24 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORII SPRIJINA PROTESTUL GREFIERILOR – Tribunalul Salaj: „Acest protest este sustinut si de Corpul Judecatorilor din cadrul Tribunalului Salaj, al judecatoriilor Zalau, Simleu Silvaniei si Jibou, avand in vedere ca aspectele semnalate privesc intregul sistem judiciar. Indeplinirea obligatiilor de catre stat, asumate prin lege, este un imperativ al statului de drept, fundamentat pe principiul preeminentei dreptului”

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 December 2023 10:54
Vizualizari: 4119

Se ingroasa gluma pentru Guvern. Au aparut deja primele instante care au anuntat ca sustin protestele spontante declansate vineri, 8 decembrie 2023, de grefieri, din cauza refuzului Guvernului de a plati drepturile salariale integral si restantele salariale, conform deciziilor judecatoresti definitive.


 

Tribunalul Salaj condus de judecatorul Costin Moldoveanu a anuntat ca instanta pe care o conduce sprijina demersul grefierilor. La fel si judecatorii de la Judecatoriile Zalau, Simleu Silvaniei si Jibou.

Iar asta intrucat aspectele reclamate de grefieri privesc intregul sistem judiciar. „indeplinirea obligatiilor de catre stat, asumate prin lege, este un imperativ al statului de drept, fundamentat pe principiul preeminentei dreptului”, transmite Tribunalul Salaj.


Iata comunicatul Tribunalului Salaj:


Grefierii din cadrul Tribunalului Salaj, la care se alatura functionarii publici din Departamentul Economic Financiar si Administrativ, din cadrul Biroului de Informare si Relatii Publice, specialistii IT si personalul conex din cadrul Tribunalului Salaj, precum si grefierii, personalul conex din instantele de judecata arondate Tribunalului Salaj, respectiv din Judecatoria Zalau, Judecatoria Simleu Silvaniei si Judecatoria Jibou, au hotarat desfasurarea unui protest spontan in cursul zilei de astazi 08.12.2023 in intervalul orar 10,00 - 12,00, concretizat prin neparticiparea timp de doua ore la sedintele de judecata, cu exceptia celor care privesc masurile preventive, iar pentru functionarii publici, specialistii IT si conex, intreruperea activitatilor specifice atributiilor prevazute in fisele posturilor.

Protestul spontan a fost declansat urmare a nemultumirilor privind nerespectarea hotararilor judecatoresti privind drepturile salariale, neplata salariilor integrale prevazute in statele de functii si a altor drepturi de natura salariale prevazute de legile in vigoare. Acesta este consecinta intalnirii din data de 07.12.2023 a reprezentantilor sindicatelor grefierilor cu Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Ministrul Justitiei si Ministrul Finantelor Publice unde li s-a comunicat faptul ca nu se vor aloca bani pentru plata integrala a salariilor prevazute in statele de functii precum si nu se vor achita transele scadente in anul 2023, atat din hotararile judecatoresti definitive, cat si cele prevazute de actele administrative emise in anii 2022 si 2023.

Acest protest este sustinut si de Corpul Judecatorilor din cadrul Tribunalului Salaj, al judecatoriilor Zalau, Simleu Silvaniei si Jibou, avand in vedere ca aspectele semnalate privesc intregul sistem judiciar. Indeplinirea obligatiilor de catre stat, asumate prin lege, este un imperativ al statului de drept, fundamentat pe principiul preeminentei dreptului”.

Comentarii

# ana date 8 December 2023 11:56 +17

Bravo! Cei care muncesc din greu nu sunt platiti in tara asta. Este remunerata numai smecheria, nu si munca.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.02.2024 – Vreti sa aflati domicilii si CNP-uri? Gasiti la ICCJ (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva