiei in anulare la data de 22 aprilie 2021, cu citarea partilor.

Respinge, ca nefondata, cererea de suspendare a hotararii atacate.

Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi, 25 martie 2021.

Cu opinia separata a doamnei judecator Rodica Aida Popa in sensul respingerii, ca inadmisibila, a contestatiei in anulare declarate de contestatorii Benyamin Steinmetz, Musat Apostol, Delcea Valentin, Mateescu Lucian-Claudiu, Tal Silberstein, Dima Niculae, Marcovici Marius-Andrei, Dicu Corina Teodora, Truica Remus, Chiriac Theodor, Olteanu Gheorghe, Andronic Dan-Catalin, Rosu Robert Mihaita, SC Reciplia SRL, Jecu Nicolae, Popa Caterina si Gheorghita Dragomira impotriva deciziei nr. 382/A din data de 17 decembrie 2020 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala, pronuntata in dosarul nr. 345/64/2016. Respinge, ca nefondata, cererea de suspendare a hotararii atacate”.


Tic-tac pentru Ionut Matei & co.


Momentan, victoria avocatului Robert Rosu si a colegilor de dosar este una de etapa, in sensul ca ICCJ le-a admis deocamdata in principiu contestatia in anulare, abia pe 22 aprilie urmand sa inceapa judecata pe fond. Totusi, in cazul in care Rosu si celelalte victime ale lui Ionut Matei vor avea castig de cauza si vor desfiinta condamnarile primite, victoria va fi una zdrobitoare, caci ea va marca desfiintarea primei executii judiciare semnate de catre judecatorul Matei. Si, in plus, va deschide calea unui noi cauze in care CEDO ar putea condamna Romania.


UPDATE


Judecatoarea Aida Popa a formulat cerere de abtinere, dar ea a fost respinsa miercuri, 24 martie 2021. Din informatiile noastre, domnisoara Aida a depus aceasta cerere pentru ca intrase in dosarul „Ferma Baneasa” ca judecator de drepturi si libertati si pentru ca a fost colega de facultate cu doi avocati din cauza „Ferma Baneasa”, respectiv Bogdan Micu si Mihai Hotca.

Comentarii

# MN date 25 March 2021 17:42 +19

intreb, noi avem ministru de justitie? aici nu se sesizeaza, acum nu vede nu aude?. bai penalule tu chiar nu vezi nu auzi ce nenorociri se fac la ICCJ, aici nu vezi, nu sesizezi, tu nu stii decat desfintarea Sectiei (SIIJ) crezi ca nu va veni si ziua ta? ai auzit de, Hitler, Ceausescu, Sadam Huseim, Mubaracsau de Gadafii?, bai pacaliciule se gandeau ei vreodata sa moara ca niste caini?, stai ba in banca ta ca te dau astia afara si ramai pe mana celor care le ai facut numai rau jegule

# Free date 25 March 2021 20:05 +21

Un om fără conștiință nu are insomnii

# Cetateanul date 25 March 2021 20:18 +7

Bună gluma cu insomniile!

# Neamul lui Bicilis date 26 March 2021 05:49 +11

Legea nu este facuta pentru cetatean ci pentru satrapi. Adica respinge cererea de suspendare a pedepsei ca fiind neintemeiata ca ce, sa nu se antepronunte?! Dar admit cererea in anulare ca sa-i mai tina putin prin puscarie. Carcalete de justitie!

# santinela date 26 March 2021 07:35 +17

Asta are insomnii,nulitatea asta,sluga asta ,haida de !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva