27 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IONUT SI-A FACUT MESERIA – Procurorul Mircea Negulescu a fost eliberat. Judecatorii Ionut Matei si Oana Burnel de la Inalta Curte l-au pus pe “Zdreanta” sub control judiciar. Negulescu a stat doar trei saptamani dupa gratii (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 august 2020 13:12
Vizualizari: 7910

Procurorul Mircea Negulescu este liber. Judecatoriii Ionut Matei (foto dreapta, alaturi de generalul SRI Florian Coldea) si Oana Burnel de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis joi, 13 august 2020, cererea lui Mircea Negulescu de inlocuire a masurii arestului preventiv, plansandu-l in control judiciar.


 

Decizia ICCJ vine la trei saptamani de la arestarea lui Mircea Negulescu. Concret, Negulescu a fost retinut de procuroarea Adina Florea de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) in 15 iulie 2020, cererea de arestare fiind respinsa initial de ICCJ, insa admisa in 23 iulie 2020. Ulterior, Negulescu a facut cerere de inlocuire a masurii arestului preventiv, respinsa in 4 august 2020, in final contestatia la decizia din 4 august fiind admisa joi, 13 august 2020, de Ionut Matei si Oana Burnel.

Mircea Negulescu, zis "Portocala" sau "Zdreanta", este acuzat de constituire de grup infractional organizat, cercetare abuziva, represiune nedreapta, instigare la represiune nedreapta in modalitatea participatiei improprii, influentarea declaratiilor, inducerea in eroare a organelor judiciare in forma instigarii si in modalitatea participatiei improprii, inducerea in eroare a organelor judiciare in forma instigarii si in modalitatea participatiei improprii, fals intelectual si abuz in serviciu.

Cauza in care Mircea Negulescu a fost arestat priveste modul in care acesta, pe vremea in care activa la DNA Ploiesti, i-a fabricat dosar fostului premier Victor Ponta si fostului deputat Sebastian Ghita. Este vorba despre dosarul in care Ponta a fost acuzat de folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la spalare de bani, iar Ghita de spalare de bani, in legatura cu aducerea in Romania a ex-premierului britanic Tony Blair, care astfel prin prezenta sa mediatizata sa il ajute pe Victor Ponta sa castige capital electoral in contextul candidaturii la presedintia Romnaniei.

 

Iata minuta Inaltei Curti din 13 august 2020, din dosarul 2107/1/2020:

"Admite contestatia formulata de inculpatul Negulescu Mircea impotriva incheierii nr. 289 din data de 4 august 2020, pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia penala in dosarul nr. 2032/1/2020. Desfiinteaza incheierea atacata si rejudecand:

In baza art. 242 alin. 2 Cod procedura penala raportat la art. 215 din Codul de procedura penala,
inlocuieste masura arestarii preventive luata fata de inculpatul Negulescu Mircea prin incheierea nr. 24/C din 23 iulie 2020, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penala in dosarul nr. 1867/1/2020, cu masura controlului pe o perioada de 60 de zile, incepand cu data de 13 august 2020 pana la data de 11 octombrie 2020, inclusiv.

In temeiul art.215 alin.1 si alin.2 lit.a si d Cod procedura penala, pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: - sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de drepturi si libertati, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; - sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; - sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat; - sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei fixata de organul judiciar, decat cu incuviintarea prealabila a acestuia; - sa nu se apropie de inculpatii Savu Alfred Virgil si Iordache Mihai Iuliano, de persoanele vatamate Savu Daniel, Ponta Victor Viorel, Ghita Sebastian-Aurelian, Chirila Sorin Adrian, Iordachescu Ionut Alexandru si de martorii Stroie Cecilia Cristina, Banica Monica Gabriela, Cosma Vlad Alexandru, Pavaleanu Marcel Cristian, Alexe Razvan, Biziniche Gheorghe, Stoica Vlad Stefan si Cosma Mircea si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale.

In temeiul art. 215 alin. 3 si 7 Cod procedura penala, atrage atentia inculpatului ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive. Dispune punerea de indata in libertate a inculpatului Negulescu Mircea de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr. 2/U emis la data de 23 iulie 2020 de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectie penala, daca nu este arestat sau retinut in alta cauza.

In temeiul art. 215 alin. 4 Cod procedura penala, desemneaza ca organ de supraveghere a respectarii obligatiilor impuse inculpatului Negulescu Mircea pe durata controlului judiciar Politia municipiului Ploiesti. Dispune emiterea adreselor prevazute de art.215 alin.5 Cod procedura penala. Cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea contestatiei raman in sarcina statului. Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru contestatorul - inculpat, in cuantum de 313 lei, se plateste din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva".

Comentarii

# Cetateanul date 13 august 2020 13:37 +21

Ce va spuneam? Ca portocala nu are a se teme! Altfel prea onoratul foarte ranjitor, sfidator si dur cu populimea de rand. Nu asa ca va place justitea... aia pe salarii super misto si pensii asemenea? PS Pesedosilor tot pe vibratii sunteti? Nimic nimic? Sau nu va da voie secu? Sau acum o fi cu justitea independenta... numa cand va ia pe voi nu e! Sa va ia atunci!

# un oarecare date 13 august 2020 13:40 +21

RUȘINE JUDECĂTORILOR SUPREMI MATEI IONUȚ ȘI BURNEL OANA!!!!!!!!!!!!!

# imun/teanu date 13 august 2020 14:13 +3

V-am mai spus-o! "Zdreanta", de la noi din tEara "viitor de aur are". Va primi din urma salariile /"normal", si indexate cu indicii INS. Cu si, pot fi oricat!, despagubiri. Pentru pagube, si morale, si materiale. Cu, ca poate, de la Hoha din Deal cu medalia ("muncii, clasa I" /si cu panglici). Cei care l-au prigonit pedepsit /"aspru dar sever". Inclusiv femeia (sotie) barbatului ei care nu a-nteles ca trebuia sa lui i se lase cracita. Locul "meritat" ii va fi decernat de cei mai europeni ai eVropei alaturi de celebra Lulutza, in justitia care va justitia continentul intreg. Ca, ASTA e Romania! Si, sa nu ne mai ascundem in cires (mai sunt oare ciresi!), si si Europa.

# Busuioc Ion date 13 august 2020 14:25 +10

Pana nu le este intezis celor din servicii sa se implice in justitie in Romania nu se va face justitie adevarata.Multi judecatori sunt si asa slab pregatiti in mai dirijeaza si SRI_ul si iese un monstru nu justitie.Pacat trec ani si Romania se afunda in mocirla!

# Aceasta este justitia din statul de drepți date 13 august 2020 14:45 +4

Abuzurile magistraților sub preș! Restul lumii- paradeala, pe fata. Fără nicio jena, fără nicio răspundere! Asta a ajuns România democrata

# mitica date 13 august 2020 15:24 +2

Infractorul portocala va fii salvat de alti infractori din gasca lui.. Corb la corb nu-si scoate ochii!

# Lorenzo de Medici date 13 august 2020 15:29 +14

De la sinistrul Ionuț Matei nu aveam așteptări. Mă dezamăgește însă Oana Burnel, pe care o cunosc de când a intrat în magistratură. Dovadă că, spre deosebire de vin, care devine mai bun cu timpul, oamenii, dimpotrivă, se strică. Păcat ! Dovedește că n-a învățat nimic de la oamenii care i-au pus meseria in mână. Asta e !

# basicuta date 14 august 2020 00:26 +2

cum băi nenea Matei control la infractoru care făcu un sfert din infractiunile din cod. că nu pricep? cred ca in colonie aven un nou clan... al infractorilor magistrati!

# nae girimea date 14 august 2020 07:15 +1

Ca sa-l citez e Charlie Chaplin in rolul lui Hitler din "Dictatorul " , in "germana":"democracy-schtrunk!"

# jude date 14 august 2020 07:46 +1

Ionut ar trebui sa faca ceva cu doua degete acestui popor. Intelege JEGUL ce vrem sa spunem!

# santinela date 14 august 2020 07:47 +2

Spui numele ciumpalacului de la ICCJ si poti trage linistit apa ! Multe nulitati s-au mai cocotat in aceste inalte scaune de la ICCJ . Este evident ca dupa cum "facea" dosarele portocala asa si judeca berbecul !

# Lechi date 14 august 2020 11:06 +1

Salut ! Cred ca inregistrarea lui Porto , postata de luju in 11 aug , a fost decisiva in decizia luata de inca judecatorul Mafiatei.

# doru date 14 august 2020 15:53 +3

Din moment ce cei ce judeca sunt sub comanda lui Codlea,la ce va aseptati ? Dragnea este un pericol social major ca aplatit doaua maturatoare.......nemernicul asta care a fost i8n stare sa acuze in fals pe doi fosti Prim Ministrii nu SE PUNE,E BAIAT DEALNOSTRU si paradea in stanga si dreapta cu arma DNA Kowessy.......premianta cu coronita......de spini........sa ste a acasa si sa se plimbe prin parcuri sa nu se tampeasca mai rau,CA AU NEVOIE DE EL.Este o mare rusine pentru justitia lui Werner

# Ionut matei un fomist hastag rezist date 16 august 2020 01:04 0

Ionut matei un fomist hastag rezist care trebuia demult sa intre in atentia Inspectiei Judiciare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va fi pus Nicusor Dan sub urmarire penala pentru trafic de influenta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.09.2020 – Judecatorii de la CAB au castigat Cupa Baroului Bucuresti la fotbal (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva